Dodaj do ulubionych

Potrzebna pilna pomoc

14.01.11, 11:20
Witam,

Czy ktoś z osób zajmujących się księgowością wspólnot może mi powiedzieć, czy oświadczenie o poniesieniu kosztów związanych z zakupami środków czystości, na które zgubiłem paragony może być wystarczające do rozliczenia wydatków i akceptowane przez urząd skarbowy podczas kontroli?

Obserwuj wątek
    • kondominium.net.twa Re: Potrzebna pilna pomoc 15.01.11, 17:24
      milek60 napisał:

> Czy ktoś z osób zajmujących się księgowością wspólnot może mi powiedzieć, czy o
      > świadczenie o poniesieniu kosztów związanych z zakupami środków czystości,
      > na które zgubiłem paragony może być wystarczające do rozliczenia wydatków
      > i akceptowane przez urząd skarbowy podczas kontroli?

A od kiedy urząd skarbowy kontroluje działalność wspólnoty?
      We WM prowadzi się ewidencje pozaksięgową która rozliczają właściciele lokali

• wilga52 Re: Potrzebna pilna pomoc 15.01.11, 18:32
        Oj, oj przed właścicielami to nieraz gorzej niż przed Urzędem Skarbowym. Księgowa powinna wiedzieć co w takim przypadku zrobić. Urzędu Skarbowego nie ignorować w wspólnotach tez kontrolują i szukają podatku.
      • j666 Re: Potrzebna pilna pomoc 15.01.11, 18:53
        Od kiedy rozpocznie kontrolę.

-----
        > A od kiedy urząd skarbowy kontroluje działalność wspólnoty?
    • govern Re: Potrzebna pilna pomoc 25.01.11, 16:17
      Milek, a co ma do tego urząd skarbowy? Kontrola skarbowa raczej nie dotyczy dokumentownia kosztów - bo to nie biznes. Moim zdaniem oświadczenie wystarczy, ale ktoś powinien to zatwierdzić pod względem merytorycznym i rachunkowym. Przecież wydałeś cudze pieniądze, a środki czystości nabyłeś legalnie. Konsultant niezależny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka