ty56 07.03.05, 16:35 Moze mi ktos powiedzieć co wchodzi w skład zaliczki administracyjnej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mark-56 Re: Zaliczka Administracyjna 07.03.05, 17:22 Może chodzi o zaliczkę na administratora to przeważnie liczy się od m2 i cena kształtuje się różnie w zależności od miasta, regionu tak od 0.30 -1,60/m2 a może i więcej.Zaliczka na fundusz eksploatacyjny , remontowy to jest składnik całej zaliczki jaką płacisz na konto wspólnoty plus za media.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dozorca1 Re: Zaliczka Administracyjna 07.03.05, 17:30 Prawdopodobnie chodzi o zaliczkę na koszty utrzymania nieruchomości wspólnej, co kiedyś nazywane było czynszem. Czy tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
ty56 Re: Zaliczka Administracyjna 10.03.05, 15:22 Tak wlasnie moze zle sie wyrazilam ale chodzi mi o to co wchodzi w sklad zaliczki na utrzymanie nieruchomosci wspolnej i na co wydatkowane sa te pienadze!!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ty56 Re: Zaliczka Administracyjna 10.03.05, 15:29 Mam jeszcze jedno pyatnko kiedy wprowadza sie zasade głosowania głos za głos i czy jaka jest roznica miedzy zarzadca i zarzadem!jak ja jako członek wposlnoty moge wejsc do zarzadu albo jak mozemy odwolac zarzadce?Z gory dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
terri15 Re: Zaliczka Administracyjna 10.03.05, 15:50 art.23 Ustawy o Własności Lokali: 2a. Jeżeli suma udziałów w nieruchomości wspólnej nie jest równa 1 albo większość udziałów należy do jednego właściciela bądź gdy obydwa te warunki spełnione są łącznie, głosowanie według zasady, że na każdego właściciela przypada jeden głos, wprowadza się na każde żądanie właścicieli lokali posiadających łącznie co najmniej 1/5 udziałów w nieruchomości wspólnej. 3. O treści uchwały, która została podjęta z udziałem głosów zebranych indywidualnie, każdy właści-ciel lokalu powinien zostać powiadomiony na piśmie. Zapoznaj sie dokładnie z Ustawą o Własności Lokali bo to jest podstawa działania wspólnoty. pozdrawiam terri15 Odpowiedz Link Zgłoś
ty56 Re: Zaliczka Administracyjna 10.03.05, 16:04 Dziekuje za odpowiedz:)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś