hildaa 20.03.05, 18:57 znacie moze porzadne, fachowo prowadzone strony o Ujezdzeniu, tym pisnanym z wielkiej litery? poprosze o adresy:) pozdrawiam ps. dlaczego tak pusto na forum??? konie to przeciez tak rozlegly temat;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aburida Re: ujezdzenie 21.03.05, 13:44 Pusto, bo chyba mało kto jeździ w zimie... Zrobi się cieplej to sobie wszyscy o koniach przypomną i znowu się zacznie ;-) Odpowiedz Link
faithe Re: ujezdzenie 21.03.05, 19:38 pusto bo chwilowo mecza mnie na uczelni i nie mam czasu a co dopiero pieniedzy na koniki://// Odpowiedz Link
hildaa Re: ujezdzenie 21.03.05, 20:48 mnie mecza w liceum;) a brak kasy to u mnie odwieczny problem;) a czy ktos z Was jezdzi sportowo? Odpowiedz Link
lailani Re: ujezdzenie 24.03.05, 21:53 Co do stron o dressage'u to chyba w Polsce brak takich stron, ale mogę się mylić, bo ekspertem w ujeżdżeniu nie jestem. Ale może tutaj znajdziesz coś interesującego: www.worlddressage.com/ Radze też zapytać na forum Voltahorse, bo z tego co zaobserwowałam to tam sporo "pingwinów" siedzi ;-) www.voltahorse.pl/forum.php Ze swojej strony mogę Ci polecić książkę, którą moja znajoma pasjonująca się ujeżdżeniem zawsze polecała jako tą "jedyną właściwą". Chodzi o "Ujeżdżenie" Richard Watjen'a. Książeczka niewielka, ale naprawdę fachowa. Jedyna wada: trudno dostępna. Wydana przez ZTK Zbrosławice bodajże w 1988, chyba nie była wznawiana od tego czasu. Ale można ją upolować czasami na allego, z tym że jej cena zawsze oscyluje w granicach 50 złotych, bo popyt duży a towaru mało. Pozdrawiam :) lailani Odpowiedz Link