Dodaj do ulubionych

GPBIS - PROSZĘ O OPINIE

10.06.03, 13:58
Proszę o opinie, informacje na temat firmy „GPBIS” zarządzanie
nieruchomościami.

czwartek
Obserwuj wątek
    • kwakwa1 Re: GPBIS - PROSZĘ O OPINIE 12.06.03, 21:22
      ketrawzc napisał:

> Proszę o opinie, informacje na temat firmy „GPBIS” zarządzanie
      > nieruchomościami.

Nie do końca radzą sobie podobno z obsługą techniczną biurowców (np. w
      Curtisie). Nie wiem jak idzie im ze wspólnotami.
      • camyk Re: GPBIS - PROSZĘ O OPINIE 17.06.03, 19:11
        kwakwa1 napisał:

> ketrawzc napisał:
        >
        > > Proszę o opinie, informacje na temat firmy „GPBIS” zarządzanie
        >
        > > nieruchomościami.
        >
        > Nie do końca radzą sobie podobno z obsługą techniczną biurowców (np. w
        > Curtisie). Nie wiem jak idzie im ze wspólnotami.

Nie trudno się zorientować, że Curtis ma problem z wypełnieniem powierzchni
        biurowej. Na budynku od ul. Wołoskiej wisi od jakiegoś czasu baner z ofertą.
        • kwakwa1 Re: GPBIS - PROSZĘ O OPINIE 18.06.03, 12:58
          camyk napisała:

> Nie trudno się zorientować, że Curtis ma problem z wypełnieniem powierzchni
          > biurowej. Na budynku od ul. Wołoskiej wisi od jakiegoś czasu baner z ofertą.

Nie chodzi o zapełnienie powierzchni, bo z tym wszyscy mają problemy. Chodzi o
          podstawową usługę - konserwację nieruchomości - z którą GP sobie PODOBNO nie
          radzi. Co prawda to jest nieruchomość komercyjna - więc w przypadku wspólnoty
          sprawa może wyglądać zupełnie inaczej.

kwakwa1
    • camyk Re: GPBIS - PROSZĘ O OPINIE 17.06.03, 19:02
      Mam ten sam dylemat. Ale spośród takich firm jak: Budner, Dipservice,
      GZN,Prochem Serwis, właśnie oferta "G-P Bis" leży na wierzchu mojego biurka.
      Wyróżnia się już na pierwszej stronie certyfikat TUV CERT, co oznacza, że
      przedsiębiorstwo to, spełnia wymogi EN ISO 9001:2000. Oferta cenowa jest
      zadowalająca 1,75zł/m2 pu (administrowanie z księgowością, usługi techniczne,
      utrzymanie czystości)i jeszcze można ponegocjować;). A pozytywne referencje są
      załączone od takich firm jak:
      - ABB Group Services (obiekty w Warszawie, Łodzi, Przasnyszu)
      - Bank Millenium (Warszawa)
      - Bank PEKAO SA (Warszawa)
      - Bank HANDLOWY (Warszawa)
      - BIB BANK GDAŃSKI (Warszawa)
      - OPTIMUS REAL ESTATE ---:---
      - Holding CEMENT POLSKI SA ---:---
      - BLUE POINT-Pezetel (Warszawa)
      - RUDUS POLSKA ---:---
      - JUVENES (budynek mieszkaniowy, apartamentowiec, biurowo mieszkalny i biurowy)
      - BEL Leasing ---:---
      - SZPITAL KLINICZNY im. Ks. Anny Mazowieckiej w Warszawie
      - TUR WARTA ---:---

Firma ta ubezpieczona jest od odpowiedzialności cywilnej w TUV WARTA. Zajrzyj
      sobie jeszcze na ich stronkę: www.gpbis.pl/
      Kliknij na linki 'o Firmie/Wizerunek Firmy'. Jeśli obsługa G-P Bis jest tak
      dobra, jak dobrze ubiera swoich pracowników, to już mi się podoba!

Tymczasem przyłączam się do zapytania, z tym, że najlepiej byłoby poznać
      zdanie członków wspólnot mieszkaniowych: AL. Jerozolimskie 133,133A oraz ul.
      Okrzei 23. Referencje z biurowców są dość bogate, lecz nie odpowiadają
      standardom obsługi budynków mieszkalnych, apartamentowców.

W związku z powyższym, nie wydaję mi się konieczne, zabieranie głosu w tym
      akurat temacie przez stałą obsadę administrującą forum 'Wspólnoty mieszkaniowe'

• sodium22 Re: GPBIS - PROSZĘ O OPINIE 19.06.03, 13:19
      Nie ma krytycznych opinii na temat GPBIS na forum gazety, google'a, altavista.
      W związku z czym, przyjąć należy, że wszyscy są szczęśliwi i
      usatysfakcjonowani obsługą w.w. firmy.
      • abcd17 Re: GPBIS - PROSZĘ O OPINIE 19.06.03, 21:32
        sodium22 napisał:

> Nie ma krytycznych opinii na temat GPBIS na forum gazety, google'a,
        altavista.
        > W związku z czym, przyjąć należy, że wszyscy są szczęśliwi i
        > usatysfakcjonowani obsługą w.w. firmy.

To chyba zbyt pochopne zalozenie. Aby przekonac sie, czy klienci sa zadowoleni
        z firmy nalezy sie z nimi bezposrednio skontaktowac i zapytac o szczegoly.
        Same referencje ani wyglad strony www, czy nawet fakt ze administratorzy sa
        przystojni a administratorki seksowne nie jest wystarczajacym dowodem na
        jakosc uslug - choc na pewno nalezy te czynniki wziac pod uwage :-).

Jesli chodzi o GP firma rzeczywiscie ma duzy portfel klientow
        instytucjonalnych i podziwiam jej tempo rozwoju. Nic mi jednak nie wiadomo o
        jej obszarze dzialania w segmencie nieruchomosci mieszkalnych (wlaczajac
        wspolnotowe), a niestety jest istotna roznica w sposobie obslugi biurowca i
        nieruchomosci wspolnotowej.

Pozdrawiam,

Pozdrawiam,
        • j666 Re: GPBIS - PROSZĘ O OPINIE 19.06.03, 21:54
          Pytałem chyba O GP-Bis dopiero co i odpowiedzi nie dostałem a szkoda...
          GP-Bis załatwiło sobie do administrowania wspólnotę mieszkaniowo-lokalową przy
          Jana Pawła II.
          Piszę "załatwiło" w pełni odpowiedzialnie za swoje słowa, w tej wspólnocie
          największy udział ma instytucj pod tytułem ARiMR no i wicie, rozumicie ;-)
          Zarządzanie przejęto w połowie 2002 od WTM, firmy niegdyś założonej przez
          Kukurykę, a więc o prowieniencji wszystkim znanej, ale to już zupełnie inna
          historia (też smutna).
          Roczne zebranie wspólnoty zwołano dopiero pod koniec maja 2003, a więc niemal
          dwa miesiące po ustawowym terminie; faktem jest jednak, że GP-Bis jest tu
          administratorem, a zarząd jest osobno powołany spośród członków wspólnoty (osób
          prawnych i fizycznych).
          GP-Bis był żenująco nieprzygotowany do zebrania, mimo obecności jakiegoś
          jednego czy dwóch prezesów, ze dwóch czy trzech dyrektorów i jeszcze innej
          świty (oj, protokolantka rzeczywiście seksowna :-))) nie byli w stanie wyjaśnić
          szczegółow żadnej pozycji planu gospodarczego ani zaliczek, w szczególności
          kalkulacji ani zróżnicowania stawek pomiędzy lokalami użytkowymi, usługowymi i
          mieszkalnymi (to zróżnicowanie było generalnie odwrotne, niż w ubiegłych
          latach, bez uzasadnienia jakiegokolwiek).
          Stawki zaproponowane dla lokali mieszkalnych za ADMINISTROWANIE to 2,23 zł/m2
          (jak dla mnie, to kradzież w biały dzień) przy stawce "za całość" z zaliczkami
          za miedia 6,63 zł/m2
          Generalne wrażenie w tym konkretnym przypadku: dojenie kasy z bardzo mizerną
          obsługą.
          Czyli: nie działa ekonomia skali, a jesteś dla nich takuśny maluczki...
          JaC

> To chyba zbyt pochopne zalozenie.
          > Aby przekonac sie, czy klienci sa zadowoleni z firmy nalezy sie z nimi
          bezposrednio skontaktowac i zapytac o szczegoly.
          > Same referencje ani wyglad strony www, czy nawet fakt ze administratorzy sa
          przystojni a administratorki seksowne nie jest wystarczajacym dowodem na
          jakosc uslug - choc na pewno nalezy te czynniki wziac pod uwage :-).
          > Jesli chodzi o GP firma rzeczywiscie ma duzy portfel klientow
          instytucjonalnych i podziwiam jej tempo rozwoju. Nic mi jednak nie wiadomo o
          jej obszarze dzialania w segmencie nieruchomosci mieszkalnych (wlaczajac
          wspolnotowe), a niestety jest istotna roznica w sposobie obslugi biurowca i
          nieruchomosci wspolnotowej.
          • sodium22 Re: GPBIS - PROSZĘ O OPINIE 20.06.03, 11:03
            Napisał >camyk< , że w swojej ofercie G-P BIS proponuje 1,75zł/m2 pu za
            administrowanie z księgowością, usługi techniczne, utrzymanie czystości
            i jeszcze można ponegocjować;).
    • sodium22 Re: GPBIS - PROSZĘ O OPINIE 20.06.03, 19:35
      Najlepiej byłoby zorganizować się we własnej wspólnocie tak, by pominąć
      firmy zarządczo-administrujące. Myślę, że w skutek takiego przedsięwzięcia
      wspólnota jako główny zainteresowany i bezpośredni płatnik, pomimo oczywistych
      oszczędności, może mieć również bezpośredni wpływ na wybór firm
      podwykonawczych oraz na treść umów z nimi zawieranych. W efekcie droga
      służbowa skraca się do minimum i np. osoba sprzątająca X (firma sprzątająca)po
      wysłuchaniu uwagi ze strony członka wspólnoty na temat wywiązywania się z
      umowy , przestaje mieć go w dupie, teraz jest pod jego bezpośrednim wpływem a
      nie starego kumpla administratora z ławki szkolnej, parkowej, pub'owej. Jeśli
      jednak w takiej wspólnocie nie znajdzie się przynajmniej 2 dobrych prawników,
      księgowej i zaufanej osoby do nadzoru a także odbioru prac konserwatorów,
      podwykonawców, to marnie to widzę!
    • mcvey Re: GPBIS - PROSZĘ O OPINIE 24.06.03, 08:51
      Szanowni Państwo;

Na temat firmy GP-BIS i jej obłsugi wspólnot mieszkaniowych można napisac cały
      referat. Może z obsługą biurowców radzą sobie nieżle, ale jak wiemy do
      wspólnoty mieszkaniowej firma zarządzająca musi podejść indywidualnie........z
      tym firmie GP-BIS nie wychodzi na nnaszej wspólnocie od roku..........
      Dla potwierdzenie faktów złej, niefrasobliwej i zupełnie nieadekwatnej do
      posiadanych certyfikatów obsługi naszej wspólnoty podaje dane i adres :
      Wspólnota Mieszkaniowa " Świderska 109 F-K" Warszawa Tarchomnin ul. Swiderska
      109 Osiedle oddane 2001 lokali 250 / 16 klatek itp..............
      Zapraszam na kontrolę i serdecznie odradzam korzystanie z usług tej firmy .

Pozdrawiam

mcvey " na razie anonim"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka