arana 05.11.05, 15:22 ...Radziwinowiczem, Witem i Konarowskim. www.kulturalna.warszawa.pl/main.php?dzial=repertuar&strona=opis&re_id=7100 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwa_ja Re: 11 Listopada z Blechaczem... 05.11.05, 22:24 Ale programu nie ma w tym linku. Odpowiedz Link Zgłoś
arana Re: 11 Listopada z Blechaczem... 05.11.05, 22:54 Dzwoniłam dziś do kasy FN, ale nikt nic nie wiedział. :-( Schaetzchen wcześniej pisała, ze Blechacz gra Koncert e-moll: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10242&w=31152623&a=31163294 Odpowiedz Link Zgłoś
arana Re: 11 Listopada z Blechaczem... 05.11.05, 23:13 Oj, Iwo, dopytujesz się, jak gdyby nie wystarczało Ci, że samo Biuro Kultury Urzędu m.st. Warszawy organizuje dla Ciebie igrzyska! PS Twoja nowa sygnaturka sugeruje, że znasz odpowiedź. :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja Re: 11 Listopada z Blechaczem... 05.11.05, 23:29 arana napisała: > PS Twoja nowa sygnaturka sugeruje, że znasz odpowiedź. :) hehehe (to było "hehehe" smutne) Odpowiedz Link Zgłoś
ilmat Re: 11 Listopada z Blechaczem... 07.11.05, 12:34 Warszawie gratulujemy organizacji :[ o godzinie 10 otwierane były kasy Filharmonii, o 10:03 nie było już zaproszeń. dostało je pierwszych 13 osób, a kasjer jawnie kręcił mówiąc o liczbie zaproszeń i o tym ile kto ich otrzymał. wszystkie zaproszenia rozeszły się po instytucjach, od dzisiaj w ogóle mają zamiar nagłośnić to, że w ogóle jest koncert - przepraszam, PO CO, skoro nie ma już zaproszeń? bez sensu, gratuluję inteligencji, organizacji i - przede wszystkim - bycia fair wobec słuchaczy i miłośników muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
arana Re: 11 Listopada z Blechaczem... 07.11.05, 14:54 Pożycz od Iwy sygnaturkę i poślij te gratulacje pod właściwy adres. Odpowiedz Link Zgłoś
jdrk Koncert 12.11.05, 14:28 Koncert, jak wiadomo, przeznaczony byl dla VIP-ow: Prezydenta, Premiera, czlonkow Sejmu, Senatu, dyplomatow, duchowienstwo... A mi udało sie na niego wejsc zupełnie przez przypadek, bo nie mialem ani zaproszenia, ani wejsciowki (przed koncertem nie sprzedawali) :) Na poczatek Karol Radziwinowicz wraz z orkiestra Antoniego Wita zagrali "Fantazje Polska" Paderewskiego. Slyszalem ten utwor po raz pierwszy - i nawet mi sie spodobal. To taki bardzo romantyczny utwor, zawierajacy tez elementy polskich tancow ludowych :) Ale wiekszosc przyszla glownie posluchac Rafala Blechacza i jego interpretacji Koncertu e-moll Chopina :) Komentarz w zasadzie jest zbedny - Rafal zagral rewelacyjnie, a orkiestra mialem wrazenie gra jeszcze lepiej niz w finale Konkursu - w kazdym razie usmiech z twarzy muzykow prawie nie schodzil ;) Owacje byly bardzo, bardzo gorace - az sie zdziwilem, bo po takiej publicznosci (co tu duzo kryc - ktora niezbyt czesto odwiedza FN) tego sie nie spodziewalem. Artysta bisowal trzykrotnie i zagral: Mazurka op.56 nr 2, Poloneza As-dur op.53 i Walca Des-dur op.61 nr 1. Troche rozbawilo mnie niecodzienne wykonanie Poloneza, bo Rafal zagral go bardzo mocno i dynamicznie, tak jakby chcial powiedziec: Chopin nie jest taki nudny, jak sie wam niektorym wydaje ;) Odpowiedz Link Zgłoś