Dodaj do ulubionych

problem z odtwarzaczem bellwood

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 14:11
Witam!
Dwa miesiące temu kupiłam odtwarzacz dvd bellwood, kilka dni temu zaczeły się problemy z czytaniem płyt dvd. Filmy zacinają się co kilka minut. Po tym jak się zatną trzeba odczekać dłuższą chwilę aż "przeskoczy" kilka minut do przodu, dopiero po tym można cofnąć i próbować oglądać dalej. Z odtwarzaniem płyt cd nie ma takiego problemu.
Czy można próbować poradzić coś na to samemu? czy możliwe jest, że jest to raczej sprawa optyki/mechaniki czy oprogramowania (wirus?).
Dziękuję za wszelkie rady :)
Obserwuj wątek
    • 0xygene Re: problem z odtwarzaczem bellwood 19.07.07, 07:53
      Kup płytę czyszczącą DVD i włóż do odtwarzacza na chwilę, może czytnik laserowy
      jest zabrudzony z jakiegoś powodu.

Pozdr.
    • Gość: vvv Re: problem z odtwarzaczem bellwood IP: 213.17.140.* 19.07.07, 11:18
      odnosnie plyt czyszczacych i ich znaczenia zdania sa podzielone...
      a co do zacinania sie bellwooda... zerknij na fora poswiecone temu sprzetowi.
      Mowiac krotko jest takze (chociaz to niekoniecznie jedyna przyczyna) nieco
      niedopracowany softwarowo...
      • Gość: Gość Re: problem z odtwarzaczem bellwood IP: *.petrus.com.pl 19.07.07, 23:12
        Na 100% pada laser!-Tylko serwis.Ps.Ten sprzęt to loteria!-Jak trafisz to
        chodzi,a jak masz pecha...
    • Gość: maro Re: problem z odtwarzaczem bellwood IP: 195.94.209.* 23.07.07, 12:02
      Jeśli obecnie nie czytają się dobrze dokładnie te same płyty, które jeszcze np
      tydzień temu działały bez problemu i nie robiono upgrade (zmiany)
      oprogramowania to najprawdopodobniej psuje się (lub jest zabrudzony) laser.

Jeśli sprzęt nowy (na gwarancji) to chyba warto oddać go do naprawy (wymiany).

Jeśli usterka dotyczy jakichś badziewnych płytek jakiejś konkretnej
      (najczęściej też badziewnej) marki to chyba lepiej odpuścić. Sprzęt ten to nie
      Maybach w dziedzinie DVD więc dotyczy się go uwaga, jaką kiedyś w czasach
      budowy socjalizmu przeczytałem w karcie gwarancyjnej pewnego (ciężko
      zdobywalnego zresztą) gramofonu. Sens tej uwagi był mianowicze taki:
      " Jeśli podczas eksploatacji naszego urządzenia dostrzeżesz jakieś drobne
      usterki, to masz oczywiście prawo do reklamacji, zastanów się jednak nad tym
      krokiem, bo w wyniku możesz otrzymać urządzenie niekoniecznie w lepszym
      stanie."
      • wowo5 Re: problem z odtwarzaczem bellwood 23.07.07, 18:22
        Co to jest Bellwood? Kup sobie sprzet renomowanej firmy to przynajmniej
        bedziesz miala jaka taka szanse, ze sprzet bedzie dzalal. Odtwarzacze DVD sa
        teraz smiesznie tanie, nawet renomowanych firm, ze wzgledu na ukazanie sie w
        sprzedazy HD-DVD i Blue Ray.
      • Gość: scutums Re: problem z odtwarzaczem bellwood IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 03:28
        > " Jeśli podczas eksploatacji naszego urządzenia dostrzeżesz jakieś drobne
        > usterki, to masz oczywiście prawo do reklamacji, zastanów się jednak nad tym
        > krokiem, bo w wyniku możesz otrzymać urządzenie niekoniecznie w lepszym
        > stanie."

Zgadza się co do joty! Mój Belwood (Korr) z czasem przestał czytać prawidłowo
        płyty (na ekranie pojawiał się komunikat "zła płyta"), oddałem go więc do
        naprawy gwarancyjnej. Gdy otrzymałem go z powrotem (wymieniono jakąś płytkę)
        akurat nie miałem telewizora by go sprawdzić. Tydzień temu kupiłem TV LCD i po
        podłączeniu odtwarzacza okazuje się, że nie wysuwa się kieszeń na płytę. Krew
        mnie oczywiście zalała, ale oddałem go gwarantowi do naprawy, co będzie dalej,
        zobaczymy... Ale jestem pełen sceptycyzmu co do dalszych losów tego odtwarzacza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka