jaguarka1 13.07.11, 06:01 Witam! Mam takie pytanie. Czy jak sprzedaje mieszkanie musze póżniej zapłacic podatek od wzbogacenia? Chciałabym splacic hipoteke mieszkania i jednoczesnie kupic duzo mniejsze mieszkanie. Dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xxxll Re: podatek od sprzedarzy 13.07.11, 06:16 jaguarka1 napisała: > Mam takie pytanie. > Czy jak sprzedaje mieszkanie musze póżniej zapłacic podatek od wzbogacenia? > Chciałabym splacic hipoteke mieszkania i jednoczesnie kupic duzo mniejsze mieszkanie. Odpowiedź dostanie/uzyskasz w US odpowiednim dla miejsca zamieszkania. Z tego co wiem to podatek zapłacisz od różnicy (pomiędzy sprzedanym lokalem a kupionym lokalem, jeżeli dokonasz transakcji w ciągu dwóch lat od sprzedaży lokalu) Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: podatek od sprzedaży 13.07.11, 10:13 To zależy, kiedy to mieszkanie kupiłaś nieruchomosci.wieszjak.pl/podatki/70195,Jaki-podatek-od-sprzedazy-nieruchomosci--.html jak by cos jeszcze nie było jasne, to lepsze forum do pytania forum.gazeta.pl/forum/f,656,Prawo_w_nieruchomosciach.html Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: podatek od sprzedaży 13.07.11, 18:02 koziorozka napisała: > To zależy, kiedy to mieszkanie kupiłaś aguarka1 napisała: > Mam takie pytanie. > Czy jak sprzedaje mieszkanie musze póżniej zapłacic podatek > od wzbogacenia? > Chciałabym splacic hipoteke mieszkania i > jednoczesnie kupic duzo mniejsze mieszkanie. Zamet ..., boczny tor ... Odpowiedz Link Zgłoś