hanka_m 04.10.06, 09:34 Może ktoś z was może mi polecić dobrego zarządcę nieruchomości z Krakowa, ci z którymi miałam do tej pory do czynienia - katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muffinkakr Re: szukam zarządcy nieruchomości z Krakowa 04.10.06, 11:19 Witam, Jestem zarządcą i mam znajomych zarządców. Czy mogłabyś napisać pare słów o swojej nieruchomości? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wprost5 Zarządcy nieruchomości w Krakowie 04.10.06, 11:47 Znalazłem w necie 17 zarzadców nieruchomości w Krakowie - ciekaw jestem czy do nich dotarłaś a jeśli tak, to na jakiej podstawie piszesz, że są nie do zaakceptowania? Podaj kryteria, jakie o tym decydowały, to może być interesujące dla innych szukających też zarządców. Może tym sposobem uniknie się postów pytających po zawarciu umowy o zarządzanie, jak się ich potem pozbyć! Ale coś w tym jednak jest, skoro tyle osób narzeka na zarządców, którzy mają oficjalnie licencje zarządców a pomimo tego są tak mocno krytykowani. Albo zdobyli je w lewy sposób albo totalnie olewają swoje obowiązki. Jest publiczną tajemnicą, ze wielu z nich zdobyło je swego czasu wyjątkowo łatwo ale żeby tylu ich było to jest to istotnie niepokojące. Odpowiedz Link Zgłoś
highrise Re: Zarządcy nieruchomości w Krakowie 04.10.06, 12:45 wprost5 napisał: > Ale coś w tym jednak jest, skoro tyle osób narzeka na zarządców, którzy mają > oficjalnie licencje zarządców a pomimo tego są tak mocno krytykowani. Albo > zdobyli je w lewy sposób albo totalnie olewają swoje obowiązki. Jest publiczną > tajemnicą, ze wielu z nich zdobyło je swego czasu wyjątkowo łatwo ale żeby tylu > > ich było to jest to istotnie niepokojące. Niepokojące jest również to, że na tym forum chyba nikt jeszcze nie użył, np. takiego lub podobnego stwierdzenia - nasza nieruchomość jest dobrze zarządzana. Odpowiedz Link Zgłoś
geesje Każdy tylko nie Maxus 04.10.06, 12:28 Firmę Maxus odradzam rękami i nogami, bez względu na to co oni o sobie będą mówić. Nie potrafią zrobić rozliczeń. Nie potrafia sprzątać. Nie potrafią wykonać najprostszej czynności konserwatorskiej typu wymiana żarówki. Kasują kupę kasy za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
krakowianka_ja Re: Każdy tylko nie Maxus 04.10.06, 13:02 Podpisuje się rękami i nogami. geesje napisała: > Firmę Maxus odradzam rękami i nogami, bez względu na to co oni o sobie będą > mówić. A potrafią pięknie mówić ... > Kasują kupę kasy za nic. Dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka_m Re: Każdy tylko nie Maxus 04.10.06, 13:23 Dziękuje za ostrzeżenia, przydadzą się. A co do nieruchomości - kamienica w śródmieściu, zaniedbana więc w najbliższym czasie na pewno będą remonty. Ostatnio administruje WAM (Montelupich, nie polecam), ciężko się skontaktować, braki formalne przy prowadzeniu zebrania, zero inicjatywy jeśli chodzi o realizację podjętych przez wspólnotę uchwał,itd. Odpowiedz Link Zgłoś
wprost5 Tak to już jest! 04.10.06, 13:46 Highrise podniósł temat braku pozytywnych wpisów o zarządcach nieruchomosci. Moim zdaniem, powód takiego stanu rzeczy jest zasadniczy - zadowoleni raczej nie zagladają na to forum, stąd brak owych pozytywnych wpisów. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, ze jesli ktos wie coś pozytywnwgo o jakimś zarządcy, żeby podzielił się z tym innymi. Może to przyczyni się w jakimś małym stopniu do eliminacj z rynku tych kiepskich. Oczywiście, istnieje niebezpieczeństwo pisania pozytywnie o samym sobie, ale zostanie to chyba szybko "zweryfikowane" przez niezadowolonych z chwalipięty bez pokrycia. Uważam, że warto na tym forum utworzyć giełdę dobrych i złych zarządców. Kilka razy już o to apelowano ale jakoś bez rezultatu. Nie wiem dlaczego staramy się być tak bardzo "poprawni" tj. nie nazywać rzeczy po imieniu. Taki pręgierz jest ze wszech miar wskazany skoro jest tylu nieuczciwych. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka_m Re: Tak to już jest! 04.10.06, 14:16 Popieram lista by sie przydała. Póki co to metoda prób i błędów to sie odbywa i naprawdę już jestem zmeczona tymi poszukiwaniami, także proszę o jakieś namiary jeśli któś z was zna firmę godną polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
czajnik5 Re: Tak to już jest! 05.10.06, 15:09 To nie prawda, że zadowoleni nie zaglądają na to forum. Ja jestem bardzo zadowolony, a mimo to zaglądam. Na marginesie: w mojej wspólnocie zarządzamy się sami. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka_m Re: Tak to już jest! 06.10.06, 07:29 I to jest bardzo dobry pomysł, ale u nas niemożliwy do zrealizowania, przynajmniej w tym momencie. Właściciele są niezbyt zainteresowani, nie mieszkają na miejscu tylko wynajmuja swoje mieszkania, no ale widzę, ze chyba nikt mi tu nie pomoże,chyba większość jednak niezadowolonych, trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
wprost5 Trzeba nauczyć się z tym żyć! 06.10.06, 09:51 Brak zainteresowania wlascicieli swoimi wspólnotami, zwłaszcza gdy wynajmują swoje lokale, nie jest niczym nowym. Ale to nie może być powodem, aby tacy jak hanka-m opuszczali ręce, bo gdy to uczynią, zadziałają po prostu przeciw sobie. Ja od dawna przestałem liczyć na jakiś masowy ruch właścicieli mieszkań, bo są to po prostu z takich pokoleń, które zostały wyprane w wiekszosci z racjonalnego myslenia, bo robili to za nich onni. Pogodziłem się z tym i robię to co mogę, bo robię to przede wszystkim dla siebie. A pomysł oceny zarządców i jakieś skrzyknięcie się do wspólnych działań, choćby aby przeciwstawić się nieuczciwym i kiepskim zarządcom, będę nadal lansował pomimo wyraźniej niechęci niektórych forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
czajnik5 Re: Trzeba nauczyć się z tym żyć! 06.10.06, 10:24 Ze swojej strony rekomendowałbym zbadanie, czy utworzenie takiego rankingu jest zgodne z prawem i czy nie będzie z tego kłopotów. Pamiętacie zapewne zamieszanie, jakie wynikło po utworzeniu czarnej listy dłużników. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka_m Re: Trzeba nauczyć się z tym żyć! 06.10.06, 10:44 Na pewno bezpieczniej byłoby uyworzyć listę firm polecanych, ale wygląda na to, że nie ma kandydatów do wpisania na taką listę. Odpowiedz Link Zgłoś
wprost5 Ach ta poprawność! 06.10.06, 12:33 Tym mianem określam niechęć a nawet obawe wielu z nas do nazywania rzeczy po imieniu. Właśnie taka nasza postawa przyczynia się do żerowania wielu cwaniaków indywidualnych i firmowych na zaufaniu i naiwności wielu z nas. Oczywiście nie namawiam nikogo do bezpodstawnego pomawiania kogoś tam ale jeśli mamy niezbite dowody, że ktoś bierze za coś nasze pieniądze i tego nie robi lub robi to źle, to nie widze powodów, aby o tym publicznie nie napisać. Spotkalem się z przypadkiem, że firma komputerowa sprzedala spółdzielni program, którego .... w momencie sprzedaży nie miała. I dlatego nie wahałem się nazwać firmy oszustem, gdy na jakiejś tam imprezie spotkałem przedstawicieli tej firmy. Jakoś procesu mi nie wytoczyli, bo doskonale wiedzieli, ze mam racje! Odpowiedz Link Zgłoś
hanka_m Re: Ach ta poprawność! 06.10.06, 12:51 Ja powyżej też napisałam z usług której firmy nie jestem zadowolona, ale inni widać się boją. Odpowiedz Link Zgłoś