adkr1 11.04.06, 15:48 Czy ktoś może polecić program do obsługi WM. (księgowość, rozlicznie właśicieli, odsetki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asam11 Re: Program do obsługi WM 11.04.06, 18:07 adkr1 napisał: > Czy ktoś może polecić program do obsługi WM. (księgowość, rozlicznie > właśicieli, odsetki. Na ten temat na tym forum napisano już książkę, albo i dwie. Poszukaj w wyszukiwarce. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztog Re: Program do obsługi WM 12.04.06, 09:57 =============================== 1.www.adcom.pl 2.www.ait.com.pl 3.www.api-link.com.pl 4.www.athenasoft.pl 5.www.bazan.com.pl 6.www.bewa.waw.pl 7.www.dalpod.com.pl 8.www.granit-software.pl 9.www.ikki-soft.com 10.www.info.strefa.pl 11.www.infra.pl 12.www.kordus.poznan.pl 13.www.marbit.gda.pl 14.www.mieszczanin.com.pl 15.www.mmsoft.com.pl 16.www.perseus.pl 17.www.pixel.zis.com.pl 18.www.probit.wroc.pl 19.www.provirtus.pl 20.www.sacer.com.pl 21.www.sbit.com.pl 22.www.softhard.com.pl 23.www.thb.com.pl 24.www.trio.top.pl 25.www.unisoft.com.pl 26.www.weles2fk.com 27.www.woi.com.pl/woi 28.www.wspolnota2000.com.pl ======================/w kolejności alfabetycznej/ ... i jeszcze troche więcej. Przeszukanie starych postów jest dobrym pomysłem. :-] KG Odpowiedz Link Zgłoś
to_jest_mysl Re: Program do obsługi WM 12.04.06, 12:06 krzysztog napisał: > =============================== zaskakujące w dzisiejszych czasch podejście do konkurencji:) Odpowiedz Link Zgłoś
kinga351 Re: Program do obsługi WM 18.04.06, 10:27 Nie polecam, bo bardzo drogi jak na możliwości i ma wiele niedoróbek. Lepiej skorzystaj z wzoru arkusza kalkulacyjnego dostępnego na stronie eksperta. Możesz posłużyć się bezpłatnym programen Open Office, który obsługuje także arkusze kalkulacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
bartek99543 Re: Program do obsługi WM 18.04.06, 23:15 Proszę o kilka słów, na temat niedoróbek. Stoje przed podjęciem decyzji o wyborze programu i skłaniałem się ku zakupowi oprogramowania słonie. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga351 Re: Program do obsługi WM 20.04.06, 22:24 Wydaje mi się, że w kilku słowach nie da się ich opisać. Najlepiej ściągnij sobie od nich demo i sam spróbuj. Jeśli pracowałeś już na dopracowanych programach będzie ci brakowało przewijania kółkiem w niektórych okienkach, wprowadzanie nowych kontrahentów itp., brak możliwości generowania wydruków według własnych potrzeb, słabiutkie rozliczanie mediów, kiepska pomoc i pewnie jeszcze można by więcej. Sama godzinami nad nim ślęczałam aby rozgryźć jego niuanse. Nie wiem jak teraz ale przewodnik do programu dostałam bardzo oszczędny, a pomoc elektroniczna tylko trochę więcej pomagała. Musiałam bez przerwy konsultować się z kolegami i koleżankami zanim wreszcie we wszystkim się połapałam. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga351 Re: Program do obsługi WM 20.04.06, 22:40 Uzupełnienie Pisząc "wprowadzanie nowych kontrahentów" (taka możliwość oczywiście jest) miałam na myśli korowody jakie trzeba zrobić (najpierw otworzyć osobną zakładkę, wpisać miasto, ulicę i kod, później zamknąć i otworzyć kolejną zakładkę gdzie dopiero wpiszesz jego nazwę i pozostałe dane) zamiast gotowej bazy lub kontekstowej podpowiedzi, która w prosty sposób umożliwi to szybko zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
cento11 Re: Program do obsługi WM 14.04.06, 20:39 adkr1 napisał: > Czy ktoś może polecić program do obsługi WM. (księgowość, rozlicznie > właśicieli, odsetki. jak chce się komuś biegać po księgarniach są odpowiednie wydawnictwa sam na takim uczyłem się wszystkiego o wspólnotach Odpowiedz Link Zgłoś
cento11 Re: Program do obsługi WM 14.04.06, 20:40 cento11 napisał: > adkr1 napisał: > > > Czy ktoś może polecić program do obsługi WM. (księgowość, rozlicznie > > właśicieli, odsetki. > jak chce się komuś biegać po księgarniach są odpowiednie wydawnictwa sam na > takim uczyłem się wszystkiego o wspólnotach nawet w interku są wysyłkowe poszukaj na stronach o wspólnotach Odpowiedz Link Zgłoś
cento11 Re: Program do obsługi WM 14.04.06, 20:41 cento11 napisał: > cento11 napisał: > > > adkr1 napisał: > > > > > Czy ktoś może polecić program do obsługi WM. (księgowość, rozliczni > e jest tam naprawdę wszystko > > > właśicieli, odsetki. > > jak chce się komuś biegać po księgarniach są odpowiednie wydawnictwa sam > na > > takim uczyłem się wszystkiego o wspólnotach > nawet w interku są wysyłkowe poszukaj na stronach o wspólnotach Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanie.i.wspolnota Re: Program do obsługi WM 14.04.06, 21:14 Arkusz kalkulacyjny Microsoft Excel. Najzupełniej wystarczy do rozliczania nawet dużych wspólnot. Koszty 1. zakup programu MS Office (jeśli nie chcesz być piratem). 2. (wyłącznie czas, ale czas to też pieniądz): 2.1. 1 godzina na opanowanie programu 2.2. 3-4 godziny na zaprojektowanie arkusza niezbędnego dla Twojej wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanie.i.wspolnota Przykład 14.04.06, 21:18 Przykład na stronie: www.miwspolnota.waw.pl > wzory dokumentów > ewidencja finansowa Odpowiedz Link Zgłoś
to_jest_mysl Re: Przykład - czy ekspert robi nas w bambuko czy 19.04.06, 12:23 mi oczy szwankują? mieszkanie.i.wspolnota napisał: > Przykład na stronie: > www.miwspolnota.waw.pl > wzory dokumentów > ewidencja finansowa Owszem przykłady tam są, tyle że niewiele wspolnego maja z CODZIENNĄ (miesięczną) ewidencja wspolnoty. Co innego plan gosp, co innego roczne zestawienie przychodów i kosztów, a co innego ewidencja danych, z których nam powyzsze zestawienia wynikają. Nie przeczę, że mozna i robic to w arkuszu, wiec jesli ktos ma opracowane zestawy połaczonych arkuszy i jest chetny do UDOSTĘPNIENIA tofanfary dla niego, na pewno niejedna wspolnota skorzysta. A to co zademnonstrowało miw to smiech na sali. Chociaż cały czas sie łudzę, że meritum jednak jest gdzieś ukryte, bo skoro kilka godzin zajeło opracowywanie arkuszy (cos tak wspominał ekspert), to chyba nie chodzi o to proste zestawienia, ktore mozna porównać dopiero kilkoma literami (bez samogłosek)z całego alfabetu. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanie.i.wspolnota myśl nie wystarczy, popracuj trochę 19.04.06, 16:02 to_jest_mysl napisała: > mi oczy szwankują? > www.miwspolnota.waw.pl > wzory dokumentów > ewidencja finansowa > Owszem przykłady tam są, tyle że niewiele wspolnego maja z CODZIENNĄ > (miesięczną) ewidencja wspolnoty. Tak, jak napisałem, te pół godziny czy godzinę na opanowanie podstawowych funkcji Excela trzeba jednak poświęcić. Ten, kto sobie taki trud zada, nie będzie już pytał: a gdzie codzienna (miesięczna) ewidencja wspólnoty? Po prostu jednym kliknięciem doklei sobie nową kolumnę (5, 15, 50 kolumn, 5, 15, 50 wierszy) i wypełni według własnego pomysłu i potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
to_jest_mysl Re: myśl nie wystarczy - zgrabne, ale komu? 19.04.06, 17:07 mieszkanie.i.wspolnota napisał: > Tak, jak napisałem, te pół godziny czy godzinę na opanowanie podstawowych > funkcji Excela trzeba jednak poświęcić. Idąc tokiem rozumowania eksperta, po co tracić godzine i jeszcze forse na komputer, windowsy i in. Wystarczy kilka kartek papieru, umiejetnosci pisemnych rachunków z zakresu podstawówki długopis i ... do dzieła, prawie bez kosztów (nie licząc czaaaaaaasu). Tez sie tak da, zapewniam. Ale teoretycznie to jestes niezły, a praktycznie widać, że w zyciu nie rozliczałes sporej wspolnoty (i np z indywidualnymi mediami), nie robiłeś zestawień, zawiadomien, naliczeń (oczywiscie da się przy uzyciu excela zaprogramowanego przez laika, nie przeczę, tylko że ... szkoda czasu, podobnie jak na liczydła w dobie komputerów, tudziez robienie sobie samemu butów). Zamiast wpuszczać ludzi w maliny, nie pierwszy raz zreszta, zaproponuj swój programik od a do z, a nie nazywaj kilku arkuszy (dobrych dla małej kamienicy)oprogramowaniem, ktorych zastosowanie wpędzi niejedna wspólnotę w tarapaty. Bo jesli ktoś potrafi sprawnie posługiwac sie excelem nie potrzebuje tego typu porad, a temu kto raczkuje możesz w dobrej wierze wyswiadczyć niedżwiedzią przysługę. Odpowiedz Link Zgłoś
januszrom Re: Program do obsługi WM 18.04.06, 11:15 Sprawdz pocztę na Gazeta.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś