negrin 04.10.02, 10:35 Czy znacie jakiś sprawdzony sposób by zmusić kotka do zjefdzenia tabletki? Weterynarze się poddali, a ja już próbowałam tysiąca metod niestety, gdy mam w dłoni tabletkę moja kicia zamienia się w potwora! Pomocy ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kk.kk Re: odrobaczanie kotka 04.10.02, 11:37 jesli kicia nie jest chora i chodzi tylko o odrobaczanie, to popros weterynarza o specyfik w pascie, znacznie latwiej jest ja podac Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: odrobaczanie kotka 07.11.02, 14:32 kk.kk napisała: > jesli kicia nie jest chora i chodzi tylko o odrobaczanie, to popros > weterynarza o specyfik w pascie, znacznie latwiej jest ja podac w paście to też nie takie proste, niestety :o( ja, syn trzymający kotka, pół kuchni i cały kotek upaćkane, a pasta "zwrócona" po pół godzinie Odpowiedz Link Zgłoś
adam.pietron Re: odrobaczanie kotka 08.10.02, 00:19 Niestety chyba nie ma – pasta będzie tu rzeczywiście najlepszym rozwiązaniem – ewentualnie udaj się na odrobaczenie do lekarza on powinien ( przynajmniej hipotetycznie ) poradzic z tym zabiegiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: odrobaczanie kotka 10.10.02, 00:01 to jeszcze pare sposobow do wyprobowania: tabletka w kawalku miesa (mielonego lub w szpare nie-mielonego, kotek moze polknie bez rozgryzania) dla psow podobno w kulce z masla orzechowego. ale dla kota raczej nie... sprobuj to miesko. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena40 Re: odrobaczanie kotka 09.11.02, 15:13 trzeba kota trzymac penie, np. postawic na niezyt wysokim stole i chwycic tak, zeby obejmujac go ramieniem dlonia scisnac przednie lapy. Wiem, ze to niezbyt jasne, ale radze probowac - moja kotka tez nienawidzi tabletek, a zwlaszcza kropelek do oczu, ktore niestety musi dostawac dosc czesto. Mieszkam sam, wiec musialam wynalezc jakis sposob. Potem druga reka podnosze jej pysk do gory, otwieram naciskajac w katach szcek, wrzucam tabletke, zamykam pysk, ale trzymam obrocony do gory i zamkniety tak dlugo, az kotka nie przelknie - tj. zazwyczaj okolo minuty. Jesli jest was w domu wiecej to jedna osoba moze trzymac kota, druga otwierac i zamykac pysk. Jesli chodzi o paste, to ja moja kotke nia smaruje - musi sie przeciez umyc! pozdrawiam i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś