Dodaj do ulubionych

Eedem wemyenitsch

08.10.22, 10:38
uantsuhh.
Obserwuj wątek
    • codeina.w.welonie Re: Eedem wemyenitsch 05.11.22, 11:47
      co autor miał na myśli, pisząc te trudne do wymówienia słowa, hę?
      Najtrudniejsze początki, co nie?
      Eedem - nic nie znaczy
      • zbyfauch Re: Eedem wemyenitsch 05.11.22, 11:53
        To próba zapisu "idę wymienić łańcuch" w transkrypcji dla obcokrajowca.
        Jestem otwarty na inne propozycje.
        • codeina.w.welonie Re: Eedem wemyenitsch 05.11.22, 11:59
          najwygodniej zacząć łaciną (nie tą podwórkową) a potem zawsze znajdzie się jakiś hermafrodyta lingwistyczny
          • zbyfauch Re: Eedem wemyenitsch 06.11.22, 15:53
            Chodzi o zapis fonetyczny, do przeczytania w sposób zbliżony do oryginału.
            Zastanawiałem się, jak zapisać np. słowo "kiełbasa" tak, żeby je przeczytał Niemiec nie mający pojęcia o wymowie tego słowa.
            kieubasa to wymówi kijubaza
            kjeubasa - kjojbaza

najbliżej chyba byłaby kjewbassa
            • codeina.w.welonie Re: Eedem wemyenitsch 11.11.22, 21:48
              itadakimasu :D
              • zbyfauch Re: Eedem wemyenitsch 11.11.22, 22:09
                To już zbyt przetworzone. Dla kosmitów.
                • zbyfauch Re: Eedem wemyenitsch 11.11.22, 22:38
                  Niemniej fajnie, że żyjesz. :)
                  • zbyfauch Re: Eedem wemyenitsch 11.11.22, 22:39
                    I to w takim fantazyjnym wcieleniu.
                    • codeina.w.welonie Re: Eedem wemyenitsch 12.11.22, 23:51
                      hę?
                      • zbyfauch Re: Eedem wemyenitsch 13.11.22, 17:25
                        Nie mów, że się nie znamy.
                        • codeina.w.welonie Re: Eedem wemyenitsch 13.11.22, 21:27
                          nouiczader laik aldhorse :))))
                          • codeina.w.welonie Re: Eedem wemyenitsch 13.11.22, 21:56
                            no dobrze, podpowiem;
                            we know each other like bald horses
                            • zbyfauch Re: Eedem wemyenitsch 16.11.22, 17:51
                              Tym wpisem mnie zdezorientowałaś.
                              • codeina.w.welonie Re: Eedem wemyenitsch 17.11.22, 17:34
                                Essu!"tymwpisem"nobotakmyślę,żeznamysięjakłysekonieacznieznamysięnawetzwidzenia:)))
                                • zbyfauch Re: Eedem wemyenitsch 18.11.22, 18:33
                                  To już w ogóle nie posiadam pojęcia.
                                  • codeina.w.welonie Re: Eedem wemyenitsch 18.11.22, 19:43
                                    Przetza to nie ja założyłam wontek 0 wcięntrznej nzawie "uantsuhh" wienc w myśl zasady "trzym sieł pędzla", ale Ty pewnikiem nie wiesz o co spaceruje, to opowiem:
                                    dwóch malaezy: jeden na drabinie reperuje farbą sufit, drugi lamperię wzdłusz pomieszczenia, wienc odstawił drabinę, bo mu przeszkadzała na co jego kompan, który zawisł pod sufitem się obruszył, kompan podpowiada: "trzym sieł pędzla", wuaśnie (na rysunku badziej śmieszy)

Robię sobie krótką przerwę, bo im dalej w las, tym więcej drzew, uhaha, ha
                                    • zbyfauch Re: Eedem wemyenitsch 18.11.22, 20:17
                                      Cóż pozostaje mi kallkulacja.
                                      • zbyfauch Re: Eedem wemyenitsch 20.11.22, 13:34
                                        Ewentualnie wykopaliska prokambryjskie.
                                        • codeina.w.welonie Re: Eedem wemyenitsch 20.11.22, 22:03
                                          po pierwsze pre... a nie pro...
                                          a po drugie, jeśli wykopiesz coś z tego okresu to nie chomikuj, podziel się:)))
                                          • zbyfauch Re: Eedem wemyenitsch 21.11.22, 09:02
                                            codeina.w.welonie napisała:

> po pierwsze pre... a nie pro...

Pro, napisałem świadomie.
                                            • codeina.w.welonie Re: Eedem wemyenitsch 21.11.22, 21:55
                                              zbyfauch proponuje zabawę w słówka?
                                              np pro... jak prowokacja:)))

• cambria1.2 Re: Eedem wemyenitsch 22.11.22, 08:39
                                          Protestuję!
                                          Próżno prowokujesz ;)
                                          Próbki p(r)owyżej zupełnie nie mojej produkcji.
                                          Proszę (za)protokołować.
                                          • codeina.w.welonie Re: Eedem wemyenitsch 22.11.22, 12:01
                                            o!oo!
                                            to ja tesz siem wtrynię protekcjonalnie prosto z promu,
                                            taki projekt:
                                            Promile Prostackiej Prozy
                                            • cambria1.2 Re: Eedem wemyenitsch 22.11.22, 12:12
                                              Proszę, proszę :)
                                              Profesjonalna próżnia.
                                              • codeina.w.welonie Re: Eedem wemyenitsch 22.11.22, 14:58
                                                pleśnienia Proces Kafki prorannej :)
                                                • cambria1.2 Re: Eedem wemyenitsch 22.11.22, 17:00
                                                  Czyli przemiana kafki. Uhummm... profilaktycznie próbować proporcje...
                                                  • codeina.w.welonie Re: Eedem wemyenitsch 22.11.22, 18:36
                                                    prosta ta produkcja procesorów
                                                  • cambria1.2 Re: Eedem wemyenitsch 22.11.22, 19:44
                                                    Pronto!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka