Dodaj do ulubionych

szkoła Profi-Lingua

16.09.04, 10:03
czy ktoś miał jakieś doświadczenia z tą szkołą? ma filie w kilku miastach -
nie wiem, czy we wszystkich jest taki sam poziom, chodzi mi o 3city. warto
się tam zapisać?
Obserwuj wątek
    • eirinn Re: szkoła Profi-Lingua 16.09.04, 14:43
      Wiem tylko, że prowadzi bardzo agresywną kampanię reklamową, ale nie spotkałam
      jeszcze ani jednej osoby, która by tam chodziła.
      • justa_79 Re: szkoła Profi-Lingua 17.09.04, 10:09
        szkoda. ofertę mają ciekawą, oprócz standardowych ok. 60 lekcji na semestr
        dodatkowo 40 h konwersacji w cenie kursu, w razie nieobecności lekcje nie
        przepadają, a i ceny mają konkurencyjne. tylko jaki poziom nauczania, jaka
        metodyka?
    • justa_79 Re: szkoła Profi-Lingua 22.09.04, 09:42
      pozwolę sobie podnieść wątek, bo mam jeszcze trochę czasu na podjęcie decyzji,
      choć nie tak znów wiele...
    • justa_79 Re: szkoła Profi-Lingua 23.09.04, 09:33
      no to już mam pewne doświadczenia z tą szkołą. i chyba się tam nie wybiorę. nie
      spodobał mi się sposób kwalifikowania do grup o odpowiednim poziomie - test
      pisemny, 50 pytań. o zakwalifikowaniu do poszczególnych grup decydują różnice
      kilku punktów - więc jeśli nie znamy 4 słówek, czyli źle odpowiemy na 4
      pytania, to już będziemy o rok niżej. dano mi też do zrobienia drugi test,
      który miał rozwiać wątpliwości - ale o poziomie wcale nie decydowała suma
      punktów z obu testów - tylko to, czy punktów z drugiego testu było "mało"
      czy "dużo". ciekawe kryterium. testy były sprawdzane wg wzoru przez sekretarki.
      żadnego sprawdzenia ustnego przez lektora. w rezultacie zakwalifikowano mnie
      mniej więcej o poziom niżej niż właściwy. z kolei uproszczony test on-line na
      stronie www tej szkoły wskazał o 2 poziomy wyżej.
      • Gość: Ania Re: szkoła Profi-Lingua IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 11:09
        A ja po napisaniu testu miałam też od razu rozmowę z lektorem, aby upewnić się
        czy poziom z testu odpowiada też mojemu poziomowi mówienia... ale szkoła nie w
        Trójmieście, więc może dlatego.

A jak można stwierdzić poziom kandydata poza testem czy rozmową, bo naprawdę
        nie wiem czego oczekujesz?
        • justa_79 Re: szkoła Profi-Lingua 23.09.04, 11:40
          chodzi mi o to, że ten pierwszy test miał 50 pytań, więc np. nieznajomość 4
          słówek decyduje o tym, że idziesz o rok niżej - to wg mnie bez sensu. bardziej
          sensowne byłoby wzięcie pod uwagę sumy obu testów - w 100 pytaniach można już
          się wykazać wiedzą. a oni na drugi test patrzyli pod kątem - mało/dużo - czy to
          jest w ogóle jakieś kryterium??? ocena testu przez sekretarki - żenada. lektor
          potrafiłby stwierdzić, czy popełnione w teście błędy są poważne czy nie. no i
          nie miałam żadnej rozmowy z lektorem - to mnie najbardziej dziwi. wiem, że źle
          mnie zakwalifikowali, więc trudno, żebym ich posłuchała i zdecydowała się na
          zaproponowany przez nich poziom. dla mnie taki sposób kwalifikacji to po prostu
          brak profesjonalizmu - więc mam podstawy sądzisz, że taki sam brak może się
          pojawić w metodyce nauczania. miałam testy kwalifikacyjne w różnych szkołach i
          wyglądały one bardziej profesjonalnie.
    • Gość: kasia Re: szkoła Profi-Lingua IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 11:55
      w tatmty roku chodział na kurs FCE, w tym roku już się zapisałam na pre-CAE.
      Mnie bardzo spodobała się ta szkoła. W grupie co prawda jest 15 osób - ale za
      800 zł/ semestr nie może być mniej - ale zajęcia są tak prowadzone, ze nie
      odczuwa siętej ilości osób. Chodziłam także na zajęcia dodatkowe w pierszym
      semestrze - konwersacje, w drugim - zajęcia przygotowujące do FCE obejmujące
      wszystkie częsci egzaminu. Ponadto można wypozyczać ksiązki i kasety video.
      Osobiście polecam. Jeśli chcesz więcej info moje GG 1197027.
      • demicjusz Re: szkoła Profi-Lingua 23.09.04, 11:59
        Gość portalu: kasia napisał(a):

> W grupie co prawda jest 15 osób ale zajęcia są tak prowadzone, ze nie
        > odczuwa się tej ilości osób.

To znaczy?
        • Gość: kasia Re: szkoła Profi-Lingua IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 12:11
          każdy bierze udział w lekcji, zawsze musisz wziąć udział w dyskusji ponieważ
          grupa jest dzielona 2-3 osobowe grupki w których jest omawiany podany przez
          lektora temat. Nawet jak masz opory mówieniu to lektor "wymusi" abyś coś
          powiedział na lekcji.
      • Gość: aska Re: szkoła Profi-Lingua IP: 80.51.95.* 23.09.04, 12:03
        Zgadzam sie z kolezanka kasia:) chodzilam rok temu do tej skzoly we wroclawiu
        i jestem z niej zadowolona. wracam tam rowniez w tym orku. szkola ta proponuje
        szeroki zakres zajec dodatkowych poza wiodacym kursem. Poza tym cena jednego
        semestru jest przystepna i plasuje sie wsrod najtanszych szkol jezykowych we
        wroclawiu. Mam wielu znajomych, ktorzy uczeszczali do tejze szkoly i bez
        problemow radzili sobie za rowno z FCE i CAE
      • Gość: kasia Re: szkoła Profi-Lingua IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 12:13
        ...i jeszcze jedno. FCE zdałam bez problemu na B.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka