Dodaj do ulubionych

RANKING ZARZĄDCÓW prolog

23.07.05, 16:40
Może utworzymy ranking Zarzadców Nieruchomości?

Na początek tych dobrych, sprawdzonych, godnych polecenia.
Obserwuj wątek
    • asam11 Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 23.07.05, 17:26
      xxxll napisał:

> Może utworzymy ranking Zarzadców Nieruchomości?
      >
      Do tej pory tych, którzy próbowali reklamować usługi, swoje albo i inne, na tym
      forum ignorowano. Ale cóż, przychodzą nowi i próbują, mają dobre chęci, na
      pewno chodzi o dobro wspólnot. Taki ranking na pewno miałby wiecej elementów
      reklamy niż rzeczywistego porównania - bo jak? Po co zresztą mam ogłaszać
      jakiego mam dobrego zarządcę? Żeby przyszli do niego nowi klienci a on przez to
      będzie miał dla mnie mniej czasu?
      Wobec tego odpowiedź na pytanie xxxll:
      Może lepiej nie.
      pozdr
      • babczyk Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 23.07.05, 18:07
        Widzę że sobie ustawiaz klakę.

Pokaz sie na GG

Mój numer to 3033157
    • dobud Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 24.07.05, 16:53
      a Z JAKIEGO MIASTA POCHODZI SUPER ZARZĄDCA XXXLL ?
      • goscdw Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 24.07.05, 20:52
        A po co ci to wiedzieć , widzę że prowadzisz też nagonkę na tego xxxll. a on
        jest spoko.
        jak sie pytasz to sie przedstaw sam kim ty jesteś i skad pochodzisz?
        • dobud Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 24.07.05, 22:00
          już się przedstawiałem......trudno, abym robił to kazdemu z osobna. No ale
          masz: www.dobud.wizytowka.pl.
          A po co mi to? Bo najpierw proponowalbym ranking z jego miasta :):)
          • dobud Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 24.07.05, 22:01
            www.dobud.wizytowka.pl
            • goscdw Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 24.07.05, 22:16
              Po co tak oficjalnie mozna było Panie inżynierze rzecoznawco majątkowy na e-
              meila. Ja jestem zwykłym włascicielem byłego mieszkania komunalnego we
              Wrocławiu.
              • dobud Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 24.07.05, 22:24
                Ja tam nie ukrywam danych osobowych. To była kryptoreklama :):). A ja jestem we
                Wrocławiu rodzony, na ul. Końskiej 6 :). Wiesz gdzie to jest ?:):)
                • goscdw Re: RANKING ZARZĄDCÓW persona 24.07.05, 22:35
                  To chyba gdzieś na Partnicach ?
                  • dobud Re: RANKING ZARZĄDCÓW persona 24.07.05, 22:37
                    5+.......dobre masz skojarzenia. :) Boczna Wyścigowej naprzeciwko NOVOMOTEL-u.
                    • goscdw Re: RANKING ZARZĄDCÓW persona 24.07.05, 22:43
                      tam gdzieś ARC2 - developer miał siedzibę?
                      • dobud Re: RANKING ZARZĄDCÓW persona 24.07.05, 23:17
                        nie wiem........ja nie mieszkam we wrocku od 1968 r............teraz tylko
                        kilka razy w roku odwiedziny
    • krzysztog Lista Polecenia Godnych Zarzdców 24.07.05, 22:43
      Moze zamiast nie robc rankingu zrobic po prostu Liste tych Zarzadcow z ktorymi
      mieliscie Panstwo do czynienia i uwazacie ze warto polecic ich innym ??? ...
      choc z tym i tak beda problemy .... moze Lste Zarzadcow ktorych znacie ?? - bez
      oceniania, szeregowania. ???
      KG
      • dobud Re: Lista Polecenia Godnych Zarzdców 24.07.05, 23:19
        Problemy są dwa:
        - większoś nie mówi z jakiego miasta klika
        - zarządców licencjonowanych jest chyba ponad 18 tysięcy !!!
        To by trzeba robić ranking wg dużych miast, a dla mniejszych wg województ, albo
        jak........
    • dozorca1 Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 25.07.05, 11:04
      W takim rankingu prawdopodobnie byłoby sporo autoreklamy, kryptoreklamy,
      oczerniania konkurencji, poza tym ktoś kto ma dobrego zarządcę chce mieć go
      wyłącznie dla siebie, taki ranking powinien być osobno robiony dla różnych
      miast, oceniający może wydać krzywdzącą opinię bo nie umie prawidłowo ocenić
      zarządcy itp., itd.
      Ale może warto zapoczątkować dyskusję na temat cech i ich wag umożliwiających
      zrobienie – choćby dla własnych potrzeb – takiego rankingu ? Spróbujmy wymienić
      np. 5 cech dobrego zarządcy i przypisać im wagi tak, aby w sumie było to 100.
      • babczyk Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 25.07.05, 16:27
        dozorca1 napisał:

> W takim rankingu prawdopodobnie byłoby sporo autoreklamy, kryptoreklamy,

A ile przybyło by nowych ksyw z poparciem dla tego to a rego zarządcy. Tylko
        nie wiadomo by było skąd ów zadowolony z zarządcy, nadaje.

>poza tym ktoś kto ma dobrego zarządcę chce mieć go wyłącznie dla siebie,

I tu masz racje w 100% gdyż ja mam takiego, którego zaproponowałem na zarządcę
        przymusowego. Jedną tylko prośbę ma do mnie, aby go nigdzie nie reklamować bo i
        tak ma już nadmiar pracy ze wspólnotami które odchodzą od poprzedniego i
        zasłużonego zarządcy.

> Ale może warto zapoczątkować dyskusję na temat cech i ich wag umożliwiających
        > zrobienie – choćby dla własnych potrzeb – takiego rankingu ?

Może jest to godne uwagi,ale popatrz na wypowiedzi niektórych tu zarządców,
        któży jeśli mają okazję, totalnie dołują tych co nie mają licencji, czy mają
        też znikoma wiedzę o działalności wspólnot. A co tu mówić o tych co zarzadzaja
        a nie biorą udziału w tym forum.

Generalnie pomysł nie jest zły, ale jak zawsze, podchodzę do takich pomysłów z
        rezerwą.

Pozdrawiam.
        • goscdw Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 25.07.05, 18:41
          babczyk napisał:
          ......Może jest to godne uwagi,ale popatrz na wypowiedzi niektórych tu
          zarządców,
          któży jeśli mają okazję, totalnie dołują tych co nie mają licencji, czy mają
          też znikoma wiedzę o działalności wspólnot. A co tu mówić o tych co zarzadzaja
          a nie biorą udziału w tym forum.
          ###
          Czy ty byś chciał jeździć z kierowcą który nie ma uprawniń (prawa jazdy)czy z
          takim który je ma.

Od tego pierwszego odszkodowania nie dostaniesz, a od drugiego można powalczyc
          a przy okazji go się wyeliminuje.

Z wpisów wynika , że każdy chce mieć "swego" dobredo zarządcę dla siebie, a na
          forum go sprawdza wszeż i wzdłuż. Dla mnie to żenada.

Po dzisiejszym dniu pracy ma jeden przypadek powoływania sie na owe forum i
          przedstawianie tu poglądy, które akurat nie miały zastosowania w tym przypadku.

Dlatego uważam, że osoby słabo znające zagadnienia o wspólnotach mieszkaniowych
          winny zaznaczać na wstępie swych wpisów ,że są początkującymi, by nie robić
          za "ekspertów" , a odpowiadający na wstępie pisać do kogo odpowiadają, bo wpisy
          nie następują pytanie - odpowiedź, tylko po godzinie w której zostały wysłane.
          Robi sie misz masz, trudno sie zrozumieć.
          • babczyk Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 25.07.05, 19:10

> Czy ty byś chciał jeździć z kierowcą który nie ma uprawniń (prawa jazdy)czy z
            > takim który je ma.

Widzisz, wiele zarządów właścicielskich nie ma jak to ująłeś, prawa jazdy a
            radzą sobie wyśmienicie. Akurat znam takie dwie wspólnoty.

> Od tego pierwszego odszkodowania nie dostaniesz, a od drugiego można
            >powalczyc a przy okazji go się wyeliminuje.

Wiesz, o wiele to było łatwiej napisać jak zrealizować ubezpieczenie zarządcy.

> Z wpisów wynika , że każdy chce mieć "swego" dobredo zarządcę dla siebie, a
            >na forum go sprawdza wszeż i wzdłuż. Dla mnie to żenada.

Zauważ jedno, kto tu jest dla kogo i kto komu, płaci.

> Po dzisiejszym dniu pracy ma jeden przypadek powoływania sie na owe forum i
            > przedstawianie tu poglądy, które akurat nie miały zastosowania w tym
            przypadku.

Wiesz, nie ma idealnych właścicieli czy zarządców, ale różnica polega na tym że
            jedni mogą zabrać swoje zabawki i pójść w cholerę, a drudzy mogą zostać z ręką
            w nocniku to znaczy z bałaganem jaki zostawił zarządca czy zarząd.

> Dlatego uważam, że osoby słabo znające zagadnienia o wspólnotach
            >mieszkaniowych winny zaznaczać na wstępie swych wpisów ,że są początkującymi,
            >by nie robić za "ekspertów" ,

Kurde, już Cię lubię.

> a odpowiadający na wstępie pisać do kogo odpowiadają, bo wpisy
            > nie następują pytanie - odpowiedź, tylko po godzinie w której zostaływysłane.
            > Robi sie misz masz, trudno sie zrozumieć.

Widzisz, z odpowiedzią jest jak z seksem, każdy odpowiadający do tej czynności
            się odpowiednio przygotowuje. A sam wiesz, że robiąc szybko, można tylko
            narobić, głupot.

Pozdrawiam.
            • goscdw Re: RANKING ZARZĄDCÓW - odszkodowanie 25.07.05, 19:19
              Ja znam takiego zarządcę co z ubezpieczenia płaci ...rętę inwalidzką .
              Zaniechał swe obowiązli "mieszkaniec" czasowo przebywający na nieruchomości
              stracił rękę .

Dalej to cię nie przekonuje?
              • babczyk Re: RANKING ZARZĄDCÓW - odszkodowanie 25.07.05, 19:32
                goscdw napisała:

> Dalej to cię nie przekonuje?

Wybacz nie, bo naprawdę mam co innego na głowie aniżeli gdybanie, co by było
                gdyby. Na pewne żeczy mam juz ugruntowane zdanie i już go raczej nie zmienię.

Wybacz.
          • dobud Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 25.07.05, 19:12
            Tytuł "EKSPERT" należy tu się 2 osobom "wstawionym" i wymienionym na wejściu
            przez Gazetę Wyborczą. Reszta to dyskutanci, bardziej lub mniej mądrzy.
            • mrozik.jarek Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 25.07.05, 20:04
              dobud napisał:

> Tytuł "EKSPERT" należy tu się 2 osobom "wstawionym" i wymienionym na wejściu
              > przez Gazetę Wyborczą. Reszta to dyskutanci, bardziej lub mniej mądrzy.

Jest jeszcze trzeci, którego umieściłbym na pierwszym
              miejscu listy ekspertów na tym forum , to Asam.
              • babczyk Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 25.07.05, 20:43
                Też tak uważam, powiedział to właściciel mieszkania.
                • xxxll Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 25.07.05, 20:48
                  Nie znam tego Asam-a?

a jak już to nie mieszkania lecz Lokalu mieszkalnego.
                  • dobud Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 25.07.05, 22:30
                    A mieszkanie to nie lokal ? :) Ciekawe, czy na codzień mówisz np.: idę do
                    swojego lokalu mieszkalnego ? :):):)
                  • dobud Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 25.07.05, 22:33
                    Widocznie nie czytasz wszystkich postów. On tu był ostatnio 23 lipca.
                    • xxxll Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 26.07.05, 05:42
                      dodbud przez takie wypisywanie subtytutów . tworzysz nowe prawo.
                      Dala ciebie to wyszystko jedno mieszkanie czy lokal i nosisz licencji
                      rzeczoznawcy majątkowego i masz uprawnienia budowlane. Czas by się nad tym
                      zastanowić.
                      • dobud Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 26.07.05, 16:21
                        Mieszkanie - zgodnie z normatywną definicją zamieszczoną w rozporządzeniu
                        Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków
                        technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie (Dz. U. Nr 75
                        poz. 690 z późn. zm.) - obowiązującym od dnia 16 grudnia 2002 r. mieszkaniem
                        jest zespół pomieszczeń mieszkalnych i pomocniczych, mający odrębne wejście,
                        wydzielony stałymi przegrodami budowlanymi, umożliwiający stały pobyt ludzi i
                        prowadzenie samodzielnego gospodarstwa domowego.

Tak więc ta definicja jest bardzo zbliżona z definicją ustawy OWL i na pewno
                        to, w czym mieszkasz jest zarówno lokalem mieszkalnym wg UOWL jak i mieszkaniem
                        wg ww. rozporządzenia :)
                        • babczyk Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 26.07.05, 16:25
                          CO JEST NORMĄ DLA 100 CZY TEZ 200 WŁAŚCICIELI, WYTŁUMACZ TO IM WSZYSTKIM, PO
                          KOLEI.

Bo pleciecie takie bzdury że aż dupa boli.
                          • dobud Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 26.07.05, 18:18
                            babczyk napisał:
                            > CO JEST NORMĄ DLA 100 CZY TEZ 200 WŁAŚCICIELI, WYTŁUMACZ TO IM WSZYSTKIM, PO
                            > KOLEI.Bo pleciecie takie bzdury że aż dupa boli.
                            Nie bardzo wiem o co Ci chodzi. chciałem tylko pokazać przedmówcy
                            (przedpisawcy?:), że wg róznych przepisów definicje są rózne. Mieszkanie wg
                            rozporządzenia = lokal mieszkalny wg UOWL. A po wyodrębnieniu to nieruchomosć
                            lokalowa, więc moze xxxll będzie mówił, że mieszka na nieruchomosci lokalowej,
                            bo to dopiero w pełni odda jego prawa do mieszkania, choć nadal nie będzie
                            wiadomo, czy jest współwłaścicielem, czy współużytkownikiem wieczystym
                            ułamkowej części gruntu :).
                • mrozik.jarek Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 26.07.05, 00:06
                  babczyk napisał:

> Też tak uważam, powiedział to właściciel mieszkania.

Na tym forum przez kilka lat było wiele ciekawych
                  wątków. Asama wypowiedzi jednak były najbardziej interesujące.
                  Nie znam Asama. Myślę, że nie jest zarządcą.
                  A Tobie Babczyk życzę zdobcia licencji zarządcy , jeżeli jej jeszcze nie masz.
                  Bierz się za zarzadzanie. Dla Ciebie jest miejsce na rynku.

Pozdrawiam

Mrozik
                  • bykira Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 26.07.05, 15:04
                    Babczyk ja cie zatrudnie-tylko nie wiem czy sprostasz moim wymaganiom,a póżniej
                    ty zatrudnisz mnie i razem bedziemy w ciula robić tych
                    leniwych,obojetnych,wygodnych i zlewających wszystko (nawet to, że ich sie
                    okrada)w imie świętego spokoju, właścicieli lokali.Czekam na odpowiedż na ofertę
                    • babczyk Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 26.07.05, 15:23
                      Wybaczcie, ale mam problem ze swoimi baranami , ale chetnie podziele się wiedza
                      i doświadczeniem, z innymi.
                      • xxxll Re: RANKING ZARZĄDCÓW prolog 27.07.05, 19:26
                        Dziękuje , lepiej NIE! NIE! NIE! NIE!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka