Gość: MAKS IP: *.c31.msk.pl 05.04.06, 15:23 Co sądzicie aby w naszym mieście powstał hipermarket z artykułami meblowymi IKEA i co może wiecie na ten temat coś więcej? Proszę wpisywać o tym informacje i co o tym myślicie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciastko222 Re: IKEA 05.04.06, 15:27 BB jest za mała na Ikee.. nawet w Łodzi nie ma IKEI a co dopiero w B-B Odpowiedz Link Zgłoś
jorg_z_bielitz Re: IKEA 05.04.06, 16:26 ciastko222 napisała: > .. nawet w Łodzi nie ma IKEI a ..... a co to za argument??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: IKEA IP: *.c29.msk.pl 05.04.06, 16:54 Skoro BB nie bylo za male na Leroy Merlin i Castoramę, to podobnie jest z IKEA - jednak przy 2 hipermarketach budowlanych trzeci raczej nie jest potrzebny (zwlaszcza że jest Agata i Specjalista). Byly jakieś plotki o IKE-i w BB, ale na tym się skończylo. IKEA ma powstać w tym roku w Łodzi i Bydgoszczy (o ile dobrze pamiętam). Nas czeka jeszcze Gemini Park z Geantem i to będzie na dlugo koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
pieprz.kajenski Re: IKEA 05.04.06, 17:25 no IKEA, to raczej nie jest market budowlany jak to sugerujesz i nijak ma się do castoramy i Leroya. Jeśli miałoby powstać, to podejżewam, ze ilość zwykłych hipermarketów jak i budowlanych nie będzie miała najmniejszego znaczenia przy analizie opłacalności. Odpowiedz Link Zgłoś
aliveinchains Re: IKEA 05.04.06, 17:28 po co nam market meblowy jak obok mamy zagłębie meblowe w postaci Kalwarii Zebrzydowskiej:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
pieprz.kajenski Re: IKEA 05.04.06, 18:04 zauważyłem, ze poniektórzy lubują się w stylu a'la ikea i w przeciwieństwie do zachodnich krajów meble z Ikei, to można powiedzieć wyzszy standard :-) i ludzie na to lecą. Zresztą jak pod żadnymi innymi sklepami tak pod Ikeą jest mnóstwo samochodów z rejestracjami miejscowości oddalonych o conajmniej kilkadziesiąt km. Zawsze mnie to zastanawiało. A najlepsze jest to, że mebel z Ikei, pasuje zazwyczaj tylko do innych mebli z Ikei, tak więc pierszy zakup to tylko początek :-) Miałem znajomego który kilka lat pracował w tym przybytku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bis Re: IKEA IP: *.isuzu.pl 06.04.06, 13:00 Będąc kiedyś we Włoszech tylko, przez przypadek byłem na otwarciu sklepu IKEA w Bolonii(znajoma chciała zobaczyć coś ciekawego i nie zobaczyła:-)) i to co tam sie działo to można porównać z "promocjami" w Łodzkim "nie dla idiotów", więc nie jest tak, że tylko w Polsce ludzie traktują sieć IKEA jak coś .....o wyższym standardzie, to raz. A dwa, to argument, że w Bielsku jest Agata, Ambra i pare jeszcze innych sklepów meblowych też jest nie trafiony. W Katowicech Agata, Ikea, i jeszcze pare innych salonów/sklepów jest tuż obok.....ale ludzi i tak najwięcej jest w kasach sklepu IKEA. IKEA ma swoją polityke, ma swoje standardy, wie do kogo chce dotrzeć...i dociera. Nasze możliwości to Kraków i Katowice...w Biesku nie sądze żebyśmy sklep tej firmy zobaczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela Re: IKEA 06.04.06, 14:00 W Polsce jest zaledwie 7 marketów IKEA, z czego 2 w Warszawie. Nie widzę powodu, aby nagle mieli otworzyć taki w B-B. Jeżeli coś w okolicy będą otwierać, to raczej w Gliwicach (mówi się tam o tym od kilku lat). Ale może kiedyś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: IKEA IP: *.c29.msk.pl 06.04.06, 20:03 Katowice są trochę większe od BB - 320 do 180 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: IKEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:42 Niby tak...ale w gliwicach będzie IKEA:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: IKEA IP: *.c29.msk.pl 26.05.06, 18:09 Pierwsze słyszę o IKEA w Gliwicach - do tej pory mówiło się o Łodzi i Bydgoszczy (i chyba Szczecinie). W Toruniu zaś ma powstać jakieś centrum logistyczne, ale nie hipermarket. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: IKEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 15:08 Moi, całkiem zamozni, znajomi z Anglii twierdzą, że Ikea w Angli też ma taka otoczkę sklepu 'above average' jeżeli idzie o ceny i standard. Marka, która w zachodniej Europie jest traktowana jako przyzwoita ale tania jest Benetton. W Polsce rzeczy Benettona są strasznie drogie i w ten sposób ta firma chce stworzyć wokół siebie atmosferę ekskluzywności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars Re: IKEA IP: *.c39.178.msk.pl 26.03.14, 23:25 A skąd takie informacje? Przeleciałem wszystkie portale o hipermarketach i centrach handlowych oraz Facebook Ikei i nic nie znalazłem. Ciągle się mowi, że będzie Ikea w Bielsku a to w miejscu Ondraszka, teraz obok Auchana, a za chwilę pojawi sie plota, że Ikea będzie np w Sferze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mars Re: IKEA IP: *.c39.178.msk.pl 26.03.14, 23:29 Tak jest informacja, że będzie Ikea obok Auchana,ale w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś