Dodaj do ulubionych

Tragiczne zderzenie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 00:07
Kierowca myslal ,ze jest juz u siebie na wsi gdzie nie ma swiatel,a tu taki
peszek...Przykre.
Obserwuj wątek
    • Gość: zzz Przykre ale prawdziwe IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 24.04.06, 06:54
      Moldzi kierowcy nie maja swiadomosci ze musza zapewnic bezpieczenstwo swoim
      pasazerom, a czesto przez glupie popisy i nonszalancje narazaja ich na
      niebezpieczenstwo i smierc :(
      • Gość: XYZ Re: Przykre ale prawdziwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 22:53
        PROPONUJĘ CHŁOPAKOM Z ŻAREK ŚCIĄGNĄĆ NOGĘ Z HAMULCA !!! Wasi koledzy nie żyją.
        Nie jeden daje piękne popisówki... po co ??? Chyba spieszy Wan się do ziemi ;/
        • Gość: a Re: Przykre ale prawdziwe IP: *.nwrk.east.verizon.net 25.04.06, 16:57
          nie pozostaje nic tylko wspolczuc rodzina ofiar
    • Gość: majka Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 07:06
      Przecież to wina kierowcy passata a nie kierowcy. To ci młodzi czuli sie jakby
      byli u siebie w domu i wszystko im było wolno. Może i było im wolno ale ten
      jeden chyba nie jest z tego zadowolony.
      • Gość: majka Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:07
        zawsze czytam ze zrozumieniem ;)
    • Gość: majka Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 07:08
      ty to nawet nie rozumiesz co czytasz, ciekawe jakby ci poszła w dzisiejszych
      czasach matura z rozumienia tekstu pisanego, chyba ze jej w ogóle nie masz, to
      inny problem.
      • kszyszek Re: Tragiczne zderzenie 24.04.06, 07:28
        Ma ktoś może jakieś zdjęcia z wypadku? Jeśli tak to proszę o podesłanie mi ich
        na maila: kszyszek@wp.pl
        • Gość: wkurzony Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 07:50
          Jesteście chorzy...Pomijając wszelkie fakty, tam byli ludzie!!!Znaliście
          Ich?Szukacie sensacji...Kretynii!!!
        • Gość: Jacek Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:06
          A po co ci człowieku zdjęcia. Policja już zrobiła, możesz się do nich zgłosić i poprosić o udostępnienie. Swoją drogą mieszkam zaraz obok w wieżowcu i obudziłem się o piątej bo myślałem że coś spadło z jakiegoś okna komuś na samochód. Nie było pisku opon więc wjechali z całym rozpędem w autobus. Wyszedłem z domu i widziałem jak to wyglądało. Ludzie ! Jeźdźcie z zapiętymi pasami ! Są wtedy większe szanse !
          • Gość: ktos Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:28
            Zdięcia mu są po to żeby się dowiedzieć jaki autobus został skasowany w tym
            wypadku. Wiesz koleś ma takie zboczenie zawodowe. A jak to był Solaris to sie
            chłop zalamie.
            • Gość: Jacek Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:49
              To może spać spokojnie, to nie był Solaris
              • Gość: as Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:51
                Jeżeli widziałeś Tych Młodych z wypadku to pewnie rozumiesz...To jest otrzeżenie
                dla nas wszystkich...
                • Gość: Jacek Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 09:01
                  Zgadza się. Trzeba być ostrożnym i nie ufać nawet zielonemu kolorowi i rozejrzeć się zanim się wjedzie na skrzyżowanie. Kiedyś na tym samym skrzyżowaniu stałem na czerwonym swietle w Źródlanej, gdy zapaliło się zielone trochę zamyśliłem się i wyjechałem parę sekund później. Gdy ruszyłem, przez skrzyżowanie normalnie przejechał jakiś debil na czerwonym !!! Gdyby nie moje opóźnienie ....
                  • Gość: As Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 09:05
                    A już myślałem, że nie ma normalnie myślących ludzi...Dzięki za Twoje
                    wpisy...Znam Tych ludzi...i smutno mi, że tak sie stało, ale nic się nie odwróci...
                    • Gość: Remo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 09:15
                      Te swiatła są źle ustawione - często jak przechodzę tam pieszo przez pasy i mam
                      już zielone, to auta jadące Niepodległości (od strony północnej) jeszcze
                      przejeżdzają... Wątpię zeby wszystkie jechaly na czerwonym swietle - moze to
                      jeszcze żółte, ale fakt faktem ze powinni drogowcy to poprawic...
                    • Gość: :| Re: Tragiczne zderzenie IP: 82.160.8.* 08.05.06, 23:20
                      eh zdarza sie i najleprzym ale takie jest zycie jednego dnia sie zyje a drugiego umiera takie sa fakty ;/:(
                  • Gość: kama Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:40
                    masz racje
            • kszyszek Re: Tragiczne zderzenie 24.04.06, 14:55
              Chciałbym zobaczyć jakieś zdjęcie, żeby móc ocenić chociaż trochę z jaką
              prędkością mógł jechać ten samochód. Autobus mnie w tym momencie guzik
              obchodzi. To, że udzielam się często w tego typu wątkach nie oznacza, że mam
              bzika na tym punkcie. Z resztą, gdyby ktoś zobaczył zdjęcia z takiego wypadku,
              to może następnym razem zdjąłby nogę z gazu.
              • Gość: milka Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:36
                Czlowieku na co ty chcesz patrzec!!!! Ja widzialam z okna i mam ten obraz do
                dzis przed oczami. Żałuje ze to eidzialam bo ciarki mi do tej pory przechodza po
                ciele. To byla po prostu masakra. widzialam nawet jak kierowca reanimowal jedna
                dziewczyne. To bylo strasze, walczyl o nia tak bardzo ze az czlowiekowi dech
                zapieralo w piersiach. tego sie naprawde nie da opisac.
          • Gość: sadek Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:59
            pasy no i tu sie mylisz albo mylicie, kolega tertaz wyprzedzal na podwojnej
            ciaglej a koles nie zatrzymal sie na stopie no nie wiadomo czyja to wina, koles
            mial 30 moj kumpel ok 80-90, on bez pasow nic mu sie nie stalo a tata z pasami
            teraz chodzic nie mzoe i co ? pasy ratuja ? nie wiem co mam o tym myeslec a
            zgniot byl praktycznie po stronie kierowcy czyli mojego kolegi nei wiem no...
            • Gość: Olo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 17:23
              takich przypadków jest 1/100. W 99 bez pasów odniesiesz gorsze obrażenia, ale
              wybór należy do Ciebie.

PS. Mój kolega bez pasów za bajtla wyleciał przez szybę. Cud, że przeżył, ale
              niepocharatanej twarzy nikt mu już nie zwróci.
    • Gość: kierowca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.czest.enion.pl 24.04.06, 09:18
      Wracali sobie z dyskoteki wiec wiadomo w jakim mogli byc stanie...
      • Gość: Love_MPK Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 09:49
        A najgorsze w tym wszystkim ze ucierpial autobus:((((
        • Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 16:50
          No niestety, zniszczyli autobus, ale najbardziej interesuje mnie jaki, może
          wiesz Love_MPK?
          • Gość: ????? Re: Tragiczne zderzenie IP: *.ar.wroc.pl 24.04.06, 17:52
            Ponoć krótki ikarus, a czy to 412 czy 415 to nie wiem.
            • Gość: mieszkaniec cz-wa Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:03
              Ikarus 412.08#82
              • Gość: ????? Re: Tragiczne zderzenie IP: *.ar.wroc.pl 24.04.06, 19:51
                Szkoda go, choć to najmniejsze zło bo one są najmniej udanymi autobusami w
                taborze MPK.
                • Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:00
                  A czy ma duże uszkodzenia (chodzi mi o to, czy przejdzie NG, czy NB, czy może
                  do kasacji - oby to ostatnie nie)?
                  • Gość: sadek Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:02
                    passat napewno do kasacji ;]
                    • Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:03
                      Nie obchodzi mnie Passat, tylko Ikarek.:P
                      • Gość: dsl Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 11:40
                        Ten autobus(28) wyglądał całkiem nieźle (biorąc pd uwagę że przejechał po
                        torowisku i zatrzymał się na drzewie). Przednia szyba była pęknięta w dwóch
                        miejscach i wgniecione światła po prawej stronie. Dodatkowo wybita była szyba
                        wyjścia ewakuacyjnego. Passat stracił cały przód i nadawał się wyłącznie do
                        kasacji(kiedy przechodziłem był już na lawecie).
                        pzdr.
          • Gość: aneta i adam Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 22:13
            ale sobie robicie jaja ciekawe jak sie poczujesy jak taka tragedia ciebie
            dosiegnie,tez bedzie cie interesowal autobus palancie,bo mnie akurat ta
            tragedia dotyczy
            • Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 23:59
              Ale mnie nie dosięgnęła, więc interesuje się co stanie z autobusem!!!!!!! I bez
              palantów proszę.
              • Gość: MAła Re: Tragiczne zderzenie IP: *.net / 82.160.62.* 27.04.06, 15:13
                Jestes nieczułym tempakiem !!! Nie zycze Ci zeby taka tragedia dotkneła Ciebie i
                albo Twoich znajomych, ale moze wtedy bys zrozymiał jak sie czuja Ci ktorych
                bliscy nie zyja:(:(
        • Gość: Ktos Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 01:02
          Boze czy wy jestescie chorzy???!!!!! Placzecie nad autobusem?? Nic mnie nie obchodzi autobus jestem z Zarek znam choc z widzenia tych ludzi a czesc nie zyje a druga jest w stanie ciezkim wiec zastanowcie sie co mowicie bo to byli ludzie a nie jakis glupi kawalek blachy!!!! za zycie tych ludzi powinnismy byc gotowi oddac nawet 20 takich autobusow!!!!
          • Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 16:53
            Tak, jakby poszedł do kasacji to bym płakał, a tylko pytałem w jakim jest
            stanie, a Ty się nie wypowiadaj, bo pewnie w tej swojej wsi na oczy Autobusu
            nie widziałeś. I PROSZĘ NIE OBRAŻAĆ AUTOBUSÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: pirato Re: Tragiczne zderzenie IP: *.net / 82.160.62.* 27.04.06, 22:38
              jestes debilem w tym wypadku zginal moj kolega wiec sie niewypowiadaj bo widze
              ze jestes tempakiem do potegi ktory jeszcze nic o zyciu niewie poza tym ciekawe
              z jakie ty jestes wsi moze masz zboczenie do autobusów
              • Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 22:50
                W takim razie współczuję Ci. Tempakiem nie jestem, zapytałem tylko, co się
                stanie z autobusem - no ileż można to powtarzać. Z wsi nie jestem - i nigdy nie
                mówię wieśniacy. Zboczenia do Autobusów też nie mam, tylko lubię je tak na swój
                sposób, i szkoda by mi było, gdyby go skasowali.
        • Gość: Nuriel Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:00
          Łukasz nigdy nie pił jak prowadził,ja codo jego stanu nie mam nic...Zejdzcie
          juz troche z tych chłopaków...to sie nie odstanie...[*]
          • Gość: Jinks Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:03
            Czyżbyś oczekiwał odruchów normalności na forum...?Oczywiście u co poniektórych...
        • lovempk Re: Tragiczne zderzenie 25.04.06, 09:22
          Na wszelki wypadek się zalogowałem, żeby nie było zamieszania kto to napisał.
          Ja się podpisuję jako "lovempk", więc Twój podpis nie jest podszywaniem się
          pode mnie, ale ripostuję jakby ktoś miał wątpliwości.

Co do Ikarusa 412.08 #82, który uczestniczył w tym tragicznym incydencie, to
          mam nadzieję, że zostanie naprawiony i przywrócony do ruchu. MPK nie może sobie
          pozwolić na straty w taborze z przyczyn losowych i zapewne pracownicy
          przedsiębiorstwa zrobią wszystko, by go uratować.
          • Gość: EwaKnera To sa moi przyjaciele!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 15:40
            Zastanowcie sie co piszecie!! Nie znacie faktow!! Kierowca passata mial 50km/h
            na liczniku to wina kierowcy autobusu ze spoznil sie do pracy i jechal na
            zlamanie karku!! Zastanawia mnie Wasza glupota i totalny kretynizm! Autobus
            jest dla was wazniejszy od zycia ludzkiego? Mam nadzieje ze kierowca autobusu
            odpowie za to co narobil!! A Wy szukacie sensacji! Czy ktos sie chociaz
            zastanowil co przezywa rodzina zmarlego w niedziele Michala?? A kierowca
            passata reanimowal rannych czy ktos o tym wspomnial??Ja znam wszystkich bo sa
            moimi przyjacoiolmi i serce mi sie kraje jak widze co wypisujecie pod ich
            adresem. Latwo zniszczyc komus zycie swoimi domyslami-bezpodstawnymi
            domyslami!! A ta tania gazetka niech sie najpierw dowie o przebiegu wypadku i
            dopiero pisze o faktach a nie o domyslach-nalezy sie sprostowanie co do
            tekstu.To nie kierowca passata spowodowal wypadek.
            • Gość: mieszkaniec cz-wa Re: To sa moi przyjaciele!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 16:06
              Tak oczywiście passat jechali 50 km/h a autobus to z krzyżówki w torowisko
              przestawiło MPK wraz z policją żeby było na kierowcę passata. Zastanów się co
              piszesz autobus waży parę ton i żeby go przestawić to musiała być duża siła
              uderzenia. Po za tym co ma do tego prędkość autobusy przecież to w autobus
              uderzono a nie autobus uderzył w passata. Widać że chcecie z tych którzy
              spowodowali ten wypadek zrobić niewinnych i zwalić winne na kierowcę autobusu bo
              tak lepiej nie? Trudno się pogodzić że osoba bliska spowodowała wypadek śmiertelny.,
              • Gość: Prawy Re: To sa moi przyjaciele!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 16:25
                ŚMIERĆ ZA ŚMIERĆ. WIESZAĆ MORDERCÓW.
              • kszyszek Re: To sa moi przyjaciele!! 25.04.06, 17:50
                Zgadzam się z Tobą w 100%. Rozumiem, że chcą bronić swoich, ale nie za wszelką
                cenę, robiąc z kierowcy autobusu przestępcę. Współczuję ofiarom i ich rodzinom,
                ale zastanówcie się jak, powiedzmy półtoratonowy, Passat mógłby z prędkością 50
                km/h przesunąć ważący dokładnie 10,1t autobus przez torowisko aż tak, by
                znalazł się na drzewie. Przecież to by przeczyło prawom fizyki. Mógłby to
                zrobić co najwyżej z maluchem, czy Cinquecento. Przyjaciele ofiar wypadku...
                musicie niestety przyznać, że to wasi znajomi popełnili błąd, który ich bardzo
                słono kosztował. Poza tym, gdyby kierowca Passata był pewny, że to nie on
                popełnił błąd, nie byłby taki skruszony i zapłakany. Nie wydaje mi się, żeby
                był zadowolony, gdyby wiedział co tu wypisujecie i jak wyzywacie innych ludzi.
                Współczuję Wam i uczestnikom wypadku.
            • Gość: raddosnyy Re: To sa moi przyjaciele!! IP: *.sfc.pl 26.04.06, 15:26
              Nio cóż, to są ludzie z czewy i myślą że jak mają autobusy to już wielka cywilizacja. A prawde mówiąc to to jest dziura jakich mało w Polsce. Znałem dwóch z nich, nie osobiście ale z widzenia. I prosze, pomyślcie cio piszecie [*]
          • Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 16:56
            Dzięki Ci, w końcu ktoś mnie poparł. Też mam nadzieję, że szybko wyjedzie, bo w
            tym roku to niech kasują Migi, a nie niskopodłogowce.
            • Gość: raddosnyy Re: Tragiczne zderzenie IP: *.sfc.pl 26.04.06, 20:53
              Żarki->wieś, Częstochowa->metropolia XIV wieku. Szaletu miejskiego niema, kino otwarli w zeszłym roku, no to możecie sie czuć jako metropolia. Apropos:Którędy kursuje metro w czewie??

cya
              • Gość: Dla Radosnego Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:48
                Pytasz gdzie kursuje metro w Cz-wie ? A powiedz mi czy wy macie choć w tej wsi
                rondo ? Nie pytam juz o inne poważniejsze budowle :-)
                • Gość: raddosnyy Re: Tragiczne zderzenie IP: *.sfc.pl 27.04.06, 16:41
                • Gość: raddosnyy Re: Tragiczne zderzenie IP: *.sfc.pl 27.04.06, 16:44
                  rondo nie jest wymiernikiem miasta jakbyś nie wiedział<jaką szkołe kończyłeś, a może miałeś pod górke, bardzo wysoką(pod jasną górke)> czewie do miasta baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dużo brakuje. co widać po poziomie umysłowym niekturych mieszkańców. a i dlaczego skoro to takie cudowne miasto to tak drastycznie spada tam liczba mieszkańców??

cya
        • Gość: kolega Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:55
          huj z autobusem a tak poza tym to masz czym się przejmować pomyśl nad tym jak
          czuja się rodzice i znajomi osób z tego wypadku!!
          • Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:57
            Nie znałem tych osób, więc współczuć, to nie znaczy, że nie mogę zapytać co się
            stanie z autobusem. Dla mnie to jest też powód do przejmowania się.
      • Gość: kierowfca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:06
        Nie można oceniać nie znając faktów...
        • Gość: Rafik Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:30
          A nie pomyślał nikt, że to kierowca autobusu wymusił. W artykule jest napisane,
          że prawdopodobnie kierowca passata wjechał na czerwonym. Może było akurat
          odwrotnie. Policja opiera się pewnie tylko na jego zeznaniach. Z własnego
          doświadczenia mogę powiedzieć, że kierowcy autobusów są najgorsi. Jadą większym
          więc myślą, że wszystko im wolno, także przejazd na czerwonym np. w alejach
          przy Megasamie to standard. Warto więc pomyśleć, a nie generalizować, że jak
          jechali o 5 to z dyskoteki.
          • Gość: Jinks Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:33
            Racja!Jeżdze po naszym mieście i czasami zastanawiam sie kto przyzna mi racje po
            wypadku gdy skasuje mnie autobusik...???!!!!Pewnie jakiś małointeligent odezwie
            sie na forum, że szkoda Mu autobusiku...
            • Gość: kierowfca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:37
              Przy kierowcach autobusów w stolicy nasi to pikuś :)
              • Gość: Jinks Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:40
                Właśnie wróciłem ze Skarbówki...i mam na świeżo przed oczami"zawodowych
                kierowców"jeżdzących autobusami...
            • Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:25
              Oczywiście, że szkoda mi autobusiku. Skasować niemalże nowy autobus przez to,
              że.... no wiesz.
              • verbox Re: Tragiczne zderzenie 25.04.06, 19:55
                Niemalże nowy, 9 letni autobus?
                Mam bzika na punkcie autobusów - czego nie ukrywam - ale roztrząsywanie losów
                jeżdżącej puszki sardynek w takim temacie uważam za nieodpowiednie. Dla mnie
                wystarczy info, że ma rozbity przód i dziękuję. Czy go wyremontują, czy skasują
                czy może przeznaczą do crash-testów - mając na uwadze tragedię tego wydarzenia
                mnie to jest całkowicie obojętne. Zwłaszcza, że tego autobusu nie lubię.
                • Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 19:58
                  Tak, dla mnie jest nowy - w porównaniu do Jelczy czy Ikarów 280 - i też za nim
                  nie przepadam, ale w tym roku zakup nowych busów się szykuje i bez sensu byłoby
                  go kasować, gdy są stare Migi.
                  • Gość: ZIELE Re: Tragiczne zderzenie IP: *.ar.wroc.pl 26.04.06, 09:04
                    Mati, ikarusy 412 to najgorsze autobusy w taborze MPK, a do starych jelczy M-11
                    czy ikarusów 280 to ich nawet nie porównuj, bo nie wypada.
                    • Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 18:00
                      Dla mnie są lepszy niż Jelcze - przynajmniej tak w nich nie rzegocze, no i są
                      niskopodłogowe.
                      • Gość: ZIELE Re: Tragiczne zderzenie IP: *.ar.wroc.pl 26.04.06, 21:04
                        Dla Ciebie może tak, bo sie mało na tym znasz. Są najbardziej awaryjnymi
                        autobusami jakie mpk teraz ma. Co z tego że są niskopodłogowe ?? Są dużo
                        ciaśniejsze od migów. Pomieszczą o 1/3 mniej pasazerów niż jelcze.
                        • Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:18
                          No nie wiem czy aż o 1/3, a i tak je wolę od Migów, bo są nowsze. A znam się
                          dość dobrze. Co z tego że niskopodłogowce???? Widziałeś kiedyś jsk stare babcie
                          wsiadają do Miga? Ledwo te kulaski podnoszą. A do Ikara bez problemu i dla nich
                          nie liczy się pojemność. A co do awaryjności - jeżeli dobrze wiem to już
                          wszystkie jeżdżą - nawet #76.
                          • Gość: ZIELE Re: Tragiczne zderzenie IP: *.ar.wroc.pl 26.04.06, 22:07
                            A widziałeś jak te staruszki później siadają w niskopodłogowcach które mają
                            siedzenia na zajebistych podestach. Te babcie muszą sie na nie wdrapywać. Do
                            migów 412 sie nie umywają - a że są nowsze to co z tego. Wiekszość z 412 dużo
                            swojego wieku przestała na parkingu z powodu awarii - jeden to chyba ze dwa lata.
                            • Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:11
                              Akurat 412-stki nie mają aż tylu podestów, gorzej jest w Solarkach(nawet kiedyś
                              słyszałem jedna babka do drugiej mówiła w Solarze - "ło, jak ja tych autobusów
                              nie lubię, dobre, bo niskie, ale te schodki przy siedzeniach, w takich innych
                              to lepiej jest").
                            • Gość: wiola Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 08:31
                              masz rację ZIELE że światla nie dzialają całą dobę mieszkam na niepodległości i
                              rano ok 5,20 jeżdzę do pracy mówiłam to mnie wyzwali od głupiej Dali by tym
                              ludziom spokój i nie szukali winnych bo nie są od tego .A wypadki na tym
                              skrzyżowaniu to bardzo częsty widok w bialy dzień i wszyscy mieszkający tu o
                              tym wiedzą od lat.
          • Gość: kama Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:43
            oni jechali na czerwonym,bardzo szybko...
    • Gość: Kierowca zawodowy Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:34
      Gdyby jechał 50-70 km/h to by im się nic nie stało. Ale gó..arze jeżdżący po
      ulicach myślą że są mistrzami kierownicy. Szkoda tylko że nie zginął kierowca bo
      jednego debila na drodze byłoby mniej. Ale pasażerowie też są winni temu
      wypadkowi bo wiedzieli z jakim czubkiem siadają do samochodu. Wcale mi ich nie
      szkoda. Niech się rozwalają,..chorzy ludzie czekają na dawców organów.
      • Gość: Jinks Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:36
        Boje sie TAKICH zawodowych kierowców jak Ty...Przykro mi...
      • Gość: RAFIK Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:39
        Kierowca zawodowy, a głupoty pisze, że aż miło. Jazda z prędkością 50-70 na
        godzinę wcale nie gwarantuje przezycia wypadku. A generalizowanie, że młody to
        głupi i szybko jeździ to już przesada. Wolę młodego kierowcę niż starego, który
        myśli że wszystkie rozumy pozjadał i czuje się panem całej wsi, po kileiszeczku
        też pojedzie bo przecież tyle lat za kólkiem i nic się nie stało więc czemu
        teraz. Makabra.
        • Gość: Jinks Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:42
          Kierowcy nie używający migaczy,przejeżdzający na pomarańczowym/czerwonym,bo może
          akurat zdąży...to Goście mający troszke więcej niż "gó...arz"lat...
      • kszyszek Re: Tragiczne zderzenie 24.04.06, 15:01
        Racja. Gdyby jechali z dozwoloną prędkością i nawet uderzyli w autobus, to na
        pewno nikt by nie zginął. Możliwe oczywiście, że ktoś by ucierpiał, ale na
        pewno nie zginął. Co z tego, że była 5 rano. Przepisy, to przepisy. Wyobraźcie
        sobie jaka to musiała być prędkość, skoro od siły uderzenia, aż przesunęło
        autobus, który waży... ładnych parę ton.
        • Gość: jaca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 15:08
          Nie tylko przesunęło autobus, ale dziewczyna siedząca na tylnym siedzeniu,
          wypadła przez szybę i leżała KILKADZIESIĄT METRÓW DALEJ. Można więc sobie
          wyobrazić jaka była siła uderzenia.
          • Gość: milka Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:49
            Nikt nie wypadl przez szybe!!!! Kierowca wyciagnal ta dziewczyne i zaczal ja
            reanimowac.
            • Gość: HH Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:51
              A helikopter ratowniczy to w którym miejscu wylądował?
      • Gość: Ktoś Re: Tragiczne zderzenie IP: *.net / 82.160.62.* 24.04.06, 20:23
        Wiesz co powiem Ci tylko jedno zansz takie powiedzenie"nie smiej sie dziedku z
        czyjegos wypadku" MAM nadzieje ze tak I nie zycze Ci zebys skaył tak jak oni bo
        Tobie tez sie moze takie cos przydarzyc !! To byli moji koledzy , czy Ty sobie
        zdajsz sprawe co mY tu przezywamy!! Żaden człowiek nie zasługuje na smierc a juz
        napewno nie tak młodzi ludzie jak oni...:(:( Ty chyba nie masz serca!!!
    • Gość: aro Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 11:44
      sami sobie winni
    • Gość: pp Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 12:13
      Widać że sami gó..arze tutaj na forum, bo prawda was w oczy kole. Jeżdże
      zawodowo 25 lat i jeszcze nie miałem wypadku z własnej winy. A jak jeżdżą
      młodociani po ulicach widzę na codzień i aż WŁOS SIĘ NA GŁOWIE JEŻY. Szpanują za
      kierownicą przed kolegami i koleżankami, a jak się coś stanie to płaczą tak jak
      kierowca wczorajszego wypadku. Miałem okazję widzieć jego skruszonego i zapłakanego.
    • Gość: paulina Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 12:29
      widziałam to wszystko na własne oczy.Sama sie rozczuliłam.Zwątpiłam w
      motoryzacje i brak rozwagi mysle tak mimo mojego nastoletniego wieku.włos na
      głowie się jerzy.smierć widziana na własne oczy nie w telewizji lub z
      opowieści... to daje do myślenia ;-((
    • Gość: policjant Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 12:36
      Co ja wam tu młodzi kierowcy mogę powiedzieć. Zobaczcie sobie statystyki
      policyjne, ( one nie kłamią ) która grupa wiekowa kierowców, powoduje najwięcej
      wypadków a szczególnie śmiertelnych !!!!! Więc już lepiej nie dyskutujcie na tym
      forum. Bądźcie tacy dobrzy za kierownicą jak tu jesteście w gębie.
      • Gość: Rafik Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 13:21
        Są różne stastystyki, jeżeli weźmiemy pod uwagę ilość przejechanych kilometrów
        to sprawa ma się zupełnie inaczej. Młodzi ludzie po prostu więcej jeżdżą,
        często w pracy a nie wyprowadzają samochody tylko w soboty i w niedziele.
        • Gość: jaca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 13:37
          Oj chłopie, co ty gadasz za głupoty. Ja rocznie przejeżdzam tyle kilometrów, że
          ty tego nie wykręcisz przez całe życie. Nie chce mi się z tobą gadać bo lubię
          rozmowy z ludźmi inteligentnymi. A ty pleciesz nie zastanawiając się nad sensem
          swoich słów.
          • Gość: Rafik Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 13:41
            O, mądrala. A skąd wiesz ile kilometrów ja robię, że jesteś taki pewny swego. A
            może jesteś jednym z tych cwaniaków-rutyniarzy, którzy wszystkie rozumy
            pozjadali bo dużo jeżdżą. Dużo niekoniecznie znaczy dobrze.
            • Gość: jaca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 13:44
              Ten co wczoraj skończył na autobusie też pewnie mówił że jeździ dużo i dobrze.
              • Gość: Rafik Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 13:52
                No pewnie, a że był młody to pewnie pijany i naćpany, auto było stare i
                stuningowane, na liczniku miało 220km/h, w aucie jechało 8 osób w bagażniku
                jeszcze trzy i pies. Po prostu Polski stereotyp. Gratuluję.
                • Gość: jaca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 14:05
                  Czy był pod wpływem "czegoś" to jeszcze nie wiadomo bo trzeba poczekać na
                  analizę krwi. VW Passat był kilkunastoletni. Na liczniku miał ok 110-120 km/h. W
                  aucie jechało 5 osób. Psa tam nie było. Jeszcze człowieczku chcesz coś wiedzieć
                  ??????
                  • Gość: Rafik Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 14:48
                    A ty tam byłeś i wszystko wiesz.
    • Gość: Mateusz Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 14:20
      To bylo tragiczne zdarzenie ja akurat tam bylem na tym zdarzeniu nie doszlo by
      do tego gdyby mieli troche rozsondku poprostu gnojki za kierownica.
      • Gość: dado Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 14:24
        Też tak myślę że najpierw trzeba mieć w głowie poukładane a dopiero siadać za
        kierownicą.
    • Gość: gość Re: Tragiczne zderzenie IP: *.grosz.prenet.pl 24.04.06, 14:51
      " W samochodem znajdowali się... "

a to co ? znowu piszemy po polskiemu ?
      • Gość: agusia_1988 Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 15:26
        gowniarzom zachcialo sie popisowy-jak zwykle,wczoraj zginelo chyba 4 w
        kujawsko-pomorskim.
        • wice2 Re: Tragiczne zderzenie 24.04.06, 15:55
          Czy mógłby sie ktos ze mną skontaktowac na gg ktoś kto widział ten wypadek lub
          zna tych ludzi. Tak się nieszczęśliwie składa że zginoł mój kuzyn [*]
          Bardzo trudno jest się przyzwyczaić do tej myśli, że Go już nie ma. Bardzo
          proszę o kontakt. Mój nr gg 8244983
    • Gość: kierowca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 16:29
      A co na to fotoradar,ponoć to urządzenie wszystko wie.Policjanci zamiast zająć
      się porządkiem i dyscypliną siedzą obok fotoradaru i rżną głupka,szukając
      lekkiej kasy
      • Gość: Nuriel Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:15
        Teraz nie jest pora na proby obwiniania policji...Przeciez nie mogabyc wszedzie
        i dokladnie w tym miejscu gdzie byl wypadek
    • nie_stary_kierowca Re: Tragiczne zderzenie 24.04.06, 16:33
      Ludzie nie załamujcie mnie! Niektóre komentarze mi się w głowie nie mieszczą!
      Kto widział że dziewczyna wyleciała z tylnego siedzenia przez przednią szybe na
      kilka metrów? Dla Twojej wiadomości jełopie - dziewczyna siedziała z przodu była
      zapięta pasami nie wyleciała z samochodu i jest moją kuzynką! A co do świateł...
      to pomyślcie ludzie zanim coś napiszecie... skoro była 5 rano to chyba logiczne
      że światła jeszcze nie działały! A wasze kłutnie chyba jakoś nie pasują do tego
      artykułu! Kłucić się o Bóg wie co i pisać o markach autobusów komentując
      wypadek! Żałosne! Chyba logiczne że kierowca jest winny całemu zdarzeniu ale
      bajki typu młody kierowca jest do du** a stary super zostawcie dzieciom na dobranoc!
      • Gość: Ok Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 17:15
        Nie madruj sie tak "nie stary kierowco" bo skoro swiatla nie dzialaly to
        kierowca passata mial pierwszenstwo przejazdu(widac jakie masz pojecie o tym
        miejscu...)..I tu musze Cie zaskoczyc ,bo tam swiatla dzialaja cala dobe...
        • Gość: ZIELE Re: Tragiczne zderzenie IP: *.ar.wroc.pl 24.04.06, 17:48
          No to ja Ci powiem że nie działają całą dobe, a wiem to bo często w nocy jeżdzę
          od strony zajezdnii.
          • Gość: Ktoś Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 17:53
            Masz rację, te światła działają całą dobę, ale co będziesz tłumaczyć jak tu
            chyba sami kolesie z Myszkowa ( tamci byli gdzieś z tych stron ).
            • Gość: ZIELE Re: Tragiczne zderzenie IP: *.ar.wroc.pl 24.04.06, 17:56
              nie działaja całą dobe !!!!!!!!!!!!
              nie wiem o której sie wyłączają, ale o 2 w nocy to mnie sie nie zdarzyło aby
              działały !!!!!!!
              Nie piszcie głupot !!!
              Jestem z Częstochowy i wiem co pisze.
              • Gość: aaa Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 07:08
                CZE mieszkam w bloku obok ktorego mial miejsce wypadek-swiatla nie dzialaja cala dobe,a ponadto
                nawet gdy dzialaja to kochani kierowcy wciaz przejezdzaja na czerwonym i to niekoniecznie mlodzi.
                Sama kilkakrotnie wchodzac na pasy na w tym miejscu o maly wlos nie stracila bym zycia ,a za kierownica
                sa tez osoby ponoc doswiadczone.
                Wiec mala rada jezeli owe sporne swiatla juz dzialaja to nie po to by migotaly ku ozdobie .

• kszyszek Re: Tragiczne zderzenie 24.04.06, 17:59
              Gadacie tu o światłach, a przecież tu nie chodzi głównie o nie. Przecież, gdyby
              jechali z dozwoloną prędkością, to nawet gdyby wjechali w autobus, to by go nie
              przesunęli aż do drzewa. Prędkość musiała być ogromna, a przecież to jest
              miasto i ograniczenie jest chyba do 50. Chociaż nie wiem, bo na Pułaskiego jest
              do 70. Na pewno jednak nie jest to ograniczenie do 120 km/h. Niestety sami
              sobie zawinili brawurą.
              • Gość: kierowfca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:25
                120 km/h to nie jest "ogromna prędkość" na tej ulicy o 5tei rano gdy ruch jest
                bliski zerowemu no chyba że ktoś porusza się maluchem lub tramwajem a samochód
                widzi tylko na ulicy jak go mija.
                Światła o 5tei tam już działają normalnie tak więc nie ma co się zastanawiać
                czyja wina.

• Gość: ok Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:57
                  Ty glupku jak mozesz pisac ze 120 to nie jest ogromna predkosc w centrum
                  miasta??
                  • Gość: kierowfca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:59
                    Jeśli NIepodległości według Ciebie to centrum miasta to kto tu jest głupkiem?
      • Gość: kama Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:51
        swiatla dzialaly w momencie wypadku
    • Gość: Znajomy Re: Tragiczne zderzenie IP: *.net / 82.160.62.* 24.04.06, 17:59
      nie z myszkowa tylko z Żarek Miasto i chlopaki mieli pecha tego kierwoce to
      bym za jeja powiesil moj kolega nie zyje :(
      bym za jaja powiesil moj kolega nie zyje :(
      bym za jeja powiesil moj kolega nie zyje :(
      bym za jeje powiesil moj kolega nie zyje :(
      • Gość: kierowca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:09
        tego kierowce to Ty palcem nie staraj sie dotykać bo jaja to ja CI urwe a ze
        jestem równiez z Żarek to nie bedzie problemu ze znalezieniem Ciebie!
      • Gość: kierowca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:11
        kierowca zawinił, napewno przekroczył prędkość... pewnie jeszcze nie był do
        końca trzeźwy ale zawsze łatwiej ocenić kogoś niż samego siebie! Cwaniaki!
        • Gość: ,.,. Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:16
          nie wiecie jak było to nie piszcie DEBILE!!!
        • Gość: znajomy 1 Re: Tragiczne zderzenie IP: *.net / 82.160.62.* 24.04.06, 18:17
          chlopaki pobawili sie w don kichocie i wracali do domu mieli pecha
          • Gość: ' Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:18
            no ty też masz pecha pedalei
    • Gość: wacuś Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:16
      Kierowca zgnije w pierdlu za tą masakrę !!!!!!!!
      • Gość: Znajoma... Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:36
        Czlowieku ja znam ich wszystkich i uwierz ze ten kierowca ktory Twoim zdaniem
        powinien zgnic w wiezieniu napewno wolal by zginac razem z nimi niz byc teraz w
        takim stanie psychicznym jak jest...moge Ci strescic w kilku zdaniach co on
        teraz przezywa...wiec...siedzi w pokoju szpitalnym z nikim nie rozmawia 24 H
        musi przy nim ktos byc bo inaczej juz dawno by go miedzy nami nie bylo a jedyne
        slowa ktore wypowiada to "Nic wam nie da ze bedziecie ze mna caly czas bo ja i
        tak znajde sposob na to zeby ze soba skaczyc" tak wiec prosze skonczcie z
        glupimi tekstami na tym forum aha i jeszcze jedno on poprostu zasnal za
        kierownica poniewaz uczyl sie kilka dni pod rzad a oni wszyscy wyciagneli go na
        sile wiem ze go to wcale nie usprawiedliwia ale teksty w stylu "powinien zgnic w
        wiezeiniu " nie sa w tej sytuacji odpowiednie...
        • Gość: pablo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 19:29
          powiem wam jedno.... cos mnie trafia jak czytam to forum , też znałem ich
          wszystkich ... nie pomyslicie o tym że jeden młody chłopak nie żyje, ze drugi
          dzis umarł w szpitalu, że trzeci chłopak który chyba do konca życia bedzie
          jezdił na wózku ma żone w ciąży i malutkie dziecko...Że dziewczyna która z nimi
          jechała dzis miała drugą operacje....tym razem na serce....ZAL MI WAS:(:(:(
          • Gość: mieszkaniec cz-wa Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 19:35
            A nikt nie pomyśli o kierowcy tego autobusy.On też przezywa to na swój sposób.W
            koncu w wypdaku, w którym brał udział zginęły osoby, co na jego psychice też
            odcisnęło się.Być może ten człowiek będzie musiał przechodzić jakąś terapie i
            może juz nie wrócić do pracy.Niewiadomo jak na to zareaguje jego psychika.
          • Gość: kam Re: Tragiczne zderzenie IP: 83.16.102.* 24.04.06, 20:43
            No pablo co ty piszesz!!jeden tylko umarł a ten drugi co go już uśmierciłeś leży w szpitalu w śpiączce a wiem to bo przed chwila rozmawiałam z jego mamą!!
      • Gość: Znajoma... Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:40
        A pozatym jak nie znacie calej sytuacji to lepiej nie snuc domyslow!!!!!!!!!!!111
        • Gość: Swiezy kierowca Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:50
          Nie widzialem, nie wiem nie pisze wiec na temat wypadku. Drazni mnie lekko jedna
          sprawa... a mianowicie stereotyp: mlody kierowca-lepiej zeby nie jezdzil. Ok...
          to w takim razie Ty, Ty , Ty i Ty oddawaj prawo jazdy stary pierniku! Dlaczego?
          Kiedy zdobyles prawko? jak miales 18 lat? Oj to teraz odpokutuj i nie siadaj
          kierownica, oczywiscie wy wszyscy byliscie mnia mniam cacy chlopczyki i nigdy
          nie jezdziliscie w wieku 18 niezgodnie z przepisami. Cudne dzieciaczki... a
          powiem wam jedno, nie mam jeszcze duzego doswiadczenia kierowcy dlatego nie bede
          sie wymadrzal, ale jezdzac L'ką z instruktorem swoje widzialem i widzialem
          TAKICH JAK WY- 40-60 lat wielki pan szos i prosze bardzo: wyprzedzanie bez
          kierunkowskazu, wymuszanie pierwszenstwa[bo mu sie spieszy], zajezdzanie drogi,
          trabienie na L, wyprzedzanie pasami dla BUS'ow itp itd. I nie mowcie mi, ze wy
          jestescie dobrym kierowcami. Przejedz nawet milion kilometrow rocznie, a
          popytamy sie z przepisow i zobaczymy kto je lepiej zna, oczywiscie ze mlodzi bo
          sie tego musza nauczyc, a to czy ktos je stosuje czy nie to inna sprawa. Byc
          moze byla wina kierowcy passata- co nie zmienia faktu, ze nie mogl tym autem
          jechac bogaty biznesmen swoja bmw'ica lub innym wspanialym autkiem i targac 200
          km/h. Wszyscy Ci ktorzy zarzekaja sie, ze oni sa cacy, a tylko mlodzi jezdza jak
          idioci powinni miec zalozone ograniczniki predkosci do 50 km/h. CHYBA BYSCIE SIE
          POCIELI JEDEN Z DRUGIM! DLACZEGO? BO WY NIE POTRAFICIE JEZDZIC 50KM/H I KIEDY
          JEDZIE PRZED WAMI L 45 KM/H TO JEST TRABIENIE I WYZYWANIE. Stary, a glupi! to
          kolejny polski stereotyp- tym razem trafny.
        • Gość: Znajoma... Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 19:03
          Czlowieku ja znam ich wszystkich i uwierz ze ten kierowca ktory Twoim zdaniem
          powinien zgnic w wiezieniu napewno wolal by zginac razem z nimi niz byc teraz w
          takim stanie psychicznym jak jest...moge Ci strescic w kilku zdaniach co on
          teraz przezywa...wiec...siedzi w pokoju szpitalnym z nikim nie rozmawia 24 H
          musi przy nim ktos byc bo inaczej juz dawno by go miedzy nami nie bylo a jedyne
          slowa ktore wypowiada to "Nic wam nie da ze bedziecie ze mna caly czas bo ja i
          tak znajde sposob na to zeby ze soba skaczyc" tak wiec prosze skonczcie z
          glupimi tekstami na tym forum
          • Gość: sasiad Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 19:26
            znajoma nie wierze ze znasz Łukasza lepiej niz ja. podziwiam za to że próbujesz
            go bronić i zgadzam sie z Tobą - po części! Bo prawda jest troszke inna co do
            niektórych spraw, ale pewnie Ty też doskonale o tym wiesz! Jedno jest pewne!
            Wolał by zginąć z nimi niż żyć z tym ciężarem, każdy by wolał! Popełnił błąd to
            prawda, ale każdy je popełnia... ludzie więcej zrozumienia! Zrobił źle i odpowie
            za to napewno a wasze obelgi są bezsensowne!
          • Gość: Danon Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:05
            Mati jestes konkretnym debilem piszac cos takiego ze wazniejszy autobus !!! Na
            twoim miejscu nie radze zeby sie stalo tak trobie sorka zapomniałem ty jezdzisz
            autobusami !!! Jak jestes taki zboczony na punkcie tych autobusów to se kup
            takiego i trzymaj w garazu idioto !!!! Mlodzi ludzie zgineli zdarzyla sie
            tragedia a ty autobusik 1!!!
            • Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:10
              Wcale nie napisałem, że ważniejszy autobus. Tylko interesuje mnie jego los -
              Ciebie nie musi. Owszem, jeżdżę autobusami, bo nie lubię samochodów. A kupić
              go - bardzo chętnie, tylko nie byłoby mnie stać. No i dlaczego mnie obrażasz -
              czy ja Ciebie obraziłem?
              • Gość: Danon Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:32
                Nie obraziłes mnie ale ludzi ktorzy tam jechali i kierowce autobusu tragediua
                sie zdarzyła nie wiadomo kto zawinił a Ty ciekawe "co z autobusem czy do
                kasacji pujdzie" przeciez Ty sie wykazujesz swoim 5 letnim rozumem chociaz
                sorka moja kuzynka 3 letnia by lepiej to powiedziała od Ciebei co niektórzy na
                tymn forum to banda buraków bo to nie wasi znajomi !!!!!! i nie szpanujcie tak
                jacy wy to dobrzy (coniektórzy) kierowcy jestescie bo nie wierze ze sami czasem
                nie pocisniecie sobie samochodem zaruwno młody jak i stary człowiek
                • Gość: Maczo Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:37
                  Ooo, widzę że wieśniaki z Żarek i Myszkowa, skończyli pasienie krów, wydoili
                  bydlę i zasiedli do kompiuterów, bo wiele się tu was zaroiło :-) :-)
                  • Gość: Bobi Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:39
                    Ale wy tu piepszycie. Nie, to nie była wina kierowcy passata, ani kierowcy
                    autobusu, tylko.....wina kierowcy pośpiesznego do Żarek. DEBILE.
                • Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:43
                  Słuchaj, nawet nie myślałem, żeby obrazić kogokolwiek. Po prostu chciałem się
                  dowiedzieć, co z busem, mnie to interesuje (wybacz, że akurat na tym artykule),
                  ale spotkałem tu "love_mpk", któremu też żal - taki na swój sposób - busu.
                  Zapytałem go co z busem, czy pójdzie do kasacji, czy do remontu i że też mi go
                  szkoda - a że inni napisali, że jestem nienormalny i głupi no to zacząłem się
                  bronić i pisać, że jestem MKM-em itp. I sorry, ale bardziej mnie interesuje
                  bus, bo nawet nie wiedziałem o tym wypadku, dowiedziałem się wczoraj, ze strony
                  o komunikacji miejskiej, a tych ludzi nie znałem, nie widziałem ani nic. Wybacz.
    • Gość: Ania Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 19:38
      Odezwał się figo fago ze wsi Częstochowa podejrzewam i uważa, iż wieśniaki z
      powiatu nie widzą świateł. Przykre jest to raczej co piszesz.
      • Gość: Ka [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 19:47
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: wkurzona!!!!! Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:37
          Ka: Ty jestes wiesniakiem i na dodatek widac jaki masz poziom inteligencji
          chyba mamusia Cie nie nauczyla ze nie ladnie jest tak sie odnosic do
          kobiet...po raz kolejny pytam was debile czy milo by wam bylo poczytac cos
          takiego o waszych najblizszych lub znajomych!!??!!??!! Pytam inteligencie!!!!
    • Gość: wkurzona!!!!! Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:04
      Czlowieku zastanow sie co piszesz bo tak sie sklada ze tez jestem z tej"wsi" i
      w tym momecie nie ma znaczenia gdzie oni mysleli ze sa wazne jest to ze nie
      zyje dwoch mlodych ludzi wiec przemysl to bo nigdy nie wiadomo co Cie moze w
      życiu spotkac...a Wy sobie robicie posmiewisko na tym forum nie zdajac sobie
      sprawy z powagi calej ten sytuacji...a Ty malo inteligetna istoto pomysl jak
      moga sie czuc osoby takie jak ja...czyli znajomi i rodzina...pomysl jak Ty bys
      sie czul czytajac takie rzeczy...i to Ty masz peszek ze Bog nie dal Ci
      rozumku!!!!
      • Gość: Wrrrrrr... [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:15
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: ... Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:18
          To jest jedna chwila Bambusy ! ://
          • Gość: lol :[ Re: Tragiczne zderzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:25
            "A najgorsze w tym wszystkim ze ucierpial autobus" nie no k.urwa tym mnie
            roz.jebales Masz MÓZG Chcesz ODKUPIE ci ten pie..ony AUTOBUS / TYLKO
            przywróć ich do życie poj.ebańcu / żal mi Cie .. lecz sie..
            • Gość: Mati Re: Tragiczne zderzenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:29
              Bardzo proszę, o nie obrażanie autobusów. Nie jest wykluczone, że pójdzie do
              kasacji - to byłaby ogromna strata dla MPK - no ale jeśli ty odkupisz to proszę
              bardzo.