reniola 12.08.06, 21:23 Czy są na tym forum jakeiś osoby studiujące w Olsztynie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Reniola Re: Studia na UWM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 22:06 Ale ja nie szukałam wątpiących. Dzięki za wsparcie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pieprz.kajenski Re: Studia na UWM 12.08.06, 23:06 ... nie znam takich, ale kiedyś byłem miło zaskoczony jak poznałem w starym Hilanderze, trzy sympatyczne dziewczyny, które studiowały wtedy jeszcze na polibudzie(ATH) i były z drugiego końca Polski, Augustowa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reniola Re: Studia na UWM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 23:21 No, ja też zostalam miło zaskoczona! Dziecko, moje osobiste, dostało sie na UWM! I to bez protekcji pana Giertycha;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pieprz.kajenski Re: Studia na UWM 12.08.06, 23:44 myśle, ze najprościej będzie zawitać i popytać na forum Olsztyna. PS. no i oczywiscie gratuluje i informuje, ze owe koleżanki baaaardzo rzadko witały w rodzinnym domu. Odległość robi swoje... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reniola Re: Studia na UWM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 11:51 No właśnie na to liczę, niechaj jedzie w pierony, wreszcie odpocznę;-) Ps. A tak na poważnie to trochę się boję tej odległości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Studia na UWM IP: *.c29.msk.pl 13.08.06, 13:22 Jak cię zdołowałem, to teraz może pocieszę - można dojechać w miarę szybko pociągiem (najpierw CMK do Warszawy, a potem do Olsztyna bezpośrednio lub z przesiadką w Iławie). Czy mogę zapytać, czym kierował się twój syn, wybierając uczelnię (co go interesuje?). Nie mam nic złego na myśli, gdyż na UWM są dość oryginalne kierunki (przynajmniej niektóre), więc na innej uczelni może być problem ze znalezieniem podobnych. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reniola Re: Studia na UWM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 14:08 Moje dziecko to raczej córek;-) Kierunek typowy: stosunki międzynarodowe, dostała się też na politologię, ale wybrała SM. Dlaczego Olsztyn? Nie przyjęli jej na UMCS, w Bielsku Białej ponoć nic nie uczą, a w Krakowie warunkiem była matura z matematyki:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reniola Re: Studia na UWM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 14:12 Zapomniałam dodać, że decydowały też względy ekonomiczne. W Krakowie czy Wrocławiu akademiki i życie jest nieporównywalnie droższe. BTW: we Wrocławiu bylo ok.16 osób na miejsce, a w Olsztynie tylko 11. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: A propos bielskich stosunków IP: *.c29.msk.pl 13.08.06, 14:54 Jeden z moich kolegów właśnie ukończył ten kierunek (of course na ATH) i 1.10 rozpoczyna uzupełniające studia magisterskie na AE w Krakowie (handel zagraniczny). Mówił mi, że początkowo niektóre przedmioty uważał za niepotrzebne, ale docenił to właśnie teraz - na AE nie musiał zdawać żadnych egzaminów. Poza tym w ramach studiów spędził semestr w Wielkiej Brytanii (w związku z czym biegle mówi po ang.). Swoją drogą olsztynianie też narzekają na UWM (przynajmniej część), ale to już mnie nie dziwi, gdyż w prawie każdym mieście krytykują swoje uczelnie. Jak ktoś chce, to wszędzie się nauczy. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztynianin Re: Studia na UWM IP: *.range81-157.btcentralplus.com 14.08.06, 22:06 Witam Was bielszczanie! Studia w Kortowie to niesamowite przezycie ,najpiekniej polozony kampus w Polsce to miasto w miescie otoczone jeziorami a sama uczelnia ciagle sie rozwija ,w najblizszych latach UWM ma przeznaczyc 200mln euro z funduszy unijnych na dalszy rozwoj Odpowiedz Link Zgłoś