miko220 02.01.04, 10:33 Szanowni Państwo, poszukuję Wspólnot do administrowania, najchętniej na terenie Śródmieścia, Ochoty, Woli lub zachodnich okolic Warszawy. Łączę najlepsze życzenia noworoczne. Ewa Szepietowska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abcd17 Re: oferta 02.01.04, 12:53 miko220 napisała: > Szanowni Państwo, > poszukuję Wspólnot do administrowania, najchętniej na terenie Śródmieścia, > Ochoty, Woli lub zachodnich okolic Warszawy. Pani Ewo - czy mogłaby Pani napisać, co Pani oferuje wspólnotom takiego, co wyrózniłoby Pani ofertę spośród konkurencji? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
miko220 Re: oferta 04.01.04, 12:44 Szanowny Panie Macieju, uprzejmie dziękuję za reakcję na mój głos, jednocześnie przepraszam, że odpisuję dopiero teraz, ale właśnie wróciłam po dwudniowej nieobecności. Odpowiadając na Pana pytanie nie chciałabym być źle odebrana przez innych Zarządców tego formu, napiszę więc co moim zdaniem powinno charakteryzować dobrego zarządcę/administratora, a tym samym czym ja kieruję się w wykonywaniu zawodu. Przede wszytkim winna to być dobra znajomość przepisów prawa i umiejętność stosowania go w odniesieniu do konkretnej nieruchomości. Rzetelność, sumiennosć, zaangażowanie i doświadczenie w obsłudze różnych rodzajów nieruchomości (komercyjne, mieszkaniowe). Bardzo ważna jest dyspozycyjność. Uważam, że należy często przebywać w nieruchomości, aby być dobrze zorientowanym we wszystkich problemach, mieć możliwość dopilnowania wykonawców i budować dobre relacje z Zarządem Wspólnoty i mieszkańcami. Każdy z zarządców ma swój sposób na łączenie tych umiejętności i wykorzystywanie ich w konkretnej nieruchomości, z których każda ma swoją specyfikę. Ocena zaś naszych działań należy do odbiorców naszych usług. Moje dotychczasowe doświadczenia w tej pracy pozwalają mi mieć nadzieję, że dobrze potrafię wykorzystywać swoje umiejętności i wiedzę w obsłudze nieruchomości, z pożytkiem dla jej interesów. Stąd moja deklaracja poszerzenia zakresu działania. Pozdrawiam, Ewa Szepietowska Odpowiedz Link Zgłoś
abcd17 Re: oferta 04.01.04, 13:40 miko220 napisała: > Odpowiadając na Pana pytanie nie chciałabym być źle odebrana przez innych > Zarządców tego formu /../ Wszyscy jesteśmy narażeni na "zły odbiór", bo to nasza polska rzeczywistość, że ludzie podchodzą do siebie z reguły z negatywnym nastawieniem. Cieszę się, że odpowiedziała Pani na moje pytanie - kilka razy w podobny sposób zachęciłem zarządców przedstawiających swą ofertę w bardzo 'skromny' sposób (tj. w kilku słowach) do próby przedstawienia swoich doświadczeń, mocnych stron tak by wspólnoty mogły już na wstępie przeczytać i podjąć decyzję - 'tak, z takim zarządcą może być fajnie pracować, zaprośmy go na rozmowę' itp. Pewnie odezwą się zaraz głosy, że znowu lobbuję za kimś znajomym - nie przejmuję się tym zbytnio wychodząc z założenia, że każdy doświadczony zarządca może wiele wnieść dobrego do tego forum, pośrednio wzbogacając wiedzę zarówno innych zarządców, jak i przede wszystkim - właścicieli lokali. > Przede wszytkim winna to być dobra znajomość przepisów prawa i umiejętność > stosowania go w odniesieniu do konkretnej nieruchomości. Rzetelność, > sumiennosć, zaangażowanie i doświadczenie w obsłudze różnych rodzajów > nieruchomości (komercyjne, mieszkaniowe). Bardzo ważna jest dyspozycyjność. > Uważam, że należy często przebywać w nieruchomości, aby być dobrze > zorientowanym we wszystkich problemach, mieć możliwość dopilnowania wykonawców > i budować dobre relacje z Zarządem Wspólnoty i mieszkańcami. Wszystkie ww. cechy są bardzo ważne i można byłoby wiele na ich temat napisać. Pozwolę sopbie skorzystać z Pani pozytywnej odpowiedzi i chciałbym poprosić o rozwinięcie tematu budowy dobrych relacji z zarządem wspólnoty. Myślę, że zaciekawi to właścicieli lokali - sposób w jaki dobry zarządca budyje swoje relacje z zarządem wspólnoty, a więc i to, czego zarządy wspólnot mogą oczekiwać od zarządców. > Moje dotychczasowe doświadczenia w tej pracy pozwalają mi mieć nadzieję, że > dobrze potrafię wykorzystywać swoje umiejętności i wiedzę w obsłudze No właśnie. Niech Pani podzieli się swoimi doświadczeniami. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
miko220 Re: oferta 04.01.04, 20:03 Moja oferta była "skromna", ponieważ chciałam jedynie zasygnalizować, że jestem zainteresowana współpracą. Rozszerzoną i uszczegółowioną ofertę mogę przesłać na życzenie konkretnej nieruchomości. Forum nie służy bowiem do publikowania szczegółowych ofert, lecz do dyskusji i przekazywania doświadczeń w konkretnych sprawach, interesujących uczestników forum. Trudno dzielić się doświadczeniami z pracy zarządcy - tak ogólnie. Nie byłoby to dla nikogo ciekawe i niemożliwe do zrealizowania ze względu na mnogość zagadnień. Konkretnym tematem jest natomiast budowanie dobrych relacji z zarządem wspólnoty. Moim zdaniem można to osiągnąć poprzez zdobycie wzajemnego zaufania i szacunku. Należy dać się poznać jako osoba kompetentna, uczciwa i zaangażowana w realizację powierzonych zadań. Trzeba starać się inicjować pewne działania, a nie czekać na impuls ze strony zarządu. Uważam, że dobrze współracuje się z zarządem, którego członkowie są osobami czynnymi zawodowo i konkretnymi w swych żądaniach i oczekiwaniach. Muszę stwierdzić, że pisze mi się dość trudno mając świadomość, że członkowie zarządu nieruchomości, którą administruję są gośćmi tego forum. Przy okazji chciałabym zauważyć, że "kąśliwe" uwagi niektórych uczestników tego forum nie zachęcają do zabierania głosu. Może więc u progu Nowego Roku życzmy sobie więcej tolerancji i życzliwości. Ewa Szepietowska Odpowiedz Link Zgłoś