Dodaj do ulubionych

Sypnęło w Podlaskiem

24.02.05, 23:41
Bardzo czesto tak jest ze po obfitych opadach sniegu nie mozna wyjechac z
parkingu.Szlak trafia czlowieka!
Obserwuj wątek
    • Gość: marcus Re: Sypnęło w Podlaskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 09:59
      kup se zimówki a nie na letnich zasuwasz i narzekasz
      • max39 Re: Sypnęło w Podlaskiem 25.02.05, 18:19
        Gość portalu: marcus napisał(a):

> kup se zimówki a nie na letnich zasuwasz i narzekasz

Ja mam opony caloroczne ,ale jak nasypie 20 centymetrow sniegu a pod spodem jest
        lod to i zimowki nie pomoga .No chyba zeby w Polsce mozna bylo uzywac opon z
        kolcami a nie mozna.
        • Gość: kojot opony caloroczne - smiech na sali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 20:14
          na calorocznych oponach to mozesz sobie jezdzic po odsniezonych drogach. chyba nie jechales nigdy na zimowych oponach, probujac przyrownac opony caloroczne do zimowek.
          mam cztery zimowki, POLSKIE, nie lyse, ani tez nie nowe, bo mają juz jeden sezon. jezdze duzo, rocznie ponad 20 tys.km i na tych zimowkach NIGDY nie zakopalem sie w sniegu, a nie mam zadnego 4x4, ani nawet burackiej pseudo-terenowej limuzyny toyoty, czy merca. zwykle osobowe auto, z silnikiem diesel'a o mocy 60KM. tak sie zlozylo, ze bylem zmuszony jezdzic po miescie w nocy, wtedy gdy byly najwieksze opady tej zimy. a trzeba powiedziec, ze o 3 rano nie uswiadczylem nigdy zadnego plugu, chocby nie wiem jak sypalo i nawiewalo. wiec skoncz chrzanic o calorocznych gumach, zostaw auto do wiosny skoro nie chcesz zimowek i zasuwaj autobusem.
          • max39 Re: opony caloroczne - smiech na sali 25.02.05, 22:56
            Oczywiscie ze zimowki sa lepsze .Mialem okazje jezdzic samochodem wyposazonym w
            takie opony ,ale zimowek nie kupilem z oszczednosci .Jezdze glownie po miescie
            wiec klopoty mam tylko na drogach osiedlowych(a takie powazne jak zakopanie sie
            w sniegu srednio kilka razy w roku) .Natomiast administracje niektorych osiedli
            powinny zadbac troche o osiedlowe uliczki i parkingi .
    • Gość: Piaski Do p.Ptaszyńkiego!! jestem zbulwersowany p. wypowi IP: *.cs.bialystok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 13:08
      jestem zbulwersowany Pana wypowiedzią!Kierowcy nie płacą ani grosza za jazdę po
      uliczkach ?A czy kierowca nie jest lokatorem spółdzielni?!Płacimy za czynsz ,
      na fundusz remontowy, podatki od gruntu na których są te uliczki,płacimy za ich
      remonty i budowę więc chyba mamy prawo wymagać ich odsnieżenia?!To z naszych
      pieniędzy też jest wypłacana pańska pensja i i innych pracowników oraz zakup
      sprzętu dla spółdzielni!Więc co byłoby w tym złego jakby traktorek spółdzielczy
      jadąc do odśnieżania chodników po uliczce osiedlowej opuścił pług, a nie jechał
      z podniesionym?!Przecież i tak jedzie , więc nie ma mowy o dodatkowych kosztach
      (pracownikowi go obsługującemu też sie płaci pensję miesięczną).To jest bardzo
      małe osiedle , raptek kilka uliczek dojazdowych do bloków , więc mówienie ,że
      są jakieś straszne koszty zakrawa na kpinę(zwłaszcza przy tej "srogiej " zimie!
      Swoją drogą dzieki takiej zimie spółdzielnia ma kolosalne oszczędności(ciekawe
      czy się podzieli z lokatorami ??).A mówienie ,że lokator nie płaci ani grosza
      za jazdę po uliczce osiedlowej zakrawa na obrazę !!!
      • anka1 Re: Do p.Ptaszyńkiego!! jestem zbulwersowany p. w 25.02.05, 14:12
        no wlasnie. ciekawe za co jeszcze kierowcy maja zaplacic. bo we wczorajszej GW
        wyczytalam ze na pkp juz sie zrzutka szykuje ... a teraz jeszcze pan prezes ma
        pretensje ze za odsniezanie nie placa.
        a jak karetka albo straz pod blok nie dojedzie to bedzie pan odpowiadal panie
        prezesie ?
        • Gość: anty-ortheus to jest spisek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 14:13
          to jest spisek polsko-katolicko-germańsko-krzyżacki...
          • habitus Re: to jest spisek... 25.02.05, 18:27
            Niehigieniczny (bo śnieg w mieście jest brudny). :))
            • max39 Re: to jest spisek... 25.02.05, 18:34
              A o Bialorusinach zapomnial:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka