18.08.09, 20:26
Moja sunia (mieszaniec shitzu)ma rok, nie ma oznak pierwszej cieczki... jednak psy reagują inaczej, tak jakby cos wyczuwały. Mojej mamy pies (sznaucer miniaturowy) krył moja sunie, nie pilnowalam ich, czy to mozliwe zeby moja sunia miala małe? minęły 2 tygodnie, dziś obcinałam jej sierść i kiedy dotykalam brzucha, Moly liza,ła mnie po ręce. Nie chciała zebym dotykała jej brzuszka. poejzewam ze bedzie miala male, ale jak to mozliwe skoro cieczki brak.

bardzo prosze o odpowiedź
Obserwuj wątek
    • semi-dolce Re: pomocy! 18.08.09, 20:42
      Rozumiem, że brak cieczki oznacza brak krwistego wycieku. Cóż - nie każda suka
      taki ma. Niektóre maja, ale tak dokładnie po sobie sprzątaja, że nic nie widać.
      Czy srom jest powiekszony, zaróżowiony? Czy suka w ostatnim m iesiacu
      zachowywała się inaczej?

Druga rzecz - co to znaczy, że pies krył? Doszło do skleszczenia? Czy tylko
      skakał i wykonywał ruchy kopulacyjne?
      • czarny-dogomaniak Re: pomocy! 18.08.09, 20:44
        doszło do skleszczenia! wczesniej sunia czesciej sie lizala i czesciej oddawala mocz
        • semi-dolce Re: pomocy! 18.08.09, 20:53
          Czyli miała cieczkę. I bardzo możliwe, że jest w ciąży. 3 tygodnie po kryciu
          wykonuje się badanie usg. A potem decyzja należy do ciebie - raz, że twoja suka
          to dziecko jeszcze, dwa, że szczeniaki to kundle - ja bym wykonała sterylizację
          aborcyjną.
          • tenshii Re: pomocy! 18.08.09, 21:43
            semi-dolce napisała:

ja bym wykonała sterylizację
            > aborcyjną.

Ja również
            • janigor1 Re: pomocy! 18.08.09, 22:49
              Ja też!!!
    • salma75 Re: pomocy! 19.08.09, 01:13
      I ja poddałabym sunię jak najszybszej sterylizacji.
    • blue.berry Re: pomocy! 19.08.09, 10:59
      i ja rowniez, szczegolnie ze po sznaucerze minaturowym moga byc (jak dla suki
      shitzu dosc spore szczeniaki/szczeniak. a spory szczeniak + mlody wiek suni moze
      oznaczac to ze ten porod moze byc dla twoje suni ostatnim czego dokona w zyciu.

takze polecam wizyte u weterynarza i w przypadku ciazy setrylizacje aborcyjna. a
      w przypadku braku ciazy umowienie sie na naormalna sterylizacje (jakos 3
      miesiace po cieczce). bo jesli teraz nie upilnowałeś suni to pewnie w
      przyszlosci tez nie upilnujesz. wiec lepiej miec problem z głowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka