Dodaj do ulubionych

może jakiś kontakt

18.04.08, 09:33
Chcemy na dachu budynku wspólnoty umieścić maszt telefonii komórkowej.
czy ktoś wie jak się do tego zabrać?
Obserwuj wątek
    • bykira Re: może jakiś kontakt 18.04.08, 09:39
      Należy zacząć od wejścia na dach :-))
      • adax1 Re: może jakiś kontakt 18.04.08, 11:03
        hahaha. nawet właz znalazłem ;)
        tyle, że na serio mamy baaardzo duże potrzeby remontowe i szukamy kasy :)
        • slawkozab Re: może jakiś kontakt 18.04.08, 11:31
          zacznijcie od sondażu u operatorów telefoni komórkowych czy sa
          zainteresowani.
          • adax1 Re: może jakiś kontakt 18.04.08, 11:37
            to już właśnie zrobiłem. rozesłałem oferty do ornage, ptc i plusa :)
            • bykira Re: może jakiś kontakt 18.04.08, 11:48
              Wiesz gdzie masz właz , rozesłałeś oferty, czyli zrobiłeś wszystko
              co można było zrobić. Sprawdziłeś czy jest miejsce na dachu na taki
              sprzęt ?
            • mrozik.jarek Sukces 18.04.08, 12:13

Ja juz załatwiłem ( podpisana umowa) postawienie
              trzech masztów na dachu budynku wspólnoty mieszkaniowej na Woli.
              Wspólnota mieszkaniowa będzie dostawać bardzo dużą kasę już jesienią
              br.

Pozdrowienia
              dla "Wbisup"-a
              i pozostałych Forumowiczów

• wbiskup matołki zarządzają matołkami 18.04.08, 12:41
                mrozik.jarek napisał:
                > Ja juz załatwiłem (podpisana umowa) postawienie
                > trzech masztów na dachu budynku wspólnoty mieszkaniowej na Woli.
                > Wspólnota mieszkaniowa będzie dostawać bardzo dużą kasę już jesienią br.

Jak już ugotujesz mózgi właścicieli lokali w polu elektromagnetycznym,
                to będziesz sobie bezstresowo zarządzał tą wspólnotą aż do emerytury.

• mrozik.jarek Jeszcze jedna wspólnota 18.04.08, 12:57
                  wbiskup napisał:

>> Jak już ugotujesz mózgi właścicieli lokali w polu
                  elektromagnetycznym,
                  > to będziesz sobie bezstresowo zarządzał tą wspólnotą aż do
                  emerytury.
                  >

Jeszcze mam jedną wspólnotę,
                  która jest pod większym
                  działaniem pola elektromagnetycznego.

Pozdrowienia

Mrozik licencjonowany

• xxxll Re: matołki bronią się matołkami 18.04.08, 18:16

www.rzecznikpatentowy.org.pl/php/kanc.php?op=1
                  pod nr 8 jest nasz pupilek wbiskup vel grandy.
            • wiseman1 Re: może jakiś kontakt 18.04.08, 13:10
              adax1 napisała:

> to już właśnie zrobiłem. rozesłałem oferty do ornage, ptc i plusa :)

A teraz sie dowiedz ile bedzie kosztowal pogrzeb za jakies 10-15 lat.
              Dzieki temu bedziesz wiedzial ile miesiecznie odkladac zeby Ci starczylo.
              Proponuje uwzglednic te koszty w jakiejs uchwale wspolnoty ustanawiajacej fundusz pogrzebowy dla czlonkow wspolnoty mieszkajacych pod antena.
              W koncu nalezy im sie pomoc w zamian za utrate zycia dla dobra wspolnoty.

Jako przyklad podam Ci sytuacje mieszkancow budynku w Angli (Bristol) gdzie w 1994 na dachu firma Orange postawila antene.
              Dzisiaj 3 mieszkancow najwyzszego pietra juz nie zyje a pozostalych czterech walczy z rakiem. Firma Orange wlasnie demontuje ta antene w obawie przed kosztami procesow sadowych.

• bykira Re: może jakiś kontakt 18.04.08, 13:19
                To już wiemy dlaczego Ulot przegrał sprawę w szczecinie o uchylenie
                uchwały w sprawie zakupu przez wspólnotę wiązanek pogrzebowych - On
                pewnie też ma na dachu antenę z Orange :-)) I sędzina wydała
                postanowienie jakie wydała , czyli że wspólnota może zakupować te
                wiązanki z pieniędzy na utrzymanie części wspólnych
                • adax1 Re: może jakiś kontakt 18.04.08, 13:27
                  wole sam ugotować mózgi swoich mieszkańców za pieniądze DLA MOJEJ WSPóLNOTY i
                  pozwolić im dogorywać w lepszych warunkach, niż te same mózgi miałaby ugotować
                  wspólnota zza ściany przy zerowym przychodzie dla mojej wspólnoty :)
                  • wiseman1 Re: może jakiś kontakt 18.04.08, 15:34
                    adax1 napisała:

> wole sam ugotować mózgi swoich mieszkańców za pieniądze DLA MOJEJ WSPóLNOTY i
                    > pozwolić im dogorywać w lepszych warunkach, niż te same mózgi miałaby ugotować
                    > wspólnota zza ściany przy zerowym przychodzie dla mojej wspólnoty :)
                    A Ty myslisz ze wspolnota obok nie postawi anteny u siebie jak Ty postawisz na swoim budynku?

• ulot Re: Rak bo brak gotówki ! 18.04.08, 16:04
                      Witam.
                      Anten brak. I innych urządzeń działających na podobnych zasadach. A
                      te zasady i skutki na dzień dzisiejszy owiane są mrokiem tajemnicy.
                      Piłeczka jest w rękach lobbystów od telefonii komórkowej podobnie
                      jak to miało miejsce z przedstawianiem skutków palenia papierosów w
                      okresie, kiedy ten nałóg dynamicznie się zaczął rozwijać.
                      • bykira Re: Rak bo brak gotówki ! 18.04.08, 16:11
                        No to mi ulżyło, bo już myślałam, że zbędna ta Wasza apelacja, a
                        Waszemu zdrowiu grozi niebezpieczeństwo :-))
                        • babczyk Budowa stacji przekaźnikowych telefonii komórkowej 18.04.08, 18:08
                          www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?place=Lead01&news_cat_id=291&news_id=336&layout=1&page=text
                          • wiseman1 Re: Budowa stacji przekaźnikowych telefonii komór 18.04.08, 21:28
                            babczyk napisał:

> www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?place=Lead01&news_cat_id=291&news_id=336&layout=1&page=text

Informacje zawarte w tym linku sa juz od roku niewazne.
                            Zmienilo sie prawo budowlane ktore umozliwia teraz budowe tych nadajnikow jedynie na zgloszenie (jesli sa instalowane na budynkach) i miejscowy plan zagorpodfarowania przestrzennego juz nie obejmuje tych inwestycji.

Wszystko dzieki lobbystom firm telekomunikacyjnych.
                      • czajnik5 Re: Rak bo brak gotówki ! 19.04.08, 14:07
                        ulot napisał:

> Witam.
                        > Anten brak. I innych urządzeń działających na podobnych zasadach. A
                        > te zasady i skutki na dzień dzisiejszy owiane są mrokiem tajemnicy.
                        > Piłeczka jest w rękach lobbystów od telefonii komórkowej podobnie
                        > jak to miało miejsce z przedstawianiem skutków palenia papierosów w
                        > okresie, kiedy ten nałóg dynamicznie się zaczął rozwijać.

Witam również. Na forum www.wspolnota.net.pl toczy się równolegle dyskusja na
                        ten sam temat, zapoczątkowana zresztą również przez adax1.

Zabawne jest to, że użyłem tego samego odwołania do palenia tytoniu w ubiegłych
                        stuleciach.
                        • hallerek Re: Rak bo brak gotówki ! 10.06.08, 14:21
                          xxxll-ek to dyletant i ignorant, nie zna nawet ustawy o własności lokali
    • wspolnoty.mieszkaniowe forum przeniesione na wspolnota.net.pl 19.04.08, 14:33
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka