Dodaj do ulubionych

*** Ginekolog - Bielsko ??? - podpowiedzcie

04.07.06, 13:24
DZiewczyny mam prosbe mozecie mi polecic jakiegos fajnego gine z bielska,
najlepiej przyjmujacego na kase chorych. Planuje ciąze i chce zaufac komus
godnemu, mozecie poradzic kto prowadzil wasze ciaze kto jest wart takiego
zaufania a kolgo lepiej odpuscic? Jedno dziecko juz mam, chodzilam wtedy do
dr Berezowskiego, bo przypadkiem na niego trafilam, ale nie bylam z niego
zadowolona za bardzo, pod koniec ciazy wyjechalam do innego miasta do
tesciow, i tam chodzilam prywatnie,oststnie 6 tyg do lek. Teraz marzy mi sie
drugi dzidzius, mieszkam juz na stale w Bielsku i szukam kogos fajnego. A i
jeszcze jedno znacie moze doktora Marka Wietrznego? jaki on jest? Pytam bo
bylam u niego ze dwa razy,ale juz dlugo po ciazy, na badania okresowe, ale
nie potrafie go ocenic, czy ktoras z was prowadzila moze u niego ciaze?
prosze o posty pozdrawiam pa
Obserwuj wątek
    • kaoli27 Re: *** Ginekolog - Bielsko ??? - podpowiedzcie 04.07.06, 14:05
      jeśli chodzi o dobrego lekarza na kasę chorych to z opinii znajomych
      mogę polecić dr Lasatowicza, przyjmuje na Osiedlu Beskidzkim lub Karpackim
      znajdę namiary, to Ci na pewno napiszę:)
      • kaoli27 Re: *** Ginekolog - Bielsko ??? - podpowiedzcie 04.07.06, 17:01

lekarz z białej listy ginekologów- opinia jednej z pacjentek

--------------------------------------------------------------------------------
        Polecam wszystkim Pana P.Lasatowicza przyjmuje na OŚ.Karpackim ul.Morskie Oko
        w dniach:Pn.-9-18 Wt.-1330-18 Śr.-15-17(prywatnie) Czw.-9-18 Pt.-730-
        13.tel.818-75-78.Niestety ciężko się do niego dostać,ale w nagłych wypadkach
        bez problemu przyjmują odrazu.Pan doktor jest symatyczny,delikatny i bardzo
        dokladny.Chodzę do niego od samego początku jak przyszedł do przychodni i
        jestem BARDZO zadowolona.Polecilam juz go koleżanką i żadna jeszcze mi nic
        nie powiedziała że zle im poleciłam.Pozatym P.doktor wyleczym mi nadrzerkę a
        juz nie było wesoło(moja głupota bo się nie zgadzałam-ubzdurałam sobie coś),
        kiedyś poroniłam i też mi wszystko dokładnie wytłumaczył co jak i dlaczego
        pomógł mi wyjść z dołka psychicznego.Teraz jestem ponownie w ciąży i jest
        wszystko dobrze.Naprawdę z ręką na sercu polecam wam tego lekarza ja nigdy
        juz do innego bym nie poszła i nie pójde!Tak na marginesie to kiedys mojej
        znajomej uratował życie.Pozdrawiam i Polecam!!!
        • u_brzoska Re: *** Ginekolog - Bielsko ??? - podpowiedzcie 01.11.06, 00:36
          Dziewczyny ten nr tel nie odpowiada, jakby nr juz nie istnial!! Czy mozecie
          uaktualnic, bardzo mi zalezy!!
    • gospuc Re: *** Ginekolog - Bielsko ??? - podpowiedzcie 04.07.06, 17:22
      ROWNIEZ POLECAM "DR LASATOWICZ"
    • anwa61 Re: *** Ginekolog - Bielsko ??? - podpowiedzcie 04.07.06, 19:17
      Zgadzam się z poprzedniczkami. Z czystym sumieniem mogę polecić dr Lasatowicza. Ja jestem nim zachwycona :), miły, kulturalny, wszystko wytłumaczy (ja zadaję bardzo dużo pytań) i bardzo cierpliwy. Jedyny minus - długo czeka się na termin na kasę chorych, z tego co się orientuję zapisują na wrzesień, bo w sierpniu mają wolne. Musiałabyś już się umawiać na wrzesień. Jeśli Pani w rejestracji nie odbiera telefonu musisz dzwonić do skutku, czasami ma duuuużo pracy i na odebranie telefonu nie ma czasu. Aha, nawet jeśli umówisz się na godzinę, tak i tak czekasz w kolejce (ok 40 min). Mimo wszystko polecam, przyzwyczaiłam się do tej kolejki. Jak to mówią nie można mieć wszystkiego ;)
    • abodzek Re: *** Ginekolog - Bielsko ??? - podpowiedzcie 04.07.06, 19:45
      Hmmm.Marek Wietrzny,trudno powiedziec jakim jest specjalistą,prowadzi moją ciąze od początku(jestem w 37tyg.)nie miałam żadnych komplikacji ani problemów,dlatego trudno określić go dobrym.Jednego jestem pewna,jak bede drugi raz w ciąży to napewno do niego nie bede chodzić!!!Zraził mnie tym że niechce dawać zwolnienia,a mam stojącą i cieżką pracę.Druga sprawa to USG,nie wykonuje go tyle razy ile powinien,ja miałam robione tylko w 14tyg.pozostałe robiłam prywatnie.Wybór należy do ciebie ale ja szczeze odradzam.Pozdrowienia i szbkiego "zajścia".Agnieszka
    • mazoka Re: *** Ginekolog - Bielsko ??? - podpowiedzcie 04.07.06, 23:36
      Dzieki kaoli27, za tak szczegolowe namiary, sprobuje sie zapisac a noz sie
      uda,chociaz wolalbym isc wczesniej- zobacze jak bedzie. I wogole dzieki
      wszytskim za posty i prosze o jeszcze od tych dziewczyn , ktore służą radą
      pozdrawiam
    • milka968 Re: *** Ginekolog - Bielsko ??? - podpowiedzcie 05.07.06, 08:56
      Mieszkam w bielsku od poltora roku i niestety osobiscie nie znam lekarzy
      ginekologow, ktorzy przyjmowaliby bez kasy za wizyte. Tez mialam dylemat do
      kogo pojsc jak sie okazalo w grudniu 2005 roku, ze jestem w ciazy. Grzebalam w
      necie, czytalam liste dobrych ginekologow i wybralam: dr. Madajska-Kawulok z
      Esculapa. Niestety tam wizyty kosztuja 60 zl, ale mam do niej bezgraniczne
      zaufanie. Teraz jest na urlopie a ja mialam plamienie i znowu zadzwonilam do
      Esculapa. Pracuje tam druga lekarka, tez bardzo fajna - dr. Skwira-Kapala. Jest
      bardzo rzeczowa, mila i bezposrednia. Moge ci te dwie lekarki polecic, bo
      uwazam, ze naprawde sa w porzadku.

Pozdrawiam i zycze trafnych decyzji:)
      Ania
      • ewa1w jest w necie biała i czarna lista ginów w Bielsku, 06.07.06, 14:04
        poszukaj we wcześniejszych wąykach albo wpisz w wyszukiwarkę, b. duzo tego
        jest.pozdrowionka
      • gonia28b Re: *** Ginekolog - Bielsko ??? - podpowiedzcie 03.08.06, 22:36
        60 zł za wizytę to nie jest dużo.
        Na początku ciąży planowałam chodzić do dr Balisia - wizyta u niego kosztuje
        100 zł!
        Zdecydowałam się więc na polecaną przez moją przyjaciółkę dr Oziminę.
        Dr Ozimina przyjmuje prywatnie na pl. Smolki, ma w swoim gabinecie USG.
        Jak masz ochotę to możesz mieć USG na każdej wizycie.

Generalnie byłam z niej zadowolona, ale podczas porodu okazało się,
        że mój Kubuś był dwukrotnie owinięty pępowiną. Wcześniej na USG tego nie było
        widać. Możliwe to, żeby dziecko tego wyczynu dokonało w ostatnich dniach ciąży?
        • karol_ina81 Re: *** Ginekolog - Bielsko ??? - podpowiedzcie 16.08.06, 14:14
          hmmm, z tego co sie orientuje to pepowiny nie widac na zwyklym usg, dlatego
          lekarz nie jest w stanie powiedziec czy maluch jest nia okrecony. na 3d chyba
          dopiero widac. ale pewnosci nie mam
    • uma.pax Re: *** Ginekolog - Bielsko ??? - podpowiedzcie 03.08.06, 19:43
      ja polecam Ewe Putowska, przyjmuje prywatnie na beskidzkim. jest rewelacyjna!!!!
      • luciii a ja niestety musze o niej powiedzieć, że nie 03.08.06, 21:23
        jest rewelacyjna :(

niestety źle dobierała mi tabletki, nie poznała grzybicy po porodzie
        zrezygnowałam z niej już trzy lata temu, bo naprawdę przez jej niewiedzę miałam
        duzy problem ;/
        zawsze mówiła, że jest ok, tymczasem ja nawet nie wiedziałam, co się dzieje z
        moim organizmem
        a tabletki też przepisywała na słowo - bez żadnych badań [szczególnie zaraz po
        porodzie pierwszej przepisała mi cilest [!!!!!!]
        masakra!

potem wrzuciła marwelon masakryczna dawka hormonów w porównaniu z cilestem
        [głowa mi puchła, migreny miałam non stop]
        a ona na to, że to normalne i musze się przyzwyczaić :(

jakoś mam do niej uraz
        • uma.pax Re: a ja niestety musze o niej powiedzieć, że nie 04.08.06, 10:20
          mi tabletki dobierala bardzo ostroznie. najpierw najmniejsza ilosc hormonow
          potem ciut wieksza. i za 2 podejsciem super byly. Robi cytologie, bada piersi.
          Grzybice zawsze zauwazy od razu i wyleczy w pare dni. to samo z nadrzerką.
          Ciaze prowadzi swietnie.
          az trudno uwierzyc ze mowimy o tej samej lekarce :O
          • luciii prawda? a jednak to ta sama 04.08.06, 11:25
            [wcześniej miała gabinet w piwnicy domu na drodze powyżej urzędu powiatowego -
            czy jak go tam zwał- dobiegającą do skrzyżowania przy szpitalu na
            Wyspiańskiego] nie pamiętam nazwy ulicy :P

może w końcu się babka wyrobiła, gdy systematycznie malała jej ilość chętnych
            na wizytę ;D

cieszę się, że Tobie odpowiada i czujesz się przy niej pewnie - komfort
            psychiczny jest ważny
            ja też jestem już ze swoim ginem spokojna, więc i wilk syty i owca cała :)
    • kwaliczek Ozimina 16.08.06, 10:47
      Witam
      polecam również dr Oziminę, prowadziła moją ciążę i interesowała się moim
      porodem w szpitalu wojewódz. Sympatyczna, kompetentna , niedrogo (60ZŁ).
      Wczesniej chodziła do Balisia i mało brakowalo a stracilabym ciąże... nie
      przepisał lekow na podtrzymanie choc sytuacja była kryzysowa
    • sakala5 Re: *** Ginekolog - Bielsko ??? - podpowiedzcie 12.09.06, 11:29
      Bez najmniejszego wahania polecam dr LASATOWICZA!!!! Wspaniały lekarz, do
      którego trafiłam mając doła (nie mogłam zajść w ciążę. Tak mnie psychicznie
      podniósł na duchu, że się odblokowałam i miesiąc po wizycie zaszłam w ciążę.
      Prowadzi moją ciążę i jest naprawdę wspaniały!!! Z uśmiechem na twarzy i
      wielkim zachwytem opowiada Ci o dzidziusiu, którego oglądamy na USG. Z mężem
      zwsze pogada jest otwarty i co najważniejsze - nie widzę różnicy w traktowaniu
      w wizycie prywatnej a refundowanej. Z resztą wizyta prywatna kosztuje 50zł i
      masz już w niej USG. Jest wspaniałym lekarzem! Polecam wszystkim dziewczynom dr
      LASATOWICZA Z Oś. Karpackiego!!!
      • mpd3 potwierdzam z cala stanowczoscia: 12.09.06, 13:13
        dr Lasatowicz jest doskonalym specjalista i wspanialym czlowiekiem; tez
        przeprowadzil mojego Natanka przez cale 9 miesiecy w brzuszku, a i teraz, po
        porodzie, nie zamierzam zmieniac lekarza; mam do niego 100% zaufania
    • dzikakiszka Re: *** Ginekolog - Bielsko ??? - podpowiedzcie 10.10.06, 11:30
      Chodze do super miłej babki na ul.Dąbrowskiego tel 815-74-00 pani
      Peterek.Jestem pewna że nie ma lepszej.
      • i.n.f.i.n.i.t.y BIAŁA LISTA DOBRYCH GINEKOLOGÓW W BIELSKU-BIAŁAEJ 10.10.06, 11:49
        chyba po raz setny podaje link do "BIAŁEJ LISTY DOBRYCH GINEKOLOGÓW W BIELSKU -
        BIAŁEJ"
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18090&w=11473825
    • silwer81 Re: *** Ginekolog - Bielsko ??? - podpowiedzcie 29.10.06, 00:23
      Ja osobiście z czystym sumieniem mogę polecić dra Marka Stoleckiego "Polimed"
      na ul. Kustronia tel. 8161100
    • gonia28b a'propos "Białej Listy" 29.10.06, 19:17
      Stanowczo odradzam dr Monikę Małecką-Cholerek. Miałam ją przy swoim porodzie w
      szpitalu Wojewódzkim. Jest wyjątkowo niedelikatna, podczas wykonywania różnych
      zabiegów, badań za każdym razem musiała mnie gdzieś dziabnąć, tak jaby to
      robiła złośliwie, a jej komentarze co do mojego zachowania podczas porodu były
      po prostu PONIŻEJ PASA!
      Choćbym nie wiem jak chciała, ja o tej lekarce niczego pozytywnego powiedzieć
      nie potrafię!
      • akastel Re: a'propos "Białej Listy" 01.11.06, 08:25
        To mnie troche dziwi, bo do tej lekarki chodzi bardzo wiele moich znajomych i
        wszystkie sa zachwycone. Ja byłam u niej wczoraj i moje wrazenia rowniez byly
        bardzo pozytywne.
        • gonia28b Re: a'propos "Białej Listy" 03.11.06, 22:21
          Możliwe, że tak na codzień na zwyczajnych wizytach jest "normalna", ale
          przestrzegam tylko - uważajcie na nią.
          Ja akurat pierwszy i... mam nadzieję ostatni raz do czynienia z nią miałam
          podczas mojego porodu.
          Na szczęście są w Bielsku inni dobrzy ginekolodzy, których znam, bo do
          tamtej... sorry, nie wyrażę się inaczej... baby. NIC mnie nie zaciągnie...
          A może miałam po prostu... "pecha"??
          • u_brzoska Re: a'propos "Białej Listy" 03.11.06, 23:38
            Zgadzam sie z Gonia, ta pani to szczyt niekompetencji, nie bede przytaczac
            szczegolow bo dlugo by pisac, w kazdym razie podczas porodu mojej corki pani ta
            wykazala sie taka niekompetencja, ze mysle iz gdybym miala sily walczyc, to bez
            problemu wygralabym soprawe w sadzie. Na szczescie moja coreczka jest zdrowa.
            Oprocz tego do niej chodzi kilka moich znajomych i podam tylko przyklad, ze
            kolezanka musiala stracic 3 ciaze, zeby wreszcie pani doktor zapisala jej
            duphaston, dzieli czemu wlasnie urodzila coreczke. A w miedzyczasie zadnych
            badan,. A szkoda gadac, wiesz jak to jest - jak jest dobrze, to niekompetencja
            nie zostaje ujawniona bo nie potrzeba zadnej wiedzy. Wiec wszystkim ktorzy do
            niej chodza zycze aby bylo dobrze .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka