IP: 195.94.196.* 25.05.05, 10:47
Boze, lece dzis na 4 dni do Rzymu- nic nie wiem o zwiedzaniu,co powinna
zobaczyc, gdzie jechac, czym sie dostac do roznych miejsc.....
Jedno co wiem, to to ze na pewno Lece do Rzymu ;-)
i ze 4 dni to mało aby zobaczyc wszystko, wiec pomozcie prosze-jakies
wskazowki, plan-co powinnam w tak krotkim czasie zobaczyc. Wiecie jak sie
teraz pracuje dlugo po godzinach, nie mialalm kiedy sie przygotowac,

pozdrawiam
z gory dziekuje

aneta
Obserwuj wątek
    • dorrit Re: Ratujcie 25.05.05, 10:55
      Chyba zdazysz przeszukac forum? Jest sporo watkow, w tym jeden troche nizej na
      tej stronie. pzdr.
      • Gość: aneta Re: Ratujcie IP: 195.94.196.* 25.05.05, 10:56
        własnie szukam, czytam, latam po forum jak głupia....widze rozne informacje-ale
        zadnych o tym co powinno sie zobaczyc...mozesz mi pomoc?

bede dozgonnie wdzieczna
        pozdraw
        aneta
        • makda Re: Ratujcie 25.05.05, 11:03
          Kup przewodnik.
          Najszybciej, najbardziej wyczerpujaco. I mozna zabrac ze soba, Forum nie :-)
        • dorrit Re: Ratujcie 25.05.05, 11:08
          No co Ty - zadnych? Wczoraj o tym pisala funghettino w ktoryms watku.
          Rzym starozytny: Forum Romanum - dojsc od Campidoglio (Kapitol) do Colosseum;
          ew. Palatyn (wstep platny). Via dei Fori Imperiali.
          Campo de'Fiori (zerknac na Palazzo Farnese w poblizu); Piazza Navona; Pantheon;
          Fontana di Trevi; Piazza di Spagna, via Condotti.
          Watykan: Bazylika (Groty Watykanskie: grob Papieza); Muzea Watykanskie (platne
          z wyj. ostatniej niedzieli miesiaca).
          Bazyliki: Santa Maria Maggiore, San Giovanni in Laterano/Sw.Jana na Lateranie -
          jutro wieczorem o 20. ruszy tam procesja Bozego Ciala z Papiezem; San Paolo
          fuori le Mura/sw. Pawla za Murami.
          Wiecej czasu juz nie mam na powtarzanie (wierz mi, ciagle ktos o tym pisze).
          Wszystkie glowne obiekty znajdziesz na mapie i w jakimkolwiek przewodniku
          gdziekolwiek kupionym (np. na lotnisku lub w Rzymie w kioskach w centrum, tez
          po polsku, jesli nie masz czasu w PL isc do ksiegarni). pzdr
          • Gość: aneta Re: Ratujcie IP: 195.94.196.* 25.05.05, 11:11
            serdecznie dziekuje, jestes kochana,
            milego wypoczywania w dlugi weekend,

pozdraw
            aneta
            • dorrit Tu nie ma dlugiego week-endu... 25.05.05, 11:53
              We Wloszech Boze Cialo jest dniem pracy...
          • dorrit Re: Ratujcie 25.05.05, 11:11
            Aha - jedno przedpoludnie zarezerwuj na Via Appia Antica i wejscie do katakumb -
            warto.
          • Gość: funghettino Re: Ratujcie IP: *.pool82190.interbusiness.it 26.05.05, 00:24
            o rzymie to chyba nie pisalam ostatnio, nie pamietam :)
            z pierwszego pobytu w wiecznym miescie (jeden niesamowicie szybki dzien...)
            pamietam tylko butelke wody mineralnej kupiona pod muzeami watykanskimi za
            niebianskie pieniadze, ludzi zakladajacych dlugie spodnie na szorty przed
            bazylika i gladiatorow pod koloseum hihi. rzym przytlacza swoimi zabytkami ale
            w 4 dni obejrzysz spokojnie najwazniejsze miejsca: Watykan, Forum romanum,
            Kapitol, Koloseum, Panteon, Piazza Spagna. Zreszta dorrit ma racje: kup
            jakikolwiek przewodnik, albo mape z zaznaczonymi zabytakami i w droge!

swoja droga to dziwne ze tu nie ma swieta w Boze Cialo...na dodatek przesuneli
            je na niedziele. i tak polska wyrzedzila wlochy w ilosci dni wolnych w roku
            haha!
            pzdr
            • Gość: Leszko Re: Ratujcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.15, 19:33
              "funghettino' - Ja to zwiedziłem wszystko w jeden dzień co napisane w Rzymie i Watykan w 20 godzin pieszo ,bo metro tanie ,ale szybciej pieszo dojde niż co chwile czekać na metro by podjechać jedną 2 stacje .
              • marghe_72 Re: Ratujcie 14.01.15, 01:17
                wątek sprzed DZIESIĘCIU lat komuś sie chciało odkopać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka