Dodaj do ulubionych

Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!!!

03.06.12, 14:31
Czeka mnie wyposazenie mieszkania w cały sprzęt AGD jak: pralka, lodowka, płytka gazowa, piekranik i zmywarka ( ta mniejsza 45) i powiem szczerze ze juz sie gubię. Obecna oferta na rynku jest tak bogata ze oszaleje za chwile. Jakie maciee doswiadczenia z w/w sprzętem, jakie marki polecacie, energooszczedne no i w przystepnej cenie tzn nie mam na pralke 2500-3000 a raczej 1500-1800.
Obserwuj wątek
    • lilyrush Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 04.06.12, 11:48
      jestem na tym samym etapie
      biorąc pod uwagę stanu obecnego sprzętu AGD- czyli na pewno działa przez okres gwarancji a potem to juz różnie i jak sie zepsuje to nie ma sensu naprawiać- wyznaczasz parametry, które Ci sa w każdym urządzeniu potrzebne i z takich wybierasz najtańsze z najdłuższa gwarancja

jelsi 3 pralki, które Cie interesują maj taka samo gwarancje to kupujesz najtańsza- patrzenie na markę nie ma zadnego sensu...
      jak 3 lata temu kupiłam lodówkę Daewoo za 1000 zl- wtedy w promocji przedłużali gwarancje na 5 lat, działa bez zarzutu
      taka sama bosha kosztowała 3000 i miała tylko 2 lata

• trypel Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 04.06.12, 12:00
        dokładnie tak.
        Nie wierze w agd w siłę marki (bo marka też musi sprzedawać wiec markowy sprzet TEZ musi sie zepsuć szybko) i od 10 lat kupuje najtańsze sprzety spełniajace moje wymagania.
        Co najdziwniejsze jakos sie nie psują smile
        zmywarka kosztowała koło 800 (45 cm)
        pralka podobnie itd
        i wszystko działa przez parę lat bez problemu a potem jak sie przeprowadzam to trafia na wies do rodziny albo zostaje w chałupie
    • aura1508 Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 04.06.12, 13:35
      Mam płytę i piekarnik Zelmer. Powiem szczerze, że jestem baaardzo zadowolona. Zapłaciłam za piekarnik z teleskopami niecałe 800zł, za płytę gazową z żeliwnym rusztem 400zł. Mam za 1200zł zestaw, który proponuje np.. Elektrolux za prawie 3000tys sad Funkcje piekarnika takie jak elektrolux, design fajny, wykonanie lux, płyta gazowa też świetnie wykonana.
      Użytkuję sprzęt często (jestem na wychowawczym, ciągle coś pichcę dla 4 os.rodziny + często odwiedziny znajomych), piekarnik nie przypala, ciasta ładnie wyrastają a mięsko jest soczyste. Płytę łatwo domyć, żeliwne ruszty wyglądają świetnie i są łatwe w utrzymaniu.
      Osobiście polecam big_grin
      • echo1978 Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 04.06.12, 14:22
        Mam pytanko o tego Zelmera - ja zamierzam zakupić sprzęt do kuchni, ale jeszcze mam chwilę na zastanowienie. W sklepie odradzano mi Zelmera, a był piekarnik, który miał teleskopy, szybki nagrzew - czyli to co chciałam - za około 600 zł. A sprzedawca odradzał, bo to chińszczyzna, ze wszystko skrzypi, że sprzęt ogólnie "G". No to odeszłam od Zelmera i oglądałam inne. Ale jak nie widać różnicy, to wolę tańszy. Myślałam o Beko, bo to chyba też tańsza półka.
        • jagoda85 Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 04.06.12, 15:42
          I sprzedawca ma rację, bo zelmer tak samo jak inne firmy robi wszystko w Chinach. Ja mam zmywarkę, i robot z boscha, są świetne. Jak zepsuje mi się pralka, to na pewno kupię boscha., mam już upatrzony model. Tej firmy w mojej rodzinie jest dużo sprzętu, i powiem, że wszyscy są bardzo zadowoleni.
          • aura1508 Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 04.06.12, 16:12
            Tak się składa, że Zelmer jest produkowany w Polsce na polskich podzespołach smile Nie ma problemu z serwisem bo punktów serwisowych jest pełno. Nie wiem kto wam takich głupot nagadał, że to chońszczyzna smile
            Pewnie sprzedawca ma niższy procent płacony od polskich produktów big_grin
            A tak serio, cena przyzwoita, jakość też bez zarzutu. Poczytaj sobie opinie o piekarnikach Zelmer.

Jeśli chodzi o bosch to kiedyś to był rewelacyjny sprzęt bo był (podkreślam "był") produkowany w Niemczech, dzisiejszy bosch już niestety do pięt nie dorasta tamtemu. Wiem co mówię bo niestety na tej marce się zawiodłam bardzo. Moi rodzice mają pralkę Bosch kupioną 20 lat temu, działa bez zarzutu. Moja po 2 latach nie nadawała się do użytku. Serwis, który ją naprawiał twierdzi, że to co produkuje teraz Bosch to straszny szajs. Poza tym cena Agd Bosch jest wygórowana, wolę Zelmera za rozsądne pieniądze smile

• blasphemy Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 04.06.12, 21:47
              Większość sprzętu Zelmera jest robiona w Chinach, nota bene w tych samych fabrykach co np. Philipsa. Jest mała część robiona w Polsce ale to naprawdę mniejszość. Wiadomości z pierwszej ręki - zapewniam.
            • natalek79 Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 05.06.12, 13:22
              sorry, ale zelmer już teraz ma sporo robione w Chinach i niestety to już nie jest ten sprzet co niegdyś. Tyle, że serwis łatwo dostępny. Mieszkam w Rzeszowie i mam znajomych pracowników z Zelmera, którzy sami mówią że to już nie to samo co było. Przykład - słynne czajniki nie do zajechania a teraz na nowych podzespołach ponoć 80% im wraca do miesiąca od zakupu sad Jednak trzeba sobie powiedzieć, że niestety ale większość firm, również tych osławionych marek, robi teraz w Chinach podzespoły lub całość, a to na jakość rzutuje. Bosh to też już dziś nie ten Bosh sprzed 10-15 lat sad Takie uroki kryzysu, którego ponoć za bardzo to nie ma...ale który jednak bardzo odczuwamy...
              • gku25 Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 12.06.12, 13:47
                To nie kryzys, to po prostu chęć szybkiego zysku.
            • jolunia01 Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 05.06.12, 13:46
              aura1508 napisała:

> Tak się składa, że Zelmer jest produkowany w Polsce na polskich podzespołach :-
              > ) Nie ma problemu z serwisem bo punktów serwisowych jest pełno....

Taaaa, super sprzęt po prostu. W zeszłym roku kupiłam odkurzacz, który grzeje się jak ognisko. Serwis twierdzi, że taka jego uroda. Więcej żadnego zelmerowskiego gooowna.
            • jolunia01 Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 08.08.12, 17:06
              aura1508 napisała:

> Tak się składa, że Zelmer jest produkowany w Polsce na polskich podzespołach :-
              > ) Nie ma problemu z serwisem bo punktów serwisowych jest pełno. Nie wiem kto wa
              > m takich głupot nagadał, że to chońszczyzna smile

No, mnie akurat serwis - po kilku reklamacjach "wspaniałego" zelmerowskiego odkurzacza, który grzeje się jak piec hutniczy i permanentnie wywala bezpieczniki - pouczył, że nie ma czego oczekiwać od chińszczyzny. Tego akurat się w Polsce nie robi.
              • jolunia01 Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 08.08.12, 17:34
                Ha, ha. Nie zauważyłam, że już kiedyś odpisałam w tym wątku i napisałam drugi raz, a śmiesznie umieściło mi się jedno pod drugim.
    • chce.oszczedzac Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 04.06.12, 14:33
      Płytę gazowa mam Candy, kupiona 4 lata temu, z takich najtanszych. Działa ok, tylko domycie tego jest ciężkie, jak poprostu przetrę, to zostają mazaje, muszę wycierać na sucho. No i w niektorych miejscach porobiły się przebarwienia. Nie wygląda ona ładnie, no ale swoje funkcje spełnia. Zmywarkę mam 6-cio letnią, też Candy, 45cm. Przez pierwsze 2 lata zepsuła się ze 4 razy, za każdym razem naprawa gwarancyjna. Po okresie gwarancji - działa bez zarzutu.
      Lodówkę i pralkosuszarkę mam ariston hotpoint i nie jestem zadowolona. Lodówka nie dała się uruchomić bo jakis moduł był zepsuty od nowosci, naprawiona na gwarancji. Zarowka przepala się "w kółko", juz nawet jej nie wymieniam, szkoda mojego latania do saturna po zarówki. Pralkosuszarka - dwa razy padł moduł strerujący, na gwarancji był wymieniany. Aristona na pewno już nie kupię.
      Użytkowalam też lodówkę Beko, tania, bezproblemowa, działa bezawaryjnie od kilku lat.
      • akacjax Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 04.06.12, 16:19
        Mam lodówkę elektrolux, pralkę masterkcook ładowana od góry (6kg) i nie narzekam. I oby tak zostałowink
        • hugo43 Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 05.06.12, 07:01
          ja,prawie 6 lat temu kupowalam sprzety najtansze,z mysla,ze sie wymieni na lepsze jak sie sytuacja finansowa poprawi.no i jakos nie chca sie popsuc:pralka candy,lodowka ardo i kuchenka beko.moze tak sie dzieje,ze to najprostrze modele?
          • b-b1 Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 05.06.12, 08:19
            Nie wiem, czy płyty gazowe i piekarniki tez produkują(bo mam kuchenkę w całościbig_grin), ale reszta sprzętów jest i będzie u mnie z boscha /siemensa-uważam, że to najlepszy sprzęt średnio półkowy. Nawet jesli cokolwiek się zepsuje/zużyje-nie ma problemu z dokupieniem części zamiennych i ich ceny nie powalają na łopatki.Czyli"jakość za rozsądną cenę"big_grin
    • ela_maja Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 05.06.12, 13:07
      U nas sprawdza się Electrolux, Samsung i Amica. Wyposażając dom najpierw pooglądaliśmy wszystko w sklepach a potem zamówiliśmy przez internet - różnica w cenie była taka, że w stosunku do cen sklepowych jeden z dużych sprzętów mieliśmy jakby dodatkowo.
      • chwalipieta Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 05.06.12, 13:23
        przy zakupie sprzętu zwróć uwagę na poziom hałasu jaki urządzenia emitują, im mniejszy tym lepiej.
      • natalek79 Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 05.06.12, 13:30
        to fakt, robiłam tak samo zmieniając sprzęt przy przeprowadzce - wyszukałam w necie po parametrach jakie mnie interesowały poszczególne modele (wiedziałam o tych modelach więcej niż gdy zapytałam pracownika w sklepie), oglądałam w sklepie żeby wizualnie ocenić detale (wiadomo że na zdjęciu nie wszystko widać) i zamawiałam w necie w dużo korzystniejszych cenach niż na promocjach w sklepach agd, a tych mi mieście wojewódzkim nie brakuje wink Bywało, że niektóre za drobną przesyłką odbierałam w stacjonarnym np. euro agd rtv, bo w internetowym mieli sporo taniej niż w stacjonarnym. Tak np. kupiłam odkurzacz, który w stacjonarnym kosztował 800 zł, a ja zakupiłam w ich int. za 550 i odebrałam tylko u nich płacąc na miejscu.
        • kokoziolek Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 11.06.12, 19:40
          Podobnie jak koleżanka powyżej mi również wpadł w oko w sklepie fajny model pralki i po modelu szukałem w necie dokładnie tego samego. Ponieważ sklepy mają bardzo dużą marżę na agd to zaoszczędziłem aż 300 zł na modelu www.matrixmedia.pl/p,pl,5740,hotpoint+ariston+aq93f+29+eu.html a gwarancja i obsługa producenta na takim samym poziomie. Odnośnie modelu stawiam 4.5 (nie dam 5 za cenę), można w nocy wirować i jest bardzo cicha. Fakt, że dziewczyna naciskała na wygląd bo jest nietypowa, ale użytkowo również jestem zadowolony. Nie wiem jak inne produkty agd Aristona bo to mój pierwszy, ale pralka napewno ok.
          • masza11 Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 12.06.12, 08:26
            Mam pralkę Electrolux od 2,5 roku i działa bez zarzutu. Zmywarkę polecam Bosch albo Siemens, ale z metalowym spodem, bo te są montowane w Niemczech. Mam Boscha i ładnie domywa, cicho chodzi. Lodówkę mam Siemens, cichutka, energooszczędna i ładna. Wszystkie sprzęty w granicy cenowej 1600zł.
    • goere Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 12.06.12, 09:38
      Piekarnik mam jakis zwykly, byl juz w mieszkaniu.
      Pralka, lodowka, odkurzacz i mikser Bosch i b. polecam. Pralka i mikser od 5 lat dzialaja bez zarzutow, lodowka i odkurzacz od ok. 3. Bralam proste modele, bez zbednej elektroniki, ktora czesto pada (np. wyswietlacze w pralkach). W tej chwili Bosch=Siemens.

