judyta_1988 23.11.06, 18:10 Mam pytanie rodziła tu jakaś ćiężarna na Wyspiańskiego???? Jak tam jest trzeba brać coś dla dziecinki? Poród tuż tuż i niewiem czy mam pakować jakieś rzeczy dla Julci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luciii :) na Mikołaja :)))) ale fajnie :) 23.11.06, 18:27 rodziłam sto lat temu :P moje dane są już przestarzałe szybkiego porodu i zdrowej ślicznej dzidzi! :) Odpowiedz Link Zgłoś
guciobelin Re: :) na Mikołaja :)))) ale fajnie :) 23.11.06, 18:55 Milutki dostaniesz prezencik;-))) Ja rodziłam tam rok temu i wtedy trzeba było zabrać ciuszki na wyjście, kaftaniki, śpiochy, czapeczkę, kocyki itd. Ciuszki na pobyt w szpitalu dzidziuś dostaje, są to zwykle koszulki, pieluszki i kocyki, bo przez te pierwsze dni maluszek jest szczelnie zawijany przez położne. Poza tym na każdej sali były zeszyty z "wytycznymi" dla mam, tam można było wszystko dokładnie sprawdzić, jeśli okaże się, że czegoś Ci brakuje zawsze ktoś z rodziny będzie mógł to dowieźć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kwaliczek Re: Termin na 6 grudnia! 23.11.06, 19:16 no to życze słodkiego mikołajowego prezentu :)) warto też miec ze soba jakas maść do pielegnacji pupy (alantan, linomag) i awaryjnie chusteczki do przetarcia pupy (najlepiej te bezzapachowe np soft z nivei) Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_pp Re: Termin na 6 grudnia! 23.11.06, 22:17 Hej :) Rodziłam w październiku i dla dzidziusia wystarczą ciuszki, czapeczki, itd. do wyjścia, a na pobyt ewentualnie 2-3 pampersy bo czasem nie nadążą z pieluchami :o) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mpd3 Re: Termin na 6 grudnia! 24.11.06, 15:10 Rodziłam wprawdzie gdzie indziej, ale również życzę powodzenia i wszystkiego dobrego! Odpowiedz Link Zgłoś
judyta_1988 Re: Termin na 6 grudnia! 24.11.06, 19:55 O dzięki wielkie:) 6 grudnia mikołaj a 17 moje urodziny tak więc podwójny prezent. Poród tuż tuż już spakowana:) Odpowiedz Link Zgłoś
silwer81 Re: Termin na 6 grudnia! 29.11.06, 22:55 Ja miałam jeszcze podkłady na łóżko-5sztuk, duże podpaski-pieluchy jednorazowe BELLA,pampersy dla malca na cały pobyt, żeby nie mordować się z tetrą.Życzę wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś