Dodaj do ulubionych

Zakupy w Bielsku!!!!!!!!!!!

IP: 192.168.1.* / 195.205.178.* 08.10.01, 11:22
Czy moze mi ktos podpowiedziec, gdzie mozna zrobic zakupy w Bielsku po 20.00?
To jest jakas paranoja z tymi sklepami, ze sa pootwierane tylko do 18 lub 19.
Ale jak otworzą Mostową i Sarni Stok ........
Obserwuj wątek
    • Gość: agni Re: Zakupy w Bielsku!!!!!!!!!!! IP: *.pde.philips.com 08.10.01, 11:57
      BILLA do 22:00. Przynajmniej jeszcze niedawno tak było.
    • Gość: fufek Re: Zakupy w Bielsku!!!!!!!!!!! IP: 192.168.1.* / 195.205.178.* 08.10.01, 12:08
      Oto efekty walki sklepikarzy przeciw supermarketom. Już wkrótce otworzą na
      szczęście normalne sklepy. PS. O ile wiem, Savia jest otwarta dłużej.
      • Gość: emi Re: Zakupy w Bielsku!!!!!!!!!!! IP: 192.160.110.* 08.10.01, 12:25
        No no cieniutko w tym względzie jest w BB. Ludzie żyją w schemacie 8-16 praca,
        teoretycznie mają więc 2 h na zrobienie zakupów. Jednak jest to teoria, Ci
        więcej pracujący, kt. kończą pracę o 18 nie mają już szans na zakupy! Ale to
        oni mają zazwyczaj najwięcej pieniędzy - stara zasada handlu to - 20 %
        najlepszych klientów stanowi 80 % sprzedaży!! Wniosek - handlowcy w BB nie mają
        ochoty zarabiać 80 % więcej!!
        • fufek Re: Zakupy w Bielsku!!!!!!!!!!! 08.10.01, 12:44
          Handlowcy, to w ogóle bardzo dziwna kasta. Wciąż narzekają, że im się nie
          opłaca prowadzić interesu, ale nie potrafią zastanowić się jak przyciągnąć
          klientów. W Żywcu jest jeszcze gorzej. Ci, którzy naprawdę pracują, a więc mają
          pieniądze, nie mają szansy zrobienia tutaj zakupów poza artykułami spożywczymi.
          Sklepy zamykane są o 16-17:00. Jesteśmy zatem zmuszeni wydawać nasze pieniądze
          w śląskich hipermarketach.
          • Gość: emi Re: Zakupy w Bielsku!!!!!!!!!!! IP: 192.160.110.* 08.10.01, 12:48
            Nikt nie mówi o budowie hipermarketu w Żywcu?
            Dziwne bo powiat ma blisko 200 tys. mieszkańców nie licząc turystów!
            • fufek Re: Zakupy w Bielsku!!!!!!!!!!! 08.10.01, 13:01
              Hipermarket raczej tutaj nie powstanie. Ale nie w tym problem. Sklepów jest aż
              nadto. Niech tylko będą czynne w jakichś normalnych godzinach, tak aby ludzie,
              którzy kończą pracę, mieli czas na zrobienie zakupów.
              • Gość: emi Re: Zakupy w Bielsku!!!!!!!!!!! IP: 192.160.110.* 08.10.01, 13:24
                Powstanie, tylko wpierw muszą zainwestować w większych miastach.
                Ta gadka przypomina mi historię pracy sklepów w niedzielę. Postulat - zakazać
                handlu w niedzielę - bo pracownicy muszą mieć dzień wolny!!! Problem w tym, że
                lobby katolickie chce aby wolna mogłaby być tylko i wyłącznie niedziela. Guzik
                prawda, nawet w katolickich Włoszech sklepy są otwarte 6 dni w tygodniu -
                azamknięte są 1 raz w tygodniu - najczęściej jest to poniedziałek, wtorek itp.
                Podobnie może być z czasem otwarcia i zamykania sklepów - część z nich można
                otwierać o 11 i zamykać o 22 - pięknie co ?
                • fufek Re: Zakupy w Bielsku!!!!!!!!!!! 08.10.01, 14:12
                  Nie wiem czy wiesz, ale godziny pracy sklepów regulowane są odpowiednimi
                  zarządzeniami lokalnymi. Przed reformą administracyjną należało to do gestii
                  Urzędów Miast, nie wiem jak teraz. I tak, Burmistrz danego miasta wydawał
                  zarządzenie, w którym określał, że np. sklepy spozywcze muszą być czynne
                  przynajmniej w godz. 6:00-18:00 (to tylko przykład). Oczywiście, właściciel
                  sklepu może przyjmować klientów dłużej, o ile tylko chce zarabiać. Wina leży
                  więc po części po stronie władz miasta, a po części (chyba większej)
                  właścicieli sklepów. zkoda, że któryś z nich nie bierze udziału w tym forum.
                  • Gość: emi Re: Zakupy w Bielsku!!!!!!!!!!! IP: 192.160.110.* 09.10.01, 07:50
                    fufek napisał(a):

> Nie wiem czy wiesz, ale godziny pracy sklepów regulowane są odpowiednimi
                    > zarządzeniami lokalnymi. Przed reformą administracyjną należało to do gestii
                    > Urzędów Miast, nie wiem jak teraz. I tak, Burmistrz danego miasta wydawał
                    > zarządzenie, w którym określał, że np. sklepy spozywcze muszą być czynne
                    > przynajmniej w godz. 6:00-18:00 (to tylko przykład). Oczywiście, właściciel
                    > sklepu może przyjmować klientów dłużej, o ile tylko chce zarabiać. Wina leży
                    > więc po części po stronie władz miasta, a po części (chyba większej)
                    > właścicieli sklepów. zkoda, że któryś z nich nie bierze udziału w tym forum.

Zarządzenia to jedno drugie to ust. o działalności gosp. - zasada wolności!
                    Zarządzenia są tylko regulacjami, akt. podwykonawczymi.
                    Może jakiś mały chat z szefem np. Klimczoka?
    • mazer Re: Zakupy w Bielsku!!!!!!!!!!! 08.10.01, 21:31
      10 min temu wróciłem z zakupów. Do 22 są czynne pawilony sieci DETAL os.
      Beskidzkim przy Andychowskiej w niedziele chyba do 21. Wiem też o sklepie na
      ulicy 3 diamentów na Polskich Skrzydeł.
    • Gość: gathina Re: Zakupy w Bielsku!!!!!!!!!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.10.01, 23:37
      Zlote Łany sklep do 22.00 "LIZA" prze 7 dni tygodnia oraz swieta
    • Gość: jatko Re: Zakupy w Bielsku!!!!!!!!!!! IP: 195.205.24.* 12.10.01, 14:21
      Aż tak całkiem źle nie jest z tymi sklepami. Jeśli potrzebna są małe zakupy,
      takie dla nagłych gości, to może wystarczyć sieć sklepów "Żabka" (sklepy
      całodobowe), ewentualnie stacje benzynowe. Jeśli chodzi o większe zakupy, to
      dość długo otwarte są sklemy sieci "Lewiatan" (piszę tylko o tych, które do tej
      pory nie zostały wymieniona).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka