Dodaj do ulubionych

Ukradli trakcję. Policja: To zagrożenie dla pod...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.13, 16:35
No i co że ukradli?
W grudniu 2013 roku PKP PLK ma zamiar zamknąć na 3 spusty tę linię i swoją decyzją ostatecznie ją zniszczyć. I wszystko w majestacie tak zwanego "prawa".
Jaka jest różnica między działaniem zatrzymanych złodziei i działaniem spółki?
Obserwuj wątek
    • Gość: z Bielska Szynobus ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.13, 17:02
      Gdyby PKP wykorzystało tą linie z myślą o lepszych czasach i puściło tą linią np. szybki tramwaj - szynobus? Mógłby kursować co 20min. Podejrzewam, że było by sporo chętnych. Zero korków, przejeżdża przez zamieszkane części miasta ( głównie Bielsko) a dalej Wapienica, Jaworze, Jasienica .. Skoczów ... ? Ktoś mógłby policzyć czy to się opłaca. Jak można podciągnąć linie (PKS) z Łodygowic do Szczyrku to dlaczego nie wykorzystać infrastruktury! Są gotowe, skomputeryzowane przejazdy, rogatki ....
      • Gość: z_miasta Re: Szynobus ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.13, 18:28
        Z Łodygowic do Szczyrku to Koleje Śląskie autobusem jeżdżą:)
        Linia Bielsko-Skoczów-Cieszyn-Ostrawa(?) (z możliwością dojazdu z Bielska do Wisły) ma potencjał. Ale obawiam się, że zostanie zniszczona zanim ktoś będzie chciał ten potencjał wykorzystać.
    • Gość: ASdaś Re: Ukradli trakcję. Policja: To zagrożenie dla p IP: *.devs.futuro.pl 27.03.13, 17:37
      Cholera. A nie mogli ukraść kabli które lecą nad moją działką????
    • 1mario_p A skup złomu bierze wszystko 27.03.13, 17:43
      Złomowce to jest powód większości kradzieży.
      Może większe kary dla skupów, czy ew. nie płacenie za włazy kanalizacyjne w każdym stanie, teraz jak jest w kawałkach to skup przyjmuje.
      Zlikwidować płatny skup złomu to zaraz skończą się wszystkie kradzieże tego typu.
      • 19marek80 Re: A skup złomu bierze wszystko 27.03.13, 17:55
        Ale głupotę walnąłeś...winowajcą kradzieży jest bieda i bezrobocie - jakby ci głód do d... zajrzał to też byś kombinował. A płatne skupy złomu są potrzebne bo byśmy utonęli w zalegającym wszędzie złomie, a metr kabla antenowego kosztowałby w sklepie chyba ze 100zł...
        • Gość: z_miasta Re: A skup złomu bierze wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.13, 18:17
          Bieda nie jest wytłumaczeniem dla kradzieży. Nigdy.
          Nie interesuje mnie czy mają pieniądze czy nie. Nie życzę sobie, żeby wyciągali pieniądze po cudze (na przykład po moje).
          Szkoda, że ich prąd nie popieścił.
          • 19marek80 Re: A skup złomu bierze wszystko 27.03.13, 20:59
            Gość portalu: z_miasta napisał(a):

> Bieda nie jest wytłumaczeniem dla kradzieży. Nigdy.
            > Nie interesuje mnie czy mają pieniądze czy nie. Nie życzę sobie, żeby wyciągali
            > pieniądze po cudze (na przykład po moje).
            > Szkoda, że ich prąd nie popieścił.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - gdyby ci głód do d... zajrzał to inaczej byś "śpiewał(a)" - to tak jak piesi psioczą na kierowców, że jeżdżą jak wariaci - ale w momencie zrobienia prawa jazdy sami zaczynają psioczyć na pieszych...
            • Gość: z_miasta Re: A skup złomu bierze wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.13, 22:17
              Niby dobrze prawisz.

Ale żeby zaspokoić głód, "wystarczy ukraść" chleb i kiełbasę za 10 złotych. Nie trzeba sieci trakcyjnej za 23000. Tego raczej nie zrobili głodni ludzie tylko jakaś szajka złodziejska, która nie wie co to głód.

Punkt widzenia oczywiście zależy od punktu siedzenia. Ale użalając się teraz nad tymi co nie mają i dzieląc się z nimi, doprowadziłbym do sytuacji, że ja bym nie miał... a oni wcale od tego nie zaczęliby mieć.
              Żeby mieć miękkie serce, trzeba mieć twardą d... Ja mam miękką d...., więc nie zamierzam się z nikim dzielić.
            • Gość: z Bielska Re: A skup złomu bierze wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.13, 09:51
              @19marek80 zgadzam się z @z_miasta. Mam takie samo zdanie jak ktoś jest głodny to nie kradnie kabli za ....kilkadziesiąt tysięcy złotych ale chleb, mleko ... Złodziej to złodziej! Życzę ci, żebyś na własnej skórze nie przekonał się jak głęboko w jak to nazwałeś d.. będzie miał ciebie i twoją własność złodziej. Jak można usprawiedliwiać złodziejstwo ? Brzmi to co najmniej dwuznacznie ...
    • andi99 Ukradli trakcję. Policja: To zagrożenie dla pod... 27.03.13, 19:10
      ,,Ukradł bochen chleba, 2 kg kiełbasy, kawę i wódkę,grozi mu do 10 lat,,
      to orginalny tekst z tej samej gazeta/Bielsko-Biala.
      to za 50 zł gość ma dostać 10 lat
      a za 23.000 zł gość ma dostać 8 lat
      Brawo skorumpowani,niedouczeni i po prostu głupi polscy prawnicy bo to przecież oni takie sobie prawo ustanowili a Sejm tylko przegłosował.hahahahaha dobrze że młodzi stąd wieją.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka