Dodaj do ulubionych

Studia na UWM

12.08.06, 21:23
Czy są na tym forum jakeiś osoby studiujące w Olsztynie?
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: Studia na UWM IP: *.c29.msk.pl 12.08.06, 22:01
      Wątpię.
      • Gość: Reniola Re: Studia na UWM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 22:06
        Ale ja nie szukałam wątpiących. Dzięki za wsparcie;-)
    • pieprz.kajenski Re: Studia na UWM 12.08.06, 23:06
      ... nie znam takich, ale kiedyś byłem miło zaskoczony jak poznałem w starym
      Hilanderze, trzy sympatyczne dziewczyny, które studiowały wtedy jeszcze na
      polibudzie(ATH) i były z drugiego końca Polski, Augustowa :-)
      • Gość: Reniola Re: Studia na UWM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 23:21
        No, ja też zostalam miło zaskoczona! Dziecko, moje osobiste, dostało sie na
        UWM! I to bez protekcji pana Giertycha;-)
        • pieprz.kajenski Re: Studia na UWM 12.08.06, 23:44
          myśle, ze najprościej będzie zawitać i popytać na forum Olsztyna.

PS. no i oczywiscie gratuluje i informuje, ze owe koleżanki baaaardzo rzadko
          witały w rodzinnym domu. Odległość robi swoje... ;-)
          • Gość: Reniola Re: Studia na UWM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 11:51
            No właśnie na to liczę, niechaj jedzie w pierony, wreszcie odpocznę;-)
            Ps. A tak na poważnie to trochę się boję tej odległości.
            • Gość: mm Re: Studia na UWM IP: *.c29.msk.pl 13.08.06, 13:22
              Jak cię zdołowałem, to teraz może pocieszę - można dojechać w miarę szybko
              pociągiem (najpierw CMK do Warszawy, a potem do Olsztyna bezpośrednio lub z
              przesiadką w Iławie).
              Czy mogę zapytać, czym kierował się twój syn, wybierając uczelnię (co go
              interesuje?). Nie mam nic złego na myśli, gdyż na UWM są dość oryginalne
              kierunki (przynajmniej niektóre), więc na innej uczelni może być problem ze
              znalezieniem podobnych. Pzdr.
              • Gość: Reniola Re: Studia na UWM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 14:08
                Moje dziecko to raczej córek;-) Kierunek typowy: stosunki międzynarodowe,
                dostała się też na politologię, ale wybrała SM. Dlaczego Olsztyn? Nie przyjęli
                jej na UMCS, w Bielsku Białej ponoć nic nie uczą, a w Krakowie warunkiem była
                matura z matematyki:/
              • Gość: Reniola Re: Studia na UWM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 14:12
                Zapomniałam dodać, że decydowały też względy ekonomiczne. W Krakowie czy
                Wrocławiu akademiki i życie jest nieporównywalnie droższe.
                BTW: we Wrocławiu bylo ok.16 osób na miejsce, a w Olsztynie tylko 11.
                • Gość: mm Re: A propos bielskich stosunków IP: *.c29.msk.pl 13.08.06, 14:54
                  Jeden z moich kolegów właśnie ukończył ten kierunek (of course na ATH) i 1.10
                  rozpoczyna uzupełniające studia magisterskie na AE w Krakowie (handel
                  zagraniczny). Mówił mi, że początkowo niektóre przedmioty uważał za
                  niepotrzebne, ale docenił to właśnie teraz - na AE nie musiał zdawać żadnych
                  egzaminów. Poza tym w ramach studiów spędził semestr w Wielkiej Brytanii (w
                  związku z czym biegle mówi po ang.).
                  Swoją drogą olsztynianie też narzekają na UWM (przynajmniej część), ale to już
                  mnie nie dziwi, gdyż w prawie każdym mieście krytykują swoje uczelnie.

Jak ktoś chce, to wszędzie się nauczy. Pzdr.
    • Gość: olsztynianin Re: Studia na UWM IP: *.range81-157.btcentralplus.com 14.08.06, 22:06
      Witam Was bielszczanie! Studia w Kortowie to niesamowite przezycie ,najpiekniej
      polozony kampus w Polsce to miasto w miescie otoczone jeziorami a sama uczelnia
      ciagle sie rozwija ,w najblizszych latach UWM ma przeznaczyc 200mln euro z
      funduszy unijnych na dalszy rozwoj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka