seba65 11.07.03, 16:47 Witam! mam pytanie do księgowych ; jaka obowiazuje stawka vat na sprzątanie części wspólnej budynku mieszkalnego ?? Pomóżcie POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adwisnie Re: stawka VAT na sprzatanie 11.07.03, 20:11 seba65 napisał: > Witam! mam pytanie do księgowych ; jaka obowiazuje stawka vat na sprzątanie > części wspólnej budynku mieszkalnego ?? Pomóżcie POZDRAWIAM 7% za sprzątanie terenów zewnętrznych (chodnik, podwórko) 22% za sprzątanie terenów wewnętrznych (sień, klatka schodowa) pozdrowienia Adam Odpowiedz Link Zgłoś
seba65 Re: stawka VAT na sprzatanie 12.07.03, 12:08 dzieki za informacje :) . Jakbyś mógł napisać jaka jest podstawa prawna tych 7 % za sprzątanie podwórka byłbym ci bar4dzo wdzięczny - dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adwisnie Re: stawka VAT na sprzatanie 12.07.03, 17:57 seba65 napisał: > dzieki za informacje :) . Jakbyś mógł napisać jaka jest podstawa prawna tych > 7 % za sprzątanie podwórka byłbym ci bar4dzo wdzięczny - dziękuję i pozdrawiam Ja podałem Ci stawki z faktury firmy która sprząta nasz budynek (Masters z Krakowa). Myślę, że reguluje to ustawa o podatku od towarów i usług z 8.01.93 zał. nr 3 poz 86. pozdrowienia Adam Odpowiedz Link Zgłoś