czajnik5
05.07.09, 10:28
Niejaki pan Jaroga napisał:
Brak pozytywnej reakcji Warszawiaków na mój post w sprawie dobrego prawnika w tym mieście od wspólnot świadczy moim zdaniem o tym, że:
- że trudno jest w rzeczywistości o takiego prawnika, o czym sam wiem od dawna. Trudno się dziwić, bo zdaje się, że jest to dla nich dość mało intratna działalność,
- chyba mało członków wspólnot ucieka się do drogi sądowej w ochronie własnych interesów. Jak zauważyłem w swojej wspólnocie, niezadowolenia z działalności zarządu sprowadza się z reguły do wygłoszenia bardzo rzadko na zebraniu kilku zdań krytycznych pod adresem zarządu i zapomnieniu praktycznie o całej sprawie do następnego zebrania.
- większość z nas próbuje na tym forum znaleźć rozwiązanie swoich problemów ale obawiam się, że będzie to nieskuteczne w sytuacji, gdy zarząd wspólnoty tak jak mój jest przekonany o swojej wszechwiedzy i obojętności sąsiadów.
Oj, tak. :). Panie i Panowie, nie szukajcie adwokatów na forach internetowych, bo tam ich nie ma. Oni są w kancelariach. Trzeba zadzwonić, umówić się i udać na spotkanie, a potem zapłacić.
:).