Dodaj do ulubionych

Pięta na prezydenta B-B???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:17

Pięta na prezydenta? ska, 2006-05-15 12:56:35

Bielszczanie wybiegając w najbliższą przyszłość planują wakacje. Lokalni
politycy natomiast, zaczynają planować samorządowe kampanie wyborcze,
włącznie z tą najważniejszą: o fotel prezydenta Bielska-Białej. PiS nie jest
wyjątkiem.

Wśród bielskich członków Prawa i Sprawiedliwości poważnym kandydatem wydawał
się Roman Mateja. Ma opinię dobrego menedżera oraz posiada doświadczenie
samorządowe, był bowiem radnym w poprzedniej kadencji Rady Miasta. Dzisiaj
wiadomo jednak, że nie zostanie on wystawiony do walki o prezydenturę.

- Musiałem odmówić, ponieważ startowanie w wyborach koliduje z moimi planami
zawodowymi. W najbliższym czasie rozpocznę budowę dużego supermarketu 200
kilometrów od Bielska-Białej. Nie mógłbym pogodzić prowadzenia inwestycji z
zaangażowaniem się w walkę o miejską prezydenturę - tłumaczy Mateja.

Kto więc zostanie kandydatem bielskiego koła PiS w jesiennych wyborach?
Jeszcze nie wiadomo. Decyzja o tym ma zapaść dopiero po zakończeniu
pielgrzymki Benedykta XVI w Polsce. Członkowie koła nie chcą bowiem mieszać
rozpoczęcia kampanii z wizytą Ojca Świętego w kraju.

Niepotwierdzone informacje mówiły o możliwości wystawienia kandydatury
Rajmunda Pollaka, radnego Sejmiku Województwa Śląskiego. Szef bielskiego koła
PiS, Stanisław Pięta, dementuje jednak te wiadomości.

- Pomimo całego szacunku jaki żywię do mojego kolegi, raczej nie zostanie on
wystawiony do walki o stanowisko szefa miasta - twierdzi Pięta.

W tej sytuacji najpoważniejszym kandydatem staje się sam... Stanisław Pięta.
Jak się dowiedzieliśmy jest on do wystartowania w wyborach gorąco namawiany
przez partyjnych kolegów.

- To dylemat. Szczerze mówiąc bardzo dobrze czuję się w roli posła RP.
Wprawdzie nie wykluczam swojego udziału w walce o prezydencki fotel, ale w
chwili obecnej moją kandydaturę określiłbym jako mało prawdopodobną. Wierzę,
że uda się nam znaleźć innego godnego reprezentanta, który uzyska pełne
poparcie PiS i jego zwolenników - twierdzi poseł Pięta. - O tym kto to będzie
przekonamy się po zakończeniu wizyty Benedykta XVI w Polsce.

Obserwuj wątek
    • mcmaxim Re: Pięta na prezydenta B-B??? 17.05.06, 13:49
      Niestety, zamierzaja go wystawic...
      Wiem to juz od paru dni. I nie, ze sie waha, bo on ma na to ochote...
      • albrecht1 Re: Pięta na prezydenta B-B??? 17.05.06, 14:06
        Niech wystawiają. Po jego ostatnich wypowiedziach, będzie to
        bardzo "achillesowy" kandydat PiS-u. Cóz, myslałem że ta partia wystawi kogos
        naprawdę rozsądnego, ale cóż. Jaki rząd, tacy kandydaci do samorządu.
        • Gość: Kaligula Re: Pięta na prezydenta B-B??? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.05.06, 14:32
          Ale jaja :) myślałem, że scena kabaretowa jest teraz najbardziej smieszna scena
          w bielsku, a tu psikus!! NIE, nie scena kabaretowa w Teatrze Polskim jest po
          pachy ubaw... To scena Bielskiego PIS-u jest po pachy ubaw...
          • Gość: dominos Re: Pięta na prezydenta B-B??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 15:30
            A może tego Urbana od bicia dzieci w szkole?Dla wyborców pisu chyba
            fantastyczny:)
          • vobi Re: Pięta na prezydenta B-B??? 18.05.06, 21:58
            Gość portalu: Kaligula napisał(a):

> Ale jaja :) myślałem, że scena kabaretowa jest teraz najbardziej smieszna scena w bielsku, a tu psikus!! NIE, nie scena kabaretowa w Teatrze Polskim jest po pachy ubaw... To scena Bielskiego PIS-u jest po pachy ubaw...

Jak na moj gust to ta pis(s off)-owa scena jest raczej zalosna niz smieszna. Tym bardziej, ze facet ktory nie ma mozgu a jedynie piete moze ostatecznie skonczyc jako prezydent bb. Bedzie wesolo...
    • Gość: hen Pięta na prezydenta B-B! IP: *.eranet.pl 18.05.06, 17:12
      To byłaby dobra kandydatura, bo Pięta to tak naprawdę jedyny, wyraźny
      przeciwnik obecnego, lewicowego prezydenta.
      • Gość: dominos Re: Pięta na prezydenta B-B! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 17:56
        A co ma lewicowośc czy prawicowość do budowy dróg,obiektów sportowych czy
        rozwoju przedsiębiorczości w mieście?Może tobie się podobaja ideologiczne
        pyskówki w sejmie.Ale jak dla mnie to won z czymś takim z mojego miasta!
      • albrecht1 Re: Pięta na prezydenta B-B! 18.05.06, 21:33
        Gość portalu: hen napisał(a):

> To byłaby dobra kandydatura, bo Pięta to tak naprawdę jedyny, wyraźny
        > przeciwnik obecnego, lewicowego prezydenta.

Gadanie, dobrze pamiętam te nocne bijatyki sympatyków pana Stanisława i chyba
        jego samego z ludźmi od konkandydata Moskały podczas poprzednich wyborów.
        Wyraźny to on jest, ale w podobnym stylu jak Andrew Gołota.
    • Gość: mm Re: Pięta na prezydenta B-B??? IP: *.c29.msk.pl 18.05.06, 18:21
      Ja uważam, że obecny prezydent jest OK - mnóstwo już zrobiono, jeszcze więcej
      jest w planach. Dodam jeszcze, że udało rozwiązać się problemy, które
      przerastały najwidoczniej możliwości poprzednich gospodarzy miasta (Finex, brak
      porządnego basenu itp.), a nasze miasto stawiane jest za wzór na wielu forach.

PS. W poprzednich wyborach Jacek Krywult był kandydatem niezależnym popieranym
      przez PO i pokonał Antoniego Kobielusza z SLD. Co do Stanisława Pięty, jest aż
      zbyt wyraźisty i trochę nawiedzony (podobnie jak większość działaczy PiS-u).
      Zamiast rozwijać miasto, będzie zajmował się służbami specjalnymi i
      nauczycielami współpracującymi swego czasu z SB. Dość poPiSów w wykonaniu PiS-u.
      • Gość: dd Re: Pięta na prezydenta B-B??? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.05.06, 21:49
        krywult lewicowy - chyba jakas bledna interpretacja

a tak a'propos to uwazam ze w samorzadzie terytorialnym nie liczy sie
        przynaleznosc do partii. tutaj nie sa potrzebne ideologie i dokrtryny. poza tym
        nie moga byc za bardzo realizowane na gruncie gmin, miast i powiatow - na to
        jest miejsce w sejmie, tutaj nie ma zadnych szans na realizacje. ja glosujac w
        najblizszych wyborach samorzadowych na pewno nie bede zwracal uwagi na
        przynaleznosc partyjna kandydata, tylko na to, co zrobil dotychczas w miescie.
    • Gość: crx Tylko nie Krywult! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 22:03
      Krywult to człowiek głęboko zakorzeniony w układach z SLD. W Bielsku powinen
      rządzić ktoś z PiS lub przynajmniej ktoś z innym życiorysem.
      • Gość: Nowszy Dlaczego nie Krywult ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 07:49
        Do crx. Bądź uprzejmy sformulowac konkretne zarzuty przeciwko kandydaturze
        Krywulta na prezydenta B-B na kolejną kadencję zamiast pisać dyrdymały o
        korzeniach.Z takimi korzeniami lub jeszcze "gorszymi" jest mnóstwo ludzi w
        obecnym rządzie. To ci nie przeszkadza? Podaj chociaż jednego kandydata z PiS-u
        na prezydenta B-B, który mogłby konkurowac z Krywultem i uzasadnij w czym byłby
        od Krywulta lepszy (poza korzeniami oczywiście).
        • martinbb Re: Dlaczego nie Krywult ?! 19.05.06, 09:17
          moim zdaniem pieta to kandydatura z kosmosu, o BB slyszelibysmy w mediach dosc
          czesto, ale bynajmniej nie sluzyloby to promocji naszego miasta... a krywult
          jakkazdy ma swoje wady, ale jak porownam dokonania poprzendich wladz (traczyk i
          s-ka) do dokonan krywulta to obiektywnie szala przechyla sie na korzysc
          krywulta. a pochodzenia partyjne czy genetyczne mam gleboko w d...! jesli jego
          dzialalnosc i aktywnosc sluzby miastu to dla mnie tylko to sie liczy :)
        • mcmaxim Re: Dlaczego nie Krywult ?! 19.05.06, 10:01
          Podaj mi chociaz jedna jego zasluge, poza wybudowaniem zwyklego basenu (co i tak nie jest bardzo istotnym osiagnieciem, bo 2,5 mies. po miejskim Aqua otwiera swoj basen...).
          • Gość: Nowszy Re: Dlaczego nie Krywult ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 11:16
            Chciałeś chociaż jedną zasługę? Oto ona: zastopowanie budowy nierentownego (jak
            wszędzie w Polsce) aqua parku za kredyt poręczony przez gminę czyli przez nas,
            czyli dbałość o nasze pieniądze. Nastepna zasługa: basen "Troclik" - taki
            zwykły - a jednak poprzednik jakos nie potrafił go wybudować. Nastepna zasługa:
            basen "Aquy" -gdyby nie zmiany w zarządzie i radzie nadzorczej tej spółki (z
            udziałem gminy)nie byloby pieniązków na ten basen, bo jechałyby expresem do
            Anglików - tak jak to bylo za namaszczonego poprzednika.
            • mcmaxim Re: Dlaczego nie Krywult ?! 19.05.06, 13:42
              Czyli poza basenem nic ciekawego? Super :-)
              PS. taaa, jasssne... basen by Aqua to zasluga Krywulta... A swistak siedzi za kradziez sreberek :-)
              • Gość: Nowszy Re: Dlaczego nie Krywult ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 15:10
                mcmaxim - A więc znów powtórka z twojej rozrywki. Chciales jedna zasługe.
                Podalem trzy. Nie wystarcza, bo nie takie jakbyś TY chciał. Głosuj na Piętę.
                • mcmaxim Re: Dlaczego nie Krywult ?! 19.05.06, 15:30
                  Rozumiem, ze powinienes zostac wyslany na powrot do szkoly podstawowej na nauke czytania ze zrozumieniem. Prosilem o zaslugi -=OPROCZ=- watpliwych spraw zwiazanych z basenem.
                  • Gość: Nowszy Re: Dlaczego nie Krywult ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 20:06
                    macmaxim napisał:
                    >Podaj mi chociaz jedna jego zasluge, poza wybudowaniem zwyklego basenu (co i
                    >tak nie jest bardzo istotnym osiagnieciem, bo
                    >2,5 mies. po miejskim Aqua otwiera swoj basen...).

Nowszy napisał:
                    >Chciałeś chociaż jedną zasługę? Oto ona: zastopowanie budowy nierentownego
                    >(jak wszędzie w Polsce) aqua parku za kredyt poręczony przez gminę czyli przez
                    >nas, czyli dbałość o nasze pieniądze. Nastepna zasługa: basen "Troclik" - taki
                    >zwykły - a jednak poprzednik jakos nie potrafił go wybudować. Nastepna zasługa:
                    >basen "Aquy" -gdyby nie zmiany w zarządzie i radzie nadzorczej tej spółki (z
                    >udziałem gminy)nie byloby pieniązków na ten basen, bo jechałyby expresem do
                    >Anglików - tak jak to bylo za namaszczonego poprzednika.

mcmaxim napisał:
                    >Rozumiem, ze powinienes zostac wyslany na powrot do szkoly podstawowej na
                    >nauke czytania ze zrozumieniem. Prosilem o zaslugi -=OPROCZ=- watpliwych spraw
                    >zwiazanych z basenem.

O d p o w i a d a m : powinieneś odróżniać jeden od dwoch lub trzech. Ale
                    twoje zakłamanie i cynizm na to ci nie pozwalają. Bujaj (sie) dalej.

• mcmaxim PLONK 20.05.06, 08:55

• Gość: kk Re: Dlaczego nie Krywult ?! IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 19.05.06, 13:57
              A skąd ta pewność co do anglików ?
              Musisz jednak przyznać, że budowa jednego basenu w czteroletniej kadencji,
              wstrzymanie budowy aqua parku i rozwałka w Aquie - to nie są argumenty, które
              mogą przekonać wyborców do reelekcji Krywulta - no chyba, że są nim tak
              zafascynowani jak Ty. Moim zdaniem kadencja Krywulta, to niudolne miatanie się
              pomiędzy układami w Radzie Miejskiej, zakładanie nowych spraw sądowych
              przeciwko politycznym przeciwnikom (które ostatnio z reguły przegrywa, lub
              umarzane jest ich postępowanie (Traczyk, Krawczyk, Kenig, Heczko, Śliwiński i
              in.)) oraz, no niestety głównie tylko chęci co do działania na szeroką skalę.
              • Gość: Nowszy Jeżeli nie Krywult to kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 15:04
                Co do Anglików to pewność wynika z dokumentów dostępnych dla każdego chcącego.
                Co do układow w Radzie Miejskiej to chyba nikt nie przeszkoczy poprzednika
                (np. powołanie radnego Moskały do Zarządu Miasta). Chyba równiez nikt go nie
                przeskoczy w rozwałkach na stanowiskach naczelników wydziałow (np. powołanie
                wbrew prawu faceta bez wyższego wykształcenia.) Dziwnym trafem każdy nowy wątek
                o jakimkolwiek kandydacie na prezydenta powoduje nagonke tych samych osób na
                prezydenta Krywulta. Zaproponujcie wreszcie kogoś lepszego od Krywulta byle nie
                Piętę i nie Traczyka. A co do wyroków to przypominam, że są nieprawomocne, więc
                prosze ich nie powoływac z szacunku dla wszystkich uczestników procesów.
                • mcmaxim No i mamy brak argumentow... brawo :-) [n/t] 19.05.06, 15:09

• Gość: dominos Re: No i mamy brak argumentow... brawo :-) [n/t] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 18:25
                    Mnie się wydaje że do zasług mozna zaliczyć(oprócz powyższych): Ruszenie z
                    pracami na Rynku na pełna skalę,pozyskanie funduszy z unii na drogi
                    (bystrzańska,3go maja,wyzwolenia)i przystapienie do jej
                    modernizacji,moderniazacja AK,moderniazacja szkół,rozwój parku
                    technologicznego,pozyskiwanie inwestorów,wysokie miejsca w rankingach,dobry
                    klimat do inwestycji,zaawansowane prace dotyczace remonty 11 listopada,placu
                    wolności,brak pyskówek politycznych i pomysłów typu krzyż zamias fontanny na
                    chrobrym,dobra realizacja budżetu,zwiększenie wpływów do budżetu.
                    Na tle poprzedników wyglada nieźle.Mysle że Pięta by to wszystko zniweczył.
                    • mcmaxim Re: No i mamy brak argumentow... brawo :-) [n/t] 20.05.06, 08:59
                      Wiesz, problem w tym ze wiekszosc z tych rzeczy byla albo zaplanowana wczesniej, albo jest po prostu sprawnym zarzadzaniem albo robieniem pod siebie (vide - AK).
                      Racja, dobrze zarzadzac tez jest sztuka. Ale chodzi o rozwoj, a nie o stanie w miejscu, bo kto stoi w miejscu, ten sie cofa. Prezydent, owszem, z grubsza unika pyskowek - ale jakim kosztem? Nie jestem pewien, czy nie handlujac cieplymi posadami... Mysle, ze temu miastu przydalby sie prezydent "z jajami" -a w tej chwili takiej kandydatury nie ma na horyzoncie (Krywult moze i jaja ma, ale w negatywnym znaczeniu).
              • Gość: Banker Re: Dlaczego nie Krywult ?! IP: 193.201.167.* 25.05.06, 18:39
                O ile mi wiadomo, to wszystkie sprawy sądowe dla poprzedników są na wniosek NIK
                lub podjęte przez prokuraturę z urzędu. MOże wiesz o jakijś na skutek
                doniesienia władz miasta??
            • Gość: Bolek Re: Dlaczego nie Krywult ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 19:23
              "bo jechałyby expresem do
              Anglików - tak jak to bylo za namaszczonego poprzednika" - czy do Anglików to
              ja mam bardzo duuuuuuże wątpliwości
              • albrecht1 Re: Dlaczego nie Krywult ?! 19.05.06, 21:11
                Patrzę na wątek tytułowy i miało byc o kims zupełnie innym. Czyżby pan Stanisław
                odpadł w przedbiegach?
                • mcmaxim Re: Dlaczego nie Krywult ?! 20.05.06, 08:55
                  No a jak... przeciez Staszek nie ma szans...
      • Gość: 3gość Re: Tylko nie Krywult! IP: *.devs.futuro.pl 26.05.06, 13:51
        Wszystko tylko nie PiS. Ktokolwiek, tylko nie to...
      • Gość: JOZO Re: Tylko nie Krywult! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.05.06, 16:39
        A to dlatego że niedopuścił do budowy nowoczesnego Basenu,zaskoczony jako
        gospodaż że na Karpackim został pobity rekord odwiedzających basen.I jako
        ekonomoista doprowadził do upadku "APENY"Taki to z niego
        GOSPODAŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ
        • Gość: dominos Re: Tylko nie Krywult! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 18:28
          To apena upadła?Piesze słysze.
          • mcmaxim Re: Tylko nie Krywult! 26.05.06, 23:16
            Jakby nie upadła, to by jej spolka Jaruzelski-Walesa nie wykupila ;-P
    • Gość: mario Spieprzam stąd. Dziad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 07:43
      jeżeli taki pięta wygra wybory w bb, to ja stąd spieprzam.
      • Gość: bielucha A ja nie chce zadnego PiSowca !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 19:40
        mam swoj typ na stolek prezydenta BB ale nie sugeruje
        ciekawa jestem kogo najchetniej widzielisbyscie na tym stanowisku???
        • Gość: hen Pięta zrobi porządek IP: *.eranet.pl 20.05.06, 21:53
          z komuchami w Bielsku. Znam go i wiem, że to twardy gość. W polityce potrafi
          zrobić coś z niczego. Nie kradnie, uczciwie głosi swoje niepopularne poglądy i
          to da mu prezydenturę w naszym mieście. Krywult przegra, wraz z popierającymi
          go SLD i Platformą. Pięta na prezydenta BB - to najlepszy wybór!
          • Gość: obywatel Zaraz zwymiotuję... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 22:09
            > z komuchami w Bielsku. Znam go i wiem, że to twardy gość. W polityce potrafi
            > zrobić coś z niczego. Nie kradnie, uczciwie głosi swoje niepopularne poglądy
            i
            > to da mu prezydenturę w naszym mieście. Krywult przegra, wraz z popierającymi
            > go SLD i Platformą. Pięta na prezydenta BB - to najlepszy wybór!

Porządek to trzeba zrobić z chorymi z nienawiści do wszystkiego pisuarami...
            • mojave Re: Zaraz zwymiotuję... 22.05.06, 08:24
              jakby Pięta zostal prezydentem (co mam nadzieję, nigdy nie nastapi) to bylaby
              to katastrofa dla miasta. przeciez ten czlowiek jest chory z nienawiści i
              nawiedzony. jego publiczne wypowiedzi i dzialania tylko ośmieszaja nasze miasto
              :(((
              • Gość: moro Re: Zaraz zwymiotuję... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:22
                :(:(:(
          • Gość: Adal Re: Pięta zrobi porządek IP: 193.201.167.* 25.05.06, 18:41
            a co w życiu Pięta zrobił poza głoszeniem swoich trochę zresztą dyskusyjnych
            poglądów.
            Bo chyba nawet ze studiami miał lekkie kłopoty :)
        • Gość: Nowszy Re: A ja nie chce zadnego PiSowca !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 18:49
          Twoje pytanie jest zawarte w tytule innego wątku na tym forum.
          • Gość: Nowszy Re: A ja nie chce zadnego PiSowca !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 18:58
            • Re: A ja nie chce zadnego PiSowca !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
            Gość: Nowszy 25.05.06, 18:49 + odpowiedz
            Twoje pytanie jest zawarte w tytule innego wątku na tym forum.

Ta odpowiedź dotyczy poniższego postu:

• A ja nie chce zadnego PiSowca !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
            Gość: bielucha 20.05.06, 19:40 + odpowiedz
            mam swoj typ na stolek prezydenta BB ale nie sugeruje
            ciekawa jestem kogo najchetniej widzielisbyscie na tym stanowisku???

Przepraszam za zamieszkanie.
      • Gość: JOZO Re: Spieprzam stąd. Dziad IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.05.06, 16:42
        I to szybko i to na Białoruś tow.Łukaszenka czeka
    • Gość: hen Pójdzie wam w pięty IP: *.eranet.pl 25.05.06, 16:24
      czerwone karaluchy, jak Staszek Pięta zostanie prezydentem. SLD lepiej niech
      ogłosi ewakuację do Zagłębia i ustanowi Bielsko-Białą strefą niezdatną do życia
      dla komunistów. PiS zwcięży, więc niech wszystkie komuchy, złodzieje i
      łapówkarze myślą już o emigracji. Pozdrowienia dla sympatyków PiS, jeżeli tutaj
      tacy zaglądają.
      • mcmaxim hahahahaha... dobre :-) poprawiles mi humor! [n/t] 25.05.06, 18:07

• Gość: JK Re: hahahahaha... dobre :-) poprawiles mi humor! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.05.06, 21:12
          A z czego Ty sie tak cieszysz?
          • Gość: Gorol Re: hahahahaha... dobre :-) poprawiles mi humor! IP: *.bsb.vectranet.pl / 62.29.134.* 25.05.06, 23:09
            Trzeba być bezczelnym draniem aby głosujących na Krywulta wyzywać od komuchów.
            Ja jestem ANTYkomunistą ale na Krywulta zagłosuję. A co do posła Pięty, jeśli
            wystartuje to tylko dlatego, że będzie chciał wybadać jakie naprawdę ma
            poparcie w B-B. To na przyszłość a moim zdaniem i tak nie ma szans nawet z
            doktorem Okrzesikiem przegra, to pewne!
            • Gość: hen Pięta zrobi porządek IP: *.eranet.pl 26.05.06, 00:02
              i nic i nikt nie zatrzyma PiS-u w marszu do zwycięstwa. Pięta będzie
              prezydentem a sfrustrowane komuchy udające ANTYkomunistów chyba się
              pochlastają. Doktor Okrzesik nie startuje w tych zawodach, więc Pięta nie
              będzie miał okazji z nim przegrać. Krywult kończy się każdego dnia, tylko o tym
              jeszcze nie wie. Wraz z nim kończą się ratuszowe układy, z Piętą nie ma żartów,
              wie to każdy, kto go chociaż trochę zna. Pięta nie bierze jeńców.
              • mojave hen 26.05.06, 08:10
                ty jakiś niezrownoważony chyba jesteś, przeczytaj co napisaleś - normalni
                ludzie tak się nie wypowiadają.
                • Gość: co to za pajac? Re: hen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 08:49
                  Ty hen najpierw skończ podstawówkę.A jak skończyłeś to współczuje z powodu
                  twojej choroby.
              • Gość: Gorol Re: Pięta zrobi porządek IP: *.bsb.vectranet.pl / 62.29.134.* 26.05.06, 11:08
                Taki porządek jak z posłem Szwedem? Tylko coś mu nie wyszło bo Szwed dostał
                więcej głosów i tylko dzięki braku poparcia w B-B kandydata Samoobrony poseł
                Pięta znalazł się w Warszawie ( artykuł w DZ ). Zapamiętaj jedno żłobie. Sam
                Kaczyński dla Faktu i dla TVP powiedział, że ma przyjaciól na lewicy to samo
                powiedział Tadeusz Cymański, że w PiS też są posłowie z PZPR! Więc z tymi
                komuchami to ty lepiej zamilcz, poniewaz się kompromitujesz! I myślisz, że my
                nic nie wiemy. Ale tak ci się to tylko wydaje. Tylko w mediach jesteście
                wrogami a tak jecie, pijecie i razem się w najlepsze bawicie! Tylko zwykłym
                mieszkańcom ciemnotę wciskacie.
              • Gość: 3gość Re: Pięta zrobi porządek IP: *.devs.futuro.pl 26.05.06, 13:54
                A Ty co? Jakiś kolejny fanatyk? Jejku... Sie tego porobiło teraz...
    • Gość: hen śmieszny jest ten Krywult IP: *.eranet.pl 26.05.06, 17:04
      w swoim pędzie do stołka. Już ogłosił, że będzie kandydował. Bardzo ciekawe...
      Mamy kandydata, a możemy nie mieć bezpośrednich wyborów. Lepiej sprawdźcie to
      sobie chłopcy.
      • Gość: Gorol Re: śmieszny jest ten Krywult IP: *.bsb.vectranet.pl / 62.29.134.* 26.05.06, 18:22
        Tak, tak, lewicowa ( Lepper się przyznał ) Samoobrona, której doradzają ludzie
        z dawnego ukladu wymyślili coś co dla PiS będzie zgubą i utratą chociaż
        częściowej władzy na stanowiskach ( prezydenta, wójta czy burmistrza ). To
        dziwne, że PiS dał się wciągnąć w plan, który ma dać Samoobronie - niedługo
        władzę, ponieważ Lepper jest tylko narzędziem w rękach tych, którzy widzą
        szansę aby chociaż w miastach urzędnicy nie bojąc się kolejnych wyborów mogli
        wybierać się między sobą i razem się bronić. A PiS w ramach spokojnej koalicji,
        powoli, powolutku stanie się zakładnikiem Leppera a potem Giertycha. Tak więc
        plany o naprawie RP spalą na panewce. To będzie powrót do czasów kiedy władzę
        sprawowali ludzie, którzy karcących głosów mieszkańców obawiać się nie musieli.
        850 miast przez te cztery lata zyskały więcej niż przez pozostałe 13 lat. Widać
        taki rozwój wypadków ( 2002-06 ) nie wszystkimm odpowiada.
        • Gość: Nowszy Bardziej śmieszny jest ten Pięta goniący w piętkę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 19:58
          Myślę, że pomysł z wyborami prezydenta przez radnych spali na panewce. A jeżeli
          nie, to chciałbym zobaczyc jak ten śmieszny Pięta zostaje prezydentem głosami
          SLD + towarzysze oraz głosami Samoobrony. Tylko wówczas będzie nie tyle
          śmieszno co straszno.
          • Gość: Gorol Re: Bardziej śmieszny jest ten Pięta goniący w pi IP: *.bsb.vectranet.pl / 62.29.134.* 26.05.06, 20:47
            Tak to jest jak awanturnik po kilku latach zostaje w-ce premierem, jedzie do
            Brukselii i głupoty gada bo myśli , że mu wszystko wolno. Ale to nie jest
            śmieszne. Polsce grozi powrót do przeszłości, tej niedawnej zresztą. Być może
            PiS się z takim tokiem rozumowania nie zgadza ale trudno mówić NIE za każdym
            razem! A gdyby było inaczej to będzie oznaczało ( mocniejszą demokrację dla
            PiS ) ograniczenie demokracji dla zwykłych ludzi. Ja chcę wybierać prezydenta i
            to m.in. na moich barkach będzie spoczywać wybór, którego dokonałem. A przy
            wyborze pośrednim szanse posła Pięty równe są zeru. Dlatego, że mieszkańcy w
            B-B bliżej mają do PO niż PiS. To pokazuje jak cienka jest granica pomiędzy
            damy sznsę PiS ale jak zawiodą to nie mają na co liczyć głosujemy na PO.
            Przykład? PiS wygrało Sejm i Senat ale Pałac Prezydencki już Tusk.
    • Gość: Ziutek Pis.uar A Rajmund P. na wiceprezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 21:35
      Były "niezły" duet. Szkoda tylko, że trzeba by się z Bielska wtedy wyprowadzić
      • Gość: dominos Re: A Rajmund P. na wiceprezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 10:31
        Nie ma sie co dziwić pomysłowi powrotu do starego modelu.Pis ma wyraźny zapis w
        programie że państwo powinno kontrolować obywateli w każdym przejawie ich zycia
        społecznego.Moherowym i ograniczonym wyborcom pisu wszystko jedno.Ważne żeby
        był chcleb i igrzyska.Ta część elektoratu przypomina mi społeczeństwo
        białoruski co to głosuje na Łukaszenke bo narazie maja co do gara
        wrzucić.Wyborcy pisu nie potrafią mysleć samodzielnie,powielają tylko puste
        frazesy rzucane przez ich liderów.
        • mcmaxim Re: A Rajmund P. na wiceprezydenta 27.05.06, 11:11
          Wiesz, oni niby tak strasznie wszyscy walczyli z tzw. komunizmem, a sami sa tak przezarci centralizmem spoleczno-gospodarczym, ze inaczej zyc nie umieja...
          Jak mowi moj znajomy: musza wymrzec ze 2 pokolenia zeby mentalnosc zaczela normalniec...
          • albrecht1 Re: A Rajmund P. na wiceprezydenta 27.05.06, 13:23
            Czyzby zatem syndrom homo sovieticus?
            • mcmaxim Re: A Rajmund P. na wiceprezydenta 27.05.06, 16:49
              Nie syndrom, ino bardzo ciezka choroba...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka