Dodaj do ulubionych

Zarząd przymusowy

17.01.11, 14:49
Witam.
Interesują mnie wszystkie informacje na temat „zarządcy przymusowego”. Chodzi o to, że Sąd wydając postanowienie nie bardzo wiedział, na czym ten zarząd polega.
Szukałam na forach i wszędzie gdzie się dało, ale może ktoś ma osobiste doświadczenia z tym tematem. Bardzo będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • j666 Re: Zarząd przymusowy 17.01.11, 15:04
      A mozesz nam wrzucic to postanowienie, najlepiej z uzasadnieniem?

-----
      > Chodzi o to, że Sąd wydając postanowienie nie bardzo wiedział, na czym ten zarząd polega.
      • ola19801 Re: Zarząd przymusowy 17.01.11, 15:28
        Witam.
        Interesuje mnie szczególnie, kto i kiedy może postawić wniosek o dowołanie ( ewentualnie zmiany) zarządcy przymusowego i co w sytuacji, gdy nie ustały przyczyny powołania przez Sąd zarządcy.
        Na podstawie, jakich przepisów i kiedy zarządca przymusowy musi przedstawić sprawozdanie z swej działalności Sądowi. Kto ma prawo się zapoznać z takim sprawozdaniem i co w sytuacji, gdy Sąd nie określi terminu składania sprawozdania oraz jego zakresu?

• j666 Re: Zarząd przymusowy 30.01.11, 11:53
          A mozesz nam wrzucic to postanowienie sądu, najlepiej z uzasadnieniem?
    • owner_wm Re: Zarząd przymusowy 17.01.11, 19:38
      ola19801 napisała:
      > Interesują mnie wszystkie informacje na temat „zarządcy przymusowego̶
      > 1;. Chodzi o to, że Sąd wydając postanowienie nie bardzo wiedział, na czym ten
      > zarząd polega.
      > Szukałam na forach i wszędzie gdzie się dało, ale może ktoś ma osobiste doświad
      > czenia z tym tematem. Bardzo będę wdzięczna za wszelkie informacje.

Poczytaj tutaj:
      1) www.zarzadca.pl/content/view/539/32/
      2) www.zarzadca.eu/discussion/345/zarzad-przymusowy/
      • ola19801 Re: Zarząd przymusowy 17.01.11, 21:22
        Witam.
        Przywołany materiał znam, ale nie daje on jednoznacznych odpowiedzi na moje pytania. Ale i tak dziękuje.
    • ola19801 Re: Zarząd przymusowy 29.01.11, 23:22
      Witam.
      Czy Sąd może odwołać zarządcę przymusowego w przypadku, gdy nie ustały przyczyny jego powołania
      • ola19801 Re: Zarząd przymusowy 30.01.11, 00:26
        Witam.
        Czy Sąd może odwołać zarządcę przymusowego w przypadku, gdy nie ustały przyczyny jego powołania? Na kogo wniosek może to zrobić lub, kto jest uprawniony do postawienia takiego wniosku ?

• babczyk Re: Zarząd przymusowy 30.01.11, 11:14
          Jak tobie wiadomo, sądy mogą sobie pozwolić na wiele i nie zawsze zgodnie z litera prawa, co potwierdzają inne instytucje, do których się można odwołać po jakże „słusznym i zgodnym z prawem?„ wydanym postanowieniu czy wyroku.
          Wiele się pisze na ten temat, ale tylu ilu jest piszących tyle jest opinii, do których dodatkowo przyczyniają się sądy poprzez swe niezrozumiałe działania.

www.wspolnotamieszkaniowa.pl/aktualnosci/zarzadca-sadowy-ustanowiony-przez-sad-i-jego-kompetencje/143.html

Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka