pjural 28.01.14, 15:34 www.youtube.com/watch?v=sr7Jngk1bE0&feature=c4-overview&list=UUSF_SD2LUMjfWz2Y_Xcm6bw mam 12 lat i nie wiem czy dobrze trafiłem , ale moze tu wy to ocenicie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ? Re: Rysunek. IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.14, 06:04 Rysunek jak rysunek, ja bym tak nie umiał. Przy okazji - gratuluję - jak na dzisiejsze czasy - w miarę poprawnego ortograficznie wpisu, są ogonki w "trafiłem", nie ma w "moze" ale to i tak dobry wynik jak na wpisy na forach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
biasmedia Re: Rysunek. 13.04.14, 09:58 Gratuluje talentu, pomysłu i wykonania! Bardzo ciekawe prace! Najbardziej podobają mi się rysunki twarzy - oczu. Jeśli mogę coś krótko podpowiedzieć od strony technicznej filmowania. Wszystkie Pana filmy są przyspieszone (timelapse) z wiadomych względów. Rysunki powstawały niekiedy kilka godzin. Fragmenty ich powstawania były filmowane o różnych porach dnia, co widać biorąc pod uwagę światło. Bywa, że owe fragmenty są prześwietlone lub w innych momentach trochę za ciemne. Jest jednak prosty sposób na rozwiązanie tego problemu. Dwa źródła światła (np. dwie lampy) padające na filmowaną przestrzeń. Nie mówię tu oczywiście o oświetleniu studyjnym, tylko o jakichś tanich lampach dających białe, równomiernie rozłożone światło. Gdy takie lampy odpowiednio ustawimy to cała filmowana przestrzeń będzie równo oświetlona, a powstający rysunek wyraźny. Należy tez unikać filmowania pod słońce, co raz się Panu zdarzyło. W jednym z filmów kamera była ustawiona tak, że nie widać początku powstawania pracy, bo na pierwszym planie jest Pana głowa. Generalnie to wszystko jednak detale do wypracowania, które w żaden sposób nie są w stanie przyćmić Pana talentu! Podziwiam i cieszę się, że znalazłem Pana post. Pozdrawiam, Bias Media Odpowiedz Link Zgłoś