Moj brat pracuje w znanej sieci sklepow AGD i powiem tyle: osoby, ktore dokupuja gwarancje to jelenie, na ktorych najlepiej sie zarabia. Tyle info od kuchni.
      • henia04 Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 12.06.12, 13:40
        A ja bardzo skorzystałam na ubezpieczeniu dodatkowym, bo cena naprawy mojego sprzętu (dość nietypowy, z wyprzedaży) przekroczyła prawie dwukrotnie wartość ubezpieczenia.
        Poza tym teraz, jak nie ma takich mniejszych niezależnych punktów naprawy AGD, bo wszyscy muszą kupować części od oficjalnych dystrybutorów/producentów, to np. na naprawę lodówki czekałam 3 lata temu ponad tydzień. Latem... Ubezpieczenie tego co prawda nie przyspiesza.
        • goere Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 13.06.12, 08:53
          Nie siedzę w tym, komuś pewnie się opłaci, od kuchni wygląda to tak, że za wciśnięcie ubezpieczenia są świetne premie.
    • johana75 Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 12.06.12, 13:15
      Moje wszystkie sprzęty w mieszkaniu działają juz ok 3 lata. bez usterek. posiadam:
      - pralka Siemens koszt wtedy to 1200zł.
      -zmywarka bosch z metalowym dnem prod. niemieckiej 60cm cena 1500zł.
      -malakser Siemens ok 450zł
      - cichutki okap Bosch cena 1300 zł.
      - piekarnik Franke, kupiłam w promocji z 1800 zł na 999 zł!
      -lodówka do zabudowy z Ikea (Whirlpool) 5 lat gwarancji.
      -płyta gazowa inox Siemens z rusztem żeliwnym cena 700zł teraz sa tańsze.
      Wszystko kupione w sklepach internetowych, zaoszczędziłam sporo!
      Sprzęty działaja super, zmywarka wszystko domywa, pralka dopiera itp. Spełniają moje wymagania, nie sa to najdroższe modele
      • joanna_poz Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 12.06.12, 13:23
        my meblowalismy dom ponad 7 lat temu i odpukac przez te 7 lat nie mialam ani jednej awarii:
        - zmywarki Boscha
        - plyty indukcyjnej Boscha
        - piekarnika Boscha
        - lodowki tez Boscha

Modele raczej proste, nie "wypasione".
        Dziwny wybuch mielismy w okapie Wirlpoola, ale dalo się naprawićsmile
        Pralkę Indesit po blisko 9 lat zamienilam na tanie Beko.
      • kopik7 Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 14.06.12, 11:10
        Siedze w tematyce AGD od wielu lat jestem kierownikiem sklepu i z perspektywy czasu najbadziej polecałbym zwłaszcza do gotowania sprawdzony polski sprzęt Mastercooka-najmniej awaryjny, dobre parametry i wysoka jakość w przystępnej cenie-w tej cenie gdzie masz wypasiony piekarnik z pyrolizą , elektroniką, bajerami Mastercooka co golasa Boscha więc jak dla mnie ywbór prosty-każdy popełnia błąd sugeruje się marką bo Bosch, Siemens kojarzą się jeszcze z dobrą niemiecką marką ale to juz przeszłość ich sprzęt nierzadko okazuje się gorszy jakościowo od najtańszych marek. W indukcji Mastercoook był pionierem i ma najlepsza technologię -płyty ich są najmniej awaryjne a jednocześnie w niższej cenie niż Electrolux, Bosch-ma też najwięcej innowacji np poszerzone pola, funkcje informujące o czasie gotowania, kolory inne niż czarne np inoxowe. Może ktoś i to odbierze jako kryptoreklame ale ja poprostu szczerze doradzam laikom , którzy naprawe chcą kupić dobry sprzęt, sprawdzony i nie chcą przepłacać.
        • jagoda85 Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 14.06.12, 13:13
          akurat co do jakości płyt indukcyjnych to nie masz racji, bo te płyty są robione przez jednego producenta dla wszystkich marek.
    • poznansky01 Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 12.06.12, 18:58
      kokoziolek napisał(a):

> Podobnie jak koleżanka powyżej mi również wpadł w oko w sklepie fajny model pralki i po modelu szukałem w necie dokładnie
      tego samego. Ponieważ sklepy mają bardzo dużą marżę na agd to zaoszczędziłem aż 300 zł na modelu www.matrixmedia.pl/p,pl,5740,hotpoint+ariston+aq93f+29+eu.html a gwarancja i obsługa producenta na takim samym
      poziomie. Odnośnie modelu stawiam 4.5 (nie dam 5 za cenę), można w nocy wirować i jest bardzo cicha. Fakt, że dziewczyna naciskała
      na wygląd bo jest nietypowa, ale użytkowo również jestem zadowolony. Nie wiem jak inne produkty agd Aristona bo to mój pierwszy,
      ale pralka napewno ok.

model jest fajny, ale trochę tańszy HOTPOINT ARISTON AQ7D 29 U (EU) /1B ma praktycznie takie same funkcje. Bardzo fajnie rozwiązane drzwiczki btw.
    • magnolia_82 Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 14.06.12, 12:58
      Ja mam lodówkę i pralkę Whirpooll.... kupowane pod koniec 2005 roku.. działają ok..
      Zwłaszcza jestem zadowolona z pralki wink)

Zmywarkę (45) mam Boscha.. bardzo fajna..
      o kuchence nie piszę, bo jej nie wybieraliśmy sami.. ma już chyba z 10 lat.. .. piekarnik gazowy, więc pomału przymierzam się do wymiany wink)
    • nives1 Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 16.06.12, 09:04
      Lodówka Indesit - 1200 albo 1400 - biega 5 rok
      Zmywarka - mama i Tesciowa maja Siemensa z tych tańszych. na pewno poniżej 2000 - obie używają 3 lata juz - bez zastrzzeżeń
      Ja kupiłam do domu płytę gazowa i piekarnik Whirpoola - płyta ok 600 pln piekarnik 2200 - dopiero zaczęlam używanie ale jeszcze działa wink
      Pralka - Rodziców Bosch się sp... po pół roku, mój równiez Bosch 4 lata ma. A oba z tych najtańszych modeli
      • kapczerjan Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 18.06.12, 23:52
        jak się dba, tak się ma mawia przysłowie.
    • anmala Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 19.06.12, 09:50
      Poczytałam co tu proponujecie i dochodze do wniosku, ze te wszystkie zakupy to loteria. Albo sie trafi i jest ok albo nie. Ja swoje sprzety domowe kupowałam juz dosyc dawno.
      -Pralka ARISTON ma 13 lat, działa i pierze baaardzo dużo,(wtedy zapłaciliśmy cos ok 3 tyś)
      - Lodówka Liebher ma 11 lat działa i jest ok (cena ówczesna ok 3 tyś)
      - zmywarka Bosh ma ok 5,5 roku jest ok tez tania jakos specjalnie nie była ale i cena tez nie powalała
      jedyna tańsza rzecz to kuchenka gazowa z piekarnikiem WROZAMET i to raczej jest porażka. Niby działa ale nie do końca tak jak powinna.
      I teraz gdyby mi przyszło kupowac te sprzęty to nie wiem czy trafiłabym w coś sensownego jeśli chodzi o jakość i cenę. Bo z jednej strony to racja po gwarancji do Żyda, z drugiej po 3 czy 5 latach robić rozpierduche w kuchni jesli sprzet był zabudowywany to tez wydaje mi sie nie bardzo, bo wtedy nie jest to tylko koszt wymiany sprzętu ale i zmian w zabudowie.
      • lilyrush Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 19.06.12, 18:52
        dlatego nie kupujemy sprzętu do zabudowy tylko wolnostojące jeśli sie tylko da. Ok, zabudowa jest płyty i piekarnika, ale one sa zazwyczaj totalnie uniwersalne i podmiana na nowa nie stanowi problemu.
        lodówka wolnostojąca, trzeba potem tylko kupić ta sama szerokość, podobna wysokość
        zmywarka wolnostojąca- tylko ta sama szerokość, odkręcamy blat i wsuwamy pod kuchenny blat

gdzie tu rozpierducha w kuchni?
        • anmala Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 20.06.12, 09:46
          Wszystko ok przy takim podejściu. Chciałam tylko zwrócic uwagę, że ludzie 'oszczędzają' na sprzęcie do zabudowy, a potem i tak nie ma oszczędności bo sa dodatkowe koszty, których akurat w tym momencie nie wzieli pod uwagę.
    • quri3 Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 19.06.12, 19:27
      Chcę zwrócić uwagę na:

1. klasa energetyczna - często wyższa kosztuje 200-300 zł więcej, ale jak przeliczysz jak jest różnica w zużyciu prądu (wody) to okazuje się, że różnica w cenie między klasą wyższą a poziom niższą zwróci się po 5-7 latach, np. A+ = 0,85 Kwh, a A = 0,92 Kwh lub A+ = 39 l / cykl, A = 41 l / cykl

2. magia marki - być może ma obecnie jakieś znaczenie, ale uważam, że większość największych producentów ma porównywalnie trwałe produkty

3. właściwe użytkowanie - zaniedbany sprzęt szybciej się psuje (kamień, osad, niewłaściwe ustawienie, konserwacja, itp.)

4. wiedzieć, co właściwie się chce = płacisz drożej za pralkę z 50 programami, a używasz 2-3

Osobiście mam w domu tanie sprzęty, najprostsze z możliwych. Bardzo sobie chwalę. Też na początku chcieliśmy z kupić te droższe, lepsze, fajniejsze, ale ostatecznie stanęło na tańszych polskich firm i wakacjach w Grecji smile
    • giaros Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 12.07.12, 18:48
      Nie mam sprzętów jednej marki, ale z przewagą boscha i nie narzekam.
      Zmywarka zepsuła się po 12 latach i nawet się ucieszyłamwink nie naprawiałam, bo chciałam już nową. Oddałam koleżance, zapłaciła 100 zł za coś tam i działa póki co. Nową kupiłam też Boscha, może ta też będzie taka trwaławink
      Pralke miałam Elektrolux przez 10 lat, teraz Bosch i bez porównania na plus dla B, ale i inne programy.
      Piekarnik Whirpool od 12 lat bez zarzutu.
      Płyta gazowa - szklana Bosch - po 12 latach, jak nowa - była wtedy kosmicznie droga, ale to jest przykład, ze warto. Nie dbam o nią szczególnie, a szkło jest nic, a nic nie porysowane.
      Podczas obowiązkowego przeglądu instalacji gazowej od 12 lat słyszę, aaaa tu nowa płyta, to wszystko w porządku, ale dla formalności sprawdźmywink
      Lodówka Liebherr od 5 lat, bez zarzutu. Wcześniej Polar, teraz służy w domu na wsi, łącznie od 14 lat, bez zarzutu.
      Cały sprzęt był/jest do zabudowy, oprócz pralki (ale też trochę zabudowana) i starego Polara, zmywarkę wymieniałam i nie było najmniejszego problemu. Żadnej "rozpierduchy" nie było, jak ktoś tu określił.
      Generalnie jeżeli będę wymieniała te starsze sprzęty to na Boscha/Siemensa.
      Złe opinie od bardzo bliskich osób mam na temat Amiki-kuchenka, pralka Ariston i pralka Polar.
      • lilyrush Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 07.08.12, 21:28
        nie licz teraz na długie działanie nowego sprzetu

wczoraj był gostek od zmywarki- ma 5 lat, ale panel został załany cola i sie przyciski posklejały.. Zaczeło wariować. Gostek sie zdziwił, ze zmywarka ma 5 lat i jeszcze działa bez zarzutu. Wyczyścił i stwierdził, ze mam szczęście, ale jak panel nadal bedzie wariował to znaczy, ze to płyta sterująca i wtedy zwyczajnie trzeba wymienic całość, bo mi pompa za chwile pójdzie
        • lupota Re: Dobry i godny polecenia sprzęt AGD - pomocy!! 07.08.12, 21:44
          Ja bym ie wierzył w to co ludzie polecają bo to płatna reklama . Każdy tylko Bosch i Bosch a Ci się znają to wiedzą że to jest właśnie największy chłam - słaba jakość.
          Niektóre firmy wynajmują ludzi żeby naganiali na zakup ich sprzętu i nie można polegać przez to na forum .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka