jureek 20.05.09, 10:43 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=sw&dat=20090519&id=sw01.txt Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shabbat.shalom moralnymi i etycznie poprawnymi print mediami... 20.05.09, 11:36 jureek napisał: Cytat coś dla asieka > www.naszdziennik.pl/index.php?typ=sw&dat=20090519&id=sw01.txt >~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ > Przecież ja już kilkakrotnie na tym miejscu anonsowałem, że obecnie angażuję się tylko wyłącznie z moralnymi i etycznie poprawnymi print mediami, jak naprzykład: (bardzo polecam...) ==================================================== A z tą faszystowską gadzinówką już od lat nie obcuję: Odpowiedz Link
maria421 Re: moralnymi i etycznie poprawnymi print mediami 20.05.09, 13:47 Jurku, a dlaczego, jesli wolno spytac, majac dostep do oryginalu w Spieglu podajesz wiadomosci z Naszego Dziennika? Odpowiedz Link
lepian4 Re: moralnymi i etycznie poprawnymi print mediami 20.05.09, 13:56 Oryginal tak nie syfi Odpowiedz Link
jureek Re: moralnymi i etycznie poprawnymi print mediami 20.05.09, 14:09 maria421 napisała: > Jurku, a dlaczego, jesli wolno spytac, majac dostep do oryginalu w Spieglu > podajesz wiadomosci z Naszego Dziennika? Po prostu wziąłem pod uwagę upodobania Asieka: "A z tą faszystowską gadzinówką już od lat nie obcuję: www.spiegel.de/static/sys/v8/headlines/spiegelonline.gif" Jura Odpowiedz Link
shabbat.shalom Synergia... 21.05.09, 09:50 jureek napisał: > www.naszdziennik.pl/index.php?typ=sw&dat=20090519&id=sw01.txt >~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~> Synergia Ostateczne rozwiązanie kwestii faszyzmu niemieckiego (Endlösung...)zbliża się ku zwycięstwu. Postuluję aby panowie Januszek i Waldeczek z Hamburga zjednoczyli swoje wysiłki i wspólnie walczyli z hitlerowską hydrą... tiny.pl/z3n2 Zgodnie z prawami synergii 1 + 1 = 4 Cytat Synergiczność działań, 2+2=5, efekt organiczny - wspólne działanie dające większe, lepsze efekty; działania uzupełniają się poprzez kooperację (współpracę) i synchronizację. Efekt zorganizowanej pracy zespołowej, który jest wyższy niż suma efektów działań indywidualnych. W wyniku synergii powstaje efekt organiczny będący przeciętną nadwyżką korzyści przypadającą na członka zespołu współdziałającego z pozostałymi osobami, w porównaniu z korzyścią możliwą do osiągnięcia w działaniu indywidualnym. Na przykład: Dwie osoby działając razem, są w stanie przesunąć ciężką szafę o 10 metrów. Każda z nich osobno mogłaby przesunąć ją nie więcej niż np. 3 metry. Zatem maksymalna suma działań indywidualnych jest równa 2 x 3 m = 6 m, natomiast efekt działań wspólnych wynosi 10 m i jest większy niż suma działań indywidualnych. pl.wikipedia.org/wiki/Synergia Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Synergia... 21.05.09, 10:14 Jakiś smród rozszedł się tu od rana - teraz już jasne - wypuścili go z gumowej celi. Oni nie wiedzą co robią. Odpowiedz Link
shabbat.shalom Re: Synergia... 21.05.09, 10:23 ja.nusz napisał: > Jakiś smród rozszedł się tu od rana - teraz już jasne - wypuścili go z gumowej celi. Oni nie wiedzą co robią. ------------------------------------------> A co Ty masz przeciw panu Waldeczkowi? że walczy bohatersko z niemieckim faszyzmem? Odpowiedz Link
shabbat.shalom Re: Synergia... 21.05.09, 10:45 shabbat.shalom napisała: > ja.nusz napisał: Cytat > > Jakiś smród rozszedł się tu od rana - teraz już jasne - wypuścili go z gumowej celi. Oni nie wiedzą co robią. > ------------------------------------------> > > A co Ty masz przeciw panu Waldeczkowi? że walczy bohatersko z niemieckim faszyzmem? > ××××××××××××××××××××××××××> Orientuje się ktoś, czy ten pan występuje na forach polonijnych G.W.? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Synergia... 21.05.09, 10:47 Asieczku, nie pierdol, smród dotyczył ciebie i wyłącznie ciebie. Odpowiedz Link
shabbat.shalom Re: Synergia... 21.05.09, 10:59 ja.nusz napisał: Cytat Asieczku, nie pierdol, smród dotyczył ciebie i wyłącznie ciebie. ------------------------------- Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Synergia... 21.05.09, 11:04 Już chciałem znów napisać, że jesteś pierdolnięty, ale wyręczyłeś mnie, dzięki. J. Odpowiedz Link
shabbat.shalom Re: Synergia... 21.05.09, 11:14 ja.nusz napisał: Cytat > Już chciałem znów napisać, że jesteś pierdolnięty, ale wyręczyłeś mnie, dzięki. ------------------------------------- Odpowiedz Link
shabbat.shalom Re: Synergia... 21.05.09, 11:09 shabbat.shalom napisała: CytatNogi myją jeszcze tylko na Wielkanoc i Boże Narodzenie... > > Pachnie trochę... Ale Niemiaszki sami sobie na to zarobili... > Także kölszerowi/Jeckiemu to podpadło i założyli własny wątek! Odpowiedz Link
shabbat.shalom Synergia... 21.05.09, 11:28 koelscher/Jecki napisali: nie pierdol !!! - arch' dich in den Beiß !!! ----------------------------------------- Odpowiedz Link
shabbat.shalom Januszek zeznaje: 21.05.09, 15:25 Januszek zeznaje: CytatZaprzyjaźniony polski dziennikarz mieszkający w Berlinie ... To pan Waldemar Maszewski mieszkał dawniej w Berlinie a Ty w Hamburgu? a mimo tego, żeście ze sobą komunikowali na temat niemieckiego faszyzmu? tiny.pl/z3n2 I tak długo się już znacie? A jak żeście się poznali? ja.nusz napisał dnia 05.05.05, o godzinie 02:31 co następuje: Cytat AUSCHWITZ O 23.00 Powodem rozpoczęcia tego wątku nie jest koniecznie chęć dyskusji na temat Oświęcimia. Pragnę podzielić się jedynie kilkoma refleksjami (a właściwie jeną) związanymi z obejrzeniem sześcioczęściowego serialu Laurenca Reesa o holokauście - fajnie sie złożyło bo tydzień wczesniej przeczytałem ksiażkę. Różne niemieckie kanały TV prezentuja relatywnie często dokumenty na temat niesławnej przeszłości tutejszego narodu. Są to najczęściej dokumentacje na bardzo wysokim poziomie publicystycznym. Problem jest niestty w tym, że podczas emisji tych programów 90% społeczeństwa niemieckiego śpi snem niedoinformowanego. Wiedza przeciętnego Niemca na temat okresu 1933-1945 jest przerażająco mierna. Najtragiczniej wyglada to wśród młodzieży. Zaprzyjaźniony polski dziennikarz mieszkający w Berlinie zapytał na Alexanderplatz ok. 500 młodych Niemców o date wybuchu II wojny i otrzymał 100% nieprawidłowych odpowiedzi. W Norymberdze znajduje się chyba najlepsze muzeum III Rzeszy na świecie ale tam łatwiej spotkać obcokrajowca lub emeryta niż szkolną wycieczkę. Mój szesnastoletni syn (10 klasa) na temat III Rzeszy miał do tej pory ze dwie lekcje. Mieszkam w tym kraju od 25 lat(dokładnie pół życia) i nie mam specjalnie powodów do narzekania, ale nie mogę przyzwyczaić sie do ignorancji zdecydowanej większości tegoż społeczeństwa względem tego tematu. Z całą pewnoćcią mogę stwierdzić, że itnieją tutaj chyba najlepsze możliwosci poznania dogłębnie historii niemieckiego faszyzmu - zainteresowanie mas jest jednak znikome. Za to wszyscy doskonale wiedza, że Ratzinger został wybrany na papieża jeden dzień przed urodzinami Hitlera. Kończę bo zaczyna mnie znów nosić. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10032&w=23500289&a=23500289 Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Asiek pojebasiek 21.05.09, 16:16 Asieku, wydrukuj sobie wszystko i opublikuj - może ktoś kupi i będziesz miałkasę na nowy odkurzacz. Jeżeli starość tak się objawia, to ja wolę nie doczekać. Odpowiedz Link
shabbat.shalom stanowcze dementi 21.05.09, 16:51 ja.nusz napisał: Cytat > Asieku, wydrukuj sobie wszystko i opublikuj - może ktoś kupi i będziesz miał kasę na nowy odkurzacz. > Jeżeli starość tak się objawia, to ja wolę nie doczekać. ----------------------------------- Odpowiedz Link
ja.nusz Re: stanowcze dementi 21.05.09, 17:09 Asieku, cytowanego prze ciebie jegomościa nie znam jako i ciebie znać nie chcę. Odpowiedz Link
shabbat.shalom Re: stanowcze dementi 21.05.09, 17:16 ja.nusz napisał: Cytat> Asieku, cytowanego prze ciebie jegomościa nie znam jako i ciebie znać nie chcę. ======================================= Popłakałem się rzewnie... Odpowiedz Link
ja.nusz Re: stanowcze dementi 21.05.09, 17:32 shabbat.shalom napisała: Popłakałem się rzewnie... To jeszcze zesraj się i będzie cacy. > Odpowiedz Link
shabbat.shalom pozytywne załatwienie mojej prośby... 21.05.09, 17:51 ja.nusz napisał: Cytat > shabbat.shalom napisała: > > > Popłakałem się rzewnie... > To jeszcze zesraj się i będzie cacy. > >========================================> A dla jakich print mediów pisze Twój zaprzyjaźniony dziennikarz polski z Berlina? Ja bym bardzo chętnie coś z jego pióra poczytał. I jak nazywa się ten pan? Skoro jest wojownikiem przeciw niemieckiemu faszyzmowi, nie musisz jego nazwiska ukrywać. Walka z niemieckim faszyzmem jest zasługą i musimy ją wszędzie naświetlać i stawiać jako przykład. Tak nam dopomóż Bóg! Tak nam dopomóż Bóg! A więc czekam na pozytywne załatwienie mojej uprzejmej prośby. Odpowiedz Link
shabbat.shalom Tragiczne... 21.05.09, 18:30 shabbat.shalom napisała: CytatA więc czekam na pozytywne załatwienie mojej uprzejmej prośby. ========================================= Januszek ma dopiero 54 latka, a już cierpi na starczy zanik pamięci... Tragiczne... Odpowiedz Link
shabbat.shalom Myślisz, że on tu nie zagląda? 21.05.09, 21:18 ja.nusz napisał: Cytat> Asieku, cytowanego prze ciebie jegomościa nie znam jako i ciebie znać nie chcę. -------------------------------------- Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Januszek zeznaje: 07.11.09, 13:13 Już chciałem znów przypomnieć, że asiek jest piedolnięty - ale on sam mnie uprzedził. Odpowiedz Link
donnerbalken asiek jest piedolnięty 07.11.09, 16:54 ja.nusz nieśmiało napisał: Cytat > Już chciałem znów przypomnieć, że asiek jest piedolnięty Wydaje mnie się, że o tym już dwa albo trzy razy wspominałeś, ale nie jestem pewny. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: coś dla asieka 21.05.09, 16:40 Asiula miota się tu jak gówno w przerębli, bo nie wie o co biega. Trzy siedemdziesiąt woli wydać na fuzla z aldiego niż na Spiegla, a online na krzywy ryj też nie dają. Odpowiedz Link
shabbat.shalom merytoryczna zawartość... 21.05.09, 17:09 ja.nusz napisał: CytatAsiula miota się tu jak gówno w przerębli, bo nie wie o co biega. Trzy siedemdziesiąt woli wydać na fuzla z aldiego niż na Spiegla, a online na krzywy ryj też nie dają. ========================================= A jaka jest merytoryczna zawartość tego wpisu? Odpowiedz Link
lepian4 Re: coś dla asieka 22.05.09, 07:27 W kwestii formalnej: na krzywy ryj ty ogladasz lelewizje i sluchasz radia. A na tym forum udzielasz wskazowek, jak skutecznie to zrealizowac. Spiegla tez bym nie polecal. Zawsze byli lewaccy, a ostatnio, gdy elita den Löffel abgegeben hatte, jest juz tylko januszkowato. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: coś dla asieka 22.05.09, 08:49 lepian4 napisał: > W kwestii formalnej: na krzywy ryj ty ogladasz lelewizje i sluchasz > radia. A na tym forum udzielasz wskazowek, jak skutecznie to > zrealizowac. > Spiegla tez bym nie polecal. Zawsze byli lewaccy, a ostatnio, gdy > elita den Löffel abgegeben hatte, jest juz tylko januszkowato. Może przypomnisz kiedy tak nawoływałem do nie płacenia czegoś? A tu twoja nielewacka ulubiona prasa: tinyurl.com/pxdwuk Odpowiedz Link
lepian4 Re: coś dla asieka 07.11.09, 20:02 Swe szabrownicze wskazowki dawales na forum Polonii, wiec faktycznie nawet masz racje, ze na Diasporze o tym nie mowiles. Ciesze sie tez, ze starasz sie poszerzyc mi horyzonty. Bede ci niezmiernie wdzieczny, gdy bedziesz mi tu wklejal codziennie prasowke z nielewackiej prasy. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: coś dla asieka 08.11.09, 11:02 Asiek jest w swoim pierdolnięciu wyjątkowo prostolinijny - lepian usiłuje za to swojego jebca nieudolnie ukrywać przy pomocy pseudofilozoficznych wywodów - i właśnie to czyni go takim żałosnym. Daj się kurwa niuniek wypchać. Odpowiedz Link
donnerbalken Asiek jest usprawiedliwiony... 08.11.09, 11:55 ja.nusz napisał: Cytat > Asiek jest w swoim pierdolnięciu wyjątkowo prostolinijny - lepian usiłuje za to > swojego jebca nieudolnie ukrywać przy pomocy pseudofilozoficznych wywodów - i > właśnie to czyni go takim żałosnym. > Daj się kurwa niuniek wypchać. > Asiek jest usprawiedliwiony... Ma niezbite alibi... Ma wysrany mózg... Odpowiedz Link
lepian4 Re: Asiek jest usprawiedliwiony... 08.11.09, 20:04 Januszek ma tez alibi: nic nie rozumie, bo ma ograniczone horyzonty okrelone (c)honorem. Odpowiedz Link
donnerbalken Re: coś dla asieka 08.11.09, 18:13 ja.nusz napisał: Cytat > Asiek jest w swoim pierdolnięciu wyjątkowo prostolinijny - lepian usiłuje za to > swojego jebca nieudolnie ukrywać przy pomocy pseudofilozoficznych wywodów - i > właśnie to czyni go takim żałosnym. > Daj się kurwa niuniek wypchać. > Płycizna intelektualna Odpowiedz Link
lepian4 Re: coś dla asieka 09.11.09, 07:43 Moje filozoficzne wywody sa niczym, wobec nauk naszych kochanych braci. W piatek studiowalem nastepujeace zagadnienie: Entzändliche intracelluräle Erkrähnkhaytungen der Histamin Konzäntration nach dem Scheinefleichverzehr Odpowiedz Link
shabbat.shalom Chrystus narodów... 21.05.09, 22:04 Jureczek broni na innych forach zaciekle niemieckiej racji stanu... Cytat (...) A nie zauważyłeś, że jeszcze bardziej obrażeni mogliby się poczuć przedstawiciele wielu innych narodów, dużo gorzej przedstawionych w tym artykule niż Polacy? Jednak jak zwykle obrażamy się tylko my, cierpiętnicy Europy, skrzywdzony przez wszystkich Chrystus narodów. Pod względem łatwości obrażania się mamy bardzo wiele wspólnego z Żydami. (...) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=95532369&a=95617085 PS Mensch! Meine Hochachtung. Sam przeciw zjednoczonym siłom aliantów z całego świata... Odpowiedz Link