Dodaj do ulubionych

Palac Branickich

IP: *.tnt3.tucson.az.da.uu.net 28.10.01, 18:19
Co sadzicie na temat wygladu zewnetrznego Palacu Branickich?
Czy sadzicie ze powinien byc przeksztalcony na muzeum?
Obserwuj wątek
    • Gość: jan Re: Palac Branickich IP: *.tnt2.tucson.az.da.uu.net 30.10.01, 22:43
      Sadze ze Palac poyrzebuje remontu(niestety ponownie). O ile pamietam poprzedni
      byl zrobiony kilka lat temu, "po lebkach". Moze zamiast martwic sie i wydawac
      pieniadze na odnowe terenu ratusza, powinni sie przeznaczyc te kwote na odnowe
      tego co juz istnieje a niestety popada w powolna rozsypke.
      • Gość: Akir Re: Palac Branickich IP: 212.160.130.* 08.11.01, 10:30
        Przede wszystkim Pałac powinien na siebie zarabiać , muślę że muzeum (tudziesz
        pocztówki albumy koszulki....) a w jednym ze skrzydeł może ekskluzywny hotel
        (bo Gołębiewski jest co prawda drogi ale pokoiki ma malutkie). Może ktoś
        jeszcze ma jakieś propozycje jak zarobić na pałacu aby go nie niszczyć , a żeby
        starczyło na remont.
        Pozdrowienia Akir
        • Gość: tutu Re: Palac Branickich IP: *.csk.pl 10.11.01, 23:36
          A co z akademią?
          • Gość: JAN Re: Palac Branickich IP: *.tnt4.tucson.az.da.uu.net 11.11.01, 19:31
            Sadze ze akadenie mozna by z czasem pezniesc i wybudowac kampus gdzie by sie
            miescily wszystkie zajecia oraz akademiki. Wiem ze to nie jest szybkie
            rozwiazanie ale z czasem....
    • kornik2 Re: Palac Branickich 11.11.01, 22:11
      Ja nie wiem czy Wy w ogóle o tym słyszeliście, ale Pałac nie dostanie na
      remonty ani grosika, bo pan konserwator zabytków twierdzi, że został źle
      odbudowany po wojnie. Czyli jakoś się trzyma bo akademia go utrzymuje z własnej
      forsy
    • Gość: Akir Re: Palac Branickich IP: 212.160.130.* 12.11.01, 16:16
      Jeśli chodzi o Akademię , to naprawdę nie jest takie super miejsce, małe
      salki , zato bardzo wysokie, zakręcone korytarzyki, myślę że studentom byłoby
      o wiele wygodniej w jakichś wnętrzach dostosowanych do nauki.
      Co do tego że pałac został żle odbudowany to prawda, ale jest on w rejestrze
      zabytków i psi obowiązek konserwatora dbać o niego, nawet jeśli konserwator
      jest wizjonerem:-)
    • Gość: . Re: Palac Branickich IP: *.tnt2.tucson.az.da.uu.net 15.11.01, 05:53
      .
      • Gość: Krzych Re: Palac Branickich IP: 193.0.117.* 15.11.01, 13:21
        Co wy? Muzeum w pałacu? A co byśmy mieli tam wystawiać? Chyba że pałac byłby
        sam w sobie eksponatem muzealnym...
        • Gość: Akir Re: Palac Branickich IP: 212.160.130.* 16.11.01, 11:40
          Z tego co kiedyś słyszałem , jest mnóstwo eksponatów w podziemiach ratusza
          których nie ma gdzie pokazać , wiele też wypożyczyliśmy innym muzeom w kraju, a
          w ostateczności można tam postawić falsyfikaty, przecież i tak najcenniejsze
          eksponaty w muzeach mają kopie pokazywane publice, a oryginały są w kasach
          pancernych.
          Pozdrowienia Akir
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka