Gość: boniczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 20:44 Witam, poszukuję kwiaciarni z dobrą florystką, która układa ciekawe, niebanalne kompozycje. Możecie pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: dobra kwiaciarnia w Bielsku IP: 195.93.135.* 28.10.09, 10:09 Polecam kwiaciarnie w Wapienicy koło stadionu, przed zakrętem do hotelu Papuga. Mała budka, nie wyglądazbyt atrakcyjnie, ale są świetni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiz ...koło stadionu w Wapienicy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 10:48 Popieram poprzedni post. Każda kompozycja, którą oglądałam/zamawiałam, wykonana w tej kwiaciarni, była niebanalna i bardzo, bardzo ładna. Pan prowadzący kwiaciarnię ma duże wyczucie oczekiwań klienta, polot i fantazję... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boniczka Re: ...koło stadionu w Wapienicy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 20:00 dzięki, czyli w centrum Wapienicy skręcam w lewo i potem na tym rozwidleniu też w lewo i potem szukam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiz Re: ...koło stadionu w Wapienicy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 22:02 W lewo na Jaworzańską. Potem trzeba wjechać na parking przed stadionem. Przed samym rozwidleniem do Jaworza. Kwiaciarnia - drewniana budka z dekoracjami stoi prawie przy samym wejściu na stadion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama33 Re: ...Najlepszy Aplauz Wojciech Wyporek IP: 78.8.106.* 29.10.09, 13:35 Gorąco polecam kwiaciarnię w centrum miasta ul. Dmowskiego (była Buczka) w tzw. blaszaku. Właściciel pan Wojtek to wielki esteta, z dużym szacunkiem dla klienta i poczuciem smaku. Kupuję w tej kwiaciarni od wielu lat (kiedyś siedziba w kamienicy Pod Jemiołami potem w Katowicach). Kwiaty są super świeże! Niby to oczywiste, ale nie zawsze; kwiaty z innych kwiaciarni np. Viva, Nerida czy 2 kolory "padają" po 2-3 dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: ...Najlepszy Aplauz Wojciech Wyporek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.12.09, 18:32 Dziękuję za opinię. :-) Pozdrawiam i zapraszam ponownie. W.W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: ...koło stadionu w Wapienicy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 16:09 strasznie sie posuli a cany to mają z kosmosu, kiedys u nich kupowalem ale juz wole gdzie indziej, kwiaty tez maja jakies takie stare,strasznie szybko więdną, chyba zaczeli oszczedzac albo nie wiem co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dobra kwiaciarnia w Bielsku IP: 217.149.249.* 29.10.09, 14:42 Ja polecam kwiaciarnię przy zbiegu ulic: Stojałowskiego, Wyzwolenia, Głębokiej i Szkolnej :) nie pamiętam nazwy. Kiedy pracowałem jeszcze w Bielsku, kupowałem tam kwiaty dla przyszłej żony i wszyscy się tymi bukietami zachwycali. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama33 Re: dobra kwiaciarnia w Bielsku IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.10.09, 10:49 Ta kwiaciarnia, o której piszesz to właśnie VIVA - podnieśli ceny a i jakość się obniżyła. Byłam tam kiedyś stałą klientką, ale teraz już nie:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boniczka Re: dobra kwiaciarnia w Bielsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 17:41 dziękuję, zajrzę do obu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irma Re: dobra kwiaciarnia w Bielsku IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.11.09, 20:46 Polecam mała kwiaciarnię nad Kolporterem obok DK Włókniarz (przy tej ulicy znajduje się poczta główna i teatr), niedawno otwarta, ale robią super kompozycje, dołaczja elementy ceramiki itp.(znajoma poleciła mi ich do robienia wiązanki ślubnej - super - niebanalne pomysły :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowożeńcy Re: dobra kwiaciarnia w Bielsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 00:42 Ja polecam kwiaciarnie JAŚMIN na oś. Karpackim w ciągu budek przy parkingu obok banku ING. Zamawialiśmy tam z mężem wystrój sali weselnej i ozdobę auta i byliśmy bardzo zadowoleni a kompozycje piękne i zaplacilismy za calosc stosunkowo niewiele Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanka1 Re: dobra kwiaciarnia w Bielsku 07.03.10, 18:29 ja też polecam tą kwiaciarnię - zamawiałam u nich bukiet ślubny + przybranie knajpy i samochodu - było pięknie i gustownie. Poza tym miła obsługa. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: dobra kwiaciarnia w Bielsku IP: *.play-internet.pl 02.09.11, 07:14 Ja osobiście polecam Kwiaciarnie Fiore na osiedlu Karpackim w Budach. Istnieje ona od niedawna, ale dziewczyny potrafią stworzyć konkretne kompozycje w naprawdę dobrych cenach. Widziałam też właściwie przez przypadek bukiet ślubny, który zrobiły był niesamowity prawie tak jak Młody Pan który przyszedł go odebrać:) Polecam szczerze, a jak znajdę gdzieś ulotkę to podam numer telefonu, bo przez telefon też można zamówić tak żeby bukiet już czekał. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwo Re: dobra kwiaciarnia w Bielsku IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.12.09, 18:29 Aplauz, Stojałowskiego 44, vis a vi sklepu Pers z lampami. Pozdrawiam www.kwiaty-aplauz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka29 Re: dobra kwiaciarnia w Bielsku IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.10, 12:22 Zgadzam się! W Bielsku jest masę kwiaciarnii, jednak tylko garstka florystów. Czasami zdarzy się, że w małej, osiedlowej kwiaciarni jest świetna obsługa czy dobre ceny, ale prawda jest taka, że duży może więcej: lepsze ceny, większy wybór, promocje etc., dlatego zgadzam się z Iwo i polecam Aplauz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: dobra kwiaciarnia w Bielsku IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.10, 12:26 Polecam kwiaciarnię pana Wojciecha Wyporka (ul. Stojałowskiego róg Buczka, w blaszaku): zawsze pachnie tam świeżością, to enklawa zieleni i spokoju w centrum miasta, poza tym kultura i poczucie estetyki właściciela na światowym poziomie. Zamawiam tam kwiaty od wielu lat, na różne okazje i nigdy się nie zdarzyło, żebybym była niezadowolona, co miało miejsce w innych kwiaciarniach np. Vivie, Nerinie, 2kolorach, gdzie nieraz "wcisnęli" mi coś nieświeżego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PG Re: dobra kwiaciarnia w Bielsku IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.09.13, 13:05 Odradzam Aplauz, zwłaszcza jeśli myślicie o swoim ślubie. Nic nie wyglądało tak jak było zaplanowane. Kwiaty na samochodzie, sztuczne!! Tandetne balony, bukiet sama bym lepszy zrobiła!!! Wysłałam pocztą elektroniczną wzory ubrania samochodu i bukietu, na pewno Florysta tam nawet nie zajrzał, mimo zapewnień, że tak było!!! Ignorancja, niby banalne ale zepsuło to efekt sukienki, nigdy nie przywiązywałam wagi do kwiatów. Mój błąd, wszystko dopracowane, a tu takie odstraszające badyle. Nic mi nie zaproponowano, nie było katalogu, drogo i nie fachowo. ODRADZAM!! Zepsujecie sobie tylko ten wspaniały dzień. APLAUZ NIE!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mirawb Re: dobra kwiaciarnia w Bielsku 10.03.10, 15:10 - przepiękne kompozycje kwiatowe i aranżacje, dziewczyna ma niebanalne pomysły - naprawdę warto- (Studio Satysfakcja KATARZYNA OSTROWSKA, B-B, ul. Milusińskich 2 (Os. Grunwaldzkie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: dobra kwiaciarnia w Bielsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.10, 17:35 no dokladnie ta kwiaciarnia kolo stadionu w wapienicy to zeszla na psy, strasznie drogo i stare jakies kwiaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: dobra kwiaciarnia w Bielsku IP: 66.90.73.* 22.07.10, 19:09 drogo i stare powiadasz? i powiedz, ze loda juz tez nie robia? nie no to strasznie zeszli na psy. dzieki ,ze dales znac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boniczka Re: dobra kwiaciarnia w Bielsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.11, 21:32 witam, faktycznie Wapienica straciła na polocie, poprzednie ich prace mnie zachwycały, ostatnia wiązanka, którą kupowałam, nie miała wiele wspólnego z florystyką, szkoda ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazela Re: dobra kwiaciarnia w Bielsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 10:14 Witam A ja polecam kwiaciarnię ŁADNE KWIATKI na złotych łanach. Działa od niedawna ale ceny ma bardzo konkurencyjne a bukiety i dekoracje zawsze są piękne i bardzo oryginalne. Polecam, jeszcze się nie zawiodłam a kupuję tam bukiety na każdą okazję, dwukrotnie także pakowałam tam prezenty ślubne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Francja Najlepszy jest APLAUZ IP: 109.243.107.* 30.09.10, 19:32 Jestem przyzwyczajony do wysokiego standardu mieszkajac we Fracncji i musze przyznac ze jak jestem w Bielsku to ide do Aplauzu, bo jestem pewien w stu procentach, ze tam jest zachowany wysoki standard, POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Najlepszy jest APLAUZ IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 01.10.10, 11:13 Zgadza się .Mają mnóstwo ciekawych dodatków do wnętrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aplauz do bani Re: Najlepszy jest APLAUZ IP: 213.172.178.* 27.02.15, 13:12 Aplauz to kiepska kwiaciarnia, kupowałem tam bukiet ślubny dla żony i przybranie samochodu, przypieli parę kwiatków od niechcenia, bukiet ślubny był drogi i miał tyko kilka różyczek, drugiego bukietu dla mojej mamy zapomnieli nawet zrobić! Najgorsza kwiaciarnia w jakiej byłem, niegdy więcej, nie zaglądajcie tam nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gal Re: Najlepszy jest APLAUZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 15:56 nie wiem gdzie Pan tak we Francji przyzwyczaił się do wysokiego standardu. Mieszkałem tam pół roku i poza jakością infrastruktury to wielkiej różnicy nie zauważyłem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Najlepszy jest APLAUZ IP: *.play-internet.pl 06.06.11, 10:16 masakra. może we Francji bylejakość to jest super!!!! Nie potrafią czytać ze zrozumieniem i nie polecam. nie rozróżniają kolorów,a przy tym są aroganccy. Pani "florystka" emerytka dałaby sobie spokój ,bo to wstyd!!!! Uważajcie przed ważnymi imprezami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peka Re: Najlepszy jest APLAUZ IP: 193.43.241.* 06.11.13, 15:37 alpauz lipa nie polecam zepsuli mi wesele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: dobra kwiaciarnia w Bielsku IP: *.xdsl.centertel.pl 03.06.11, 18:11 Popieram... bukiety są śliczne za przystępną cenę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosa16 Bielsko Kwiaty na telefon - kom 784 091 174 IP: 62.87.186.* 18.10.10, 10:35 Kwiaciarnia Rosa Bielsko Biała i okolice dostarczamy kwiaty do godziny! 7 dni/tyg 9.00-21.00 Tel. kom.: +48 784 091 174 Kwiaty na telefon, zamawianie kwiatów, poczta , galeria kwiatowa! Nasze dane, galeria są na: www.rosa.freewebweb.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient RÓŻA IP: *.pgd.pl 03.09.11, 12:03 A ja od lat na wszystkie okoliczności kupuję kwiaty w kwiaciarni RÓŻA na ul. Sobieskiego (zaraz obok Sądu). I polecam tę kwiaciarnie każdemu. Bardzo piękne bukiety za rozsądne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcelina TYLKO NIE w wapienicy koło stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 19:22 za 1 bukiet tam dostaje 2 bukiety gdzie indziej tej samej jakosci jak nielepsze dziekuje i dowidzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incomp Re: dobra kwiaciarnia w Bielsku IP: *.play-internet.pl 22.01.12, 14:20 Super kwiaciarnia w przechodzie Poczty Polskiej koło teatru,bardzo miła Pani robi śliczne bukiety z wielkim artyzmem.Umie doradzić i ma poczucie piękna.Goraco polecam. Pracownia Florystyczna Ars Magica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktoria Kwiaciarnia Viva IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.14, 20:54 Kwiaciarnia Viva to najlepsza kwiaciarnia w bielsku!!!Jest tam tak fajna atmosfera panie pracujące przemiłe !to bardzo ważne, starają się zrobić wszystko o co proszę i robią to przepięknie.Kwiaty, które kupuję są zawsze świeże i długo się trzymają.Ceny u wszystkich są wyższe to, nic dziwnego.Uwielbiam Vivę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toicha Re: Kwiaciarnia Viva IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.14, 23:44 Czy ktoś się orientuje, czy kwiaciarnia, która znajdowała się przy sklepie Biedronka na ul. Żywieckiej, a obecnie po przebudowie sklepu zniknęła została zlikwidowana, czy gdzieś przeniesiona? /była to moja ulubiona kwiaciarnia!/ Odpowiedz Link Zgłoś
mmmmarek22 Re: dobra kwiaciarnia w Bielsku 11.09.17, 12:43 Witam! Pani OLa z Kwiaciarni Lawendowej zna Stojałowsiego robi przepiękne kompozycje. Jej połączenia naprawdę zaskakują . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: florentyna Re: dobra kwiaciarnia w Bielsku IP: *.dynamic.mm.pl 17.07.19, 12:11 Jestem znieszmaczona tymi kwiaciarniami. Zamówiłam bukiet w 2 kolorach - dostałam kwiaty stare (pożółkłe liscie). Pani właścicielka uważa się za super artystkę, więc i ceny ma gigantyczne !! Tymczas często widuje ją w markecie gdzie kupuje kwiaty i bibeloty na wyprzedażach ... Oj lubi pociągnąć za cudzy portfel !! Będę omijać Odpowiedz Link Zgłoś
620q Re: dobra kwiaciarnia w Bielsku 20.10.23, 13:25 Chciałbym aby ta opinia trafiła do jak największej ilości klientów obecnych bądź przyszłych kwiaciarni barbarella… kobieta która «uważa się za kwiaciarkę» absolutnie bez kompetencji, nie potrafi dotrzymać słowa a wiązanki robi pod siebie nie pod klienta. Jestem bardzo zawiedziony ponieważ na zdjęciu które pokazała mi pani Barbara wiązanka była prze piękna i nietypowa niestety po otrzymaniu jej od «kwiaciarki» bardzo się rozczarowałem ponieważ składała się ona z kilku róż nie zbyt rzucających się w oczy na tle samej choinki. Coś jej ewidentnie nie wyszło co najgorsze kobieta nie potrafiła sie przyznać.Oczywiście na zdjęciu również nie było innych kwiatów oprócz różu i choinki natomiast tam kwiaty były widoczne całość bylą spójna i estetyczna. Za całość zapłaciłem 300zł. Kiedy wróciłem z «reklamacją» usłyszałem że jak mi się nie podoba to mam u niej nie kupować, jej to sie podoba i ona nic nie dołoży. Po 10min dyskusji poprosiłem o dodanie chociaż wstążki że dopłacę oczywiście. Kiedy znów usłyszałem nie. Postanowiłem wyjść I nie wdawać się w kłótnie z takim podmiotem. Czego życzę każdemu z was. OMIJAJCIE TĄ KWIACIARNIE Z DALWKA JESLI NIE CHCECIE BYC OSZUKANI. Po wyjściu z kwiaciarni udałem się do innej aby zapytać o koszt takiego cudeńka. Pani z innej kwiaciarni zaproponowała za taką samą wiązankę 140zł.... nic by się tak na prawdę nie stało gdyby kobieta schowała swoją dumę w kieszeń i dodała kilka kwiatków więcej podkreślam za dopłatą. Patologiczna sytuacja jak i reakcja właścicielki Pani Barbary na nie zadowolonego klienta. Odpowiedz Link Zgłoś