ma_thro_na 26.01.06, 20:13 Witam serdecznie, ja z takim pytaniem: Czy właściciel będący członkiem zarządu wspólnoty może na dokumentach wspólnoty przy swoim podpisie używać pieczątki jako "zarządca nieruchomości licencja nr" ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
serafin666 Re: używanie pieczątki 26.01.06, 20:28 nie, on jest członkiem wybranego zarządu (art. 20) a nie zarządcą (art. 18); to jakiś palant Odpowiedz Link Zgłoś
nati1011 Re: używanie pieczątki 26.01.06, 20:37 skoro jest licencjonowanym zarzadcą, to ma prawo się posługiwac taką pieczątką. Fakt, że jest to trochę mylący, bo nie jest samodzielnym zarządcą. Informuje ona o posiadanym zawodzie jak np inżynier,a nie pełnionej finkcji. Inna sprawa, że w tym karaju istnieje MIT WAŻNEJ PIECZĄTKI. Ostatnio kłóce się za każdym razem jak dostaję poczte z urzedu miasta, bo domagają się oprócz podpisu pieczątki. żaden przepis nie nakazuje jedna posiadania pieczątki przez przedsiębiorcę. Odpowiedz Link Zgłoś
miro_mx Re: używanie pieczątki 29.01.06, 16:09 Nati – obawiam się że w tej sprawie muszę poprzeć Serafina! Kogo to obchodzi jaki ma zawód? Czy lekaż będzie używał swojej pieczątki do podpisywania dokumentów WM? Piszesz: „Fakt, że jest to trochę mylący, bo nie jest samodzielnym zarządcą” On Nie jest zarządcą! Mylisz pojęcia! WM powołała go do Zarządu w myśl art. 20! Fakt, iż pieczątka uważana jest za MIT w naszym kraju i dlatego musiałem ją do „barnów” sobie wyrobić, bo podpis pod umową czy pismem jest nic nie ważny! pozd. Miro Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: używanie pieczątki i ....lekaż będzie ... 29.01.06, 17:15 POLSZCZYZNA miro_mx vel Cytru-sik czy babczyk ...lekaż będzie .... No co Ty buraczczku cytrusiku na to? Nie pozdrawiaj tylko zacznij korypetycje z polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
miro_mx Re: używanie pieczątki i ....lekarz będzie ... 29.01.06, 17:27 Podaj namiar do której chodzisz to się spotkamy Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: używanie pieczątki i ....lekarz będzie ... 29.01.06, 18:06 Odpowiadam na post: miro_mx (Cytru-sik) Z kmiotkami się nie zadaje, bo nie lubie po nich sprzątać. (z kim się zadajesz takim sie stajesz) Zgłoś sie do najbliższej podstawówki lub sąsiadki, ona cię też nauczy podstaw!!!. Pisanie na forum to wielka sztuka, a takie wpadki się zdarzają, bo to szybkość nas gubi. Odpowiedz Link Zgłoś
babczyk Re: używanie pieczątki i ....lekaż będzie ... 29.01.06, 19:06 xxxll napisał: Faktycznie,...lekaż będzie ....nie,już jest ci potrzebny. ( lekarz ) Odpowiedz Link Zgłoś
nati1011 Re: używanie pieczątki 29.01.06, 17:46 pytanie brzmiało: czy może? Może odezwą się prawnicy, ale ja nie znam ustawy, która by mu tego zabraniała. Można dyskutować czy ma to sens, ale pieczątka: jan kowalski zarzadca nieruchomości licencja nr 2 jest zgodna z prawem. Co innego, gdyby nie miał uprawnień. Analogicznie jeżeli lekarz zamiast podpisać fakturę za pralkę podbije ja swoją pieczątką i zrobi parafkę, to będzie to trochę bez sensu, ale nie sprzeczne z prawem A odnośnie definicji zarządu i zarządcy to sama ustawa jest wyjątkowo nielogiczna, i wiedzą to wszyscy co ją czytali. Odpowiedz Link Zgłoś
miro_mx Re: używanie pieczątki 30.01.06, 11:48 Nati, może się źle wybrałem przykład ale ten będzie dobry. Jest trzech członków zarządu. Jeden z nich jest inspektorem nadzoru budowlanego, drugi ma uprawnienia Sędziego a trzeci jest licencjonowanym zarządca. Co daje – jeśli każdy z nich użyje swojego „Tytułu”? W zasadzie nic! Uważam, iż posługiwanie się „tytułem” jest nie na miejscu i kłuci się z zdrowym rozsądkiem. Co chciał wykazać przez to, że użyje swojej pieczątki podpisując dokumenty WM? W tych charakterze nie został powołany, co więcej – krępuje pozostałych członków zarządu w swoim działaniu, bo niejako stawia kropkę nad i? A co będzie jeśli z czymś się nie zgodzi? Nie postawi pieczątki. A może robi sobie darmową reklamę? To jaki zawód wykonujemy – to w zasadzie osobista sprawa każdego! Inaczej jest wtedy gdy wspólnota powołuje inspektora nadzoru lub w myśl art. 18 powierza zarząd Licencjonowanemu. W mojej ocenie jest to nietakt. Pozd. Miro Odpowiedz Link Zgłoś
to_jest_mysl to czysta zawiść 30.01.06, 12:55 miro_mx napisał: > Co daje – jeśli każdy z nich użyje swojego „Tytułu”? W zasadz > ie nic! Coż tak ZAZDROŚCISZ, ze ktos z zarządu MA tytuł licencjonowanego, a TY NIE??? A może członkowie wspolnoty chcieliby WIEDZIEĆ, jakimi kwalifikacjami moze pochwalić sie "władza", kto do nich kieruje pisma. Dawniej istniała tytułomania i na kazdym świstku mgr inz widniało, jesli dany człowiek miał taki tytuł. Teraz przekręt w druga stronę; nie tylko w firmach ale nawet w instytucjach publicznych nie wiadomo, z kim masz do czynienia. Proponuje, aby w ogóle okryć się tajemnicą, a na pytanie wspołwłascicieli, jakie wykształcenie i kwalifikacje ma zarząd odpowiadac dyplomatycznie: a co wam, to da, w zasadzie nic;) I potencjalnemu pracodawcy to samo napisać w cv. Zamijcie sie prawdziwymi problemami, a nie głupotami, bo jeszcze chwila a kolejny mądry zaproponuje uchwałę typu: czy jesteś za/przeciw pieczatce z tytułem dla zarzadu. Odpowiedz Link Zgłoś
miro_mx Re: to czysta zawiść 30.01.06, 13:45 To_jest_myśl napisał: >Coż tak ZAZDROŚCISZ, ze ktos z zarządu MA tytuł licencjonowanego, a TY NIE??? Co do „tytułu” to licencjonowany nie jest, bo to nie tytuł? Zazdrościć nie ma czemu raczej się wstydzić, że w waszym gronie licencjonowanych są takie Baranki jak Chociażby xxxll? Ja osobiście uważam, iż sprzątaczka lepiej by sobie poradziła – ale to moje zdanie! > A może członkowie wspolnoty chcieliby WIEDZIEĆ, jakimi kwalifikacjami może pochwalić sie "władza", kto do nich kieruje pisma. Z postu tego nie wynika lecz zażenowanie zarządu!!! > Dawniej istniała tytułomania i na kazdym świstku mgr inz widniało, jesli dany człowiek miał taki tytuł. No, to tu się zgadzamy z tym, że te tytuły były i są uznawane do dziś. > Teraz przekręt w druga stronę; nie tylko w firmach ale nawet w instytucjach publicznych nie wiadomo, z kim masz do czynienia. I w czym masz problem, że nie ma przed nazwiskiem mgr? To, że ktoś go nie ma to musi być osioł? Ja to nazywam „Rasizmem” > Proponuje, aby w ogóle okryć się tajemnicą, a na pytanie wspołwłascicieli, jakie wykształcenie i kwalifikacje ma zarząd odpowiadac dyplomatycznie: a co wam, to da, w zasadzie nic;) Czy jesteś w stanie wykazać w uwl gdzie jest mowa aby zarząd musiał przedstawić swoje wykształcenie? Liczy się co ma się w głowie! A pipier jest zawsze cierpliwy! > I potencjalnemu pracodawcy to samo napisać w cv. Nie przypominam sobie aby WM była pracodawcą dla Zarządu który musi składać CV – mylisz pojęcia! > Zamijcie sie prawdziwymi problemami, a nie głupotami, bo jeszcze chwila a kolejny mądry zaproponuje uchwałę typu: czy jesteś za/przeciw pieczatce z tytułem dla zarzadu. Właśnie to zrobiłem i wypowiedziałem moje zdanie na ten temat osobie która zapytała ale powiem ci coś: To jest myśl ;-) Pozd. Miro Odpowiedz Link Zgłoś
to_jest_mysl Re: używanie pieczątki 30.01.06, 14:51 ma_thro_na napisała: > Witam serdecznie, ja z takim pytaniem: > Czy właściciel będący członkiem zarządu wspólnoty może na dokumentach > wspólnoty przy swoim podpisie używać pieczątki jako "zarządca nieruchomości > licencja nr" ? Absolutnie nie może, grozi mu grzywna, prokurator tudzież skomasowany atak serafinów i mironów;) Jak w ogóle może komus przyjść do głowy, że zarząd w pismie dot. zarzadzania nieruchomością mógłby opieczętować dokument jako licencjonowany zarzadca nieruchomości - toż to samochwała, na stos z nim, obalić takiego śmiałka;) Ach, zeby jeszcze wiedział, ilu jest niedouczonych i kompromitujacych się zarzadców, schowałby pieczątkę raz, dwa. Pozostaje mieć nadzieję, ze zbyt wiele pytań na podobnym poziomie nie przychodzi ci na mysl i nie zawracasz nimi głowy włascicielom (i zarządowi). Odpowiedz Link Zgłoś
sklep_pieczatki Re: używanie pieczątki 03.12.18, 10:04 Potrzebujesz zamówić pieczątki firmowe, a może po prostu pieczątki biurowe? Polecam skorzystać z oferty naszej firmy www.pieczatki-firmowe.pl/ Realizacja zlecenia w błyskawicznym tempie. Dostawa jest gratis więc nie trzeba nigdzie jeździć i tracić czas na odbiory. W ofercie pieczątki firmowe, pieczątki imienne, pieczątki kieszonkowe, datowniki, pieczątki okrągłe, pieczątki kwadratowe, pieczątki typu ex libris. Do każdego zlecenia przygotowywany projekt indywidualny i wysyłany mailowo do akceptacji. Wiesz co kupujesz! Odpowiedz Link Zgłoś