Gość: ja IP: *.tnt3.tucson.az.da.uu.net 28.10.01, 18:19 Co sadzicie na temat wygladu zewnetrznego Palacu Branickich? Czy sadzicie ze powinien byc przeksztalcony na muzeum? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jan Re: Palac Branickich IP: *.tnt2.tucson.az.da.uu.net 30.10.01, 22:43 Sadze ze Palac poyrzebuje remontu(niestety ponownie). O ile pamietam poprzedni byl zrobiony kilka lat temu, "po lebkach". Moze zamiast martwic sie i wydawac pieniadze na odnowe terenu ratusza, powinni sie przeznaczyc te kwote na odnowe tego co juz istnieje a niestety popada w powolna rozsypke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akir Re: Palac Branickich IP: 212.160.130.* 08.11.01, 10:30 Przede wszystkim Pałac powinien na siebie zarabiać , muślę że muzeum (tudziesz pocztówki albumy koszulki....) a w jednym ze skrzydeł może ekskluzywny hotel (bo Gołębiewski jest co prawda drogi ale pokoiki ma malutkie). Może ktoś jeszcze ma jakieś propozycje jak zarobić na pałacu aby go nie niszczyć , a żeby starczyło na remont. Pozdrowienia Akir Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAN Re: Palac Branickich IP: *.tnt4.tucson.az.da.uu.net 11.11.01, 19:31 Sadze ze akadenie mozna by z czasem pezniesc i wybudowac kampus gdzie by sie miescily wszystkie zajecia oraz akademiki. Wiem ze to nie jest szybkie rozwiazanie ale z czasem.... Odpowiedz Link Zgłoś
kornik2 Re: Palac Branickich 11.11.01, 22:11 Ja nie wiem czy Wy w ogóle o tym słyszeliście, ale Pałac nie dostanie na remonty ani grosika, bo pan konserwator zabytków twierdzi, że został źle odbudowany po wojnie. Czyli jakoś się trzyma bo akademia go utrzymuje z własnej forsy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akir Re: Palac Branickich IP: 212.160.130.* 12.11.01, 16:16 Jeśli chodzi o Akademię , to naprawdę nie jest takie super miejsce, małe salki , zato bardzo wysokie, zakręcone korytarzyki, myślę że studentom byłoby o wiele wygodniej w jakichś wnętrzach dostosowanych do nauki. Co do tego że pałac został żle odbudowany to prawda, ale jest on w rejestrze zabytków i psi obowiązek konserwatora dbać o niego, nawet jeśli konserwator jest wizjonerem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: Palac Branickich IP: 193.0.117.* 15.11.01, 13:21 Co wy? Muzeum w pałacu? A co byśmy mieli tam wystawiać? Chyba że pałac byłby sam w sobie eksponatem muzealnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akir Re: Palac Branickich IP: 212.160.130.* 16.11.01, 11:40 Z tego co kiedyś słyszałem , jest mnóstwo eksponatów w podziemiach ratusza których nie ma gdzie pokazać , wiele też wypożyczyliśmy innym muzeom w kraju, a w ostateczności można tam postawić falsyfikaty, przecież i tak najcenniejsze eksponaty w muzeach mają kopie pokazywane publice, a oryginały są w kasach pancernych. Pozdrowienia Akir Odpowiedz Link Zgłoś