b-521 25.09.06, 13:36 Mam pytanie czy płaci ktos wiecej za ogrzewanie niz my opłata stała-2,80 opłata zmienna -5,oozł co daje w zimie 7,80za m2 czyli za mieszkanie 60m2 samo ogrzewanieok 470zł a gdzie reszta?Moze komus polecic naszego Zarządce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wprost5 Re: kto płaci wiecej 25.09.06, 14:57 Taka stawka za ogrzanie metra lokalu to rozbój w biały dzień! W jakim mieście jest budynek, kto dostarcza ciepło do niego? Odpowiedz Link Zgłoś
b-521 Re: kto płaci wiecej 25.09.06, 15:30 Szybciutko donosze Zespol Energetyki Cieplnej Wojskowej Agencji Mieszkaniowej w Gdyni.A tak to nawet nie jest wiadomo skąd ten twor sie wzioł. Odpowiedz Link Zgłoś
wprost5 Re: kto płaci wiecej 25.09.06, 16:11 Zgodnie z prawem energetycznym dostawca ciepła do twojego budynku czyli ów Zespół Energetyki Cieplnej Wojskowej Agencji Mieszkaniowej w Gdyni powinien mieć taryfe opłat za ciepło zatwierdzona przez Urząd Regulacji Energetyki i ci powinni zwrócić uwagę na ustalone stawki opłat. Chyba, że armia rządzi się jakimiś swoimi prawami. A czy możecie podpiąć się pod jakiegoś innego dostawcę ciepła? Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: kto płaci wiecej 25.09.06, 16:32 Nie to jest ważne, ale jakie koszty poniosła wspólnota w roku obrachunkowym- rozliczeniowym. Waże jest za ile i na jakiej podstawie wspólnota płaci za zakupioną energię cieplną. ... i dopiero to co napisał +wprost5+ > Zespół Energetyki Cieplnej Wojskowej Agencji Mieszkaniowej w Gdyni powinien > mieć taryfe opłat za ciepło zatwierdzona przez Urząd Regulacji Energetyki Odpowiedz Link Zgłoś
b-521 Re: kto płaci wiecej 25.09.06, 16:51 Wszystko mają zatwierdzone przez URE nowa cena to 51zł za GJ gdzie srednia w woj.pomorskim ok.30zł.Odłączyc sie nie mamy szans jest to kotłownia ktora grzeje tylko jeden blok ok 3500m3.Piece były przewidziane dla całego osiedla ok 6 takich blokow. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: kto płaci wiecej 25.09.06, 16:59 to dość wysoko we Wrocku FORTUM bierze 35 zł/ GJ Odpowiedz Link Zgłoś
b-521 Re: kto płaci wiecej 25.09.06, 17:03 No i co by mi panstwo doradzili.Ja mam pensji 1300 w mieszkanie włoze 1000 i co dalej.Agencji nie pojde{chyba ze towarzyskiej] Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: kto płaci wiecej 25.09.06, 17:17 Szukaj i to szybko, innego lokalu, gdzie opłaty są mniejsze!!!! Gdynia to duży punkt na mapie, to szybkoa znajdziesz takie lokalu które będzie Ci odpowiadał - kosztowo. Nie sztuka jest kupić mieszkanie, ale ...go utrzymać (to nie do ciebie)- opłaty bieżące. Odpowiedz Link Zgłoś
bozena4066 Re: kto płaci wiecej 25.09.06, 20:44 no i jest problem w tym, że ogrzewany jest tylko jeden budynek,wiecej budynków koszty sie rozkładaja , zwłaszcza te stałe Odpowiedz Link Zgłoś
miro_mx Re: kto płaci wiecej 25.09.06, 20:50 Zgadza się Pani Bożeno. Na dokładkę można zapytać; Dlaczego owych Pięć innych budynków nie korzysta z jego usług? BA, wobec tego; Czym ogrzewają swoje budynki? Pozd. Miro Odpowiedz Link Zgłoś
b-521 Re: kto płaci wiecej 25.09.06, 20:58 Korzysta tylko jeden bo drugi sie odłączył i wybudował własną .A pozostałych nie wybudowano . kotłownia była budowana na całe osiedle Odpowiedz Link Zgłoś
miro_mx Re: kto płaci wiecej 25.09.06, 21:03 To, na co czekacie, aby stawka była 10zł/m2? Wygospodarujcie pomieszczenie w waszej, WM i załóżcie odpowiedni piec i na tym wyjdziecie na swoje. Ewentualnie negocjujcie stawkę, za 1 GJ lub męska decyzja Adijos!!! Pozd. Miro Odpowiedz Link Zgłoś
b-521 Re: kto płaci wiecej 25.09.06, 21:56 no to tak opłate zmienną mają zatwierdzoną przez URE a stała skad z sufitu? Odpowiedz Link Zgłoś
b-521 Re: kto płaci wiecej 26.09.06, 08:55 A tak na marginesie to ile by wyniosł koszt budowy takiej kotłowni Odpowiedz Link Zgłoś
b-521 Re: kto płaci wiecej 27.09.06, 05:55 Mam takie pytanko czy jak pojdę do URE to oni mi pojasnią dlaczego taki producent ciepla w jednej miejscowosci/ale inne kotłownie/ ma całkowicie rozne ceny ciepla,cwu i mocy zamowionej? Odpowiedz Link Zgłoś
wprost5 Trochę więcej samodzielności! 27.09.06, 10:36 Raczej nikt na tym forum nie zagwarantuje Ci, że URE udzieli Ci informacji, o jakich piszesz. I zamiast wklepywać z klawiatury takie pytania, trzeba po prostu pójść do tego URE(chyba jakiejś miejscowej delegatury) i dowiedzieć się samemu wszystkiego. Dziwię się, że skoro sąsiednie budynki załatwiły sobie własne kotłownie, wy na to nie wpadliście albo nie przyłączyliście się do nich. Odpowiedz Link Zgłoś