mysty 29.10.06, 11:10 jest tu ktoś, np rocznik 75' by mnie interesował :) 'za chwilę będę fytać' Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rafek Re: People of Asnyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 13:11 Jesteśmy, jesteśmy! A swoją drogą - kiedyś matka jednego z uczniów który miał kłopoty z biologią poszła do szkoły, zastukała do pokoju nauczycielskiego i poprosiła "pania profesor Fytę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: People of Asnyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 16:19 tak, ale gosc, ktorego matka tak powiedziala byz z rocznika 74 :) pozdrawiamy Cie Slawku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gooral Re: People of Asnyk IP: *.eranet.pl 29.10.06, 18:15 cześć, nie sądzę bo to było już za moich czasów, a jestem '69. Chyba że ta sytuacja zdarzała się częściej, a jest to możliwe pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mysty Re: People of Asnyk 29.10.06, 21:02 widocznie na wszystkich lekcjach 'fytała' :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: People of Asnyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 21:22 fyta - tak,. tak, z `74 :))))))) pozdrawy dla mapetów, jak czytają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verso Re: People of Asnyk IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.10.06, 00:15 No, Fyta przez wiele lat fytała, mojego brata też ( mnie na szczęście kto inny ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafek Re: People of Asnyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 22:18 mapety nie czytają, ale czyta inna osoba z rocznika starszego mapeta. A Zeba pamiętacie??? Sam go tak nazwałem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matura 81 Re: People of Asnyk IP: *.30-151.libero.it 31.10.06, 21:03 czy ktos wie ( pamieta ) kogo z nauczycieli nazywano " Profesor Bubek "? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafek Re: People of Asnyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 22:55 Pana Zarębę. Profesor z niego był jak z koziej dupy reisentascha. Jaki to był w ogóle profesor.. śmiech na sali. zarozumiały człowiek, mający nie0fart, że musiał robić to, na czym się nie znał - nauczać. Bo na fizyce na stopniu LO to może sie znał. Ale nauczać nie potrafił. I do dzś leży mi w pamięci sytuacja mająca miejsce kilka lat po opuszczeniu przeze mnie Asnyka. Otóż ów "bubek" dał prawie połowie klasy pały na półrocze.... Czy nauczyciel mający choć krztynę rozumu tak postępuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafek Re: People of Asnyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 22:57 A kto z was pamięta 80 lecie Asnyka, w czasie, gdy był uczniem???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matura 81 Re: People of Asnyk IP: *.30-151.libero.it 01.11.06, 07:58 Ta historia z ocena niedostateczna dla 17-stu osob w jednej klasie na polrocze jest prawdziwa.Bylam jej uczestniczka.Klasa ogolna "A" rocznik 1977- 1981.Wychowawca byla mgr Halina Wencelis,ktora serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gooral Re: People of Asnyk IP: *.eranet.pl 03.11.06, 19:03 prof. Zaremba, za moich czasów '69 był jednym z normalnych nauczycieli, może później się zmienił. Najlepiej jednak było na wyjazdach na obozy do Czaplinka, tam Zaremba, Malinowski, Targosz byli po prostu kumplami swoich uczniów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafek Re: People of Asnyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 02:47 Czy ktoś normalny rozdziela dwóje w takiej ilośći na półrocze, nie bacząc na nic??? Jak on był normalny to ja jestem lekko zdziwaczony. To dziwak był - nie kumpel, jak niektórzy piszą. Ciężko określić zasługi nauczycieli w LO ASNYK w wychowaniu uczniów. Byli różni nauczyciele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gooral Siwy, Hary, Dziki, Śmieszal IP: *.eranet.pl 03.11.06, 19:05 czy ktoś ich znał ? czy ktoś z was pamięta Andrzeja Trojaka, lidera Grupy Furmana ? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mysty Re: Siwy, Hary, Dziki, Śmieszal 04.11.06, 00:03 W Grupie Furmana gra inny asnyczanin, którego ja z liceum pamiętam (i to dobrze, buhahaha) - Jurek Hodurek. A Zarembę kojarzę w pozytywny sposób. Tak jak i psorkę Gramatykę :) Ten Zeb - to chyba portier był ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verso Re: Siwy, Hary, Dziki, Śmieszal IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.11.06, 01:03 A pani Suwaj- chemica. Komu śniła się Suwajka w najgorszych koszmarach sennych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gooral Re: Siwy, Hary, Dziki, Śmieszal IP: *.eranet.pl 04.11.06, 08:36 Gramatyka była super, najlepsze były dyktanda na początku roku... pewna pierwsza pała :). No i te teksty "..pani profesor, a jak to sie pisze?" Gramatyka: "Ja jestem Gramatyka, a nie Ortografia...:)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Re: Siwy, Hary, Dziki, Śmieszal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 09:19 Ja pamiętam natomiast tekst Gramatyki o siwych włosach: "Kazdy włos, jeden roz". :) Ciekawe, jak się jej wiedzie, podobno już nie uczy. A Zaremba był ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gooral Re: Siwy, Hary, Dziki, Śmieszal IP: 195.205.23.* 14.11.06, 13:02 podobno już nie uczy :(. Mam przegląd, bo u mnie w pracy pracują 'asnyczanie' z roczników (urodzenia) od 1965 do 1984 Odpowiedz Link Zgłoś
aga024 Re: Siwy, Hary, Dziki, Śmieszal 22.05.07, 13:40 Dla mnie lata spędzone w Asnyku były super !!! Najlepsze były wyjazdy do Czaplinka. Za moich czasów była super pielęgniarka, która jak trzeba było to zwalniała z lekcji. Początkiem lat 90-tych krążył w obiegu wiersz pt.:"Alarm próbny" - może ktoś go pamięta. Pozdrawiam Mapetów i ich tatę, który prowadził sklepik !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Siwy, Hary, Dziki, Śmieszal IP: *.ebeskidy.pl 22.05.07, 22:11 pozdrowię jednego mapeta <lol> w chwili obecnej szaleje z zielona szkola nad morzem, gdzie rowniez szaleje moje dziecie hehe tez mi przyszlo, nooo wpierw kumpel, teraz jeden z nauczycieli mego dzieciecia, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
aga024 Re: Siwy, Hary, Dziki, Śmieszal 23.05.07, 09:32 W jakiej szkole uczy Mapet ? Pamiętam jak przygotowywał się do egzaminów na studia i trenował piosenkę o "czterech słoniach, zielonych słoniach"! Odpowiedz Link Zgłoś
katlus Re: People of Asnyk 22.05.07, 21:39 witam, witam... rocznik '79 , klasa sportowa, swietne wspomnienia... Serdecznie pozdrawiam pania prof Wanatowicz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: People of Asnyk IP: *.c27.msk.pl 23.05.07, 00:04 rocznik 79 klasa ekologiczna, fajne 4 lata:) pozdro dla "sportowcow":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: People of Asnyk IP: *.c27.msk.pl 23.05.07, 00:06 Aha i serdeczne pozdrowienia dla prof. Szklarz;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obecny Re: People of Asnyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.07, 22:55 no no! nie spodziewałem się, że czytając te posty będe znał niektóre nazwiska. :) to prawda-pani prof. Gramatyka nie uczy. ale obecnie na korytarzach można zobaczyć jeszcze prof. Wanatowicz, prof. Targosza. coraz więcej pojawia się nowych-młodych nauczycieli. serdecznie pozdrawiam wszystkich asnyczaninów. ! zapraszamy w odwiedziny :D Odpowiedz Link Zgłoś
aga024 Re: People of Asnyk 27.05.07, 18:57 Mnie też uczyła prof. Wanatowicz. Najmilej wspominam prof. Wencelis - super nauczyciel, wielka klasa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100krotka Re: People of Asnyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 23:01 Gramatyka to legenda...nikt tak nie nauczył jak ona ;)) pamiętacie Kobe (matematyka ;) Odpowiedz Link Zgłoś