Dodaj do ulubionych

Pytanie do moderatorów...

02.06.06, 23:42
Jaki teren obejmuje to forum i dlaczego wątek dot Wadowic uciekł na forum
"zaprzyjaźnione" Jeśli zaszły jakieś zmiany prosze poinformować forumowiczów...

Jeśli ten ktory to usunął, jest taki zasadniczy, będę trzymał go za słowo przy
każdej okazji kiedy pojawi się coś o "autonomii śląskiej", mającej zerowe
poparcie w BB...

Obserwuj wątek
    • malloppo Re: Pytanie do moderatorów... 03.06.06, 08:57
      liveinchains napisał:

> Jaki teren obejmuje to forum i dlaczego wątek dot Wadowic uciekł na forum
      > "zaprzyjaźnione" Jeśli zaszły jakieś zmiany prosze poinformować forumowiczów...

Bo niegdysiejszy moderator mxmaxim stworzył sobie pewnego dnia "zasady". Tematy
      tylko ściśle dotyczące Bielska-Białej i powiatu. Dziwne, że nie skonsultował
      tego wcześniej z innymi. Prywatny folwark. Dziwne, że pod tymi zasadami
      niepodpisał się wikin. Z tego co pamietam to on wysyłał do Wadowic, zywca,
      Cieszyna, czy nawet Pszyczyny zaproszenie na forum BB. Bo nie miało to być forum
      typowo miejskie, ale obejmujące region Bielska. Dziwne?
      Jeżeli ktoś skomentuje wątek w dodatku Podbeskidzie w GW pojawia się on na forum
      BB. I niejednokrotnie pojawiały się tematy związane z Żywcem czy Cieszynem. Dużo
      rozmawia się też o Oświęcimiu. To gdzie te zasady?
      I wreszcie sprawa śląska i krakowskiego. O Krakowie i okolicznych miasteczkch
      rozmawiamy tylko na forum śląsko-małopolskie info. O Katowicach, Chorzowie czy
      RAŚ, jak słusznie zauważyłeś mającym praktycznie zerowe poparcie na Śląsku
      Cieszyńskim, rozmawiają często na forum BB. Więc też proszę albo przestrzegać
      zasad ustalonych przez - no właśnie wikina czy maksymiliana?
      Ja jestem za opcją taką: forum BB tyczy się byłego bielskiego plus Pszczyna.
      Sprawy tyczące się tylko Krakowa i GOP na ślasko-małopolskie info.
      • mcmaxim Re: Pytanie do moderatorów... 03.06.06, 09:16
        Co prawda nie jestem juz moderatorem, ale jako ze pewne zasady byly ustalone jeszcze w czasach gdy nim bylem, to mysle ze moge zabrac glos.
        Po pierwsze, zasady jakie umiescilem w naglowku forum zostaly przez nas (albrecht+wikin+ja) przyjete po dyskusji jednoglosnie. Wiec nie chrzan o tym, ze to niby prywatny folwark, tym bardziej zse mnie juz nie ma. Co, chcesz juz rozpoczac kampanie za pozbyciem sie kolejnego moda? Brawo. Tylko na to czekalem.
        Po drugie:
        "2. Wątki dotyczące powyżej wymienionych powiatów (poza bielskim) i miast w ich granicach należy umieszczać na ich włąsnych forach
        - o ile takie istnieją - chyba, że sprawa dotyczy więcej niż jednego powiatu, lub dany powiat/miasto nie ma własnego forum"
        Może zajrzałbyś pod adres forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=467 ?
        • malloppo Re: Pytanie do moderatorów... 03.06.06, 09:25
          cmaxim napisał:

> Co prawda nie jestem juz moderatorem, ale jako ze pewne zasady byly ustalone je
          > szcze w czasach gdy nim bylem, to mysle ze moge zabrac glos.
          > Po pierwsze, zasady jakie umiescilem w naglowku forum zostaly przez nas (albrec
          > ht+wikin+ja) przyjete po dyskusji jednoglosnie. Wiec nie chrzan o tym, ze to ni
          > by prywatny folwark, tym bardziej zse mnie juz nie ma.

Gdzie to jest napisane że przyjęliście jednogłośnie? Ok. Zakładamy, że tak jest.
          To dlaczego tak często rozmawia się o Ustroniu, Cieszynie, Zywcu czy Oświęcimiu?
          I co robią zaproszenia na forum BB wysłane przez Wikina na inne fora?
          Ja się z tymi zasadami przedstawionymi przez Ciebie nie zgadzam i penie innych
          Bielszczan również. Poddaje je do ponownego zweryfikowania.

Wiec nie chrzan o tym, ze to ni
          > by prywatny folwark, tym bardziej zse mnie juz nie ma.

Taki wrażliwy na punkcie kultury, a za grosz jej nie masz. Nie raz to pokazałeś.
          pozorancie.
          • mcmaxim Re: Pytanie do moderatorów... 03.06.06, 09:43
            malloppo napisał:

> Gdzie to jest napisane że przyjęliście jednogłośnie

Bo jesli byloby inaczej, to by byly inne zasady - chyba logiczne.

> To dlaczego tak często rozmawia się o Ustroniu, Cieszynie, Zywcu czy Oświęcimiu?

Do Zywca, Czechowic, Ket, Pszczyny jest nie wiecej niz 20 km - chyba logiczne ze te miasta znajduja sie w orbicie Bielska.
            O Oswiecimiu duzo sie mowi? Gdzie?
            O Cieszynie tez za wiele nie ma. A jesli cos jest, to jest to rozmowa na jakis temat, a nie rzucony ogolnikowo link do artykulu lub przedruk artykulu.

> I co robią zaproszenia na forum BB wysłane przez Wikina na inne fora?

To, ze ktos sie bawi na codzien w innej piaskownicy nie znaczy, ze od swieta nie moze pojsc sie pobawic do kumpli za plot.

> Ja się z tymi zasadami przedstawionymi przez Ciebie nie zgadzam i penie innych
            > Bielszczan również. Poddaje je do ponownego zweryfikowania.

Robta co chceta, mnie w to nie mieszajta.

> Taki wrażliwy na punkcie kultury, a za grosz jej nie masz. Nie raz to pokazałeś
            > .
            > pozorancie.

?! Mozna jasniej?
    • wikin Re: Pytanie do moderatorów... 03.06.06, 12:20
      aczkolwiek Albrechtowi pozostawiam odpowiedż, to w mojej opinii choć wątek
      spełniał jakieś tam kryteria bo niby coś było o Wadowicach, to była to bardziej
      propoganda w stylu malopa
      zakładaliśmy wciągnięcie do dyskusji o swoich i wspólnych z BB sprawach
      mieszkańców powiatów ościennych (w tym wadowickiego), nie zaś wypowiadanie się
      za nich w sprawach ledwie ich dotyczących i wykorzystywanie Wadowic przez
      malloppo/malopa do zamieszczania na fbb ogólnomałopolskich wątków
      czasem subiektywna opinia moderatora musi decydować
      i tak zasięg terytorialny fbb przekracza założenia GW

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka