Gość: zuzula IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 26.11.10, 20:04 Takie dzieci jak Karol- dzielny facet - zawsze są dane wspaniałym rodzicom. Życzę Państwu powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: moni Re: Jestem Karol i mam autyzm. Byłem u tysiąca le IP: 89.73.83.* 27.11.10, 09:05 Prawda jest taka, że dzieci z autyzmem rodzi się coraz więcej, dowodzą tego badania. Mitem jest, że dzieci autystyczne są ponadprzeciętnie inteligentne. Zazwyczaj autyzm idzie w parze z upośledzeniem umysłowym, co nie przeczy temu, że zdarzają się dzieci w tak zwanej "normie". Nauka mowy jest możliwa ale u bardzo małego dziecka, później jest to wręcz niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corrigateur Re: Jestem Karol i mam autyzm. Byłem u tysiąca le IP: *.fbx.proxad.net 28.11.10, 15:37 Autyzm jest prawdopodobnie rezultatem szczepien profilaktycznych z wczesnego dziecinstwa. Niekture ze szczepionek zawieraja rtec i aluminium, ktore moga powodowac tego typu uszkodzenia mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus Re: Jestem Karol i mam autyzm. Byłem u tysiąca le IP: 89.76.97.* 28.11.10, 16:04 > Autyzm jest prawdopodobnie rezultatem szczepien profilaktycznych z wczesnego dz > iecinstwa. Niekture ze szczepionek zawieraja rtec i aluminium, ktore moga powod > owac tego typu uszkodzenia mozgu. to mit, nie ma na to ŻADNYCH dowodów naukowych. Zwłaszcza, że szczepionki w Unii Europejskiej i USA od dawna NIE ZAWIERAJĄ bakteriostatyku o nazwie thiomersal, a co za tym idzie nie zawierają rtęci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Thimerosal w szczepionkach w pub. szpitalach IP: 89.76.42.* 28.11.10, 17:17 Podajesz fałszywe dane o bezpieczeństwie szczepionek stosowanych w Polsce. Każde dziecko w publicznym szpitalu dostaje po urodzeniu dwie szczepionki: przeciwko gruźlicy oraz przeciw wzw b. Mój syn w 2009 roku także dostał te szczepionki. Szczepionka BCG zawiera związki rtęci - thimerosal. Po serii leku sprawdziłem, że szczepionka została wytworzona w Chinach, a później "przepakowana" przez polskiego dystrybutora. W praktycznie każdym szpitalu są te szczepionki dlatego, że są to najtańsze. Najlepsze jest to, że świat zachodni odszedł od szczepień 1 dzień po urodzeniu (BCG i wzw B). Należy zadać pytanie dlaczego u nas jeszcze to się nie stało i dlaczego nasze dzieci dostają szczepionki ze związkami rtęci ? Każdy inteligentny człowiek powienien to przemyśleć i sam ocenić. Każdy także może to sprawdzić, że szczepionki z thimerosalem są na polskim rynku. Normy rtęci w tych szczepionka są wielokrotnie przekroczone. Takie są fakty, z którymi każdy rodzic które zależy na zdrowiu swoich dzieci powinien się zapoznać. Ja się zapoznałem. Propaganda pro szczepionkowa lobby farmaceutycznego jest bezsilna w zderzeniu z tymi faktami. Jedynie co próbują robić to kłamać o rzekomym bezpieczeństwie ich szczepionek. Na pewno część ludzi się na to nabiera, ale na szczęście niektórzy nie boją się myśleć samodzielnie. Istnieją liczne publikacje naukowe o jednoznacznie toksycznym wpływie rtęci i jej związków na ludzki organizm. Szczepionki na polskim rynku mają przekroczone normy zawartości rtęci. Jaki wpływ będzie miało to na zdrowie naszych dzieci ? Każdemy rodzicowi radzę szukać informacji na własną ręke, zawsze krytycznie podchodzić do wszelkich rewelacji po jednej i drugiej stronie. Jeśli będzie kopać głęboko znajdziecie niewygodne fakty. Włączcie myślenie, to są nasze dzieci, które mają prawo być zdrowe i szczęśliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus i po co kłamać? IP: 89.76.97.* 28.11.10, 17:58 > Mój syn w 2009 roku także dostał te szczepionki. Szczepionka BCG zawiera związk > i rtęci - thimerosal. Po serii leku sprawdziłem, że szczepionka została wytworz > ona w Chinach, a później "przepakowana" przez polskiego dystrybutora. i co z tego, że je przepakowano? Czy masz jakikolwiek dowód na to, że szczepionka ta zawierała rtęć? Zapewne przepakowano ją legalnie i całkiem jawnie, a że została dopuszczona do obrotu w Unii Europejskiej, zapewne też nie zawierała rtęci. Czy sądzisz, że Chińczycy NIE POTRAFIĄ wyprodukować na europejski rynek szczepionki BEZ THIOMERSALU, gdyby zażyczył sobie tego ich europejski czy amerykański kontrahent? > Każdy także może to sprawdzić, że szczepionki z thimerosalem są na polskim rynk > u. Normy rtęci w tych szczepionka są wielokrotnie przekroczone. Takie są fakty, > z którymi każdy rodzic które zależy na zdrowiu swoich dzieci powinien się zapo > znać. Ja się zapoznałem. w jaki sposób? Masz wyniki badań, które by to potwierdzały? Proszę o wyniki z recenzowanych publikacji naukowych lub opublikowanych raportów (nie z jakiegoś forum internetowego czy podejrzanych stronek, które prowadzi nie wiadomo kto i rzuca jakieś faktoidy BEZ PODANIA ŹRÓDEŁ) > Istnieją liczne publikacje naukowe o jednoznacznie toksycznym wpływie rtęci i j > ej związków na ludzki organizm. tak, ale nie ma takich, które twierdziłyby, że obecnie dzieci dostają szczepionki z thiomersalem oraz ŻADNYCH publikacji naukowych, które udowodniłyby, że szczepionki te powodują autyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Nie rozumiesz że to zakłamanie karteli farmaceutyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 18:53 nie rozumiesz? Badania są nie publikowane pod silną kontrolą GSK, Novartis, Baxter i innych. To lobby nie może na to pozwolić....! Tak trudno to zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus hi hi hi, kolejny który nie wie IP: 89.76.97.* 28.11.10, 19:54 nie ma dowodów, nie może być oskarżenia. To tak trudno zrozumieć? Skoro badania nie są publikowane, skąd wiecie, że ta rtęć jest? Prowadziliście własne badania, tylko nie możecie ich opublikować, bo koncerny farmaceutyczne nie pozwalają? Inaczej - nawet jeśli to prawda - nie da się rzucać oskarżeń, bo nie ma podstaw. w interesie koncernów wydawniczych, będących właścicielami czasopism naukowych, jest jak największa cytowalność zawartych w nich artykułów (każdy kto jest naukowcem, wie o czym mówię). A dużą cytowalność (=dużą kasę) gwarantują tylko sensacyjne, przełomowe odkrycia, pod warunkiem, że przejdą przez gęste sito zewnętrznych recenzji. A zewnętrznymi recenzentami (nieznanymi autorowi) są inni naukowcy pracujący w tej samej dziedzinie. Nie sądzę, żeby koncerny wydawnicze zrezygnowały z zysków, żeby przypodobać się innej branży (producentom leków). Każdy dba po pierwsze o własny interes i własny PR, a manipulowanie procesem wydawniczym to cios wizerunkowy (=finansowy) jakich mało. Tylko takie czasopismo naukowe jest wiarygodne (=cytowane i sprzedawane), którego właściciel nie ingeruje w proces wydawniczy, w całości opierając się o środowisko akademickie. W takich żurnalach redaktorem naczelnym jest naukowiec i wysyła do recenzji do innych naukowców, nie zatrudnionych przez wydawcę. po co Novartis miałby sprzedawać szczepionki z thiomersalem i narażać się na kłopoty z PRem (=straty finansowe), skoro thiomersal przy obecnej technologii nie jest już do niczego potrzebny? LOL, uparli się, żeby nas wytruć? Tak po złości? Światem rządzi pieniądz, a to oznacza, że kapitalista, który wypuszcza na rynek wadliwe produkty, idzie prostą drogą do bankructwa (bo spada mu sprzedaż). No chyba, że to konkurencja temu Novartisowi rtęć do szczepionek podrzuca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: i po co kłamać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 19:05 Uwaga lemingi są na forum. jakie dowody głupku! Dowody są w GSK, Novartisie idz i sobie wyciągnij nich Tobie dadzą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus Re: i po co kłamać? IP: 89.76.97.* 28.11.10, 20:08 > Uwaga lemingi są na forum. jakie dowody głupku! Dowody są w GSK, Novartisie idz > i sobie wyciągnij nich Tobie dadzą! skoro dowody nie są dostępne (również dla Ciebie), to czemu twierdzisz, że szczepionki szkodzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: i po co kłamać? IP: 217.149.249.* 29.11.10, 09:56 "wywiad z prof. M.D.Majewskiej - jednego z niewielu wybitnych polskich naukowców, którzy mają odwagę opowiedzieć się za rozsądnym podejściem do szczepień." www.youtube.com/watch?v=6qauuiKyNbs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus nie wiedziałem, że badania naukowe rozpowszechnia IP: 89.76.97.* 29.11.10, 16:23 ...się za pomocą wywiadów w mediach. Zawsze myślałem, że to publikacje w naukowych czasopismach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: nie wiedziałem, że badania naukowe rozpowszec IP: 217.149.249.* 30.11.10, 10:24 Bo tego nie zrozumiesz... Wszystkie takie publikacje nie będą dopuszczone do wiadomości ogółu. Zobacz wywiad, a raczej jego drugą część także i nie bądź taki hop do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Widze powalajaca wiedze o praktyce naukowej. 28.11.10, 20:12 Niech zgadne: nowa matura? Otoz, dowody na bzdurnosc "teorii autyzmu odszczepionkowego" leza nie w szufladach koncernow farmaceutycznych, ale w zasiegu kilku klikniec myszki i wpisania paru slow w wyszukiwarke. Poprobuj: myslenie nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Jestem Karol i mam autyzm. Byłem u tysiąca le 28.11.10, 16:14 Nie. Powielasz stare i niesprawdzone teorie. Nic z tego się nie potwierdziło. Mało tego, ten problem dotyczy także dzieci u których owe szczepionki nie były podawane. Tych szczepionek, zawierających rtęć (bo o to chodziło) już nie ma. Swoją droga, ilość owej rtęci była tak niska, że nie mogła mieć wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola szczepionki dalej zawieraja rtec IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 28.11.10, 17:32 Szczepionki w USA dalej zawieraja rtec, aluminium i wszystkie inne swinstwa. Pomimo prawa w stanie Illinois zakazujacego podawania szczepionki z rtecia - co roku senat tego stanu znosi to prawo na nastepny rok - po to, zeby uplynniac stare zapasy i dalej ulatwiac interesy firmom farnaceutycznym, ktore wola produkowac wielodawkowe szczepionki konserwujac je w jednej z najgrozniejszych dla mozgu toksynie - rteci. Zaszczepione "wedlug rozkladu" 3-lenie dziecko powinno bylo otrzymac 36 szczepionek, ktore razem wziete wielokrotnie przewyzszaja dozwolone dawki rteci. Nie piszcie bzdur, jak nie macie pojecia w temacie. www.idph.state.il.us/about/MercuryExempt/Exemption_01012006.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Jakis powod podawania tego zakurzonego linku? 28.11.10, 18:35 Widze ze ma juz pare lat... A moze dorzucisz jakies inne zrodla, popierajace to co napisalas w poscie... ...o, Pojeciu W Temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudy Re: Jakis powod podawania tego zakurzonego linku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 19:07 A Ty co tak bronisz zabójców jaki w tym masz interes? Ciebie powinni zutylizować ale przed tem podać 10 takich szczepionek! Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Uu... powazne oskarzenie. 28.11.10, 19:38 Moze podasz jakis dowod na to, ze to "zabojcy"? Bo jak na razie swoim postem udowodniles jedynie ze jestes agresywnym glabem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudy Re: Uu... powazne oskarzenie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 19:46 A na Grype sie juz zaszczepiłeś? To szybko bo jak cię dostanie to jużtylko autyzm. I do budy buraku Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Nie jestem twoim ojcem zebys mowil mi "do budy". 28.11.10, 20:00 Zostaw prosze takie pieszczotliwe slowa dla najblizszych, niedouczony glabie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Do BUDY Psie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 20:23 Do budy, do budy, do budy!!!!! po 100 kroć do BUDY!!! Rudy psie! Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd To "rudy" to taka rymowanka? 28.11.10, 20:37 Czesty objaw w roznych zaburzeniach psychicznych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus Re: Jakis powod podawania tego zakurzonego linku? IP: 89.76.97.* 28.11.10, 20:00 > A Ty co tak bronisz zabójców jaki w tym masz interes? nie masz żadnych dowodów, że zabójców. A jaki interes? Obrona prawdy przed oszołomami. Walkę z oszołomami mogę prowadzić nawet za darmo - ba, mogę do niej dopłacić Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Dziekuje za wsparcie :) 28.11.10, 20:06 Juz bylem przekonany, ze wiekszosc piszacych w tym temacie to dzieci z nowa matura, niedouczeni astrologowie i moj dyzurny troll-przesladowca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marekpe Uwaga sponsorowane lemingi sie łączą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 20:24 hej lemingi zostaliście zdemaskowani! Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd No, jak diabli. 28.11.10, 20:45 Czuje sie tak zdemaskowany, ze az mi maska opadla z wrazenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus ciekawy stosunek do wiedzy i demokracji IP: 89.76.97.* 28.11.10, 21:20 ciekawe, że ludzie, którzy znają od podszewki proces redakcyjny w czasopismach naukowych i nie zgadzają się z tłumem oszołomionym teoriami spiskowymi nazywani są lemingami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedna mama Re: Jestem Karol i mam autyzm. Byłem u tysiąca le IP: 82.137.206.* 28.11.10, 16:26 witam, u mojego syna wykryto kilka lat temu ASD (Autism Spectrum Disorders). Chlopak zaczal pozno chodzic, pozno mowic, i o ile z doroslymi mial jakis kontakt, o tyle dzieci traktowal jak powietrze. W przedszkolu obchodzono sie z nim jak z jajkiem, mial specjalna pania pedagog (nie mieszkamy w Polsce), w zerowce chodzil do specjalnej autystycznej klasy. Dzieki uporowi i ciezkiej pracy wielu osob nie tylko doprowadzilismy go do w miare normalnego funkcjonowania ale tez odkrylismy i rozwijamy talenty, wiec nie zgodze sie, ze dzieci autystyczne nie sa ponadprzecietnie inteligentnie. Problem polega tylko na dotarciu do tych dzieci i odkryciu ukrytych talentow. Moj syn w tej chwili nie tylko chodzi do normalnej, prestizowej szkoly, ale jest tez jednym z lepszych uczniow. Jest genialnym rysownikiem, swietnym skrzypkiem ze suchem absolutnym (na koniec roku szkolnego byl wsrod najlepszych uczniow swojej szkoly muzycznej i dlatego odbieral swoj dyplom z rak ministra kultury) i podobno geniuszem komputerowym (stwierdzenie nauczyciela informatyki). Ma wielu kolegow, najlepszego przyjaciela, interesuje sie dziewczynami (z wzajemnoscia) i coraz lepiej mu idzie wspolpraca z innymi dziecmi. Ma jeszcze "dziwne" zachowania, ktorych jest swiadomy i ma duze problemy ze sportem, ale wspolnie pracujemy nad tym. Ogolnie jest bardzo lubiany a jego ekscentryczne zachowanie jest traktowane raczej jako cos pozytywnego i jak kiedys pani od solfezu narzekala na jego zachowanie podczas lekcji, po pierwszym egzaminie stwierdzila: "genialne dzieci tak maja." Nie wiem jak potocza sie dalsze losy mojego syna. Moze bedze kims waznym a moze kims zupelnie nieznanym. Mam jednak nadzieje, ze bedzie zdrowy i szczesliwy. Ja jestem, ze mam takie dziecko. Dlatego wszystkim rodzicom zycze wytrwalosci. Nie mozna sie poddawac. Moze nie kazdemu sie uda, ale warto probowac, bo wtedy sie ma jakies szanse na powodzenie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccvbh Re: Jestem Karol i mam autyzm. Byłem u tysiąca le IP: *.197.65.119.threembb.co.uk 28.11.10, 17:26 każda baba wierzy, że jej dziecko jest 'naj'.. także pocieszaj się dalej... żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedna mama Re: Jestem Karol i mam autyzm. Byłem u tysiąca le IP: 82.137.206.* 28.11.10, 17:46 ccvbh, moze i kazda "baba" wierzy. Ja nie musze wierzyc. wystarczy, ze spojrze na swiadectwa i dyplomy. A czy Ty mozesz pochwalic sie jakimis osiagnieciami? Ile np. jezykow znasz? moj syn zna 4. Mimo to jestem swiadoma czego nie umie i co sprawia mu trudnosci i o tym napisalam. Przestan wiec zazdroscic. Chcialam dodac otuchy rodzicom dzieci autystycznych a Ty odbierasz im nadzieje. Chodzilam na kursy dla rodzicow dzieci autystycznych, codziennie widywalam autystycznych kolegow syna z jego zerowki i wiem, ze w bardzo wielu przypadkach takim dzieciom mozna duzo pomoc, ze nie beda sie wiele roznic od Ciebie ccvbh. pozdrawiam Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yula Re: Jestem Karol i mam autyzm. Byłem u tysiąca le 28.11.10, 20:04 >ze nie beda sie wiele roznic od Ciebie ccvbh. Będą bardzo sie różnić, będą lepsze i bardziej ludzkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: Jestem Karol i mam autyzm. Byłem u tysiąca le IP: *.41.157.113.sub.mbb.three.co.uk 02.12.10, 14:14 Też znam cztery języki, skończyłem studia na Politechnice Warszawskiej. Każda matka jest zapatrzona w swoje dziecko. Cóż, życzę synowi sukcesów w samodzielnym życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: Jestem Karol i mam autyzm. Byłem u tysiąca le IP: *.41.157.113.sub.mbb.three.co.uk 02.12.10, 14:15 pomimo wredoty matki życzę. Może jest pani po prostu toksyczna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jestem Karol i mam autyzm. Byłem u tysiąca le IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 02.12.10, 22:56 Def jesteś nędznym dupkiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
yaman49 Jestem Karol, mam autyzm. Byłem u tysiąca lekar... 27.11.10, 10:27 Miarą rozwoju społeczeństw jest ich stosunek do osób niepełnosprawnych, chorych i potrzebujących pomocy. Wprawdzie w ostatnich latach Polacy zrobili znaczący krok wprzód, ale do standardów europejskich jeszcze nam daleko. Tym bardziej, że rozwój świadomości społecznej jest bardzo nierówny, tak demograficznie jak terytorialnie. Pogłebia to różnice w podejściu do problemu, przez co stają się one bardziej widoczne. Często - w skutek tego, drastyczne. Sądzę, że upowszechnianie wiedzy na ten temat, jest jedną z najlepszych dróg do niwelowania różnic. Jest to droga długa i mało efektowna (efekciarska ?), ale dająca trwalsze wyniki. (Jeśli ludzie jeszcze coś czytają !) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Jestem Karol, mam autyzm. Byłem u tysiąca lek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 12:54 Nasz Bartuś ma 7 lat i też ma autyzm. Też robimy tysiące rzeczy i nic... Takie dzieci zdrowieją tylko na amerykańskich filmach... Nie wiem jak to będzie jak dorośnie do wieku Karola, nie wyobrażam sobie, już teraz sił brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jestem Karol, mam autyzm. Byłem u tysiąca lek IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.10, 16:34 Przeczytałam o Bartku i wierzci mi wasza praca nie idzie na marne chociż wydaje się że z tego nic nie ma to wszystko zaprocentuje ,może to trwać nawet kilka lat ale uwierzcie mi że warto ciężko pracować ,bądzcie cierpliwi i kochajcie syna z całych sił.Wiem to z własnego doświadczenia.Życze Wam powodzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Jestem Karol, mam autyzm. Byłem u tysiąca lek IP: *.multi-play.net.pl 28.11.10, 15:47 Jest bardzo ciekawa strona do poczytania - proszę znależc w wyszukiwarce "peak states', jest po polsku. Gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tinky-Winky Re: Jestem Karol, mam autyzm. Byłem u tysiąca lek IP: 77.236.28.* 28.11.10, 16:21 Miarą rozwoju społeczeństwa jest wyrób kiełbasy swojskiej i kaszanki. Im mniej tym bardziej rozwinięte. Tyle jeśli chodzi o pozbawione logiki wywody lewackich społeczników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plastelinna Re: Jestem Karol, mam autyzm. Byłem u tysiąca lek IP: 89.72.251.* 28.11.10, 16:35 Miarą rozwoju umysłowego jest umiejętność budowania analogii. Nie posiadasz jej, ergo jesteś przygłupem. Odpowiedz Link Zgłoś
ag-ha Jestem Karol, mam autyzm. Byłem u tysiąca lekar... 28.11.10, 13:40 Witam, po drugiej stronie mama 7-letniego Grześka , u którego 4 lata temu zdiagnozowano autyzm. Takie artykuły dodają nam, rodzicom nadziei, że są sposobu dotarcia do naszych dzieci, ale po prostu nie zawsze je znamy. To fantastyczne, że Karol może opowiedzieć o tym, co czyje. Jestem pewna, że dzieki temu również jego rodzina poznała lepiej jego wnętrze bez którego nie sposób zrozumieć świat autyzmu. Karolowi zyczę wielu nowych zdań, jego rodzinie wytrwałości w oczekiwaniu na wydawcę a p. Ewie dziękuję za podjęcie tematu z całego serca. Pozdarwiam Agnieszka www.grzesiek.prof4.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Jestem Karol, mam autyzm. Byłem u tysiąca lek IP: 213.134.186.* 28.11.10, 16:56 Mamo Karola! Załóż bloga, w ten sposób będziesz mogła publikować teskty Karola za darmo. Dotrą do wielu ludzi. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama karola Re: Jestem Karol, mam autyzm. Byłem u tysiąca lek IP: *.197.65.119.threembb.co.uk 28.11.10, 17:28 po co? może forsy nastrugam... Odpowiedz Link Zgłoś
charioteer1 Re: Jestem Karol i mam autyzm. Byłem u tysiąca le 28.11.10, 15:55 Ta metoda to oszustwo. Polecam: www.youtube.com/watch#!v=Qyvw0Wu8b2M&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
bialamysz Czy to jest taki ważny temat aby był aż tak wyeksp 28.11.10, 16:00 Czy to jest taki ważny temat aby był aż tak wyeksponowany? Rozumiem że to zjawisko które jest problemem ale bez przesady. Ogłaszanie światu że jeden chłopak napisał kilka zdań?! W Polsce marnują się potężne talenty, zdrowe dzieci pozostają bez perspektyw, tysiące ludzi rocznie znika bez śladu a tu wielki artykuł że jeden dzieciak z autyzmem zaczął pisać. Taki artykuł mógłby powstać gdyby lekarze/naukowcy znaleźli sposób na jakąkolwiek formę leczenia autyzmu ale nie że jeden chory zaczął pisać!!! Bądźmy poważni!!! Tysiące ludzi po wypadkach dochodzi do siebie dzięki ciężkiej pracy na rehabilitacjach i nikt o nich nie pisze a to wartościowi ludzie którzy mogą wiele zrobić dobrego dla innych. Zachowajmy jakiś umiar, miejmy jakąś skale wartości!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Czy to jest taki ważny temat aby był aż tak w IP: *.i06-7.onvol.net 28.11.10, 16:03 i to Cie boli? zal po prostu... i wstyd mi za Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus gdyby w Polsce budowano tyle autostrad, co... IP: 89.76.97.* 28.11.10, 16:07 ...rodzi się malkontentów, już dawno z Zielonej Góry do Suwałk jechałoby się 4-5 godzin ;-) > Czy to jest taki ważny temat aby był aż tak wyeksponowany? Rozumiem że to zjawi > sko które jest problemem ale bez przesady. Ogłaszanie światu że jeden chłopak n > apisał kilka zdań?! > W Polsce marnują się potężne talenty, zdrowe dzieci pozostają bez perspektyw, t > ysiące ludzi rocznie znika bez śladu a tu wielki artykuł że jeden dzieciak z au > tyzmem zaczął pisać. Taki artykuł mógłby powstać gdyby lekarze/naukowcy znaleźl > i sposób na jakąkolwiek formę leczenia autyzmu ale nie że jeden chory zaczął pi > sać!!! Bądźmy poważni!!! Tysiące ludzi po wypadkach dochodzi do siebie dzięki c > iężkiej pracy na rehabilitacjach i nikt o nich nie pisze a to wartościowi ludzi > e którzy mogą wiele zrobić dobrego dla innych. > Zachowajmy jakiś umiar, miejmy jakąś skale wartości!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Czy to jest taki ważny temat aby był aż tak w IP: *.cable.smsnet.pl 28.11.10, 16:07 Bez obrazy, ale przypomniałeś mi plakat z lat 30. gdzie gotykiem wyłuszczone było pytanie: "Czy chcesz utrzymywać ich za swoje podatki?". Zgadnij w jakim kraju eugeniką próbowano ulepszać przyszłość? Podpowiem, że nie Szwecja i Wielka Brytania, gdzie w porę się opamiętano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olak Re: Czy to jest taki ważny temat aby był aż tak w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 16:10 dla tej rodziny to jest prawdziwy cud, że po tylu latach ich syn zaczął się z nimi komunikować, nikt kto nie ma chorej osoby wdomu nie jest tego w stanie zrozumieć, "białamaszy" - nie interesuje cie to nie czytaj, dla mnie ten artykul jest ważny i ma znaczenie, bo ja tez czekam na taki cud. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz Re: Czy to jest taki ważny temat aby był aż tak w IP: 151.16.219.* 28.11.10, 16:29 Niezmiernie przykro czyta się tą opinię. Każdy nosi swoje bóle i nikt nie ma prawa mówić (co też miało tu miejsce), które są większe, a które są mniejsze. A jeżeli Szanowny Ktoś nie zauważył takie artykuły to nie jest "ogłaszanie światu, że jeden chłopak napisał kilka zdań" tylko pokazywanie problemu, dawanie komuś innemu nadziei bądź najoględniej rzecz ujmując rozpoczynanie dyskusji na temat bądź co bądź rzadki i mało rozeznany w polskim społeczeństwie. Uświadamianie!!!!!!! Bądź człowieku poważny i zastanów się czasami jak lekceważące słowa mogą komuś podciąć skrzydła. P.S. to jest tylko serwis Bielsko-Biała, nie cały świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniafairfield Re: Czy to jest taki ważny temat aby był aż tak w IP: *.dyn.optonline.net 28.11.10, 17:01 czy zdalas sobie sprawe, ze to co napisalas jest jedna wielka bzdura. czy masz dzieci, a dokladniej czy masz dziecko chore na autyzm? czy zdajesz sobie sprawe co oznacza porozumiewanie sie z dzieckiem chorym na autyzm? nastepnym razem jak cos napiszesz to pomysl, postaw sie w sytuacji matki ktora ma dziecko z ktorym w zadem sposib przez cale lata nie moze sie zkomunikowac. czy dalej twierdzisz , ze to nic wielkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosciu Re: Czy to jest taki ważny temat aby był aż tak w IP: 87.207.246.* 28.11.10, 17:04 Temat dla świata, ludzkości i polskości pewnie mało ważny, ale jednak znacznie ciekawszy od kolejnej porcji pierdzenia polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y Re: Czy to jest taki ważny temat aby był aż tak w IP: *.home.aster.pl 28.11.10, 17:21 Poznać chama po słowach jego... Odpowiedz Link Zgłoś
bialamysz Re: Czy to jest taki ważny temat aby był aż tak w 29.11.10, 00:46 Bardzo merytoryczne, gratuluję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Czy to jest taki ważny temat aby był aż tak w 28.11.10, 17:38 > Czy to jest taki ważny temat aby był aż tak wyeksponowany? Chyba ważny, skoro dotyczy kilkudziesięciu tysięcy rodzin w samej Polsce. Nie trzeba mieć chorego dziecka, żeby rozumieć, że każdy postęp w rozwiązywaniu trudnych medycznych problemów jest jedną z najważniejszych rzeczy na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Tak, jest wazniejszy od twoich oczekiwań.. IP: 192.168.1.* 28.11.10, 17:52 "Bo marnują sie talenty, a zdrowe dzieci zostają bez perspektyw" - jak piszesz - to nie ma co sie podniecać sukcesem jakiegoś "niesprawnego" goscia. Właściwie, na taki tekst, aż komentarza brak. Powiem ci tylko, ze wartościowanie ludzi na lepszych i gorszych, bardziej i mniej wartościowych, to niezbyt chwalebna cecha, którą raczej się nie chwal, bo ci sie to jeszcze rikoszetem wrócić. A skąd wiesz, jakie taleny skrywa ten chłopak? Autyzm, jak wiesz, nie jest chorobą psychiczną i w żaden sposób nie upośledza myslenia i rozwoju intelektualnego, który często jest niewidoczny, bo kryje ją "skorupa" choroby. Artykuł tak wyeksponowany jest jak najbardziej na miejscu, bo pokazuje innym rodzicom, ze mają szansę porozumieć sie z własnym dzieckiem. TO MAŁO??!! Ta konkretna matka przez 18 lat nie miała pojęcia co jej syn przeżywa, co czuje, czego oczekuje. Teraz to wie. Mało tego chłopak może z nią w ten sposób "rozmawiać". Ile ludzi ma podobną sytuacje? Ty wiesz? Ja nie wiem, ale wiem, ze każda informacja zwiazana z możliwościa polepszenia życia kogokolwiek jest warta, zeby o tym trąbić na cały świat, chociaz by po to, aby żaden zainteresowany jej nie przeoczył. Odpowiedz Link Zgłoś
bialamysz Re: Tak, jest wazniejszy od twoich oczekiwań.. 29.11.10, 00:57 Człowieku, ludzie ludzi od zawsze wartościują na lepszych i gorszych, te Twoje pouczenia są nieco chybione. A jeżeli sądzisz że menel z wódą w ręce jest tak samo ważny jak profesor na uczelni to albo żyjesz we własnym świecie imaginacji albo jesteś zatwardziałym zwolennikiem Marksa. Inną kwestią jest że ja nie deprecjonuję wartości tego chłopaka tylko twierdzę że ten przypadek niczego nie zmienia dla ogółu. Ale skoro na pierwszej stronie tego portalu piszę się o zwycięzcach TzG albo Mam Talent to właściwie ten temat jest na właściwym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość hehehe IP: 192.168.1.* 01.12.10, 20:31 Co to ma być.... - "A jeżeli sądzisz że menel z wódą w ręce jest tak samo ważny jak profesor na uczelni to albo żyjesz we własnym świecie imaginacji albo jesteś zatwardziałym zwolennikiem Marksa." Trafiłaś z tym porównaiem jak kulą w płot. Jesteś przedtawicielem ludzi, którzy uwazaja, ze jak "zwykli" ludzie piją to menele, a jak chleje profesor, to wyższa półka. No pięknie. Potem mamy kometrzarze typu "wiadomo, przecież ta rodzina to menele...", albo "jak to mozliwe, przecież to taki porządny dom. Ojciec profesor, matka taka grzeczna...". Po prostu piękne. Odpowiem ci - nie, nie ma żadnej różnicy między menelem po podstawówce, a menelem z tytułem profesorskim! Mało tego, uważam, ze taki profesorek chlejący i znęcajacy sie nad rodziną jest znacznie gorszym typem od prostaczka menela. Bo z racji wykształcenia i funkcji jaką zazwyczaj pełni, ma większą swiadomosc tego co robi, jakie piekło zgotował rodzinie. Wie doskonale, że znęcanie sie psychiczne i fizyczne jest karalne, a z racji wyższej świadomosci doskonale zdaje sobie sprawę jak bezpowrotnie niszczy psychikę i zdrowie swoich dzieci, zony, rodziców. Bo często to jest lekarz, prawnik, czy wykładowca, który o ironio, kształci i „wychowuje” młodzież. Skąd to wiem? Z autopsji. A co do chłopaka, to własnie, że go deprecjonujesz "profesorowo", bo inaczej nie można nazwać stwierdzenia "W Polsce marnują się potężne talenty, zdrowe dzieci pozostają bez perspektyw (...), a tu wielki artykuł że jeden dzieciak z autyzmem zaczął pisać", a twoje porównanie historii chłopaka, który po 18 latach braku kontaktu, moze sie porozumiewać z otoczeniem, co jednocześnie jest nadzieją dla innych w podobnej sytuacji, z Tańcem z Gwiazdami, jest tak zenujące, ze właściwie taką osobę sie olewa, a nie jej odpowiada. Jednak myślę sobie, ze jak ten chłopak to przeczyta, to jednak mu milej będzie, ze takie typy jak ty, są okazami same w sobie, a nie społecznoscią. Chociaż ja też mam tytułów od liku i to własnych, a nie "po mężu", to powiem ci, ze wolę menela od takich typów jak ty. Tobie się wydaje, ze ty i tobie podobni, jestescie z lepszej półki. Nic z tego, dla tak myślących ludzi nie ma pólek. Menele sie z tobą nie zbratają, a wykształceni, mądrzy ludzie z takimi pańciami do stołu nie siadają. Ty rozwijaj swoją utalentowaną rodzinę i dalej ich ucz, ze tylko oni sie liczą, daleko zajdziesz, ale do elity nie wejdziesz nigdy, chyba ze stworzysz własną, na swój wzór i podobieństwo. Takich "elit" to my w Polsce mamy ostatnio wysyp. Wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Jönköping Re: Czy to jest taki ważny temat aby był aż tak w IP: *.138.148.126.bredband.tre.se 28.11.10, 18:09 Dobrze by Ciebie i twoich dzieci to nie spotkalo.Jak spotka to zrozumiesz czy wazny temat.Ciekawe dlaczego w biednych krajach jest tyle okrucienstwa w ludziach ,chyba normalnych.Tutaj twoje wpisy uznano by za kalectwo uczuciowe albo prymitywizm taki okropnie odpychajacy.Nie interesuje cie to. To po co flustracje wylewasz i zatruwasz innych pogarda do slabszych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Re: Czy to jest taki ważny temat aby był aż tak w IP: *.toya.net.pl 28.11.10, 18:11 Tak, to jest ważny temat, a jeśli ciebie nie interesuje to nie czytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a1 Re: Czy to jest taki ważny temat aby był aż tak w IP: *.aster.pl 28.11.10, 18:18 Prostaku, do kogo te żale ? Jak ci się nie podoba to nie czytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autysta Re: Czy to jest taki ważny temat aby był aż tak w IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.10, 09:22 Brak słów to co piszesz!!!!! A wiesz co to autyzm i co znaczy zrobić chociaż mały krok do przodu ciężką pracą!!!! Jesteś prymityw!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: Jestem Karol i mam autyzm. Byłem u tysiąca le IP: *.home.aster.pl 28.11.10, 16:03 Zapraszam Państwa przy okazji na forum dot. autyzmu. czeka tam już sporo artykułów na temat autyzmu, jesli ktoś nie zna, a byłby zainteresowany zgłebieniem tematu; jest też dużo artykułów, które zawierają informacje interesujące dla osób, które znają ten temat od lat. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R On nie jest chory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 16:07 On jest po prostu inny od większości. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd LOL. 28.11.10, 16:19 Idac tym tropem, ludzie z nowotworem rowniez przejawiaja po prostu odmienny wzorzec syntezy bialek w komorkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus jest chory, bo nie może samodzielnie funkcjonować IP: 89.76.97.* 28.11.10, 18:00 choroba to upośledzenie funkcji. Dlatego homoseksualizm nie jest chorobą - bo nie utrudnia człowiekowi funkcjonowania Odpowiedz Link Zgłoś
inessa.a Jestem Karol, mam autyzm. Byłem u tysiąca lekar... 28.11.10, 16:10 @ bialamysz: Glupi komentarz typu Ja Wiem Najlepiej. Dla rodzicow takich dzieci to bardzo wazne, a jezeli dla Ciebie nie, to po prostu nie czytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rejtan Re: Jestem Karol, mam autyzm. Byłem u tysiąca lek IP: 195.150.86.* 28.11.10, 16:39 On nie pisze ze nie jest to wazne dla rodzicow. Artykul jest wywazony i nalezy miec umiar ale szukanie wydawcy do opublikowania zapiskow chlopaka to przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Jestem Karol, mam autyzm. Byłem u tysiąca lekar... 28.11.10, 16:29 Fajny artykul. Ktos, kto pojecia nie ma o autyzmie nigdy nie zrozumie, o co tu tak naprawde chodzi. Autyzm to nie uposledzenie umyslowe, choc czesto ida w parze. Autyzm to inny sposob myslenia, widzenia swiata i przetwarzania informacji i bodzcow. Inteligentni autysci wcale nie sa takim znowu wyjatkiem, ale inteligencja wlasnie i odpowiednie warunki zewnetrzne pozwalaja im sie tak rozwijac, ze ucza sie ROZUMOWO kodow zachowan, dzieki czemu sa w stanie zamaskowac wiele autystycznych cech i nie rzucaja sie tak w oczy. Moja wlasna rodzina nie wierzy, ze ja czy moj syn mozemy miec auyzm, w koncu jestesmy inteligentni. Stereotypowe myslenie, wcale nie ulatwiajace zycia zadnej ze stron, zwlaszcza, ze wiem, iz nasz autyzm nie urwal sie z choinki, w najblizszej rodzinie mam przynajmniej 4 niezdiagnozowane przypadki:/ Autyzm to zaburzenie uniemozliwiajace komunikacje miedzy dwoma swiatami, mimo, ze kazdy ze swiatow ma taka sama wartosc, to wiekszosc nie-autystow ustala norme, w ktorej autysta nie potrafi sie odnalezc. autysta autyscie tez nie jest rowny. Wyleczyc sie tego nie da, chyba tylko przeszczepem mozgu, ale w sprzyjajacych warunkach mozna sie nauczyc niezle z autyzmem zyc i nawet byc szczesliwym, czego jestem zywym przykladem;) Wiecej tu: autystyczne-tygryskowo.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
voiceinthedesert Re: Jestem Karol, mam autyzm. Byłem u tysiąca lek 28.11.10, 17:04 Dokładnie. To to samo co ja mówię. Dzieci z różnymi formami i poziomami autyzmu pochodzą z dwóch kategorii rodzin: starodawne i ultranowoczesne! Starzy autyści, jak ja, wychowali się w innym rodzinnym środowisku. Nowi autyści, jak Karol, pochodzą ze środowisk gdzie dziecko ma ciagły dostęp do komputera, telewizji, gier elektronicznych wszelkiego typu. Mój mózg, raczej skromnie powiem, niezły, zaprogramowany był zgodnie z planem Boga, bez telewizji, komputerów, w głebokich lasach i borach Polski czasu wojennego, gdzie się chowaliśmy. Moc mego czasu w wieku Karola, spędzona była czytając klasyki (samą trylogię Sienkiewicza siedem do dziesięciu razy!). Karola mózg nie zna tej drogi. Jego ultranowoczesne zaprogramowanie mózgu jest niezgodne z planem Stwórcy! On wszystko co wie, wie od komputera i komórki! Dlatego, zawsze radzę rodzicom dzieci autycznych najwięcej samotnego życia w polu, w lesie, by ich dzieci odzyskały to, co dzieci miały przez tysiące lat we swych genach: podrastanie w blizkości z Bożą Naturą, z obojgiem rodziców. Na komputer będzie czas później (ja pierwszy raz użyłem komputer mając 58 lat!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Jestem Karol, mam autyzm. Byłem u tysiąca lek IP: 89.230.90.* 28.11.10, 17:15 nie demonizuj komputerów i komórek a szerzej nowoczesności. jesteś śmieszny z tymi komentarzami. Oczywiście że zdrowa rodzina to podstawa; ale zdobycze techniki, używane z głową, mogą tylko pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cracovian Dokladnie :-) IP: *.hsd1.ga.comcast.net 28.11.10, 17:18 Duzo rowniez zalezy gdzie na spektrum autystycznym sie lezy. W wielu przypadkach nie da sie normalnie funcjonowac, a Ci np. z Aspergerem dadza sobie wspaniale rade i nawet lepiej niz reszta w terazniejszym i przyszlym swiecie (choc w Polsce, z tego co widac, to z 25-letnim poslizgiem, bo nadal pie...mi o szczepionkach sie podniecaja.) Odpowiedz Link Zgłoś
annhist Re: Jestem Karol, mam autyzm. Byłem u tysiąca lek 30.11.10, 00:55 Autyzm autyzmowi nierówny. 70% osób cierpiących ma obniżony poziom IQ, ale też są autystycy którzy z powodzeniem kończą studia (jak łatwo się domyśleć głównie nauki ścisłe), pracują zawodowo, mają własne szczęśliwe rodziny. Mniej niż jeden 0,1% ma ponadprzeciętne zdolności. Czy można wyleczyć? Można poprawić zdolność komunikowania się, można poprawić motorykę małą i dużą, można popracować nad odwrażliwieniem zmysłowym... wiele rzeczy można zrobić, jednak każda osoba z autyzmem wymaga innego programu. www.psychoster.eu/autyzm.php Odpowiedz Link Zgłoś
femina123 autyzm i szczepionki 28.11.10, 16:32 W wielu przypadkach dzieci autystycznych wykryto zależność między chorobą a podanymi szczepionkami, zawierajacymi rtęć czy aluminium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: autyzm i szczepionki IP: *.hsd1.ga.comcast.net 28.11.10, 17:06 To jest teoria i nic nie wykryto - Ludzie, jestescie 10-20 lat do tylu - opamietajcie sie z tymi szczepionkami, rtecia i innymi bzdurami na temat autyzmu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: autyzm i szczepionki IP: *.bluel.net 28.11.10, 17:37 Miałam jako studentka psychologii praktyki na oddziale psychiatrycznym dzieci i młodzieży, pracująca tam fizjoterapeutka, która na co dzień zajmowała się dziećmi autystycznymi, mówiła mi, że zna wiele przypadków, kiedy autyzm pojawił się wkrótce po szczepieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus kurs metodologii naukowej IP: 89.76.97.* 28.11.10, 19:58 > Miałam jako studentka psychologii praktyki na oddziale psychiatrycznym dzieci i > młodzieży, pracująca tam fizjoterapeutka, która na co dzień zajmowała się dzie > ćmi autystycznymi, mówiła mi, że zna wiele przypadków, kiedy autyzm pojawił się > wkrótce po szczepieniu. to żaden dowód, ponieważ niemal wszystkie dzieci są szczepione. Objawy autyzmu pojawiają się zwykle w tym wieku, w którym dzieci są szczepione. Stąd zbieżność. Żeby udowodnić zależność, trzeba by porównać próbkę dzieci szczepionych i dzieci nieszczepionych, oraz wykazać istotnie wyższą frekwencję przypadków autyzmu w pierwszej grupie, oczywiście wykluczając istotne różnice między grupami pod względem innych potencjalnych przyczyn Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Slaby program na tej psychologii mieliscie. 28.11.10, 20:24 Kurs metodologii pewnie zaliczylas na kserach "pytan z poprzednich lat"? Psia mac... Jak sobie pomysle ze takie sztuki maja pozniej pracowac z pacjentami, to mnie krew zalewa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Slaby program na tej psychologii mieliscie. IP: *.bluel.net 28.11.10, 21:32 Skończyłam studia z wyróżnieniem i propozycją doktoratu za świetną pracę magisterską, także pod względem metodologicznym. Twoja złośliwość (na żenująco niskim poziomie zresztą) okazała się chybiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Slaby program na tej psychologii mieliscie. IP: *.bluel.net 28.11.10, 21:47 I jeszcze jedno, zanim zaczniesz się wypowiadać na forach, to naucz się czytać ze zrozumieniem - ja przekazałam zasłyszaną informację (od fizjoterapeutki, która od wielu lat codziennie, nawet w weekendy pracuje z chorymi na autyzm), ty ją komentujesz tak, jakby pochodziła ode mnie. Dużo agresji w twoich postach... Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Nie przerazaj mnie... 28.11.10, 22:35 ...bo moja opinia o poziomie polskiego szkolnictwa wyzszego przebije bariere dolnej strefy stanow niskich i poszybuje w dol. To ze zaproponowano ci robienie doktoratu nie robi na mnie wrazenia: spotkalem sie roznymi przykladami "doktoranctwa" na polskich uczelniach. Nie mam zamiaru wnikac ani w twoje wyniki na studiach, ani w jakosc nauczycieli. Chodzi o co innego: Piszesz: > ja przekazałam zasłyszaną informację (od fizjoterapeutki, któ > ra od wielu lat codziennie, nawet w weekendy pracuje z chorymi na autyzm), > ty ją komentujesz tak, jakby pochodziła ode mnie Otoz nie: ty przedstawilas te opinie jako pochodzaca od osoby kompetentnej, poprzez swoja "prace z chorymi na autyzm" majacej profesjonalna/ekspercka wiedze w temacie. W ten sposob przecietny zjadacz chleba moze pomyslec tak: psycholog cytuje eksperta, ktory potwierdza ze "szczepionki powoduja mielonke w mozgu". Tym samym, przedstawiajac opinie "eksperta" i nie dystansujac sie od niej (do czego jako osoba o minimum wiedzy naukowej/metodologicznej powinnas byc zobowiazana), rozpowszechnilas FALSZYWA informacje i przyczynilas sie do szerzenia ciemnoty. Tymczasem - nie oszukujmy sie - fizjoterapeuci to w sluzbie zdrowia personel sredniego szczebla, czesto slabo wyedukowany (w porownaniu np. do wiekszosci lekarzy). Tak jak wsrod pielegniarek, popularne sa tam roznego rodzaju bajki, ktore - gdyby chciec opierac na nich terapie - nie roznilyby sie niczym od np. konchowania uszu. Ty powtorzylas jedna z takich bajek, w dodatku w sposob nadajacy jej wiarygodnosc, co upewnilo mnie ze mozesz byc jedna z tych niedouczonych "dziewuszek z psychologii", ktore od astrologow roznia sie tylko wpisem na dyplomie. Wybacz agresje, ale w starciu ze sciema nie mam zamiaru bawic sie w dobor slow. A na zakonczenie szczerze polecam: w przyszlosci pisz ze zrozumieniem. Dzieki temu nie bedziesz sie musiala tlumaczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józef1 A kim Ty jesteś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 22:53 A kim Ty jesteś. Z jakiej firmy z GSK czy Novartisa? Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Zieeew... To sie robi nudne. 28.11.10, 23:23 Chyba zaczne cie ignorowac... ...i co wtedy ze soba poczniesz, robaczku? Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Juz to przerabialismy. 28.11.10, 23:14 Twoje zaloty naprawde mnie nie kreca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumo Re: autyzm i szczepionki IP: *.icpnet.pl 28.11.10, 17:42 co za bzdura. Badania ktore rzekomo mialy tego dowodzic, jak sie okazalo byly falszywka. A rteci w szczepionce jest mniej niz w puszce tunczyka. Autyzm jest wrodzony, co za idioci (femina123 na przyklad) Odpowiedz Link Zgłoś
sebast_pr To nie fałszywka!!!! 28.11.10, 17:54 To jest 100 % prawda rtęć = autyzm. materiały nie były fałszywką tylko atakiem (fałszywym) karteli takich jak GSK, novartis. Szczepionki do mld kasa dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Nie: to zupelna prawda ze... jestes ciemniakiem... 28.11.10, 18:15 ...bez wiedzy biologicznej, za to z umyslem zrytym bajkami z "Wrozki". Jesli masz jakiekolwiek dowody naukowe o zwiazku pomiedzy rtecia a autyzmem, bardzo chetnie sie z nimi zapoznam. Nagroda Nobla w dziedzinie fizjologii murowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus w USA i UE szczepionki nie zawierają rtęci IP: 89.76.97.* 28.11.10, 20:02 już od dłuższego czasu. A to dlatego, że nie zawierają bakteriostatyku od nazwie thiomersal Odpowiedz Link Zgłoś
yula Re: To nie fałszywka!!!! 28.11.10, 20:19 Tiak, to czemu nie widzę na ulicy tłumów autystów? Bo szczepionki są od 100 lat i szczepione są całe pokolenia, a autystów wcale nie jest aż tak dużo. Moje dzieci oboje byli szczepieni równo, starszy syn jest Aspi, córka jest zdrowa. Z tego powodu że mam problemy z synem mam kontakt z wieloma rodzicami takich dzieci i w przeważającej liczbie przypadków to jest dziedziczne. Najczęściej okazuje sie że mąż/teść/siostra itp ma podobne zachowania/jest dziwna/ekscentryczna. Tyle że wcześniej nie było tyle wiedzy o autyzmie i nie diagnozowano go. Mój syn prawdopodobnie ma to po mnie, a ja od ojca. U córki przewagę dostały geny ojca. Owszem zdarzają sie przypadki w zdrowych rodzinach, w końcu ewolucja postępuje dzięki mutacją, do tego mogą sie przyczynić też komplikacje przy porodzie np. niedotlenienie. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Brawo! 28.11.10, 20:33 Bardzo dobry argument. Widac upowszechnianie wiedzy naukowej nawet posrod ludzi ktorzy nie zajmuja sie medycyna, nie idzie na marne. Zycze zeby dzieciaki rosly zdrowo i dodam ze ... ...Zespol Aspergera to nie takie zle schorzenie, jakby sie moglo wydawac ;-) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: że co? Re: autyzm i szczepionki IP: 89.100.42.* 28.11.10, 18:03 femina123 - przed publikowaniem takiego komentarza, warto się dokształcić. "naukowiec", który przeprowadzał owe "badania" i opublikował "wyniki" przyznał się do oszustwa i publicznie musiał przeprosić. nie ma żadnych potwierdzonych dowodów związku pomiędzy szczepionkami a autyzmem, więc publikowanie takich komentarzy świadczy o twojej ignorancji i braku znajomości tematu. tak na zasadzie - "coś gdzieś zasłyszałam więc to musi być prawda..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek [...] IP: *.wroclaw.mm.pl 28.11.10, 19:33 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Powalajacy argument. 28.11.10, 20:19 I popis wiedzy niewaski... ...pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Podaj zrodla, oszolomko. 28.11.10, 18:13 Kurde, jak mnie wkur*iaja miernoty bez podstawowej wiedzy biologicznej, rozpowszechniajace te kretynizmy o autyzmie i szczepieniach. No to podaj zrodla... na co czekasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd1128 Re: autyzm i szczepionki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 18:16 bzdura. poczytaj sobie o tych badaniach - zostały skopane metodologicznie od początku do końca. są mniej więcej na takim poziomie, jak słynne odkrycie korelacji pomiędzy pogłowiem bocianów i przyrostem naturalnym (było tak w pl) i wyciąganiem z tego wniosków, że dzieci przynoszą bociany... Odpowiedz Link Zgłoś
voiceinthedesert Leki dla młodzieży, to szatański wynalazek! 28.11.10, 16:35 Jan Paweł II zawsze mówił o potrzebie rodziny, z ojcem i matką. "Rodzina", mówił, "to nie tylko jednostka jurysdykcyjna, społeczna i ekonomiczna. Rodzina, to społeczność miłości i solidarności, specjalnie dostosowana, by uczyć i przekazywać wartości kulturowe, etyczne, społeczne, duchowe i religijne, niezbędne dla dobrobytu i rozwoju swoich własnych członków i społeczeństwa (por. Familiaris Consortio, 17) (Spotkanie Modlitewne w Dzielnicy św. Tomasza, w Trichur, India, t. IX(1), s. 358, 7 luty, 1986), Czytając ten artykuł, myślę, że ludzie "leczący" Karola daja "lip service" Janu Pawlowi II, i wolą pchać w dzieci pigułki, aż zburzą regeneracyjne zdolności, jakie Pan Bóg zaplanował w każdym mózgu! Znam to, w Ameryce walczyłem z lekazami i rodzicami, "którzy wszystko wiedzieli". Przegrałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Leki dla młodzieży, to szatański wynalazek! IP: 89.230.90.* 28.11.10, 17:16 jesteś jakimś lekarzem, teologiem, księdzem, czy tak sobie po prostu pie...sz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Jestem Karol, mam autyzm. Byłem u tysiąca lekar... IP: 178.218.224.* 28.11.10, 16:37 taa.. nieuleczalna choroba. smiech po pachy, chociaz temat niesmieszny. matoda opcji wyleczono juz wiele osob, nie tylko dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
debian-2 Można wyleczyć autyzm 28.11.10, 16:43 Jeżeli jest to prawdą, że powstał z powodu zatrucia rtęcią, to tu jest tania i skuteczna metoda: www.zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=4267 Poza tym ponoć pomagają gigadawki witaminy B12 i kwasu foliowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Można wyleczyć autyzm IP: *.compower.pl 28.11.10, 17:02 Wszyscy leczeni gigadawkami B12 umierali na raka, bez wyjątków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: Można wyleczyć autyzm IP: *.hsd1.ga.comcast.net 28.11.10, 17:05 Przestan sobie jaja robic. Odpowiedz Link Zgłoś
debian-2 Re: Można wyleczyć autyzm 28.11.10, 17:21 Jeszcze na dodatek rtęć można w prosty i tani sposób wypłukać: www.zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=4267 Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd A czy mozna wyleczyc glupote? 28.11.10, 18:02 Bo jesli tak, to prosze - jak najszybciej podejmij terapie. Rozpowszechnianie takich bredni przynosi tylko szkode. Odpowiedz Link Zgłoś
voiceinthedesert Leki dla mózgów młodzieży, to szatański wynalazek 28.11.10, 16:45 Mój poprzedni post został cenzurowany przez masonska mafię lekarzy, którzy boja sie prawdy. Autyzm spowodowany jest innym rodzinnym środowiskiem". Jan Paweł, dlatego, przypisywał ogromna wagę dobrej rodzinie. "Rodzina", Mówił, "to nie tylko jednostka jurysdykcyjna, społeczna i ekonomiczna. Rodzina, to społeczność miłości i solidarności, specjalnie dostosowana, by uczyć i przekazywać wartości kulturowe, etyczne, społeczne, duchowe i religijne, niezbędne dla dobrobytu i rozwoju swoich własnych członków i społeczeństwa (por. Familiaris Consortio, 17) (Spotkanie Modlitewne w Dzielnicy św. Tomasza, w Trichur, India, t. IX(1), s. 358, 7 luty, 1986). Ciekaw jestem, czy ten post też zniknie. Rodzice, szukajcie szatana w systemie ateistycznym, który woli zapychać młode mózgi pigułkami, bo łatwiej i taniej, niż uczyć o świętości rodziny, gdzie jest ojciec i matka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Leki dla mózgów młodzieży, to szatański wyna IP: *.kalisz.mm.pl 28.11.10, 17:12 Co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scambo Re: Leki dla mózgów młodzieży, to szatański wyna IP: *.range86-170.btcentralplus.com 28.11.10, 17:26 tylko kompletny ignorant moze pisac takie bzdury a papiezowi nie chodzilo o dzieci autystyczne tylko o rodzine i jej upadek autyzm nie ma z tym nic wspolnego poczytaj troche wpierw a potem otwieraj jadaczke bo wstyd robisz katolikom i w ogole wierzacym Odpowiedz Link Zgłoś
voiceinthedesert Re: Leki dla mózgów młodzieży, to szatański wyna 30.11.10, 12:55 Scambo, nie rób z twojej "jadaczki" szambo! Szacunej dla każdego, kto chce dialogować jest warunkiem uczestnictwa w dialogu! Odpowiedz Link Zgłoś
basia12.1 Re: Leki dla mózgów młodzieży, to szatański wyna 28.11.10, 17:14 Proponuje żebyś sam udał się na to spotkanie modlitewne i poprosił o zdrowaśkę w intencji powrotu rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
voiceinthedesert Re: Leki dla mózgów młodzieży, to szatański wyna 30.11.10, 13:00 Pani Basiu, ja wiem, kto Pani jest: zażarta feministka! Pani nie dba o dobro dzieci, ale dba o "równość kobiet za wszelką cenę". Pani nie wie, co to być matką. Pani jest za aborcją i in vitro! Pani chce by dzieciom pompowano Ritalin aż im mózgi zwyrodnieją ... bo Pani nie chce mieć ojca w domu! Znam kobiety jak Pani, i modlę się za nie. To jedyna modlitwa, jaką Pani i ja, potrzebujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voice Re: Leki dla mózgów młodzieży, to szatański wyna IP: 194.11.24.* 28.11.10, 17:30 voiceinthedesert napisał: > Mój poprzedni post został cenzurowany przez masonska mafię lekarzy, którzy boja > sie prawdy. Autyzm spowodowany jest innym rodzinnym środowiskiem". Jan Paweł, > dlatego, przypisywał ogromna wagę dobrej rodzinie. "Rodzina", Mówił, "to nie ty > lko jednostka jurysdykcyjna, społeczna i ekonomiczna. Rodzina, to społeczność > miłości i solidarności, specjalnie dostosowana, by uczyć i przekazywać wartości > kulturowe, etyczne, społeczne, duchowe i religijne, niezbędne dla dobrobytu > i rozwoju swoich własnych członków i społeczeństwa (por. Familiaris Consorti > o, 17) (Spotkanie Modlitewne w Dzielnicy św. Tomasza, w Trichur, India, t. > IX(1), s. 358, 7 luty, 1986). Ciekaw jestem, czy ten post też zniknie. Rodzice, > szukajcie szatana w systemie ateistycznym, który woli zapychać młode mózgi pig > ułkami, bo łatwiej i taniej, niż uczyć o świętości rodziny, gdzie jest ojciec i > matka! Jeśli wszyscy autystycy bredzą tak jak ty, to mam nadzieję, że zapiski tego chłopaka jednak się nie ukażą... Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Prosze... nie odstawiaj lekow. 28.11.10, 18:17 Chyba ze wypisujac takie brednie starasz sie zbierac materialy na komisje lekarska w ZUS? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.lew Książka 28.11.10, 16:54 "Uwierzyć w cud. Prawdziwa historia Robertita" - Kaufman. Może zainteresowani rodzice znają tę książkę na pamięć, może mają o niej wyrobione zdanie... Mnie jednak zafascynowała już dawno, chociaż nie mam żadnych osobistych kontaktów z dziećmi autystycznymi. Jest jeszcze taka stronka o Mateuszku:mateuszek-autyzm.blog.onet.pl/. Pozdrawiam wszystkie Maluszki i ich Rodziców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomocny proponuję wszystkim matkom .... IP: 83.2.112.* 28.11.10, 16:57 dzieci chorych na autyzm w szczególności dotyczy to chłopców zapoznać się z raportem prof. Majewskiej na temat obowiązkowych szczepień dla dzieci, większość tych szczepionek zawiera Thimerosal który z kolei składa się prawie w połowie z rtęci. Jak wykazano w USA Thimerosal jest odpowiedzialny za powodowanie autyzmu u szczepionych dzieci. Jeżeli zbierze się większa grupa matek i osób zainteresowanych to warto byłby zaskarżyć Ministerstwo Zdrowia za dopuszczenei takich szczepionek do użytku i żądać wysokich odszkodowań któe pozwolą Waszym dzieciom godziwie żyć ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: proponuję wszystkim matkom .... IP: *.hsd1.ga.comcast.net 28.11.10, 17:03 Nic nie wykazano w USA; jest kupa teorii, kazdy pisze na temat roznych zrodel, ale NIC jeszcze nie zostalo udowodnione. A jak juz cos, to wyglada na to (choc tez nie na 100%), ze autyzm jest powodowany genetycznie, a nie srodowiskowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus ale bzdury IP: 89.76.97.* 28.11.10, 21:27 od dłuższego czasu szczepionki w USA i Unii Europejskiej nie zawierają thiomersalu. Ale jak ktoś woli kłamać, niech kłamie dalej > dzieci chorych na autyzm w szczególności dotyczy to chłopców zapoznać się z rap > ortem prof. Majewskiej na temat obowiązkowych szczepień dla dzieci, większość t > ych szczepionek zawiera Thimerosal który z kolei składa się prawie w połowie z > rtęci. Jak wykazano w USA Thimerosal jest odpowiedzialny za powodowanie autyzmu > u szczepionych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMJey Jestem Karol, mam autyzm. Byłem u tysiąca lekar... IP: *.haye.cable.virginmedia.com 28.11.10, 16:57 Ta metoda nie jest oszustwem, w zaleznosci jakie sie uzywa pomoce i jak zaawansowany jest autyzm ta metoda moze byc jedyna metoda porozumiewania sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onatutrwa Jestem Karol, mam autyzm. Byłem u tysiąca lekar... IP: *.lightspeed.livnmi.sbcglobal.net 28.11.10, 17:01 "Dzieci z autyzmem rodzi się coraz więcej" Czy napewno dzieci sie rodzą z autyzmem? (jesli diagnoza jest w póznieszym wieku)Wg. Najnowszych badań na Autyzmie i dowodzą że jest rezultatem szczepien profilaktycznych z wczesnego dziecinstwa, i prawdopodebnie nie ma nic spólnego z.. Jak ktos napisał na tym forum " Niekture ze szczepionek zawieraja rtec i aluminium, ktore moga powodowac tego typu uszkodzenia mozgu." Ciekawa historia autyzmu jest opisana na stronie (w jezyku angielskim) www.momlogic.com/2009/04/holly_robinson_peete_amanda_peet_autism.php Odpowiedz Link Zgłoś
golfstrom Re: Jestem Karol, mam autyzm. Byłem u tysiąca lek 28.11.10, 20:57 Jak w takim razie wyjasnisz autyzm u dzieci, ktore nie byly szczepione? Odpowiedz Link Zgłoś
debian-2 Re: Jestem Karol, mam autyzm. Byłem u tysiąca lek 28.11.10, 21:39 Jedzeniem ryb morskich przez ciężarną matkę. Ryby również zawierają rtęć. Plomby amalgamatowe również. Odpowiedz Link Zgłoś
golfstrom Re: Jestem Karol, mam autyzm. Byłem u tysiąca lek 28.11.10, 22:44 Kuszace. Rzeczywistosc moze byc jednak nieco bardziej skomplikowana www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/mercury-levels-similar-in-kids-with-without-autism-1806427.html Odpowiedz Link Zgłoś
debian-2 Re: Jestem Karol, mam autyzm. Byłem u tysiąca lek 28.11.10, 23:10 To niczego nie dowodzi. Część dzieci jest na tyle wrażliwa na rtęć, że się nią zatruwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cracovian Szczepionki i inne teorie... IP: *.hsd1.ga.comcast.net 28.11.10, 17:12 Pisza dosc fajny artykul i ludzie w komentarzach chca byc progresywni, ale widze, ze sie to sprowadza do odgrzewanych i starych kotletow na temat rteci i szczepionek. Nic nie zostalo udowodnione, wiekszosc ksiazek to tylko teorie i wyniki pseudo badan. Szczepionki w tym momencie to NAJMNIEJ wiarygodna teoria (lacznie z innymi srodowiskowymi czynnikami), wiec czas o czyms innym pomyslec. Odpowiedz Link Zgłoś
debian-2 Re: Szczepionki i inne teorie... 28.11.10, 17:20 Nie prawda. Istnieje dość mocno udokumentowana statystyczna zależność między autyzmem a ilością rtęci z jaką miały kontakt matki. A jak uważasz inaczej to przekonaj tomakina z forum www.zdrowiej.vegie.pl . On ma naprawdę dużą wiedzę medyczną. Pomógł wielu ludziom z chorobami "nieuleczalnymi" na przykład z reumatoidalnym zapaleniem stawów: www.zdrowiej.vegie.pl/viewtopic.php?t=4207 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: Szczepionki i inne teorie... IP: *.hsd1.ga.comcast.net 28.11.10, 17:36 ha :-) Zero "dokumentacji" istnieje. Musialbym byc rowniez chory umyslowo zeby kogos przekonywac - co mnie to obchodzi - licza sie fakty, a tych akurat nie ma nie liczac tych wyssanych z palca zeby ksiazki, witaminy i inne srodki sprzedawac na "chorobe", ktora akurat nie jest choroba. Ten kto tego nie rozumie zyje w sredniowieczu i olejki magiczne moze rownie dobrze sprzedawac albo proponowac. Odpowiedz Link Zgłoś
sebast_pr Re: Szczepionki i inne teorie... 28.11.10, 17:51 Ależ oczywiście że rtęć zawarta w szepionkach ma ogromny wpływ. Istnieje ogromna dokumentacja na ten temat. Depresja, Autyzm - metale ciężkie mają ogromny wpływ na to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sassenach Re: Szczepionki i inne teorie... IP: *.b-ras1.wtd.waterford.eircom.net 28.11.10, 18:24 A więc to dlatego od słuchania hewimetalu wzrasta skłonność do samobójstw. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Jesli jest ogromna, to pewnie... 28.11.10, 18:25 ...latwo bedzie ci znalezc odpowiednie odnosniki. Zapodaj, czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Prosze bardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 19:03 pediatrics.aappublications.org/cgi/content/abstract/108/1/197 gdzieś mam jeszcze wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd A na temat nic nie bylo? 28.11.10, 19:57 O ile pamietam kolezka powyzej pisal o rteci w szczepionkach i jej wplywie na rozwoj depresji i autyzmu. Jeslibys z kolei przeczytal artykul, zauwazylbys ze juz na samym poczatku zawiera on informację o wycofaniu rteci ze szczepionek. W pozniejszych czesciach natomiast wyraznie napisane jest, ze wyniki badan nad wplywem rteci w szczepionkach na objawy wspolwystepujace z autyzmem nie wykazaly takiej korelacji. Tu masz odnosnik do artykulu popularnonaukowego na temat bajan wyznawcow odszczepionkowej genezy autyzmu (raka, astmy i 113321543543 innych zaburzen): www.sciencebasedmedicine.org/?p=138 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus no ale co to ma do szczepionek? IP: 89.76.97.* 28.11.10, 20:05 to jest o rtęci w środowisku, nie w szczepionkach > rel="nofollow">pediatrics.aappublications.org/cgi/content/abstract/108/1/197 > gdzieś mam jeszcze wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd E, no spokojnie: kosmogram narysujesz... 28.11.10, 18:27 ...tarota postawisz i juz sie "góró z foróm" da przekonac... A ludzta - wciaz pod wrazeniem jego "wiedzy medycznej - przestana nadawac o szkodliwosci szczepionek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Autyzm i niski poziom Vitamina D3 !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 17:17 W USA Dr. John Cannell MD ma bardzo dobre wyniki w leczeniu Autyzmu Witaminą D3. Już wielu szanowanych lekarzy w USA widzi bezpośredni związek autyzmu z brakiem Vit D....Mają duże osiągniecia. Poczytajcie ponizej naprawde niezłe super artykuły. Ja interesuje sie mendycyną od dłuższego czasu. Biorę od kilku lat Vitam D3 prewencyjnie i nie choruje....W Polsce słyszałem o pojedyńczych próbach. onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1651-2227.2010.01883.x/pdf www.vitamindcouncil.org/ www.lef.org/magazine/mag2009/apr2009_The-Link-Between-Autism-and-Low-Levels-of-Vitamin-D_01.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: Autyzm i niski poziom Vitamina D3 !!!! IP: *.hsd1.ga.comcast.net 28.11.10, 17:24 Dobrze, ze bierzesz witamine D, bo jeszcze cholera bys autyzmu dostal i wtedy klapa i nawet kariery w medycynie bys nie zrobil. Odpowiedz Link Zgłoś
sebast_pr Z masz jakąś wiedzę czy tylko pierdoły zamierzasz 28.11.10, 17:39 pisać. Dlaczego od razu w takim tonie. Nie rozumiem dlaczego nie potrafisz prowadzic dyskusji....Vit D3 wzmacnia też układ odpornościowy. Może wiesz dlaczego w krajach o większym "dostepie" do słońca ludzie mniej chorują? No....dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd W Afryce chyba maja sporo slonca? 28.11.10, 18:23 W dodatku dostepnego przez niemal caly rok? Nie chce burzyc Twojego zachwytu badaniami, ale autyzm jest zaburzeniem wielopostaciowym i o niezwykle zlozonej genezie. Mowienie o pojedynczym czynniku zdolnym go leczyc, a przy tym powolywanie sie na taki argument jak "jak jest slonce to ludzta przeca mniej choruja", jest... zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Oczywiście! Miałeś kiedyś epidemie grypy w Austra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 19:15 Australii albo Nowej Zealandii. Im więcej Słonca tym mniejsze zachorowania. Promienie UVB aktywują Vitamine D3. A co ona juz robi itp to po studiuj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Te fora to jakas wylegarnia nieukow... 28.11.10, 19:44 Czy naprawde tak trudno sprawdzic proste fakty? en.wikipedia.org/wiki/List_of_epidemics#Australia Nie wspomnieli tam o morderczej epidemii grypy w 1919, nawiasem mowiac. Australia ma dosc niskie zageszczenie populacji, stad epidemie chorob przenoszonych z czlowieka na czlowieka sa mniej prawdopodobne niz rejonach o wiekszym zaludnieniu. A co z przykladem Afryki? Wciaz nie doczekalem sie odpowiedzi? I co z tym zwiazkiem pomiedzy witamina D, sloncem i autyzmem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Wynocha z tego forum sponsorowany buraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 19:57 Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Naprawde nie mozesz uzywac jednego nicka? 28.11.10, 20:05 Osobowosc wieloraka, czy jak? A swoja droga: objawy ci sie nasilaja ostatnio... Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Cii... to moj dyzurny troll :-) 28.11.10, 20:17 Ciaga sie za mna po watkach. Nie odbierajmy mu sensu istnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc W sprawie wydania ksiazki IP: 89.167.25.* 28.11.10, 17:26 Przecież może Pani wydać ebooka w formie PDF - rozesłać mailem do instytucji, które zajmują się autyzmem. W mailu zawrzeć prośbę o przesłanie tej książki do rodziców dzieci autystycznych. Będzie to najtańsze i dotrze do tysięcy potrzebujących. No chyba, że chodzi tutaj o zarobek/kaskę - to wtedy trzeba szukać sponsora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMJey Pani dziecko ma normalna inteligencje. IP: *.haye.cable.virginmedia.com 28.11.10, 17:30 Jestem studentem biomedycyny i ostatnio zainteresowalem sie autyzmem. Naszczescie po angielsku jest dosc literatury opisujacej postep autystycznych dzieci w komunikowaniu po odpowiednim treningu. Autyzm mozna sobie wyobrazic jako niepoprawna komunikacje pomiedzy roznymi czesciami mozgu. Jezeli wyobrazimy sobie mozg jako firme w budynku to autyzm jest zaburzeniem komunikacji pomiedzy poszczegolnymi oddzialami tej firmy. Tak jakby oddzial prasowy odpowiadajacy za komunikacje firmy nie mialby wogule dostepu do telefonow i emailow za to odzial techniczny mialby wiecej polaczen z odzialem graficznym. Dzieci z autyzmem jezeli poddane odpowiedniemu treningowi czesto staja sie doskonalymi profesjonalistami w swoim kierunku zainteresowania, np. Temple Grandin - kobieta z autyzmem ktora zaprojektowala systemy do chodowli zwierzat uzywane przez okolo 60% hodowcow w USA. Zostala ona tez profesorem na uniwersytecie i napisala kilka ksiazek o autyzmie, goraco polecam jej ksiazke "thinking in pictures" (Myslenie obrazami) ktora wyjasnila mi bardzo duzo w jakis sposob ludzie autystyczni widza i czuja swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
sebast_pr Re: Pani dziecko ma normalna inteligencje. 28.11.10, 17:40 Jakie masz doświadczenia lub zdanie o witaminie D3 w leczeniu autyzmu? Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Przepraszam, co to jest "biomedycyna"? 28.11.10, 18:18 Czy to jakas specjalnosc nauczana w szkolach, gdzie jako alternatywe mozna wybrac "astromedycyne" lub "irydologie"? Odpowiedz Link Zgłoś
golfstrom Re: Pani dziecko ma normalna inteligencje. 28.11.10, 20:50 Przy czym nalezy pamietac, ze autyzm, to spektrum. Sa osoby, ktore osiagna wysoki stopien samodzielnego funkcjonowania i takie, ktorych autyzm jest bardzo gleboki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Kuracja na autyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 17:32 Skuteczną metodą na autyzm jest dieta bezglutenowo-bezkazeinowo-bezcukrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cfbh Re: Kuracja na autyzm IP: *.197.65.119.threembb.co.uk 28.11.10, 17:40 dokumentalne.net/spoleczenstwo/1014,nasz-autyzm.html tu macie film Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Kuracja na autyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 17:38 Skuteczną metodą na autyzm jest dieta bezglutenowo-bezkazeinowo-bezcukrowa. Odpowiedz Link Zgłoś