obserwer11 06.06.09, 19:25 Piecidziesiatnica, po druhomu Trojca Świtaja, poradki zrobili, no szcze mnouho roboty... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikwiosenny Re: Zawtra Świato 06.06.09, 21:08 - Niedziela,poniedziałek,wtorek - świato, - Środa - odpoczynek po świati , - Czwartek - święto , - Piatek - odpoczynek po święcie , - Sobota wolna , - Niedziela - świato i święto , - Tydzień z głowy ... Odpowiedz Link Zgłoś
nikwiosenny Pop zarobił , 08.06.09, 19:26 my tracimy ...Jakby tak ustanowić jakieś odszkodowania od przynależności do okreslonego Kościoła na skutek strat poniesionych na okoliczność bezczynności wynikłej ze świetowania . Odpowiedz Link Zgłoś
nikwiosenny Abramsky , jako biegły 08.06.09, 19:30 w sprawach ustawowych : - nakazano , by dzień świety święcić , ale czy są nakazy jak ? - czy koniecznie bezrobociem ? Odpowiedz Link Zgłoś
abramsky Re: Abramsky , jako biegły 08.06.09, 21:40 skoro mnie wywołałeś do tablicy, tymbardziej, że napisałeś z dużej litery, powiadomienie dotarło na pocztę, odpowiadam :\ Święta 14 Trzy uroczyste święta będziesz dla Mnie obchodził w każdym roku. 15 Obchodząc Święto Przaśników będziesz jadł, jak ci to nakazałem, przez siedem dni chleb z niekwaszonej mąki, w oznaczonym dniu miesiąca Abib, gdyż w tym miesiącu wyszedłeś z Egiptu. I nie powinniście pokazywać się przede Mną z próżnymi rękami. 16 I Święto Żniw pierwszych twoich zbiorów z tego, co posiałeś na roli, oraz Święto Zbiorów na końcu roku, gdy zbierzesz z pola twój plon. 17 Trzy razy w roku zjawić się winien każdy twój mężczyzna przed Panem, Bogiem swoim. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Zawtra Świato 11.10.09, 13:26 Pokrowa - MB Opiekuńczej : Błogosławieństwa allegro.pl/item759884616_swieto_pokrowa_blogoslawienstwo_10hr_2005r.html Odpowiedz Link Zgłoś