Dodaj do ulubionych

odpust na poważnie

IP: 195.116.105.* 21.03.05, 12:10
dla wszystkich katolików: jest możliwość uzyskania w czasie tridum
paschalnego odpustu zupełnego- warunki : uczestnictwo w czasie mszy św. w
wielki czwartek, adoracja krzyża w czasie uroczystości wielkiego piątku oraz
odnowienie przyżeczeń chrzcielnych w czasie mszy w wielką sobotę.
powodzenia - warto skorzystać
Obserwuj wątek
    • Gość: a z czego... Re: odpust na poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 01:40
      mam sie spowiadać!?? Nie brałem "działki" za ogódki piwne, nie brałem łapówek,
      w przeciągu 10 lat mojej pracy dorobiłem się jedynie żylaków i odcisków oraz
      nerwicy. Nie wybudowałem przez te lata domu i nie kupiłem nowego samochodu.
      Nikogo nie okradłem i nikt przeze mnie nie cierpiał! Więc z czego, do cholery
      mam sie spowiadać!
      • mcmaxim Re: odpust na poważnie 22.03.05, 08:23
        z czego? jesli jestes katolikiem, to sam powinienes wiedziec z czego. palisz? "nie zabijaj". chlejesz? to samo. bzyknales inna babke, zamiast swoja zone? "nie cudzoloz". przeklinales? masz zlosc na kogos? nie chodziles w swieta do kosciola? no i widzisz, juz sie nazbieralo... nie wiem czy wszystko popelniles, ale sam wiesz, ze czystych ludzi nie ma.
        • Gość: Strasznysknerus Re: odpust na poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 23:07
          większość księży pali, pije, kłuje kobity (które nie są ich żonami - gdyż oni
          się nie żenią! Mają dzieci i kupują in\m mieszkania, dają kasę - byle tylko się
          ludzie nie dowiedzieli!!! A fundusz alimentacyjny??? Też mają! Na zasadzie -
          Frankowi sie przytrafiło, trza pomóc - każdego z nas może to
          spotkać!!!!!!!!!!!!!!
          Ostatnio ksiądz (pomińmy jego nazwisko) złożył kwiaty na grobie radzieckich
          żołnierzy, którzy na dziesiątki lat zaprowadzili tu u nas porządek kraju -
          satelity Związku Radzieckiego. Więcej - przymusili nas - Polków do wykazania
          radości z posiadania "niepodległego państwa"! Dzisiaj nie pamięta się lat 50-
          tych! Niech by w tych czasach ktoś złożył podziękowania anglikom,, amerykanom a
          nie daj Bóg Armii Krajowej! niebo nie grzmi, słucha i jest cierpliwe! Do czasu -
          towarzysze!
      • Gość: józef Re: odpust na poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 14:19
        właśnie z tego co napisałeś powinieneś sie spowiadać. ale nie wiem czy to w
        twoim przypadku jest grzech ponieważ dla popełnienia grzechu potrzebna jest
        świadomość jego popełnienia, ale widzę, że z tym w przypadku u kolegi z tym nie
        jest najlepiej.
        ps. max racja z rz:)
    • mcmaxim Re: odpust na poważnie 22.03.05, 08:25
      dla wszystkich jozefow: kazdy katolik, ktory uczestniczy sumiennie w niedzielnych zajeciach obowiazkowych i orientuje sie w swojej wierze wie o tym, ze moze taki odpust uzyskac.
      tak z innej beczki: czy sa jakiekolwiek przeciwwskazania w uzyskaniu odpustu pelnego?
      ps. przyrzeczenie pisze sie przez "rz".
    • Gość: md. Re: odpust na poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 14:21
      Bigot?
      • Gość: dm Re: odpust na poważnie IP: *.bielsko.msk.pl 23.03.05, 21:39
        Dewot?, bo na neofita raczej nie!
    • alex.stela Re: odpust na poważnie 24.03.05, 12:41
      Jasne! Rób co chcesz i grzesz! A potem do kościółka, odnowić przyrzeczenia - i już się jest nowym człowiekiem! Świetna oferta! :P
    • Gość: lis Re: odpust na poważnie IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 24.03.05, 13:43
      Alex rozwiń o co ci chodzi ? I do kogo to było ?
      Trzymaj albo wątek albo polemizuj !
      • Gość: wnikliwy Re: odpust na poważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 02:14
        Ale jakie to w ogóle ma znaczenie w oczach Boga?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka