Dodaj do ulubionych

gdzie to zgłosić i czy coś to zmieni???

07.07.07, 11:07
Witam
Sprawa wygląda tak:
Mieszkam na osiedlu na którym nie zatrozczono się o odpowiednią ilość miejsc
parkingowych. Każdy "bije" się o miejsce. Na 4 klatki(45 mieszkań) jest 9
miejsc parkingowych , a w tym 2 "koperty" dla inwalidów. I właśnie w tym
sęk... Jedno miejsce zajmuje starszy Pan. Drugie miejsce parkingowe dla
inwalidy zajmuje .... młody gó..aż , który wykorzystując fakt, ze jego mama
jest inwalidką załatwił sobie miejsce parkingowe tylko dla siebie. Jego mama
wogóle samochodu nie prowadzi, więc synek można równie dobrze podjechać po
Mamę pod samą klatkę. Krew mnie zalewa na samą myśl. Większość sąsiadów ma
podobną reakcję. Gdzie to można zgłosić , zeby się tym zajeli , bo to czyste
chamstwo!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: no Re: gdzie to zgłosić i czy coś to zmieni??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 11:23
      nigdzie,jedynie dojsc do porozumienia ze spoldzielnia,isc na jakies zebranie
      osiedla i przedstawic pismo

watpie zeby spoldzielnia musiala zagwarantowac miejsca parkingowe,rownie dobrze
      mozesz sobie kupic gdzies garaz badz wykupic miejsce parkingowe

jesli masz ochote miec swoj prywatny plac parkingowy,to kup sobie wlasny dom:)
      • gonia07 Re: gdzie to zgłosić i czy coś to zmieni??? 07.07.07, 11:27
        > jesli masz ochote miec swoj prywatny plac parkingowy,to kup sobie wlasny dom:)

Wiesz, ochotę to miał młody cham, a nie ja. Ja chce tylko sprawiedliwości i
        niczego więcej w tej kwestii.
        Myślałam, ze cos można z tym zrobić...... Szkoda
        • Gość: no Re: gdzie to zgłosić i czy coś to zmieni??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 11:35
          wiesz,teraz jak stwaiasz blok musisz zagwarantowac odpowiednia ilosc miejsc
          parkingowych-pas zieleni,watpie ze kiedys jak powstawal blok byly tak
          restrykcyjne regulacje-masz problem-najlepiej porozgladaj sie w okolicy-moze sa
          jakies platne parkingi
    • kamilodlat Re: gdzie to zgłosić i czy coś to zmieni??? 07.07.07, 11:29
      masz w domu inwalidę ? Jeśli nie to i tak nic nie zdziałasz a u nich pewnie jest nie ciekawie jak matka jest rzeczywiście chora.Na dobrą sprawę o miejsce dla inwalidów chcesz się bić, jeśli nie masz do niego prawa hmm ? Pomyśl.
      Nawet jeśli tylko on korzysta z miejsca, to może czasami jej zakupy przynosi i wozi ją gdzieś, chciała byś mieć w domu inwalidę dla miejsca parkingowego ?

Jeśli on ma właściwe papiery a jego mama jesttą inwalidka to chyba lepiej dać spokój jak myślisz ?
      • gonia07 Re: gdzie to zgłosić i czy coś to zmieni??? 07.07.07, 11:41
        Jego mama sama chodzi po zakupy dla jasności :) Nie, nie chciałabym aby
        ktokolwiek ze znanych mi osób stał sie inwalidą. Nie mniej jednak nie uważam
        inwalidów za podludzi. Absolutnie nie chcę nikomu zabierać należnego mu
        miejsca, ale powtarzam NALEŻNEGO MU!!! Jemu to się nie należy. Ponaginał
        przepisy, wykorzystał pewien fakt i ma się dobrze. Może dałabym spokój gdyby
        nie jego chamstwo na codzień.... Dużo by pisać. Poza tym on jest młody, może
        zaparkować auto gdzie indziej. Jest tu wiele osób którym bardziej przydałoby
        się to wolne miejsce. Jest np. samotna matka , która codziennie taszczy pełne
        torby + dwójka małych dzieci. Napewno łatwiej byłoby by jej zaparkować pod
        blokiem niż męczyć sie z parkingu spod innego bloku.
        Mniejsza o to, zeby zrozumieć o co mi chodzi, trzeba tego doświadczyć.
        Myślałam , ze coś sie da zrobić, ale widzę , że nie tylko na godziwe życie w
        tym kraju nie ma szans, ale i na sprawiedliwość......
        • gonia07 do sawo 07.07.07, 11:43
          brak mi słów. Może lepiej idz na plac zabaw i korzystaj z wakacji, bo od
          września do gimnazjum
          • gonia07 żle mnie zrozumieliście 07.07.07, 11:46
            Nie chodzi mi o wolne miejsce dla mnie, ale o to , zeby nie naginać przepisów w
            bezczelny sposób. Ot i co. Ja się przejdę....
          • gonia07 żle mnie zrozumieliście 07.07.07, 11:46
            Nie chodzi mi o wolne miejsce dla mnie, ale o to , zeby nie naginać przepisów w
            bezczelny sposób. Ot i co. Ja się przejdę....
        • Gość: no Re: gdzie to zgłosić i czy coś to zmieni??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 11:45
          teraz to przesadzasz-kiedys jak powstawaly bloki-zabudowy budynkow-nie bylo
          tyle w obiegu samochodow,wiec nie bylo problemu-wiec moze troche wyrozumialosci-
          w ogole istnieje zasada,kto pierwszy ten lepszy-no jesli idzie o inwalidow to
          juz nie wygrasz-lobby rzadzi i juz
          • Gość: no Re: gdzie to zgłosić i czy coś to zmieni??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 11:47
            sowa ma racje,mamy durne prawo w polsce,nie zdajesz sobie sprawy ile mamy
            inwalidow,poza tym ci pseudo inwalidzi pracuja zagranica,a w polsce korzystaja
            ze swiadczen socjalnych,jesli ktos jest wielce chory to skad ma moc do pracy-
            taki jest swiat porabany-zero uczciwosci
    • Gość: sawo Re: gdzie to zgłosić i czy coś to zmieni??? IP: *.telexispl.com 07.07.07, 11:35
      Recepta jest prosta. Zrób z siebie inwalidkę.
      • Gość: no Re: gdzie to zgłosić i czy coś to zmieni??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 11:37
        to potrafia,jedynie Polacy wpasc na taki pomysl:)
    • Gość: xxxxx Re: gdzie to zgłosić i czy coś to zmieni??? IP: *.icpnet.pl 07.07.07, 13:49
      Mam podobny problem.Otoz przed moim blokiem powstalo wieeeeeelkie centrum
      handlowe z wieeelkim parkingiem dla klientow.Niestety owi klienci parkuja nie
      na parkingu ch ,ale przed moim domem.Zastawiaja wszystko ,co sie da,staja na
      chodniku,na trawnikach,a nawet wjezdzaja pod moja klatke.Nie idzie wyjsc z
      wozkiem z domu! Tysiace razy wzywana byla straz miejska,ale takich "parkowaczy"
      jest poprostu plaga! Miliony wysylanych listow z prosbami,grozbami do
      spoldzielni i nic! Niechce Cie straszyc,ale czeka Cie dluuga droga jesli chcesz
      cos zdzialac.Powodzenia i trzymam kciuki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka