Gość: Narazka IP: *.chello.pl 05.12.06, 16:11 Jak naszybciej dostać się do Wisły? PKS, bus, czy to tam jeszcze? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ddd Re: Autobus do Wisły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 17:22 PKS www.pks.bielsko.pl/rj/index.htm kierunek Wisła i Koniaków PKP rozklad.pkp.pl/bin/query.exe/pn? ld=pkp&seqnr=2&ident=83.0520929.1165335564&OK#focus (wklejać całość) o busach nic mi nie wiadomo Nieumiejętność korzystania z wyszukiwarek przez internautów powinna być karana :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staruszek Re: Autobus do Wisły w nieznane IP: *.dsl.bell.ca 05.12.06, 18:34 Gość portalu: ddd napisał(a): > PKS www.pks.bielsko.pl/rj/index.htm kierunek Wisła i Koniaków > PKP rozklad.pkp.pl/bin/query.exe/pn? > ld=pkp&seqnr=2&ident=83.0520929.1165335564&OK#focus (wklejać całość) > o busach nic mi nie wiadomo > > Nieumiejętność korzystania z wyszukiwarek przez internautów powinna być > karana :) .....Trzeba byc wytrawnym znawca okolic aby moc otrzymac rezolutna odpowiedz o dowolnej trasie zarowno w PKS jak i PKP , osoby nie znajace terenow moga odejsc z kwitkiem , nawet z dobra znajomoscia wyszukiwarek internetowych....pokrecone to tak , ze i diabla mozna za rogi wodzic po swieconych drozkach ....:o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slezanno Re: Autobus do Wisły w nieznane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 18:41 A czy tam gdzie mieszkasz w samym środku prerii jest komunikacja publiczna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Narazka Re: Autobus do Wisły w nieznane IP: *.chello.pl 05.12.06, 19:14 Jeżeli pytanie było skierowane do mnie, to chciałbym poinformować, że tu gdzie mieszkam komunikacja publiczna była w czasach gdy w Twojej okolicy ludzie jeszcze siedzieli na drzewach. Narazka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLEZANNO Re: Autobus do Wisły w nieznane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:01 Gość portalu: Narazka napisał(a): > Jeżeli pytanie było skierowane do mnie, to chciałbym poinformować, że tu gdzie > mieszkam komunikacja publiczna była w czasach gdy w Twojej okolicy ludzie > jeszcze siedzieli na drzewach. Po pierwsze pytanie skierowane jest jak widać na drzewku do kanadyjczyka, który, a pewnie tego nie wiesz, dupczy co chwilę jak to w BB jest bee, a w Edmonton czy innym Winipeg w środku kanadyjskiej prerii jest zajawiście. > Jeżeli pytanie było skierowane do mnie, to chciałbym poinformować, że tu gdzie > mieszkam komunikacja publiczna była w czasach gdy w Twojej okolicy ludzie > jeszcze siedzieli na drzewach. A gdzie to mieszkasz? Sorki, ale kolej ma w BB ponad 140 lat, a PIERWSZY TRAMWAJ NA ZIEMIACH OBECNEJ RP I BYŁEGO AUSTRO-WĘGIERSKIEGO CESARSTWA POJECHAŁ W 1898 ROKU W BIELSKU! WCZESNIEJ NIŻ W WIEDNIU CZY BUDAPWESZCIE O WA-WIE NIE WSPOMNĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staruszek Re: Autobus do Wisły w nieznane IP: *.dsl.bell.ca 06.12.06, 17:20 Ciekaw jestem czy oprocz uragliwych docinkow mozna na tym forum prowadzic dialog lub uzyskac zyczliwe informacje ?? Przegladajac internetowy informator PKS, PKP trafilem do .....nieznanych terenow , ktore nie sa moja docelowa trasa . ......SLEZANNO , masz jakies obsesje w du....niu i jesli to Cie boli to wybierz sie do Kanady , moze Cie przewietrzy tutejszy klimat i zmadrzejesz , polecam zarowno Edmonton jak i Winnipeg tylko uwazaj zebys umial sie dogadac z indianami , to nie bedzie chyba za trudne dla Ciebie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Narazka Re: Autobus do Wisły IP: *.chello.pl 05.12.06, 19:12 Te możliwości akurat znałem. Myślałem, że są jakieś lokalne wynalazki. Co do reszty, to niepotrzebne złośliwości. Narazka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slezan Re: Autobus do Wisły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 20:35 Szybciej pewnie dojedziesz autobusem PKS lub pociągiem z Katowic niż z B-B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slezanno Re: Autobus do Wisły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:10 Czy ja wiem PKSów tyle samo. Czyli nędznie bo 2. PKP może więcej o 1 połączenie z Katowic. Ze względu na układ linii kolejowych. Ale tę opcję odradzam, jeśli nie chces spędzić w pociągu ponad 3,5 h. Może najlepiej chwycić DAS II lub PKS z BB do Cieszyna jest tego w multum, przesiadka w Skoczowie lub w Cieszynie i dalej do Wisły na pewno będzie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Narazka Re: Autobus do Wisły IP: *.chello.pl 05.12.06, 23:58 Dzięki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Autobus do Wisły 06.12.06, 10:20 pociag katowice- wisla jedzie srednio ok 2,5 h, no chyba ze ma dluzszy postoj w goleszowie, wiem bo czesto korzystam. a tak zartobliwiej, to najprzyjemniej z bielska dostac sie do wisly przez szyndzielnie- klimczok- blatnia- rownice- kamienny- trzy kopce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Autobus do Wisły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 08:25 > Szybciej pewnie dojedziesz autobusem PKS lub pociągiem z Katowic niż z B-B. Fakt, że komunikacja BB z Wisłą, Ustroniem to katastrofa. O ile rano można się jeszcze jakoś tam dostać, to wieczorem nie wrócisz. Kiedyś się tak wpakowałem, zeszliśmy z gór do Ustronia ok. 19.00 a tu zonk, nic o tej porze do BB nie jedzie (nawet z opcja przesiadki w Skoczowie). I stąd wiem, że taksówka Ustroń - BB kosztuje 80 zł ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aliveinchains Re: Autobus do Wisły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 10:35 do Wisły to jedzie się średnio ok 35 min samochodem z centrum BB.. Jak zostanie dokończona ekspresówka to samochodem zejdzie jakieś 25 min. Odpowiedz Link Zgłoś