Dodaj do ulubionych

33 tydzień:)

05.06.06, 14:46
Gdzie rodzicie bo ja nadal nie moge wybrać między Esculapem a Wyspiańskim. Każdy z nich ma swoje zalety jak i wady.
Czekam na moje maleństwo:)
Obserwuj wątek
    • milka968 Re: 33 tydzień:) 06.06.06, 08:21
      Ja rodze na 100% w Esculapie, bo mam najwieksze zaufanie po wypowiedziach na
      forum tych, ktore tam rodzily. A poza tym chodze tam od poczatku ciazy i mysle,
      ze opieka i warunki do porodu sa super.
      Pozdrawiam:)
    • ewal-m Re: 33 tydzień:) 06.06.06, 08:53
      w wojewódzkim, leżałam tam na ginekologii i było ok.
      Macie już przygotowaną wyprawke dla maleństwa? Ja mam dziś w planie "wielkie
      zamawianie" na allegro ;-)
    • kaoli27 Re: 33 tydzień:) 06.06.06, 10:39
      Czytałam mnostwo o Esculapie, rodziła tam moja siostra ale przez cc, chodze tam do lekarza ale nadal mysle. Jutro zamawiam wózek i fotelik- nosidełko:) łóżeczko do odbioru w tym tygodniu, poscielka jest, rozki , ubranka w wiekszosci. rozłozyłam sobie zakupy bo wiadomo ile to kosztuje tak naraz. ciagle ogladam te malenkie ubraneczka:)na kiedy macie termin? ja z OM 29.07 ale cos czuje ze urodzi sie szybciej. a wtym tygodniu dowiem sie czy nadal to bedzie chłopczyk:)
      • ewa1w Re: 33 tydzień:) 06.06.06, 13:52
        Cześc, na pewno będzie dobrze. Eskulap jest podobno bardzo dobry, ale trzeba
        byc zdrowym. W przypadku mocno zagrożonej ciaży lub kłopotów zdrowotnych
        ciężarnej (poważne choroby towarzyszące ciąży) kobiety są jednak kierowane do
        szpitala.No i trzeba dotrwac do 37 tygodnia. Zapytaj, jeżeli będziesz mogła, co
        gdy dziecko zechce urodzic sie wcześniej, np. w 35 czy 36 tygodniu? Ja mam
        jeszcze dużo czasu, ale obawiam się,że coś takiego moze mi się zdarzyc.
        Pozdrowienia
        • kaoli27 Re: 33 tydzień:) 06.06.06, 21:07
          pytałam mojej gin z Esculapa, mozna rodzic jak skonczy sie 35 tydzień,w razie problemów przewożą do Wojewódzkiego. a kiedy Ty masz termin?
          • madida Re: 33 tydzień:) 07.06.06, 08:44
            Ja też w Esculapie.Szpitale jakoś mnie odpychaja.A termin mam na 03.08. Moja
            koleżanka rodziłą tam w 36tc i nie było problemu z przyjęciem.Choć lekarz i
            położne dowiedziały się o jej właściwym terminie jak już urodziła.Wcześniej nie
            zdążyli bo poród był ekspresowy.
            • kaoli27 Re: 33 tydzień:) 07.06.06, 09:18
              ja mam termin na 29 lipiec, więc między nami tylko kilka dni:) wiem, ze mozna tam rodzic bez zzo choc namawiaja do tego skoro jest taka mozliwosc. mnie przeraza najbardziej zachowanie po tym znieczuleniu. moja siostra jak wyszła stamtad miała przez kilka dni potworne bole głowy, nawet tykajacy zegar doprowadzał ja do szału, trzeba było chodzic kolo niej na palcach. wiadomo, ze nie kazdego to spotyka. skoro porodówka na wyspianskiego nie idzie do przodu, tzn. ba stoi w miejscu to chyba jednak wybiore Esculap, ale poród rodzinny na pewno:)
          • ewa1w Re: 33 tydzień:) 07.06.06, 13:14
            Termin trochę niefajny: 29 grudzień. Ale śmiejemy się, że jakby było ciut
            później to załapiemy się na fajerwerki!
            • kaoli27 Re: 33 tydzień:) 07.06.06, 13:57
              ewa1w to w którym tygodniu jestes teraz? Twoje pierwsze dzieciątko to będzie? bo moje tak
              • ewa1w Re: 33 tydzień:) 07.06.06, 23:09
                Minęło 11 tygodni. To będzie drugie dziecko, moja córka ma teraz 17
                miesięcy.Urodziła się przez cesarskie cięcie i teraz pewnie też się tak
                skończy. Wiem, jaki to straszny ból głowy i Twoja siostra nic nie przesadzała,
                współczuję jej, jeżeli przechodziła to w domu. Ja byłam jeszcze w szpitalu -
                minimum pobytu po cc to było w Krakowie 5 dni- i anestezjolog ratował mnie
                jakimiś zastrzykami chyba z kofeiny, które pomagały, w przeciwieństwie do
                innych przeciwbólowych środków. Ale ból głowy trafia się podobno bardzo rzadko,
                więc nie bój się na zapas, bo pewnie Cię nie spotka. Na ok. 20 kobiet, które
                rodziły ze mną tylko jeszcze jedna bardzo cierpiała a pielęgniarki mówiły, że
                dawno nie było dwóch na raz.Ciekawe, że w Eskulapie tak szybko wypisują do
                domu, ale może to i lepiej?Ja nie mam przyjemnych wspomnień ze szpitala. Mam
                nadzieję, że napiszesz jak było mimo braku czasu po porodzie.Mieszkasz w
                Bielsku?
    • kaoli27 Re: 33 tydzień:) 07.06.06, 18:13
      co tu taka cisza? chyba nie śpicie:)?
      • ewal-m Re: 33 tydzień:) 07.06.06, 19:11
        Ja dziś nazamawiałam mase rzeczy na allegro, między innymi pościel. Mam
        nadzieje, że się nie zawiode i będzie fajna. I właśnie wróciłam z małego
        spacerku - trzeba się dotlenić, a Filipek radośnie podskakuje w brzuchu. Jeszcze
        "tylko" 7 tygodni.
        • kaoli27 Re: 33 tydzień:) 07.06.06, 19:21
          u mnie będzie Kubuś:) a ja dziś przywiozłam wózeczek, ciekawe czy mężowi sie spodoba bo jak do tej pory widzielismy go na necie. poogladamy i idzie do schowania, jeszcze trochę czasu przed nami:)
          • kaoli27 Re: do ewa1w 08.06.06, 10:18
            pochodze z okolic Bielska, ale przeprowadziłam sie tu znowu 5 miesiecy temu.
            mam 25 lat i jak pisałam bedzie to moje pierwsze maleństwo:)
            • agamp ja rodzę w wojewódzkim 09.06.06, 08:35
              Nie mam juz wyboru. Termin za tydzień, ale wszystko przygotowane - rozwarcie na
              2 cm, bóle brzucha, itd. więc to pewnie na dniach...
              • kaoli27 Re: ja rodzę w wojewódzkim 09.06.06, 08:52
                to powodzonka:) bedziesz miała najszybciej maleństwo przy sobie. ja chyba jednak wybieram Esculap.dowiedziałam się,że na Wyspiańskiego nowa porodówka ma być otwarta początkiem lipca, pokoje nowiutkie z tymze sa do tyłu z sala operacyjna wiec nie wiadomo kiedy skoncza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka