maria421 Re: Data, ktora zmienila swiat 11.09.08, 09:34 Jessi, dzieki za upamietnienie tej daty na forum. Odpowiedz Link
apj01 Re: Data, ktora zmienila swiat 11.09.08, 11:36 tak zmieniła,szczególnie Polskę,latamy z szabelką za Amerykanami jak szalenie,mamy zawsze coś do powiedzenie kiedy inni siedzą cicho i mają to wszystko gdzieś,tylko my wiecznie walczymy w imię lepszej sprawy,ciekawe co z tego będziemy mieć? Odpowiedz Link
maria421 Re: Data, ktora zmienila swiat 11.09.08, 15:05 apj01 napisał: > tak zmieniła,szczególnie Polskę,latamy z szabelką za Amerykanami jak > szalenie,mamy zawsze coś do powiedzenie kiedy inni siedzą cicho i mają to > wszystko gdzieś,tylko my wiecznie walczymy w imię lepszej sprawy,ciekawe co z > tego będziemy mieć? Tak sie zastanawiam jak by wygladala historia gdyby w 1944 r. USA siedzialy cicho i sie zastanawialy co z ladowania w Normandii beda miec... Odpowiedz Link
aptus Re: Data, ktora zmienila swiat 11.09.08, 16:00 maria421 napisała: > Tak sie zastanawiam jak by wygladala historia gdyby w 1944 r. USA siedzialy > cicho i sie zastanawialy co z ladowania w Normandii beda miec... A co za problem poczytac na ten temat.Jak poszukasz Maria, to napewno znajdziesz mnostwo ciekawych teorii na ten temat. Amerykanie i Brytyjczycy czekali spokojnie, myslac ze Niemcy pokonaja Rosje. A ze to sie nie udalo, to nagle stali sie sojusznikami komunistycznej Rosji.Jeszcze jeden obciach w polityce. Odpowiedz Link
maria421 Re: Data, ktora zmienila swiat 11.09.08, 18:05 aptus napisał: > A co za problem poczytac na ten temat.Jak poszukasz Maria, to > napewno znajdziesz mnostwo ciekawych teorii na ten temat. > Amerykanie i Brytyjczycy czekali spokojnie, myslac ze Niemcy > pokonaja Rosje. > A ze to sie nie udalo, to nagle stali sie sojusznikami > komunistycznej Rosji.Jeszcze jeden obciach w polityce. Wiem , wiem, Aptusie, cokolwiek USA by zrobily czy nie zrobily zawsze bedzie zle.... Odpowiedz Link
jessi_a jezeli juz o Ameryce mowa 11.09.08, 18:16 To czy popularnosc Obamy wsrod arabow wynika z jego muzulmanskiego imienia? Swiat muzulmanski twierdzi, ze wlasnie z powodu jego koloru skory, imienia oraz z checi porzucenia imperialistycznej polityki amerykanski establishment nie pozwoli wygrac wyborow Obamie. Odpowiedz Link
maria421 Re: jezeli juz o Ameryce mowa 11.09.08, 18:36 jessi_a napisała: > To czy popularnosc Obamy wsrod arabow wynika z jego muzulmanskiego > imienia? Jessi, wyobraz sobie ze juz niedlugo USA moga byc rzadzone przez pare Obama-Biden > Swiat muzulmanski twierdzi, ze wlasnie z powodu jego koloru skory, > imienia oraz z checi porzucenia imperialistycznej polityki > amerykanski establishment nie pozwoli wygrac wyborow Obamie. Jezeli Hamas popiera Obame, to jest raczej wskazowka, zeby Amerykanie go nie popierali > Odpowiedz Link
jessi_a Re: jezeli juz o Ameryce mowa 11.09.08, 18:46 i jego popularnosc chyba spada. Prawicowe srodowiska nazywaja Obame kryptomuzulmaninem. Odpowiedz Link
jessi_a paradoksalnie 11.09.08, 19:44 silne zaangazowanie Ameryki w sprawy swiata jest EU na reke. A co bedzie jak kiedys Ameryka wybierze izolacjonizm, no moze jeszcze nie teraz. Ale EU chyba nie bedzie w stanie przejac paleczki w sprawie bezpieczenstwa swiata. Odpowiedz Link
maria421 Re: paradoksalnie 11.09.08, 20:11 jessi_a napisała: > > silne zaangazowanie Ameryki w sprawy swiata jest EU na reke. > > A co bedzie jak kiedys Ameryka wybierze izolacjonizm, no moze > jeszcze nie teraz. Ale EU chyba nie bedzie w stanie przejac > paleczki w sprawie bezpieczenstwa swiata. Oczywiscie ze nie. Ale dla tych, ktorzy wierza ze to Ameryka i Izrael sa najwiekszym zagrozeniem dla swiata i tak nie ma to znaczenia. Odpowiedz Link
annette_81 Re: paradoksalnie 13.09.08, 02:01 maria421 napisała: > jessi_a napisała: > > > > > silne zaangazowanie Ameryki w sprawy swiata jest EU na reke. > > > > A co bedzie jak kiedys Ameryka wybierze izolacjonizm, no moze > > jeszcze nie teraz. Ale EU chyba nie bedzie w stanie przejac > > paleczki w sprawie bezpieczenstwa swiata. > > Oczywiscie ze nie. Ale dla tych, ktorzy wierza ze to Ameryka i Izrael sa > najwiekszym zagrozeniem dla swiata i tak nie ma to znaczenia. ...to nie tak, bo jesli kazdy by siedzial na swoim podworku, nie byloby tego calego balaganu...a USA zawsze bylo wygodnie toczyc wojny nie na swoim terenie...i to jeszcze pod przykrywka obrony praw czlowieka, a kazdy wie czemu to robili... ...a ze Polacy ze swoja szabelka jeszcze za nimi lataja, tylko pokiwam glowa...z motyka na ksiezyc sie wyprawiaja, majac nadzieje na okruchy ze stolu pana krzaka (zachowaj Boze przed nastepnym)... Odpowiedz Link
jessi_a Re: paradoksalnie 13.09.08, 08:22 annette_81 napisała: > ...to nie tak, bo jesli kazdy by siedzial na swoim podworku, nie > byloby tego calego balaganu...a USA zawsze bylo wygodnie toczyc > wojny nie na swoim terenie...i to jeszcze pod przykrywka obrony praw > czlowieka, a kazdy wie czemu to robili... > ...a ze Polacy ze swoja szabelka jeszcze za nimi lataja, tylko > pokiwam glowa...z motyka na ksiezyc sie wyprawiaja, majac nadzieje > na okruchy ze stolu pana krzaka (zachowaj Boze przed nastepnym)... > W tej kwestii mamy odmienne zdanie. Swiat potrzebuje bata, i ta role wypelnia Ameryka, z roznym skutkiem. Ale i zadanie nie jest latwe. Odpowiedz Link
maria421 Re: paradoksalnie 13.09.08, 09:46 annette_81 napisała: > ...to nie tak, bo jesli kazdy by siedzial na swoim podworku, nie > byloby tego calego balaganu...a USA zawsze bylo wygodnie toczyc > wojny nie na swoim terenie... Przypominam ze w 2001 roku USA nie toczyly ZADNEJ wojny z nikim. i to jeszcze pod przykrywka obrony praw > czlowieka, a kazdy wie czemu to robili... Ja nie jestem kazdy, wiec moze mi wyjasnij czemu stoczyli wojne z III Rzesza, czemu wyzwolili Kuwejt. > ...a ze Polacy ze swoja szabelka jeszcze za nimi lataja, tylko > pokiwam glowa...z motyka na ksiezyc sie wyprawiaja, majac nadzieje > na okruchy ze stolu pana krzaka (zachowaj Boze przed nastepnym)... A niby gdzie tak za nimi lataja oprocz Iraku? Przypominam ze wojna w Afganistanie to jest wojna NATO ktorej Polska jest czlonkiem. Odpowiedz Link
maria421 Re: jezeli juz o Ameryce mowa 11.09.08, 20:05 jessi_a napisała: > i jego popularnosc chyba spada. > > Prawicowe srodowiska nazywaja Obame kryptomuzulmaninem. Na co Obama powinien im przedstawic swiadectwo chrztu. A nie przedstawia... O ile mi wiadomo, na chrzcie przyjmuje sie chrzescijanskie imie... Odpowiedz Link
lepian4 Re: jezeli juz o Ameryce mowa 13.09.08, 04:34 Swiat muzulmanski smie twiedrzic, ze Zydzi odpowiedzialni sa za 11.09.01. Tego dnia zginal tylko jeden Zyd. Pozostali nie stawili sie do pracy, stad wniosek, iz byli poinformowani o tym napadzie. I have a dream! Wierze, ze amerykanie postawia na swoj rozum i nie wybiora tego smiesznego Topi Flopi Odpowiedz Link
konrad-walenrod I have a dream! 13.09.08, 08:24 lepian4 napisał: I have a dream! Wierze, ze amerykanie postawia na swoj rozum i nie wybiora tego smiesznego Topi Flopi ××××××××××××××××××××××××××××××××××× Wybiorą, ale zginie niebawem od kuli snajpera... Tak nam dopomóż Bóg! Tak nam dopomóż Bóg! Odpowiedz Link
jessi_a Demokraci znow zachowuja sie jak Polska 13.09.08, 08:32 Amerykanski politolog, David Michael Green, przyrownal demokrtatow do Polski, bo maja tak jak ona sklonnosci samobojcze. Odpowiedz Link
realdirect2 Polska to nie tylko tumany, 13.09.08, 09:23 sa tez hetmany. A oni nie postepuja samobojczo. Odpowiedz Link
jessi_a Re: Polska to nie tylko tumany, 13.09.08, 09:38 dla mnie kazda odpowiedz polityka typu: tak, ale..., jest samobojstwem. Wskaz mi tych hetmanow, bom slepa Odpowiedz Link
maria421 Re: refleksje 11.09.08, 18:22 Jessi, wlasnie obejrzalam na N24 doskonala dokumentacje na temat teorii spiskowych o 9/11. Byly tam przedstawione owe teorie i FAKTY, ktore sa zupelnie ignorowane przez zwolennikow teorii spiskowych. Oni nie przyjmuja zadnych argumentow niz wlasne, sa tak przekonani o slusznosci wlasnych teorii i o misji dziejowej jaka maja do spelnienia, ze zadne fakty i argumenty do nich nie dociaraja. To jest szkodliwe, to jest obrzydliwe, to jest absolutny brak poszanowania dla ofiar tych zamachow i ich rodzin. Odpowiedz Link
jessi_a Re: refleksje 11.09.08, 20:34 maria421 napisała: > Jessi, wlasnie obejrzalam na N24 doskonala dokumentacje na temat teorii > spiskowych o 9/11. > Byly tam przedstawione owe teorie i FAKTY, ktore sa zupelnie ignorowane przez > zwolennikow teorii spiskowych. Oni nie przyjmuja zadnych argumentow niz wlasne, > sa tak przekonani o slusznosci wlasnych teorii i o misji dziejowej jaka maja do > spelnienia, ze zadne fakty i argumenty do nich nie dociaraja. > To jest szkodliwe, to jest obrzydliwe, to jest absolutny brak poszanowania dla > ofiar tych zamachow i ich rodzin. Dla mnie nie do przyjecia. Po co to komu? To juz siedem lat´. Alkaida obiecala tez "uczcic", na swoj sposob rocznice, ciekawam ktora. Odpowiedz Link
realdirect2 dla mnie osobiscie nic. 12.09.08, 07:57 wydarzenie historyczne, ktore mnie nie dotyczy. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: dla mnie osobiscie nic. 12.09.08, 09:00 realdirect2 napisał: > wydarzenie historyczne, ktore mnie nie dotyczy. Dotyczy, dotyczy - choćby na lotnisku w momencie kiedy musisz zdjąć pepegi i wsunąć je do rury rentgenowskiej. A kiedy wybierzaz się w podróż do USA, to dopiero zobaczysz jak również i Ciebie to historyczne wydarzenie dotyczy.. Spróbuj zwiedzić np. jakiś znany kościół w Europie nie poddając się podobnym procedurom jak na lotnisku. Przed 11.09.2001 mogłeś tam włazić jak chciałeś. Odpowiedz Link
maria421 Re: dla mnie osobiscie nic. 12.09.08, 11:22 No i musze Januszowi przyznac racje Kontrole na lotniskach nie przeszkadzaja mi i chetnie sie im poddaje. Ale kiedy w kwietniu tego roku zeby wejsc do bazyliki sw. Piotra w Rzymie musialam przejsc przez bramke kontrolna policji wloskiej ogarnela mnie zlosc. Do czego to doszlo, do czego sie doprowadzilismy w Europie zebysmy do naszych wlasnych kosciolow musieli wchodzic poprzez bramki kontrolne i jednoczesnie znosic budowe coraz to wiekszych meczetow??? Dla mnie 11/9 byl punktem zwrotnym, chcialam wiedziec co za tym stoi, czy garstka wariatow, czy jakas ideologia, chcialam wiedziec czy islam to "religia pokoju naduzywana przez fundamentalistow do celow politycznych" czy tez nie. Zaczelam czytac tak muzulmanskie strony internetowe jak i zachodnia literature na ten temat. Potem przyszly jeszcze zamachy w Madrycie i w Londynie, nieudane zamachy w Anglii i w Niemczech ktore nie potwierdzily wcale ze "islam jest religia pokoju" , lecz wrecz przeciwnie... Kiedy widze zdjecia plonacych wiez WTC z 2001 i zdjecie projektu meczetu w Kolonii z roku 2008 stwierdzam ze cos tu nie gra, ze to nie jest tak, ze tak byc nie powinno. Oni nam terror- a my im w nagrode mega meczety.... Odpowiedz Link
jecki.p Ich sehe schon, 12.09.08, 17:25 verehrter ja.nusz, Du hast den Kölner Dom noch nie beehrt. Oder liegt dieser vielleicht auf Zypern, das ja deiner Meinung nach nicht zu Europa zählt? j. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Na wszystkie kościoły zabrakłoby personelu 12.09.08, 19:05 jecki.p napisał: > verehrter ja.nusz, Du hast den Kölner Dom noch nie beehrt. > Oder liegt dieser vielleicht auf Zypern, das ja deiner Meinung nach nicht zu Europa zählt? A odnośnie Cypru proszę przeanalizować listę krajów Azjatyckich, np. tę: countrylist.net/?SF=Continent&SO=DESC lub tę: de.wikipedia.org/wiki/Asien#L.C3.A4nder_Asiens_nach_Regionen a może tę?: www.fremdenverkehrsamt.com/asien.html Mówimy tu o przynależności geograficznej - nie o kulturowej czy politycznej. Odpowiedz Link
jecki.p "wszystkie koscioly"(sic!) 12.09.08, 19:52 naszej katedry Twoja nieslychana obelga na pewno nie wzruszy !!!!!!! jesli zas o granice chodzi, wazniejsze dla mnie sa kulturowe, nizli geograficzne. nawet (H)ameryka jest - po czesci - Europa... j. Odpowiedz Link
19alien63 Re: dla mnie osobiscie nic. 12.09.08, 21:25 realdirect2 napisał: > wydarzenie historyczne, ktore mnie nie dotyczy. Bos glupi. Glupiemu zawsze wszystko jedno. Odpowiedz Link
annajustyna Re: dla mnie osobiscie nic. 13.09.08, 09:46 A widzieliscie program, ze w rzeczwistosci wieze zostaly wysadzone? Bo wg praw fizyki pod wplywem uderzenia samolotu zawalic sie nie mogly... Odpowiedz Link
jessi_a Re: dla mnie osobiscie nic. 13.09.08, 09:50 jeszcze jedna teoria spiskowa. Co moga zrobic pieniadze. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: dla mnie osobiscie nic. 13.09.08, 10:24 annajustyna napisała: > A widzieliscie program, ze w rzeczwistosci wieze zostaly wysadzone? Bo wg praw > fizyki pod wplywem uderzenia samolotu zawalic sie nie mogly... Nie zawaliły się od uderzenia samolotu a od pożaru, który na skutek tego wybuchł. A ta teoria dotyczy jedynie budynku WTC nr 7, w który żaden samolot nie wleciał. Odpowiedz Link
jecki.p nie, 13.09.08, 10:48 teoria nie dotyczy jedynie budynku nr 7. fachowcom nie znany jest ani jeden przypadek, kiedy podobne konstrukcje stalowo-betonowe zawalilyby, ba- rozsypalyby sie w pyl po pozarze. budynek w Hiszpanii o podobnej konstrukcji plonal 24 godziny jak pochodnia i wypalil sie doszczetnie. po pozarze na ocalalej w calosci kontrukcji stalowej stal - jak gdyby nigdy nic - potezny dzwig. j. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: nie, 13.09.08, 11:23 jecki.p napisał: > teoria nie dotyczy jedynie budynku nr 7. > fachowcom nie znany jest ani jeden przypadek, kiedy podobne konstrukcje > stalowo-betonowe zawalilyby, ba- rozsypalyby sie w pyl po pozarze. budynek w > Hiszpanii o podobnej konstrukcji plonal 24 godziny jak pochodnia i wypalil sie > doszczetnie. po pozarze na ocalalej w calosci kontrukcji stalowej stal - jak > gdyby nigdy nic - potezny dzwig. A płonął już kiedyś wieżowiec o wysokości ponad 500m na skutek zderzenia z samolotem, któr był full zatankowany? A tak na marginesie, to wieżyczki WTC nie były konstrukcą żelbetonową. > > j. Odpowiedz Link
jessi_a Re: nie, 13.09.08, 11:48 nie tylko full zatankowany, takze pelen bagazy i pasazerow. Wiec moment sily byl porazajacy. Wypada tez wspomniec, ze konstrukcje byly juz troche naruszone przez zamach w 1993- tez Al-kaida,i to tez mialo kolosalne znaczenie w 2001 Odpowiedz Link
ja.nusz Re: nie, 13.09.08, 12:09 jessi_a napisała: > Wypada tez wspomniec, ze konstrukcje byly juz troche naruszone > przez zamach w 1993- tez Al-kaida,i to tez mialo kolosalne > znaczenie w 2001 Naruszone zostały przede wszystkim przez samoloty. Od strony technicznej zostało już przed laty wyjaśnone dlaczego wieżyczki runęły. A oszołomy ze swoimi teoriami spiskowymi wyłażą z nor zawsze gdy rocznica się zbliża. www.3sat.de/3sat.php?http://www.3sat.de/nano/astuecke/23505/index.html Odpowiedz Link
jecki.p Re: nie, 13.09.08, 13:36 szkoda tylko, ze paru oszolomow jest inzynierami z tytulami profesorow najznamienitszych - w tym amerykanskich - uczelni. j. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: nie, 13.09.08, 14:18 jecki.p napisał: > szkoda tylko, ze paru oszolomow jest inzynierami z tytulami profesorow > najznamienitszych - w tym amerykanskich - uczelni. > > j. A mało to pojebów z tytułami chodzi po tym świecie? Odpowiedz Link
annajustyna Re: dla mnie osobiscie nic. 13.09.08, 10:54 Akurat bylo, ze pozar nie mogl wybuchnac od uderzenia samolotu. I dotyczyla obu budynkow. Odpowiedz Link
jecki.p to juz z kolei 13.09.08, 11:01 ( pozar nie mogl wybuchnac od uderzenia samolotu)kompletna bzdura... j. Odpowiedz Link
jessi_a Re: dla mnie osobiscie nic. 13.09.08, 11:41 no teoretycznie tak , ale samolot musialby byc na wode. Odpowiedz Link
annajustyna Re: dla mnie osobiscie nic. 13.09.08, 11:53 Jakos po tym slynnym zderzeniu pozaru obejmujacego caly budynek nie bylo nie bylo... de.wikipedia.org/wiki/Flugzeugkollision_mit_dem_Empire_State_Building Odpowiedz Link
jessi_a Re: dla mnie osobiscie nic. 13.09.08, 12:00 to nie ten kaliber. Nie ma co porownywac. Odpowiedz Link
maria421 Re: dla mnie osobiscie nic. 13.09.08, 16:59 ja.nusz napisał: > > Nie zawaliły się od uderzenia samolotu a od pożaru, który na skutek tego wybuch > ł. > A ta teoria dotyczy jedynie budynku WTC nr 7, w który żaden samolot nie wleciał > . Jedna z teorii dotyczy rowniez wysadzenie wiez WTC Odpowiedz Link
maria421 Re: dla mnie osobiscie nic. 13.09.08, 16:58 annajustyna napisała: > A widzieliscie program, ze w rzeczwistosci wieze zostaly wysadzone? Bo wg praw > fizyki pod wplywem uderzenia samolotu zawalic sie nie mogly... Jedna z teorii spiskowych na ktorej potwierdzenie jej glosiciele nie maja zadnych dowodow. Odpowiedz Link
jecki.p propozycja dla ja.nusza: 13.09.08, 17:48 czy moglibysmy sie umowic, ze runiecie (i pulweryzacja) wtc wskutek uderzenia samolotow/pozaru sa tak samo pewne, jak "samodzielne" zamordowanie JFK przez "komuniste" Oswalda ? j. Odpowiedz Link
jessi_a ale jakbys nosil islamskie imie jak ta pani;) 14.09.08, 21:14 fakty.interia.pl/ciekawostki/news/musiala-zatanczyc-by-udowodnic-tozsamosc,1175575,18 Odpowiedz Link
jessi_a Imperium Zla powraca 14.09.08, 14:32 jak on mial czelnosc, ten caly Miedwiediew,ze 8 sierpnia byl dla Rosji tym czym dla Ameryki 11.wrzesnia, no nie moge. Tylko co przelknela slowa lagrowa, jakoby Rosja dokonala agresji na Grusje kierujac sie gleboka tradycja chrzescijanska umierania za swoich przyjaciol. Hipokryzja normalnie. Odpowiedz Link
jessi_a Czegos tu brakuje 14.09.08, 20:50 www.fbi.gov/wanted/terrorists/terbinladen.htm Odpowiedz Link