ketrawzc 10.06.03, 13:58 Proszę o opinie, informacje na temat firmy „GPBIS” zarządzanie nieruchomościami. czwartek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwakwa1 Re: GPBIS - PROSZĘ O OPINIE 12.06.03, 21:22 ketrawzc napisał: > Proszę o opinie, informacje na temat firmy „GPBIS” zarządzanie > nieruchomościami. Nie do końca radzą sobie podobno z obsługą techniczną biurowców (np. w Curtisie). Nie wiem jak idzie im ze wspólnotami. Odpowiedz Link Zgłoś
camyk Re: GPBIS - PROSZĘ O OPINIE 17.06.03, 19:11 kwakwa1 napisał: > ketrawzc napisał: > > > Proszę o opinie, informacje na temat firmy „GPBIS” zarządzanie > > > nieruchomościami. > > Nie do końca radzą sobie podobno z obsługą techniczną biurowców (np. w > Curtisie). Nie wiem jak idzie im ze wspólnotami. Nie trudno się zorientować, że Curtis ma problem z wypełnieniem powierzchni biurowej. Na budynku od ul. Wołoskiej wisi od jakiegoś czasu baner z ofertą. Odpowiedz Link Zgłoś
kwakwa1 Re: GPBIS - PROSZĘ O OPINIE 18.06.03, 12:58 camyk napisała: > Nie trudno się zorientować, że Curtis ma problem z wypełnieniem powierzchni > biurowej. Na budynku od ul. Wołoskiej wisi od jakiegoś czasu baner z ofertą. Nie chodzi o zapełnienie powierzchni, bo z tym wszyscy mają problemy. Chodzi o podstawową usługę - konserwację nieruchomości - z którą GP sobie PODOBNO nie radzi. Co prawda to jest nieruchomość komercyjna - więc w przypadku wspólnoty sprawa może wyglądać zupełnie inaczej. kwakwa1 Odpowiedz Link Zgłoś
camyk Re: GPBIS - PROSZĘ O OPINIE 17.06.03, 19:02 Mam ten sam dylemat. Ale spośród takich firm jak: Budner, Dipservice, GZN,Prochem Serwis, właśnie oferta "G-P Bis" leży na wierzchu mojego biurka. Wyróżnia się już na pierwszej stronie certyfikat TUV CERT, co oznacza, że przedsiębiorstwo to, spełnia wymogi EN ISO 9001:2000. Oferta cenowa jest zadowalająca 1,75zł/m2 pu (administrowanie z księgowością, usługi techniczne, utrzymanie czystości)i jeszcze można ponegocjować;). A pozytywne referencje są załączone od takich firm jak: - ABB Group Services (obiekty w Warszawie, Łodzi, Przasnyszu) - Bank Millenium (Warszawa) - Bank PEKAO SA (Warszawa) - Bank HANDLOWY (Warszawa) - BIB BANK GDAŃSKI (Warszawa) - OPTIMUS REAL ESTATE ---:--- - Holding CEMENT POLSKI SA ---:--- - BLUE POINT-Pezetel (Warszawa) - RUDUS POLSKA ---:--- - JUVENES (budynek mieszkaniowy, apartamentowiec, biurowo mieszkalny i biurowy) - BEL Leasing ---:--- - SZPITAL KLINICZNY im. Ks. Anny Mazowieckiej w Warszawie - TUR WARTA ---:--- Firma ta ubezpieczona jest od odpowiedzialności cywilnej w TUV WARTA. Zajrzyj sobie jeszcze na ich stronkę: www.gpbis.pl/ Kliknij na linki 'o Firmie/Wizerunek Firmy'. Jeśli obsługa G-P Bis jest tak dobra, jak dobrze ubiera swoich pracowników, to już mi się podoba! Tymczasem przyłączam się do zapytania, z tym, że najlepiej byłoby poznać zdanie członków wspólnot mieszkaniowych: AL. Jerozolimskie 133,133A oraz ul. Okrzei 23. Referencje z biurowców są dość bogate, lecz nie odpowiadają standardom obsługi budynków mieszkalnych, apartamentowców. W związku z powyższym, nie wydaję mi się konieczne, zabieranie głosu w tym akurat temacie przez stałą obsadę administrującą forum 'Wspólnoty mieszkaniowe' Odpowiedz Link Zgłoś
sodium22 Re: GPBIS - PROSZĘ O OPINIE 19.06.03, 13:19 Nie ma krytycznych opinii na temat GPBIS na forum gazety, google'a, altavista. W związku z czym, przyjąć należy, że wszyscy są szczęśliwi i usatysfakcjonowani obsługą w.w. firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
abcd17 Re: GPBIS - PROSZĘ O OPINIE 19.06.03, 21:32 sodium22 napisał: > Nie ma krytycznych opinii na temat GPBIS na forum gazety, google'a, altavista. > W związku z czym, przyjąć należy, że wszyscy są szczęśliwi i > usatysfakcjonowani obsługą w.w. firmy. To chyba zbyt pochopne zalozenie. Aby przekonac sie, czy klienci sa zadowoleni z firmy nalezy sie z nimi bezposrednio skontaktowac i zapytac o szczegoly. Same referencje ani wyglad strony www, czy nawet fakt ze administratorzy sa przystojni a administratorki seksowne nie jest wystarczajacym dowodem na jakosc uslug - choc na pewno nalezy te czynniki wziac pod uwage :-). Jesli chodzi o GP firma rzeczywiscie ma duzy portfel klientow instytucjonalnych i podziwiam jej tempo rozwoju. Nic mi jednak nie wiadomo o jej obszarze dzialania w segmencie nieruchomosci mieszkalnych (wlaczajac wspolnotowe), a niestety jest istotna roznica w sposobie obslugi biurowca i nieruchomosci wspolnotowej. Pozdrawiam, Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Re: GPBIS - PROSZĘ O OPINIE 19.06.03, 21:54 Pytałem chyba O GP-Bis dopiero co i odpowiedzi nie dostałem a szkoda... GP-Bis załatwiło sobie do administrowania wspólnotę mieszkaniowo-lokalową przy Jana Pawła II. Piszę "załatwiło" w pełni odpowiedzialnie za swoje słowa, w tej wspólnocie największy udział ma instytucj pod tytułem ARiMR no i wicie, rozumicie ;-) Zarządzanie przejęto w połowie 2002 od WTM, firmy niegdyś założonej przez Kukurykę, a więc o prowieniencji wszystkim znanej, ale to już zupełnie inna historia (też smutna). Roczne zebranie wspólnoty zwołano dopiero pod koniec maja 2003, a więc niemal dwa miesiące po ustawowym terminie; faktem jest jednak, że GP-Bis jest tu administratorem, a zarząd jest osobno powołany spośród członków wspólnoty (osób prawnych i fizycznych). GP-Bis był żenująco nieprzygotowany do zebrania, mimo obecności jakiegoś jednego czy dwóch prezesów, ze dwóch czy trzech dyrektorów i jeszcze innej świty (oj, protokolantka rzeczywiście seksowna :-))) nie byli w stanie wyjaśnić szczegółow żadnej pozycji planu gospodarczego ani zaliczek, w szczególności kalkulacji ani zróżnicowania stawek pomiędzy lokalami użytkowymi, usługowymi i mieszkalnymi (to zróżnicowanie było generalnie odwrotne, niż w ubiegłych latach, bez uzasadnienia jakiegokolwiek). Stawki zaproponowane dla lokali mieszkalnych za ADMINISTROWANIE to 2,23 zł/m2 (jak dla mnie, to kradzież w biały dzień) przy stawce "za całość" z zaliczkami za miedia 6,63 zł/m2 Generalne wrażenie w tym konkretnym przypadku: dojenie kasy z bardzo mizerną obsługą. Czyli: nie działa ekonomia skali, a jesteś dla nich takuśny maluczki... JaC > To chyba zbyt pochopne zalozenie. > Aby przekonac sie, czy klienci sa zadowoleni z firmy nalezy sie z nimi bezposrednio skontaktowac i zapytac o szczegoly. > Same referencje ani wyglad strony www, czy nawet fakt ze administratorzy sa przystojni a administratorki seksowne nie jest wystarczajacym dowodem na jakosc uslug - choc na pewno nalezy te czynniki wziac pod uwage :-). > Jesli chodzi o GP firma rzeczywiscie ma duzy portfel klientow instytucjonalnych i podziwiam jej tempo rozwoju. Nic mi jednak nie wiadomo o jej obszarze dzialania w segmencie nieruchomosci mieszkalnych (wlaczajac wspolnotowe), a niestety jest istotna roznica w sposobie obslugi biurowca i nieruchomosci wspolnotowej. Odpowiedz Link Zgłoś
sodium22 Re: GPBIS - PROSZĘ O OPINIE 20.06.03, 11:03 Napisał >camyk< , że w swojej ofercie G-P BIS proponuje 1,75zł/m2 pu za administrowanie z księgowością, usługi techniczne, utrzymanie czystości i jeszcze można ponegocjować;). Odpowiedz Link Zgłoś
sodium22 Re: GPBIS - PROSZĘ O OPINIE 20.06.03, 19:35 Najlepiej byłoby zorganizować się we własnej wspólnocie tak, by pominąć firmy zarządczo-administrujące. Myślę, że w skutek takiego przedsięwzięcia wspólnota jako główny zainteresowany i bezpośredni płatnik, pomimo oczywistych oszczędności, może mieć również bezpośredni wpływ na wybór firm podwykonawczych oraz na treść umów z nimi zawieranych. W efekcie droga służbowa skraca się do minimum i np. osoba sprzątająca X (firma sprzątająca)po wysłuchaniu uwagi ze strony członka wspólnoty na temat wywiązywania się z umowy , przestaje mieć go w dupie, teraz jest pod jego bezpośrednim wpływem a nie starego kumpla administratora z ławki szkolnej, parkowej, pub'owej. Jeśli jednak w takiej wspólnocie nie znajdzie się przynajmniej 2 dobrych prawników, księgowej i zaufanej osoby do nadzoru a także odbioru prac konserwatorów, podwykonawców, to marnie to widzę! Odpowiedz Link Zgłoś
mcvey Re: GPBIS - PROSZĘ O OPINIE 24.06.03, 08:51 Szanowni Państwo; Na temat firmy GP-BIS i jej obłsugi wspólnot mieszkaniowych można napisac cały referat. Może z obsługą biurowców radzą sobie nieżle, ale jak wiemy do wspólnoty mieszkaniowej firma zarządzająca musi podejść indywidualnie........z tym firmie GP-BIS nie wychodzi na nnaszej wspólnocie od roku.......... Dla potwierdzenie faktów złej, niefrasobliwej i zupełnie nieadekwatnej do posiadanych certyfikatów obsługi naszej wspólnoty podaje dane i adres : Wspólnota Mieszkaniowa " Świderska 109 F-K" Warszawa Tarchomnin ul. Swiderska 109 Osiedle oddane 2001 lokali 250 / 16 klatek itp.............. Zapraszam na kontrolę i serdecznie odradzam korzystanie z usług tej firmy . Pozdrawiam mcvey " na razie anonim" Odpowiedz Link Zgłoś