kasiunia123 17.01.05, 14:38 Hej witam Wszystkich, od niedawna mieszkam w Marsylii i chcialabym nawiazac kontakt z tutejsza Polonia;)) puk puk - jestescie tu ? na razie nie udalo mi poznac niestety zadnych rodakow pzdr Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prevostiere Re: Marsylia ... 19.01.05, 20:26 Niestety nie znam nikogo w Marsyli... I sama jestem w Paryzu... Ale pozdrawiam Cie bardzo serdecznie. Prevo Odpowiedz Link
koralka Re: Marsylia ... 20.01.05, 10:18 Nie martw sie tak, ze nie masz znajomych rodakow, czesto takie znajomosci za granica zle sie koncza. Przynajmniej ja mialam pare nieprzyjemnych doswiadczen zwiazujac sie z tutejszymi Polakami... Po prostu za granica czesto zawiazujemy kontakt z ludzmi z ktorymi w Polsce nic by nas nie laczylo; jak to sie mowi z braku laku i kit dobry; niestety nie na dlugo... Z drugiej strony mam sporo znajomych, ktorych rodzice badz dziadkowie byli Polakami i z nimi zadnych problemow! Odpowiedz Link
sonofseven Re: Marsylia ... 26.01.05, 22:03 Niestety masz racje. Ja mieszkam od 9 lat za granicami polski i tylko w nielicznych przypadkach mam kontakt z polakami ktorych poznalem na obczyznie. Chociaz jeden z moich przyjacieli to wlasnie polak poznany pozakrajem. Tak naprawde jest to zenujace ze polacy unikaja sie jak tylko moga. Dlatego tez proponuje aby zlamac z tym przekonaniem i spotkac sie w polskim instytucie na polskim filmie pod tytulem "Dlug" (rez. Krzysztof Krauze), a potem moze na male piwko do kawiarenki. Seans jest w ten piatek o 19:30. Tak apropos to instytut znajduje sie na 31, rue Jean Goujon, 75008 Paris (metro. Alma - Marceau lub Franklin-Roosvelt) No to jak? Kto sie pisze? ciao rp Odpowiedz Link
marmor73 Re: Marsylia ... 14.02.16, 20:06 Witam .Jak wiecie w czerwcu 21 w Marsylii nasza reprezentacja zagra(Euro w piłce nożnej) z Ukraina (własnie się wybieram ze znajomymi 4 osoby i szukamy noclegu .Proszę jak możecie to pomóżcie. pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link
krystyna_jl Re: Marsylia ... 22.01.05, 22:38 Kasiu,spojrz na ta strone internetowa: www.aixpolonica.net To jest nasze stow.kulturalne polsko-francuskie, atmosfera jest bardzo przyjazna i organizujemy wiele ciekawych imprez (spojrzyj na strone!). Za tydzien jest bal maskowy! Acha, to jest w Aix-en-Provence, wiec blisko i NIEKTORZY Polacy z Marsylii naleza rowniez do naszego grona. Pozdr. Odpowiedz Link
kasiunia123 do Krystyny ;) 25.01.05, 16:46 Witaj Krystyna - dziekuje serdecznie za "namiary" stowarzyszenia w Aix, pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
goga20 Re: Marsylia ... 26.01.05, 16:28 czesc ,ja tez mieszkam od jakiego czasu w marsylii i rowniez chcialabym nawiazac nowe znajomosci,jezeli masz ochote sie spotkac to napisz na goga202@op.pl pozdrowionka goga Odpowiedz Link
oleg13 Re: Marsylia ... 22.01.17, 09:42 Część ja mieszkam koło Marsylii i nieznam żadnych Polaków w Marsylii trochę to smutne ... Odpowiedz Link
bishopp Re: Marsylia ... 18.04.16, 09:20 Hej polonio. Oddam w dobre ręce bilety na mecz Euro 2016 Polska - Ukraina w Marsylii, po kosztach zakupu. Nie jestm konikiemk, nie chcę zarabiać. Zainteresowanych proszę o kontakt: bishopp@o2.pl Odpowiedz Link
oleg13 Re: Marsylia ... 22.01.17, 09:37 Część mieszkam koło Marsylii....A w czym mogę pomóc? Odpowiedz Link