Dodaj do ulubionych

Lasatowicz i usg genetyczne - pytanie

28.02.07, 11:34
dziewczyny, mam pytanie do tych, ktorych ciążę prowadzil doktor Lasatowicz -
czy wykonuje on badanie przezierności karkowej i przegrody nosowej?
Czy trzeba iść do kogos innego, jesli tak, to kogo polecacie? bardzo prosze o
odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • madida nie wykonuje 28.02.07, 13:14
      on ma usg 2D iu takich badań na nim nie wykona.proponuje Ci BIMED na
      Krasińskiego -dr.Bliś lub wizyte w Esculapie .
      • lumja Re: nie wykonuje 28.02.07, 17:27
        to badanie wykonuje sie wlasnie na zwyklym 2d, 3d lub 4d nie jest do tego
        potrzebne.
    • akastel Re: Lasatowicz i usg genetyczne - pytanie 28.02.07, 20:37
      Niestety, dr Lasatowicz ma to usg dosyc slabe, jak bylam w 13. tc to pytalam o
      to, ale powiedzial, ze ma za slaby sprzet i nie widac na tyle dobrze. Ja mialam
      robione b. dokladne usg w 14 tc, a pozniej polowkowe w Klinice w Katowicach-
      Ligocie.
      Na pewno jesli chodzi o usg, to dobry sprzet ma dr Fender i on je robi b.
      dokladnie. Mysle, ze dr Ozimina tez powinna zrobic takie badanie.
      Co do 4D u dr Balisia, to kosztuje 150 zl, mialam niedawno i polecam, ale
      raczej jako pamiatke niz pod katem diagnostyki.
      • lumja Re: Lasatowicz i usg genetyczne - pytanie 01.03.07, 08:55
        a Fender to gdzie przyjmuje?
        • magdalena_pi Re: Lasatowicz i usg genetyczne - pytanie 01.03.07, 09:06
          jeśli chodzi o usg to wg mnie nie ma lepszego fachowca w naszym województwie jak
          S. Niemcewicz. Mogą o nim gadać, że gbur, itp. ale jeśli chodzi o diagnostyke
          usg to jest świetny.I bada pod tym kątem , o który ci chodzi. Od razu uprzedzam
          nie jest rozmowny i jeśli konkretnie nie spytasz to ci nie powie albo odpowie
          zdawkowo TAK, NIE.Dobrze mieć wcześniej przygotowane pytania, wtedy naprawdę
          wizyta u niego nie trwa 5 min. Jak weźmiesz ze soą kasete VHS to bezpłatnie
          nagra ci dzidzię. Wizyta z usg 50zł, nie słyszałam, żeby podrożało. Aha nieraz
          zdarzyło się, że dr Niemcewicz zauważył na usg to czego inni chwaleni i drodzy
          lekarze nie.
          Dr przyjmuje w pn, wt.śr,czw,na Dmowskiego od 15 - 18.
          • i.n.f.i.n.i.t.y Re: Lasatowicz i usg genetyczne - pytanie 09.03.07, 23:41
            sorry ale ubawiłam się czytając to
            • madzis12 Re: Lasatowicz i usg genetyczne - pytanie 10.03.07, 09:38
              a co Cię tak rozbawiło????
              • i.n.f.i.n.i.t.y Re: Lasatowicz i usg genetyczne - pytanie 10.03.07, 21:49
                Co mnie rozbawiło – to: „nie ma lepszego fachowca w naszym województwie jak
                S. Niemcewicz. Mogą o nim gadać, że gbur, itp. ale jeśli chodzi o diagnostyke
                usg to jest świetny.I bada pod tym kątem , o który ci chodzi” i to
                „Aha nieraz zdarzyło się, że dr Niemcewicz zauważył na usg to czego inni
                chwaleni i drodzy lekarze nie” a od siebie dodam, że „nieraz zdarzyło się, że
                dr Niemcewicz NIE zauważył na usg tego co inni chwaleni i drodzy lekarze
                widzieli”
    • noa15 Re: Lasatowicz i usg genetyczne - pytanie 01.03.07, 13:58
      Dr Fender przyjmuje na ul. Mickiewicza, przed Banialuką idąc od placu Chrobrego
      ma swój gabinet. Polecam tego lekarza, prowadził moją ciąże i byłam bardzo
      zadowolona. Przyjmuje we wtorki i w czwartki od 16-18.
    • madzis12 Re: Lasatowicz i usg genetyczne - pytanie 09.03.07, 19:48
      Lasatowicz ma bardzo słaby sprzęt i moim zdaniem nie jest dobrym lekarzem.
      Prowadziłam u niego drugą ciąże i mimo, ze wiedział że straciłam wcześniej
      dwoje dzieci a starszy syn jest niepełnosprawny nie udało mi sie go doprosić o
      zrobiebie cytologii w casie ciaży, a badania krwi i moczu musiałam robić
      prywatnie (chodziłam do niego państwowo). Na usg polecam dr Niemcewicza lub
      Balisia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka