java9 23.06.06, 10:25 Potrzebuję kilka wzorów Statutu WM, czy ktoś mógłby posłużyć jakimś linkiem.Co w Statutcie na pewno musi być ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
serafin666 Re: Statut Wspólnoty 23.06.06, 11:50 statuty to bzdura wymyślona przez "poradniki" dla idiotów Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: Statut Wspólnoty 23.06.06, 12:15 ustawa wszystkiego nie reguluje - jaki zatem proponujesz dokument zamiast statutu ? Odpowiedz Link Zgłoś
grandy serafin666 zlustrowany - to agent xxxll 23.06.06, 13:16 serafin666 napisał: > statuty to bzdura wymyślona przez "poradniki" dla idiotów Teraz wszystko się wydało, bo fizjologia okazała się silniejsza od zakonspirowania. Zakompleksionym chłopczykiem moczącym się w trakcie koszmarnych snów o statutach wspólnot mieszkaniowych i spółdzielczości mieszkaniowej jest serafinek, czasami uzywający pseudonimu xxxll-ek. Przy okazji odkryliśmy powody ciągłej agresji serafinka wobec innych, a szczególnie kobiet - to zemasta za odrzucenie. Serafinku - to można leczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
bbabczyk Re: serafin666 zlustrowany - to agent xxxll 25.06.06, 12:13 Smieciu i pomiecie skorumpwanego sysytemu prawnego GRANDY. Juz niedługo będziesz Nasz , a te pomyje którymi tu obrzucasz wszstkich się skończą . Ogłosiłeś się prawniliem tylko kto ci dał (jeżeli wogule posiadasz) uprwnienia do takiego tytułu. Ale burak zawsze bedzie wspierał Buraka Grandy analfabeto prawny. Odpowiedz Link Zgłoś
grandy celnie trafiłem 25.06.06, 12:25 bbabczyk napisał: - to co bbabczyk napisał nie ma znaczenia, ale dowodzi, że trafiłem celnie. Czas zmienić pampersa serafinku-xxxlleku-bbabczusiu! >Juz niedługo będziesz Nasz Wasza to jest zawartość przepełnionych pampersów. Odpowiedz Link Zgłoś
a.boll Re: celnie trafiłem 25.06.06, 17:13 PUDŁO!!!!! Grandy Tworki już blisko !!!! hehehehehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx.ll Re: celnie trafiłem ;-))))) 25.06.06, 17:36 a.boll napisał: PUDŁO!!!!! Grandy Tworki już blisko !!!! hehehehehehehe. ----------- Odpowiedz Link Zgłoś
a.boll Re: celnie trafiłem ;-))))) 25.06.06, 17:51 xxx.ll jesteś babczykiem, ale chyba dzisiaj trzeźwym . Bajeczki o synku mimo, że w locie kukułczym udało cie podwujnie jakoś je rąbrnąć, wsadź między posty grandiego może uwierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
tadzio.lidzia Re: serafin666 zlustrowany - to agent xxxll 25.06.06, 13:41 A moze on jest inny!Kocha inaczej! Moze pomylil forum ! Mysli,ze to Parada Gejow! Wybaczmy Mu wskazujac wlasciwa droge !Serafinie zmien plec,a bedziesz soba! Odpowiedz Link Zgłoś
wprost5 Więcej rozsądku! 25.06.06, 15:07 Moi drodzy, ludzie są różni i nie dajcie się prowokować idiotycznymi wypowiedziami. Szkoda klawiatury i waszego czasu - olewajcie głupie posty! Odpowiedz Link Zgłoś
a.boll Re: serafin666 zlustrowany - to agent xxxll 25.06.06, 17:14 Tadzio LIDO !!! chyba zrozumiałeś Odpowiedz Link Zgłoś
cartouche Re: Statut Wspólnoty 23.06.06, 13:48 Polecam adres : www.rzeczpospolita.pl/prawo/doc/Wspolnota/spis_tresci.html#3 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wprost5 Re: Statut Wspólnoty 23.06.06, 14:08 Oj chłopy, jesteście chyba gorsi od przyslowiowych bab, bo tylko strzępicie języki. Jeśli nie macie nic ciekawego do powiedzenia, to przestańcie dziamotać. Dziewczyna chce ując zachowania czy sposób funkcjonowania w pewne ramy, może to i troche przerost formy nad trescia, ale ile tu jest pytań, jaki akt prawny coś tam regukluje? Lepiej, gdy wspólnotowicze przyjmą statut jako zbór obowiązujących ich praw niż stale mają się szarpać między soba. Niektórzy z nas musżą mieć napisane czarno na bialym! Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: Statut Wspólnoty 23.06.06, 14:26 Dziekuję, ten wzór juz mam :) potrzebuję jeszcze kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
miro_mx Re: Statut Wspólnoty ;-) 23.06.06, 15:48 Witam Jeśli Dama prosi nie można odmówić – Poczta. Pozd. Miro Odpowiedz Link Zgłoś
cartouche Re: Statut Wspólnoty 23.06.06, 22:44 www.cicha25.pl/?q=node/4 www.zeta-park.pl/index.php?akcja=mieszkancy#statut www.juliusz.internetdsl.pl/regulamin.htm www.jp.aplus.pl/zt/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=43 nasza.wspolnota.webpark.pl/statut.html www.topaz.gda.pl/topaz/statut/index.html www.spoldzielca.wroclaw.pl/wspolnota_legnicka.html dns.saska.krakow.pl/index.php?sw=6 www.akacje6.pl/wspolnoty/pdf/pierwsze-kroki-wspolnoty.pdf www.jelonki-ogrod.n-s.pl/subpage.php3?p=3 www.miwspolnota.waw.pl/wzory.doc robertkz.republika.pl/Statut/statut.htm wmtraugutta131.webpark.pl/wm/stat.htm Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: Statut Wspólnoty 24.06.06, 23:34 no to mam lekturkę do poduchy ;) dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
bbabczyk Re: Statut Wspólnoty 25.06.06, 12:17 Przestańcie polecać wzorce, które juz nie są aktulane. Zarządzaie Wspólnotamo różni sie zasdniczo od spóldzielnianedo czy komunalnego. Czas abyście po 10 latach jego obowiązywania to zrozumieli Odpowiedz Link Zgłoś
bbabczyk Re: Statut Wspólnoty 25.06.06, 12:16 Przestańcie polecać wzorce, które juz nie są aktulane. Zarządzaie Wspólnotamo różni sie zasdniczo od spóldzielnianedo czy komunalnego. Czas abyście po 10 latach jego obowiązywania to zrozumieli. Odpowiedz Link Zgłoś
bbabczyk Re: Statut Wspólnoty 25.06.06, 12:08 To zgłoś się do Spółdzielni Mieszkaniowych . Jak już XXXLL napisał wspólnoty takiego badziewia nie muszą mieć . Tym między innymi różnia sie te dwa podmioty. Pojęłaś problemowa Javo9? Odpowiedz Link Zgłoś
grandy Re: Statut Wspólnoty 25.06.06, 12:19 bbabczyk vel xxxll-ek napisał: > Jak już XXXLL napisał wspólnoty takiego badziewia nie muszą mieć. Biorąc pod uwagę to wszystko, co dotychczas napisał xxxll-ek - to fakt, że jest on przeciwko posiadaniu przez wspólnoty własnego zbioru uregulowań wewnętrznych, czyli statutu - jest najlepszą rekomendacją dla takiego rozwiązania. Nienawiść xxxll-ka do spółdzielni mieszkaniowych i statutu wynika z jego osobistych doświadczeń i upokorzeń, których doznał. Odpowiedz Link Zgłoś
a.boll Re: Statut Wspólnoty 25.06.06, 12:45 Grandy czy ci się udzieliło to samo co Babczykowi. Masz jakieś dejavu? W sobote byłam na szkoleniu zarządów WM organizowany przez m-c WM i o dziwo ... wystepujący tam prawnik potwierdza to co pisze tu xxxll (pokazałam mu odruki z tego forum). We wspólnotach wystarczą tylko regulaminy .Tam należy spisywać prwao wewnątrz wspólnotowe. Statut tez moze być, ale nie jest potrzebny i przkonoła mnie, że sie źle kojarzy - ze spółdzielniami. A tak na marginesie ustawa owl jest nadrzędna na k.c. w sprawach wspólnotowych - to tez z tego szkolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
babczyk Re: Statut Wspólnoty 25.06.06, 12:57 Ależ ta ortografia jest mi jakoś znajoma, żec by można powiedzieć jest powielana przez i pod innym nickiem przez tego samego osobnika. Wybacz, ale nie wiedziałem że jestes ...obojniakiem. I to szkolenie, jakoś zgrane w tym samym czasie na którym był mój wierny fan. Odpowiedz Link Zgłoś
a.boll Re: Statut Wspólnoty wg Babczyka 25.06.06, 13:15 Dużo treści i jak zawsze... nie natemat. Odpowiedz Link Zgłoś
bbabczyk Re: Statut Wspólnoty 25.06.06, 13:19 Co ja czytam Babczy nie na haju a moze się mylę Nasz pupilek z kalierami kąsa ile się da .... szkoda że nie na temat. Co to ludź nie zrobi żeby zaistnieć - nie babczyk , grandy. Odpowiedz Link Zgłoś
bbabczyk Re: Statut Wspólnoty 25.06.06, 13:33 Babczyk tak dla przymomnienia tobi i innym: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=523&w=38121907&a=38136961 Odpowiedz Link Zgłoś
grandy Re: Statut Wspólnoty 25.06.06, 13:00 a.boll napisał: > W sobote byłam na szkoleniu zarządów WM organizowany przez m-c WM i o dziwo ... Jakieś kłopoty z płcią? Odpowiedz Link Zgłoś
a.boll Re: Statut Wspólnoty wg Grandiego 25.06.06, 13:15 Dużo treści i jak zawsze... nie natemat. Odpowiedz Link Zgłoś
tadzio.lidzia Re: Statut Wspólnoty 25.06.06, 16:15 Myslelismy ,ze to samiec! A jednak niespodzianka ,okazuje sie ,ze "transwescyta" Odpowiedz Link Zgłoś
renata88 Re: Statut Wspólnoty 25.06.06, 17:03 Dzień dobry. Panowie, dlaczego tyle jadu wylewacie na tym forum. Komu i czemu ma to służyć, bo na pewno nie forumowiczom. Ktoś, gdzieś uderzył pięścią w stół i nie odezwały się nożyczki ale ich cała kakofonia. Mamy lato w wy robicie na tym forum zamieszanie. Zastanówcie się, czy i komu to może służyć. Widzę tu wielu zdesperowanych i o słabych nerwach, forumowiczów. Jedynie, co mogę doradzić to trochę ogłady i zażycia cos na uspokojenie. Trochę miejcie dla siebie szacunku i innych też. Odpowiedz Link Zgłoś
cento11 Re: Statut Wspólnoty 25.06.06, 19:10 renata88 napisała: > Dzień dobry. > > Panowie, dlaczego tyle jadu wylewacie na tym forum. Komu i czemu ma to służyć, > bo na pewno nie forumowiczom. > Ktoś, gdzieś uderzył pięścią w stół i nie odezwały się nożyczki ale ich cała > kakofonia. Mamy lato w wy robicie na tym forum zamieszanie. > Zastanówcie się, czy i komu to może służyć. Widzę tu wielu zdesperowanych i o > słabych nerwach, forumowiczów. > Jedynie, co mogę doradzić to trochę ogłady i zażycia cos na uspokojenie. > Trochę miejcie dla siebie szacunku i innych też. renato nie wiem czy długo jesteś na tym forum ale ja jak zaczołem tu zaglądac tez byłem niemile zaskoczony prostactwem i chamstwem i tu niby piszą poważni ludzie np prawnicy zarządcy .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
renata88 Re: Statut Wspólnoty 25.06.06, 20:46 Nie szanowny Panie. Ja to wpadam tylko sporadycznie i gdy chcę coś sprawdzić. Nie mam zamiaru brać udziału w czymś, nad czym nie moge zapanować. Regułą jak widze stało sie obrażanie jednych na druchich. Czy słusznie. Nie mnie to oceniać. Ale słownictwo niektórych panów jest poniżej wszelkiej krytyki. I ta agresja. Co owi forumowicze chcą udowodnic. Że maja rację? Nie będę się opowiadała po jednej ze stron gdyż może sie to dla mnie źle skończyć. A tego chcę usilnie uniknąć. Dlatego dalej bedę stać na uboczu i podziwiać tych, którzy pałaja agresją do tych, co maja inne zdanie aniżeli oni. Odpowiedz Link Zgłoś
babczyk Do cwaniaków robiących jazdę na... 27.06.06, 15:14 Jeżeli nie dacie sobie spokoju z .....babczykiem ...i to pod każdym wzgledem a generalnie mowa do ćwoka i nicku xxxll, to możesz byc pewien, że naruszyłeś Moje Dobra Osobiste. Jeszcze jeden taki wyskok w stosunku do ..babczyka..jaki sobie robisz pod innymi nickami, a spotkamy sie w sądzie. Skąd nadajesz i jaki jest twój numer kompa ...juz mam. Tak więc, tylko czekam na negatywną reakcje z twojej strony . Mam dość obrażania mnie i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
bbabczyk Re: Do cwaniaków w stylu Babczyka 27.06.06, 18:46 Spadaj "ćpunie i alkoholiku" jak ty komu tak on tobie niezaleznie czy mu Grandy, Serafin java9 xxx,ll, xxxll i tak dalej ... lej babczyka lej... Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: Do cwaniaków robiących jazdę na... 27.06.06, 19:20 narazie wiemy ze babczyk i xxx.ll to ten sam facio o nr GG 3033157. to jest na wstępie natępne wieści w stosownym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: Do cwaniaków robiących jazdę na... 27.06.06, 19:48 nic dodać nic ująć forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=523&w=42231810&a=44286437 Odpowiedz Link Zgłoś
gosc34 Re: Statut Wspólnoty 27.06.06, 00:46 Ta baba - java9 czy jak jej tam - najwyraźniej pisze książkę o wspólnotach. Jak was to bawi, to odpisujcie na jej pytania. Liczcie się jednak z tym, że znajdziecie swoje przemyślenia na łamach książki javy, a całą kasę zgarnie ONA Odpowiedz Link Zgłoś
wprost5 Gościu 34, żal Ci? 27.06.06, 08:41 Może i ta baba Java pisze książke o wspólnotach, za babami nie trafisz! Szkoda, że sam przespałeś okazję. Ale masz szansę na napisanie książki o zazdrości, jaka zżera niektórych forumowiczów na skutek aktywności i dociekliwości innych. Chętnie Ci pomogę, tylko nakreśl na forum jakiś plan tego dziełka. I wtedy Ty zgarniesz całą kasę! Odpowiedz Link Zgłoś
bbabczyk Re: Gościu 34, żal Ci? 27.06.06, 18:50 Wisz wprost5 tylko dlaczego z niej taka pijawka. Ssie z ciebie i innych wiedzę, ale w stopce nie napisze, że to praca zbiorowa, tylko jej własne "wypociny". hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
bbabczyk Re: Statut Wspólnoty 27.06.06, 18:48 Kolejny, który się zna kobietach ... witaj w drużynie. Odpowiedz Link Zgłoś