Gość: Ak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 00:07 Kierowca myslal ,ze jest juz u siebie na wsi gdzie nie ma swiatel,a tu taki peszek...Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zzz Przykre ale prawdziwe IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 24.04.06, 06:54 Moldzi kierowcy nie maja swiadomosci ze musza zapewnic bezpieczenstwo swoim pasazerom, a czesto przez glupie popisy i nonszalancje narazaja ich na niebezpieczenstwo i smierc :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Przykre ale prawdziwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 22:53 PROPONUJĘ CHŁOPAKOM Z ŻAREK ŚCIĄGNĄĆ NOGĘ Z HAMULCA !!! Wasi koledzy nie żyją. Nie jeden daje piękne popisówki... po co ??? Chyba spieszy Wan się do ziemi ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Przykre ale prawdziwe IP: *.nwrk.east.verizon.net 25.04.06, 16:57 nie pozostaje nic tylko wspolczuc rodzina ofiar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 07:06 Przecież to wina kierowcy passata a nie kierowcy. To ci młodzi czuli sie jakby byli u siebie w domu i wszystko im było wolno. Może i było im wolno ale ten jeden chyba nie jest z tego zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:07 zawsze czytam ze zrozumieniem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 07:08 ty to nawet nie rozumiesz co czytasz, ciekawe jakby ci poszła w dzisiejszych czasach matura z rozumienia tekstu pisanego, chyba ze jej w ogóle nie masz, to inny problem. Odpowiedz Link Zgłoś
kszyszek Re: Tragiczne zderzenie 24.04.06, 07:28 Ma ktoś może jakieś zdjęcia z wypadku? Jeśli tak to proszę o podesłanie mi ich na maila: kszyszek@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 07:50 Jesteście chorzy...Pomijając wszelkie fakty, tam byli ludzie!!!Znaliście Ich?Szukacie sensacji...Kretynii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:06 A po co ci człowieku zdjęcia. Policja już zrobiła, możesz się do nich zgłosić i poprosić o udostępnienie. Swoją drogą mieszkam zaraz obok w wieżowcu i obudziłem się o piątej bo myślałem że coś spadło z jakiegoś okna komuś na samochód. Nie było pisku opon więc wjechali z całym rozpędem w autobus. Wyszedłem z domu i widziałem jak to wyglądało. Ludzie ! Jeźdźcie z zapiętymi pasami ! Są wtedy większe szanse ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:28 Zdięcia mu są po to żeby się dowiedzieć jaki autobus został skasowany w tym wypadku. Wiesz koleś ma takie zboczenie zawodowe. A jak to był Solaris to sie chłop zalamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:49 To może spać spokojnie, to nie był Solaris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:51 Jeżeli widziałeś Tych Młodych z wypadku to pewnie rozumiesz...To jest otrzeżenie dla nas wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 09:01 Zgadza się. Trzeba być ostrożnym i nie ufać nawet zielonemu kolorowi i rozejrzeć się zanim się wjedzie na skrzyżowanie. Kiedyś na tym samym skrzyżowaniu stałem na czerwonym swietle w Źródlanej, gdy zapaliło się zielone trochę zamyśliłem się i wyjechałem parę sekund później. Gdy ruszyłem, przez skrzyżowanie normalnie przejechał jakiś debil na czerwonym !!! Gdyby nie moje opóźnienie .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 09:05 A już myślałem, że nie ma normalnie myślących ludzi...Dzięki za Twoje wpisy...Znam Tych ludzi...i smutno mi, że tak sie stało, ale nic się nie odwróci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 09:15 Te swiatła są źle ustawione - często jak przechodzę tam pieszo przez pasy i mam już zielone, to auta jadące Niepodległości (od strony północnej) jeszcze przejeżdzają... Wątpię zeby wszystkie jechaly na czerwonym swietle - moze to jeszcze żółte, ale fakt faktem ze powinni drogowcy to poprawic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :| Re: Tragiczne zderzenie IP: 82.160.8.* 08.05.06, 23:20 eh zdarza sie i najleprzym ale takie jest zycie jednego dnia sie zyje a drugiego umiera takie sa fakty ;/:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:40 masz racje Odpowiedz Link Zgłoś
kszyszek Re: Tragiczne zderzenie 24.04.06, 14:55 Chciałbym zobaczyć jakieś zdjęcie, żeby móc ocenić chociaż trochę z jaką prędkością mógł jechać ten samochód. Autobus mnie w tym momencie guzik obchodzi. To, że udzielam się często w tego typu wątkach nie oznacza, że mam bzika na tym punkcie. Z resztą, gdyby ktoś zobaczył zdjęcia z takiego wypadku, to może następnym razem zdjąłby nogę z gazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:36 Czlowieku na co ty chcesz patrzec!!!! Ja widzialam z okna i mam ten obraz do dzis przed oczami. Żałuje ze to eidzialam bo ciarki mi do tej pory przechodza po ciele. To byla po prostu masakra. widzialam nawet jak kierowca reanimowal jedna dziewczyne. To bylo strasze, walczyl o nia tak bardzo ze az czlowiekowi dech zapieralo w piersiach. tego sie naprawde nie da opisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sadek Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:59 pasy no i tu sie mylisz albo mylicie, kolega tertaz wyprzedzal na podwojnej ciaglej a koles nie zatrzymal sie na stopie no nie wiadomo czyja to wina, koles mial 30 moj kumpel ok 80-90, on bez pasow nic mu sie nie stalo a tata z pasami teraz chodzic nie mzoe i co ? pasy ratuja ? nie wiem co mam o tym myeslec a zgniot byl praktycznie po stronie kierowcy czyli mojego kolegi nei wiem no... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 17:23 takich przypadków jest 1/100. W 99 bez pasów odniesiesz gorsze obrażenia, ale wybór należy do Ciebie. PS. Mój kolega bez pasów za bajtla wyleciał przez szybę. Cud, że przeżył, ale niepocharatanej twarzy nikt mu już nie zwróci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.czest.enion.pl 24.04.06, 09:18 Wracali sobie z dyskoteki wiec wiadomo w jakim mogli byc stanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Love_MPK Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 09:49 A najgorsze w tym wszystkim ze ucierpial autobus:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 16:50 No niestety, zniszczyli autobus, ale najbardziej interesuje mnie jaki, może wiesz Love_MPK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????? Re: Tragiczne zderzenie IP: *.ar.wroc.pl 24.04.06, 17:52 Ponoć krótki ikarus, a czy to 412 czy 415 to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec cz-wa Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:03 Ikarus 412.08#82 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????? Re: Tragiczne zderzenie IP: *.ar.wroc.pl 24.04.06, 19:51 Szkoda go, choć to najmniejsze zło bo one są najmniej udanymi autobusami w taborze MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:00 A czy ma duże uszkodzenia (chodzi mi o to, czy przejdzie NG, czy NB, czy może do kasacji - oby to ostatnie nie)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sadek Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:02 passat napewno do kasacji ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:03 Nie obchodzi mnie Passat, tylko Ikarek.:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsl Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 11:40 Ten autobus(28) wyglądał całkiem nieźle (biorąc pd uwagę że przejechał po torowisku i zatrzymał się na drzewie). Przednia szyba była pęknięta w dwóch miejscach i wgniecione światła po prawej stronie. Dodatkowo wybita była szyba wyjścia ewakuacyjnego. Passat stracił cały przód i nadawał się wyłącznie do kasacji(kiedy przechodziłem był już na lawecie). pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta i adam Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 22:13 ale sobie robicie jaja ciekawe jak sie poczujesy jak taka tragedia ciebie dosiegnie,tez bedzie cie interesowal autobus palancie,bo mnie akurat ta tragedia dotyczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 23:59 Ale mnie nie dosięgnęła, więc interesuje się co stanie z autobusem!!!!!!! I bez palantów proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAła Re: Tragiczne zderzenie IP: *.net / 82.160.62.* 27.04.06, 15:13 Jestes nieczułym tempakiem !!! Nie zycze Ci zeby taka tragedia dotkneła Ciebie i albo Twoich znajomych, ale moze wtedy bys zrozymiał jak sie czuja Ci ktorych bliscy nie zyja:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 01:02 Boze czy wy jestescie chorzy???!!!!! Placzecie nad autobusem?? Nic mnie nie obchodzi autobus jestem z Zarek znam choc z widzenia tych ludzi a czesc nie zyje a druga jest w stanie ciezkim wiec zastanowcie sie co mowicie bo to byli ludzie a nie jakis glupi kawalek blachy!!!! za zycie tych ludzi powinnismy byc gotowi oddac nawet 20 takich autobusow!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 16:53 Tak, jakby poszedł do kasacji to bym płakał, a tylko pytałem w jakim jest stanie, a Ty się nie wypowiadaj, bo pewnie w tej swojej wsi na oczy Autobusu nie widziałeś. I PROSZĘ NIE OBRAŻAĆ AUTOBUSÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirato Re: Tragiczne zderzenie IP: *.net / 82.160.62.* 27.04.06, 22:38 jestes debilem w tym wypadku zginal moj kolega wiec sie niewypowiadaj bo widze ze jestes tempakiem do potegi ktory jeszcze nic o zyciu niewie poza tym ciekawe z jakie ty jestes wsi moze masz zboczenie do autobusów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 22:50 W takim razie współczuję Ci. Tempakiem nie jestem, zapytałem tylko, co się stanie z autobusem - no ileż można to powtarzać. Z wsi nie jestem - i nigdy nie mówię wieśniacy. Zboczenia do Autobusów też nie mam, tylko lubię je tak na swój sposób, i szkoda by mi było, gdyby go skasowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirato Re: Tragiczne zderzenie IP: *.net / 82.160.62.* 27.04.06, 22:38 jestes debilem w tym wypadku zginal moj kolega wiec sie niewypowiadaj bo widze ze jestes tempakiem do potegi ktory jeszcze nic o zyciu niewie poza tym ciekawe z jakie ty jestes wsi moze masz zboczenie do autobusów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nuriel Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:00 Łukasz nigdy nie pił jak prowadził,ja codo jego stanu nie mam nic...Zejdzcie juz troche z tych chłopaków...to sie nie odstanie...[*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jinks Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:03 Czyżbyś oczekiwał odruchów normalności na forum...?Oczywiście u co poniektórych... Odpowiedz Link Zgłoś
lovempk Re: Tragiczne zderzenie 25.04.06, 09:22 Na wszelki wypadek się zalogowałem, żeby nie było zamieszania kto to napisał. Ja się podpisuję jako "lovempk", więc Twój podpis nie jest podszywaniem się pode mnie, ale ripostuję jakby ktoś miał wątpliwości. Co do Ikarusa 412.08 #82, który uczestniczył w tym tragicznym incydencie, to mam nadzieję, że zostanie naprawiony i przywrócony do ruchu. MPK nie może sobie pozwolić na straty w taborze z przyczyn losowych i zapewne pracownicy przedsiębiorstwa zrobią wszystko, by go uratować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EwaKnera To sa moi przyjaciele!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 15:40 Zastanowcie sie co piszecie!! Nie znacie faktow!! Kierowca passata mial 50km/h na liczniku to wina kierowcy autobusu ze spoznil sie do pracy i jechal na zlamanie karku!! Zastanawia mnie Wasza glupota i totalny kretynizm! Autobus jest dla was wazniejszy od zycia ludzkiego? Mam nadzieje ze kierowca autobusu odpowie za to co narobil!! A Wy szukacie sensacji! Czy ktos sie chociaz zastanowil co przezywa rodzina zmarlego w niedziele Michala?? A kierowca passata reanimowal rannych czy ktos o tym wspomnial??Ja znam wszystkich bo sa moimi przyjacoiolmi i serce mi sie kraje jak widze co wypisujecie pod ich adresem. Latwo zniszczyc komus zycie swoimi domyslami-bezpodstawnymi domyslami!! A ta tania gazetka niech sie najpierw dowie o przebiegu wypadku i dopiero pisze o faktach a nie o domyslach-nalezy sie sprostowanie co do tekstu.To nie kierowca passata spowodowal wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec cz-wa Re: To sa moi przyjaciele!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 16:06 Tak oczywiście passat jechali 50 km/h a autobus to z krzyżówki w torowisko przestawiło MPK wraz z policją żeby było na kierowcę passata. Zastanów się co piszesz autobus waży parę ton i żeby go przestawić to musiała być duża siła uderzenia. Po za tym co ma do tego prędkość autobusy przecież to w autobus uderzono a nie autobus uderzył w passata. Widać że chcecie z tych którzy spowodowali ten wypadek zrobić niewinnych i zwalić winne na kierowcę autobusu bo tak lepiej nie? Trudno się pogodzić że osoba bliska spowodowała wypadek śmiertelny., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawy Re: To sa moi przyjaciele!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 16:25 ŚMIERĆ ZA ŚMIERĆ. WIESZAĆ MORDERCÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
kszyszek Re: To sa moi przyjaciele!! 25.04.06, 17:50 Zgadzam się z Tobą w 100%. Rozumiem, że chcą bronić swoich, ale nie za wszelką cenę, robiąc z kierowcy autobusu przestępcę. Współczuję ofiarom i ich rodzinom, ale zastanówcie się jak, powiedzmy półtoratonowy, Passat mógłby z prędkością 50 km/h przesunąć ważący dokładnie 10,1t autobus przez torowisko aż tak, by znalazł się na drzewie. Przecież to by przeczyło prawom fizyki. Mógłby to zrobić co najwyżej z maluchem, czy Cinquecento. Przyjaciele ofiar wypadku... musicie niestety przyznać, że to wasi znajomi popełnili błąd, który ich bardzo słono kosztował. Poza tym, gdyby kierowca Passata był pewny, że to nie on popełnił błąd, nie byłby taki skruszony i zapłakany. Nie wydaje mi się, żeby był zadowolony, gdyby wiedział co tu wypisujecie i jak wyzywacie innych ludzi. Współczuję Wam i uczestnikom wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raddosnyy Re: To sa moi przyjaciele!! IP: *.sfc.pl 26.04.06, 15:26 Nio cóż, to są ludzie z czewy i myślą że jak mają autobusy to już wielka cywilizacja. A prawde mówiąc to to jest dziura jakich mało w Polsce. Znałem dwóch z nich, nie osobiście ale z widzenia. I prosze, pomyślcie cio piszecie [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 16:56 Dzięki Ci, w końcu ktoś mnie poparł. Też mam nadzieję, że szybko wyjedzie, bo w tym roku to niech kasują Migi, a nie niskopodłogowce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raddosnyy Re: Tragiczne zderzenie IP: *.sfc.pl 26.04.06, 20:53 Żarki->wieś, Częstochowa->metropolia XIV wieku. Szaletu miejskiego niema, kino otwarli w zeszłym roku, no to możecie sie czuć jako metropolia. Apropos:Którędy kursuje metro w czewie?? cya Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dla Radosnego Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:48 Pytasz gdzie kursuje metro w Cz-wie ? A powiedz mi czy wy macie choć w tej wsi rondo ? Nie pytam juz o inne poważniejsze budowle :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raddosnyy Re: Tragiczne zderzenie IP: *.sfc.pl 27.04.06, 16:44 rondo nie jest wymiernikiem miasta jakbyś nie wiedział<jaką szkołe kończyłeś, a może miałeś pod górke, bardzo wysoką(pod jasną górke)> czewie do miasta baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dużo brakuje. co widać po poziomie umysłowym niekturych mieszkańców. a i dlaczego skoro to takie cudowne miasto to tak drastycznie spada tam liczba mieszkańców?? cya Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:55 huj z autobusem a tak poza tym to masz czym się przejmować pomyśl nad tym jak czuja się rodzice i znajomi osób z tego wypadku!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:57 Nie znałem tych osób, więc współczuć, to nie znaczy, że nie mogę zapytać co się stanie z autobusem. Dla mnie to jest też powód do przejmowania się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowfca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:06 Nie można oceniać nie znając faktów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafik Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:30 A nie pomyślał nikt, że to kierowca autobusu wymusił. W artykule jest napisane, że prawdopodobnie kierowca passata wjechał na czerwonym. Może było akurat odwrotnie. Policja opiera się pewnie tylko na jego zeznaniach. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że kierowcy autobusów są najgorsi. Jadą większym więc myślą, że wszystko im wolno, także przejazd na czerwonym np. w alejach przy Megasamie to standard. Warto więc pomyśleć, a nie generalizować, że jak jechali o 5 to z dyskoteki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jinks Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:33 Racja!Jeżdze po naszym mieście i czasami zastanawiam sie kto przyzna mi racje po wypadku gdy skasuje mnie autobusik...???!!!!Pewnie jakiś małointeligent odezwie sie na forum, że szkoda Mu autobusiku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowfca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:37 Przy kierowcach autobusów w stolicy nasi to pikuś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jinks Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:40 Właśnie wróciłem ze Skarbówki...i mam na świeżo przed oczami"zawodowych kierowców"jeżdzących autobusami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:25 Oczywiście, że szkoda mi autobusiku. Skasować niemalże nowy autobus przez to, że.... no wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
verbox Re: Tragiczne zderzenie 25.04.06, 19:55 Niemalże nowy, 9 letni autobus? Mam bzika na punkcie autobusów - czego nie ukrywam - ale roztrząsywanie losów jeżdżącej puszki sardynek w takim temacie uważam za nieodpowiednie. Dla mnie wystarczy info, że ma rozbity przód i dziękuję. Czy go wyremontują, czy skasują czy może przeznaczą do crash-testów - mając na uwadze tragedię tego wydarzenia mnie to jest całkowicie obojętne. Zwłaszcza, że tego autobusu nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 19:58 Tak, dla mnie jest nowy - w porównaniu do Jelczy czy Ikarów 280 - i też za nim nie przepadam, ale w tym roku zakup nowych busów się szykuje i bez sensu byłoby go kasować, gdy są stare Migi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELE Re: Tragiczne zderzenie IP: *.ar.wroc.pl 26.04.06, 09:04 Mati, ikarusy 412 to najgorsze autobusy w taborze MPK, a do starych jelczy M-11 czy ikarusów 280 to ich nawet nie porównuj, bo nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 18:00 Dla mnie są lepszy niż Jelcze - przynajmniej tak w nich nie rzegocze, no i są niskopodłogowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELE Re: Tragiczne zderzenie IP: *.ar.wroc.pl 26.04.06, 21:04 Dla Ciebie może tak, bo sie mało na tym znasz. Są najbardziej awaryjnymi autobusami jakie mpk teraz ma. Co z tego że są niskopodłogowe ?? Są dużo ciaśniejsze od migów. Pomieszczą o 1/3 mniej pasazerów niż jelcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:18 No nie wiem czy aż o 1/3, a i tak je wolę od Migów, bo są nowsze. A znam się dość dobrze. Co z tego że niskopodłogowce???? Widziałeś kiedyś jsk stare babcie wsiadają do Miga? Ledwo te kulaski podnoszą. A do Ikara bez problemu i dla nich nie liczy się pojemność. A co do awaryjności - jeżeli dobrze wiem to już wszystkie jeżdżą - nawet #76. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELE Re: Tragiczne zderzenie IP: *.ar.wroc.pl 26.04.06, 22:07 A widziałeś jak te staruszki później siadają w niskopodłogowcach które mają siedzenia na zajebistych podestach. Te babcie muszą sie na nie wdrapywać. Do migów 412 sie nie umywają - a że są nowsze to co z tego. Wiekszość z 412 dużo swojego wieku przestała na parkingu z powodu awarii - jeden to chyba ze dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:11 Akurat 412-stki nie mają aż tylu podestów, gorzej jest w Solarkach(nawet kiedyś słyszałem jedna babka do drugiej mówiła w Solarze - "ło, jak ja tych autobusów nie lubię, dobre, bo niskie, ale te schodki przy siedzeniach, w takich innych to lepiej jest"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 08:31 masz rację ZIELE że światla nie dzialają całą dobę mieszkam na niepodległości i rano ok 5,20 jeżdzę do pracy mówiłam to mnie wyzwali od głupiej Dali by tym ludziom spokój i nie szukali winnych bo nie są od tego .A wypadki na tym skrzyżowaniu to bardzo częsty widok w bialy dzień i wszyscy mieszkający tu o tym wiedzą od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:43 oni jechali na czerwonym,bardzo szybko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca zawodowy Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:34 Gdyby jechał 50-70 km/h to by im się nic nie stało. Ale gó..arze jeżdżący po ulicach myślą że są mistrzami kierownicy. Szkoda tylko że nie zginął kierowca bo jednego debila na drodze byłoby mniej. Ale pasażerowie też są winni temu wypadkowi bo wiedzieli z jakim czubkiem siadają do samochodu. Wcale mi ich nie szkoda. Niech się rozwalają,..chorzy ludzie czekają na dawców organów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jinks Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:36 Boje sie TAKICH zawodowych kierowców jak Ty...Przykro mi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAFIK Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:39 Kierowca zawodowy, a głupoty pisze, że aż miło. Jazda z prędkością 50-70 na godzinę wcale nie gwarantuje przezycia wypadku. A generalizowanie, że młody to głupi i szybko jeździ to już przesada. Wolę młodego kierowcę niż starego, który myśli że wszystkie rozumy pozjadał i czuje się panem całej wsi, po kileiszeczku też pojedzie bo przecież tyle lat za kólkiem i nic się nie stało więc czemu teraz. Makabra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jinks Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:42 Kierowcy nie używający migaczy,przejeżdzający na pomarańczowym/czerwonym,bo może akurat zdąży...to Goście mający troszke więcej niż "gó...arz"lat... Odpowiedz Link Zgłoś
kszyszek Re: Tragiczne zderzenie 24.04.06, 15:01 Racja. Gdyby jechali z dozwoloną prędkością i nawet uderzyli w autobus, to na pewno nikt by nie zginął. Możliwe oczywiście, że ktoś by ucierpiał, ale na pewno nie zginął. Co z tego, że była 5 rano. Przepisy, to przepisy. Wyobraźcie sobie jaka to musiała być prędkość, skoro od siły uderzenia, aż przesunęło autobus, który waży... ładnych parę ton. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 15:08 Nie tylko przesunęło autobus, ale dziewczyna siedząca na tylnym siedzeniu, wypadła przez szybę i leżała KILKADZIESIĄT METRÓW DALEJ. Można więc sobie wyobrazić jaka była siła uderzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:49 Nikt nie wypadl przez szybe!!!! Kierowca wyciagnal ta dziewczyne i zaczal ja reanimowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HH Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:51 A helikopter ratowniczy to w którym miejscu wylądował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Tragiczne zderzenie IP: *.net / 82.160.62.* 24.04.06, 20:23 Wiesz co powiem Ci tylko jedno zansz takie powiedzenie"nie smiej sie dziedku z czyjegos wypadku" MAM nadzieje ze tak I nie zycze Ci zebys skaył tak jak oni bo Tobie tez sie moze takie cos przydarzyc !! To byli moji koledzy , czy Ty sobie zdajsz sprawe co mY tu przezywamy!! Żaden człowiek nie zasługuje na smierc a juz napewno nie tak młodzi ludzie jak oni...:(:( Ty chyba nie masz serca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aro Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 11:44 sami sobie winni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 12:13 Widać że sami gó..arze tutaj na forum, bo prawda was w oczy kole. Jeżdże zawodowo 25 lat i jeszcze nie miałem wypadku z własnej winy. A jak jeżdżą młodociani po ulicach widzę na codzień i aż WŁOS SIĘ NA GŁOWIE JEŻY. Szpanują za kierownicą przed kolegami i koleżankami, a jak się coś stanie to płaczą tak jak kierowca wczorajszego wypadku. Miałem okazję widzieć jego skruszonego i zapłakanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 12:29 widziałam to wszystko na własne oczy.Sama sie rozczuliłam.Zwątpiłam w motoryzacje i brak rozwagi mysle tak mimo mojego nastoletniego wieku.włos na głowie się jerzy.smierć widziana na własne oczy nie w telewizji lub z opowieści... to daje do myślenia ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policjant Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 12:36 Co ja wam tu młodzi kierowcy mogę powiedzieć. Zobaczcie sobie statystyki policyjne, ( one nie kłamią ) która grupa wiekowa kierowców, powoduje najwięcej wypadków a szczególnie śmiertelnych !!!!! Więc już lepiej nie dyskutujcie na tym forum. Bądźcie tacy dobrzy za kierownicą jak tu jesteście w gębie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafik Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 13:21 Są różne stastystyki, jeżeli weźmiemy pod uwagę ilość przejechanych kilometrów to sprawa ma się zupełnie inaczej. Młodzi ludzie po prostu więcej jeżdżą, często w pracy a nie wyprowadzają samochody tylko w soboty i w niedziele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 13:37 Oj chłopie, co ty gadasz za głupoty. Ja rocznie przejeżdzam tyle kilometrów, że ty tego nie wykręcisz przez całe życie. Nie chce mi się z tobą gadać bo lubię rozmowy z ludźmi inteligentnymi. A ty pleciesz nie zastanawiając się nad sensem swoich słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafik Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 13:41 O, mądrala. A skąd wiesz ile kilometrów ja robię, że jesteś taki pewny swego. A może jesteś jednym z tych cwaniaków-rutyniarzy, którzy wszystkie rozumy pozjadali bo dużo jeżdżą. Dużo niekoniecznie znaczy dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 13:44 Ten co wczoraj skończył na autobusie też pewnie mówił że jeździ dużo i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafik Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 13:52 No pewnie, a że był młody to pewnie pijany i naćpany, auto było stare i stuningowane, na liczniku miało 220km/h, w aucie jechało 8 osób w bagażniku jeszcze trzy i pies. Po prostu Polski stereotyp. Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 14:05 Czy był pod wpływem "czegoś" to jeszcze nie wiadomo bo trzeba poczekać na analizę krwi. VW Passat był kilkunastoletni. Na liczniku miał ok 110-120 km/h. W aucie jechało 5 osób. Psa tam nie było. Jeszcze człowieczku chcesz coś wiedzieć ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafik Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 14:48 A ty tam byłeś i wszystko wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 14:20 To bylo tragiczne zdarzenie ja akurat tam bylem na tym zdarzeniu nie doszlo by do tego gdyby mieli troche rozsondku poprostu gnojki za kierownica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dado Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 14:24 Też tak myślę że najpierw trzeba mieć w głowie poukładane a dopiero siadać za kierownicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tragiczne zderzenie IP: *.grosz.prenet.pl 24.04.06, 14:51 " W samochodem znajdowali się... " a to co ? znowu piszemy po polskiemu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia_1988 Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 15:26 gowniarzom zachcialo sie popisowy-jak zwykle,wczoraj zginelo chyba 4 w kujawsko-pomorskim. Odpowiedz Link Zgłoś
wice2 Re: Tragiczne zderzenie 24.04.06, 15:55 Czy mógłby sie ktos ze mną skontaktowac na gg ktoś kto widział ten wypadek lub zna tych ludzi. Tak się nieszczęśliwie składa że zginoł mój kuzyn [*] Bardzo trudno jest się przyzwyczaić do tej myśli, że Go już nie ma. Bardzo proszę o kontakt. Mój nr gg 8244983 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 16:29 A co na to fotoradar,ponoć to urządzenie wszystko wie.Policjanci zamiast zająć się porządkiem i dyscypliną siedzą obok fotoradaru i rżną głupka,szukając lekkiej kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nuriel Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:15 Teraz nie jest pora na proby obwiniania policji...Przeciez nie mogabyc wszedzie i dokladnie w tym miejscu gdzie byl wypadek Odpowiedz Link Zgłoś
nie_stary_kierowca Re: Tragiczne zderzenie 24.04.06, 16:33 Ludzie nie załamujcie mnie! Niektóre komentarze mi się w głowie nie mieszczą! Kto widział że dziewczyna wyleciała z tylnego siedzenia przez przednią szybe na kilka metrów? Dla Twojej wiadomości jełopie - dziewczyna siedziała z przodu była zapięta pasami nie wyleciała z samochodu i jest moją kuzynką! A co do świateł... to pomyślcie ludzie zanim coś napiszecie... skoro była 5 rano to chyba logiczne że światła jeszcze nie działały! A wasze kłutnie chyba jakoś nie pasują do tego artykułu! Kłucić się o Bóg wie co i pisać o markach autobusów komentując wypadek! Żałosne! Chyba logiczne że kierowca jest winny całemu zdarzeniu ale bajki typu młody kierowca jest do du** a stary super zostawcie dzieciom na dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ok Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 17:15 Nie madruj sie tak "nie stary kierowco" bo skoro swiatla nie dzialaly to kierowca passata mial pierwszenstwo przejazdu(widac jakie masz pojecie o tym miejscu...)..I tu musze Cie zaskoczyc ,bo tam swiatla dzialaja cala dobe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELE Re: Tragiczne zderzenie IP: *.ar.wroc.pl 24.04.06, 17:48 No to ja Ci powiem że nie działają całą dobe, a wiem to bo często w nocy jeżdzę od strony zajezdnii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 17:53 Masz rację, te światła działają całą dobę, ale co będziesz tłumaczyć jak tu chyba sami kolesie z Myszkowa ( tamci byli gdzieś z tych stron ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELE Re: Tragiczne zderzenie IP: *.ar.wroc.pl 24.04.06, 17:56 nie działaja całą dobe !!!!!!!!!!!! nie wiem o której sie wyłączają, ale o 2 w nocy to mnie sie nie zdarzyło aby działały !!!!!!! Nie piszcie głupot !!! Jestem z Częstochowy i wiem co pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 07:08 CZE mieszkam w bloku obok ktorego mial miejsce wypadek-swiatla nie dzialaja cala dobe,a ponadto nawet gdy dzialaja to kochani kierowcy wciaz przejezdzaja na czerwonym i to niekoniecznie mlodzi. Sama kilkakrotnie wchodzac na pasy na w tym miejscu o maly wlos nie stracila bym zycia ,a za kierownica sa tez osoby ponoc doswiadczone. Wiec mala rada jezeli owe sporne swiatla juz dzialaja to nie po to by migotaly ku ozdobie . Odpowiedz Link Zgłoś
kszyszek Re: Tragiczne zderzenie 24.04.06, 17:59 Gadacie tu o światłach, a przecież tu nie chodzi głównie o nie. Przecież, gdyby jechali z dozwoloną prędkością, to nawet gdyby wjechali w autobus, to by go nie przesunęli aż do drzewa. Prędkość musiała być ogromna, a przecież to jest miasto i ograniczenie jest chyba do 50. Chociaż nie wiem, bo na Pułaskiego jest do 70. Na pewno jednak nie jest to ograniczenie do 120 km/h. Niestety sami sobie zawinili brawurą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowfca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:25 120 km/h to nie jest "ogromna prędkość" na tej ulicy o 5tei rano gdy ruch jest bliski zerowemu no chyba że ktoś porusza się maluchem lub tramwajem a samochód widzi tylko na ulicy jak go mija. Światła o 5tei tam już działają normalnie tak więc nie ma co się zastanawiać czyja wina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:57 Ty glupku jak mozesz pisac ze 120 to nie jest ogromna predkosc w centrum miasta?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowfca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:59 Jeśli NIepodległości według Ciebie to centrum miasta to kto tu jest głupkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:51 swiatla dzialaly w momencie wypadku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajomy Re: Tragiczne zderzenie IP: *.net / 82.160.62.* 24.04.06, 17:59 nie z myszkowa tylko z Żarek Miasto i chlopaki mieli pecha tego kierwoce to bym za jeja powiesil moj kolega nie zyje :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajomy Re: Tragiczne zderzenie IP: *.net / 82.160.62.* 24.04.06, 17:59 nie z myszkowa tylko z Żarek Miasto i chlopaki mieli pecha tego kierwoce to bym za jaja powiesil moj kolega nie zyje :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajomy Re: Tragiczne zderzenie IP: *.net / 82.160.62.* 24.04.06, 17:59 nie z myszkowa tylko z Żarek Miasto i chlopaki mieli pecha tego kierwoce to bym za jeja powiesil moj kolega nie zyje :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajomy Re: Tragiczne zderzenie IP: *.net / 82.160.62.* 24.04.06, 17:59 nie z myszkowa tylko z Żarek Miasto i chlopaki mieli pecha tego kierwoce to bym za jeje powiesil moj kolega nie zyje :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:09 tego kierowce to Ty palcem nie staraj sie dotykać bo jaja to ja CI urwe a ze jestem równiez z Żarek to nie bedzie problemu ze znalezieniem Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:11 kierowca zawinił, napewno przekroczył prędkość... pewnie jeszcze nie był do końca trzeźwy ale zawsze łatwiej ocenić kogoś niż samego siebie! Cwaniaki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,.,. Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:16 nie wiecie jak było to nie piszcie DEBILE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy 1 Re: Tragiczne zderzenie IP: *.net / 82.160.62.* 24.04.06, 18:17 chlopaki pobawili sie w don kichocie i wracali do domu mieli pecha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ' Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:18 no ty też masz pecha pedalei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacuś Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:16 Kierowca zgnije w pierdlu za tą masakrę !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajoma... Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:36 Czlowieku ja znam ich wszystkich i uwierz ze ten kierowca ktory Twoim zdaniem powinien zgnic w wiezieniu napewno wolal by zginac razem z nimi niz byc teraz w takim stanie psychicznym jak jest...moge Ci strescic w kilku zdaniach co on teraz przezywa...wiec...siedzi w pokoju szpitalnym z nikim nie rozmawia 24 H musi przy nim ktos byc bo inaczej juz dawno by go miedzy nami nie bylo a jedyne slowa ktore wypowiada to "Nic wam nie da ze bedziecie ze mna caly czas bo ja i tak znajde sposob na to zeby ze soba skaczyc" tak wiec prosze skonczcie z glupimi tekstami na tym forum aha i jeszcze jedno on poprostu zasnal za kierownica poniewaz uczyl sie kilka dni pod rzad a oni wszyscy wyciagneli go na sile wiem ze go to wcale nie usprawiedliwia ale teksty w stylu "powinien zgnic w wiezeiniu " nie sa w tej sytuacji odpowiednie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 19:29 powiem wam jedno.... cos mnie trafia jak czytam to forum , też znałem ich wszystkich ... nie pomyslicie o tym że jeden młody chłopak nie żyje, ze drugi dzis umarł w szpitalu, że trzeci chłopak który chyba do konca życia bedzie jezdił na wózku ma żone w ciąży i malutkie dziecko...Że dziewczyna która z nimi jechała dzis miała drugą operacje....tym razem na serce....ZAL MI WAS:(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec cz-wa Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 19:35 A nikt nie pomyśli o kierowcy tego autobusy.On też przezywa to na swój sposób.W koncu w wypdaku, w którym brał udział zginęły osoby, co na jego psychice też odcisnęło się.Być może ten człowiek będzie musiał przechodzić jakąś terapie i może juz nie wrócić do pracy.Niewiadomo jak na to zareaguje jego psychika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kam Re: Tragiczne zderzenie IP: 83.16.102.* 24.04.06, 20:43 No pablo co ty piszesz!!jeden tylko umarł a ten drugi co go już uśmierciłeś leży w szpitalu w śpiączce a wiem to bo przed chwila rozmawiałam z jego mamą!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajoma... Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:40 A pozatym jak nie znacie calej sytuacji to lepiej nie snuc domyslow!!!!!!!!!!!111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swiezy kierowca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:50 Nie widzialem, nie wiem nie pisze wiec na temat wypadku. Drazni mnie lekko jedna sprawa... a mianowicie stereotyp: mlody kierowca-lepiej zeby nie jezdzil. Ok... to w takim razie Ty, Ty , Ty i Ty oddawaj prawo jazdy stary pierniku! Dlaczego? Kiedy zdobyles prawko? jak miales 18 lat? Oj to teraz odpokutuj i nie siadaj kierownica, oczywiscie wy wszyscy byliscie mnia mniam cacy chlopczyki i nigdy nie jezdziliscie w wieku 18 niezgodnie z przepisami. Cudne dzieciaczki... a powiem wam jedno, nie mam jeszcze duzego doswiadczenia kierowcy dlatego nie bede sie wymadrzal, ale jezdzac L'ką z instruktorem swoje widzialem i widzialem TAKICH JAK WY- 40-60 lat wielki pan szos i prosze bardzo: wyprzedzanie bez kierunkowskazu, wymuszanie pierwszenstwa[bo mu sie spieszy], zajezdzanie drogi, trabienie na L, wyprzedzanie pasami dla BUS'ow itp itd. I nie mowcie mi, ze wy jestescie dobrym kierowcami. Przejedz nawet milion kilometrow rocznie, a popytamy sie z przepisow i zobaczymy kto je lepiej zna, oczywiscie ze mlodzi bo sie tego musza nauczyc, a to czy ktos je stosuje czy nie to inna sprawa. Byc moze byla wina kierowcy passata- co nie zmienia faktu, ze nie mogl tym autem jechac bogaty biznesmen swoja bmw'ica lub innym wspanialym autkiem i targac 200 km/h. Wszyscy Ci ktorzy zarzekaja sie, ze oni sa cacy, a tylko mlodzi jezdza jak idioci powinni miec zalozone ograniczniki predkosci do 50 km/h. CHYBA BYSCIE SIE POCIELI JEDEN Z DRUGIM! DLACZEGO? BO WY NIE POTRAFICIE JEZDZIC 50KM/H I KIEDY JEDZIE PRZED WAMI L 45 KM/H TO JEST TRABIENIE I WYZYWANIE. Stary, a glupi! to kolejny polski stereotyp- tym razem trafny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajoma... Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 19:03 Czlowieku ja znam ich wszystkich i uwierz ze ten kierowca ktory Twoim zdaniem powinien zgnic w wiezieniu napewno wolal by zginac razem z nimi niz byc teraz w takim stanie psychicznym jak jest...moge Ci strescic w kilku zdaniach co on teraz przezywa...wiec...siedzi w pokoju szpitalnym z nikim nie rozmawia 24 H musi przy nim ktos byc bo inaczej juz dawno by go miedzy nami nie bylo a jedyne slowa ktore wypowiada to "Nic wam nie da ze bedziecie ze mna caly czas bo ja i tak znajde sposob na to zeby ze soba skaczyc" tak wiec prosze skonczcie z glupimi tekstami na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 19:26 znajoma nie wierze ze znasz Łukasza lepiej niz ja. podziwiam za to że próbujesz go bronić i zgadzam sie z Tobą - po części! Bo prawda jest troszke inna co do niektórych spraw, ale pewnie Ty też doskonale o tym wiesz! Jedno jest pewne! Wolał by zginąć z nimi niż żyć z tym ciężarem, każdy by wolał! Popełnił błąd to prawda, ale każdy je popełnia... ludzie więcej zrozumienia! Zrobił źle i odpowie za to napewno a wasze obelgi są bezsensowne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danon Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:05 Mati jestes konkretnym debilem piszac cos takiego ze wazniejszy autobus !!! Na twoim miejscu nie radze zeby sie stalo tak trobie sorka zapomniałem ty jezdzisz autobusami !!! Jak jestes taki zboczony na punkcie tych autobusów to se kup takiego i trzymaj w garazu idioto !!!! Mlodzi ludzie zgineli zdarzyla sie tragedia a ty autobusik 1!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:10 Wcale nie napisałem, że ważniejszy autobus. Tylko interesuje mnie jego los - Ciebie nie musi. Owszem, jeżdżę autobusami, bo nie lubię samochodów. A kupić go - bardzo chętnie, tylko nie byłoby mnie stać. No i dlaczego mnie obrażasz - czy ja Ciebie obraziłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danon Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:32 Nie obraziłes mnie ale ludzi ktorzy tam jechali i kierowce autobusu tragediua sie zdarzyła nie wiadomo kto zawinił a Ty ciekawe "co z autobusem czy do kasacji pujdzie" przeciez Ty sie wykazujesz swoim 5 letnim rozumem chociaz sorka moja kuzynka 3 letnia by lepiej to powiedziała od Ciebei co niektórzy na tymn forum to banda buraków bo to nie wasi znajomi !!!!!! i nie szpanujcie tak jacy wy to dobrzy (coniektórzy) kierowcy jestescie bo nie wierze ze sami czasem nie pocisniecie sobie samochodem zaruwno młody jak i stary człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maczo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:37 Ooo, widzę że wieśniaki z Żarek i Myszkowa, skończyli pasienie krów, wydoili bydlę i zasiedli do kompiuterów, bo wiele się tu was zaroiło :-) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobi Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:39 Ale wy tu piepszycie. Nie, to nie była wina kierowcy passata, ani kierowcy autobusu, tylko.....wina kierowcy pośpiesznego do Żarek. DEBILE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:43 Słuchaj, nawet nie myślałem, żeby obrazić kogokolwiek. Po prostu chciałem się dowiedzieć, co z busem, mnie to interesuje (wybacz, że akurat na tym artykule), ale spotkałem tu "love_mpk", któremu też żal - taki na swój sposób - busu. Zapytałem go co z busem, czy pójdzie do kasacji, czy do remontu i że też mi go szkoda - a że inni napisali, że jestem nienormalny i głupi no to zacząłem się bronić i pisać, że jestem MKM-em itp. I sorry, ale bardziej mnie interesuje bus, bo nawet nie wiedziałem o tym wypadku, dowiedziałem się wczoraj, ze strony o komunikacji miejskiej, a tych ludzi nie znałem, nie widziałem ani nic. Wybacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 19:38 Odezwał się figo fago ze wsi Częstochowa podejrzewam i uważa, iż wieśniaki z powiatu nie widzą świateł. Przykre jest to raczej co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 19:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona!!!!! Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:37 Ka: Ty jestes wiesniakiem i na dodatek widac jaki masz poziom inteligencji chyba mamusia Cie nie nauczyla ze nie ladnie jest tak sie odnosic do kobiet...po raz kolejny pytam was debile czy milo by wam bylo poczytac cos takiego o waszych najblizszych lub znajomych!!??!!??!! Pytam inteligencie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona!!!!! Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:04 Czlowieku zastanow sie co piszesz bo tak sie sklada ze tez jestem z tej"wsi" i w tym momecie nie ma znaczenia gdzie oni mysleli ze sa wazne jest to ze nie zyje dwoch mlodych ludzi wiec przemysl to bo nigdy nie wiadomo co Cie moze w życiu spotkac...a Wy sobie robicie posmiewisko na tym forum nie zdajac sobie sprawy z powagi calej ten sytuacji...a Ty malo inteligetna istoto pomysl jak moga sie czuc osoby takie jak ja...czyli znajomi i rodzina...pomysl jak Ty bys sie czul czytajac takie rzeczy...i to Ty masz peszek ze Bog nie dal Ci rozumku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrrrrrr... [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:18 To jest jedna chwila Bambusy ! :// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol :[ Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:25 "A najgorsze w tym wszystkim ze ucierpial autobus" nie no k.urwa tym mnie roz.jebales Masz MÓZG Chcesz ODKUPIE ci ten pie..ony AUTOBUS / TYLKO przywróć ich do życie poj.ebańcu / żal mi Cie .. lecz sie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:29 Bardzo proszę, o nie obrażanie autobusów. Nie jest wykluczone, że pójdzie do kasacji - to byłaby ogromna strata dla MPK - no ale jeśli ty odkupisz to proszę bardzo. Odpowiedz Link