taylor1 28.02.07, 20:58 Dziewczyny,czy któraś z Was orientuje się gdzie w Bielsku(i czy w ogóle) jest sklep ze zdrową żywnością (ekologiczną)? I gdzie można kupić jajka przepiórcze? Będę wdzięczna za info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a-nulla Re: EKO sklep 28.02.07, 21:07 Ja wiem o dwóch - jeden jest na 11 Listopada, w bramie mniej więcej naprzeciwko Rossmanna, a drugi, niedawno otwarty, na Rynku, koło skate shopu. Odpowiedz Link Zgłoś
taylor1 Re: EKO sklep 28.02.07, 21:28 Wielkie dzięki.Do Rynku mam blisko,obadam co mają. Odpowiedz Link Zgłoś
akastel Re: EKO sklep 28.02.07, 21:40 Jajka przepiórcze możesz kupić w b. wielu miejscach, są dość popularne, wbrew pozorom. Są praktycznie w każdym hipermarkecie obok zwykłych jajek, ja kupuję je też u siebie w Kozach w lokalnym sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_pi Re: EKO sklep 01.03.07, 08:46 byłam w sklepie na Starym Rynku w tamtym tygodniu- bo pomyślałam , że może zamiast słoiczków będę gotować z warzyw Eko. Niestety ceny... mały wybór , bo warzywa wzrastają, mała mieszanka suszu Eko... 6 zł to tak na jedną zupkę także chyba taniej wychodzą słoiczki. Mam pytanko , czy gotujecie zupki, desrrki z normalnych, tzn. nie Eko warzyw i owoców - kupionych po prostu z warzywniaka. Czy waszym pociechom nic w związku z tym nie dolega ? wysypka, biegunka itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
taylor1 Re: EKO sklep 01.03.07, 09:10 Jakoś nie natrafiłam na te jajka,choć przyznam,że nie szukam zbyt długo(męża wysłałam-nie znalazł w makro ani w auchanie)Co do warzyw z warzywniaka mamy problem-wysypki.Np po ziemniaku z dynią ze słoiczka nic się nie dzieje,a już po zwykłym ugotowanym ziemniaku-tragedia!Teściowa kupiła wnusi warzywa na rynku od jakiegoś gospodarza,niby bez nawozów,ale jeszcze nie podałam-zobaczymy.To samo zresztą było z jabłkiem.Nie chcę mojej małej alergiczki faszerować nawozami,ale nie mam niestety nikogo na wsi,żeby było wiadomo,że wszystko jest czyste.Swoją drogą z tymi eko różnie bywa ponoć,myślałam,że wypróbuję,ale pewnie też zostanę przy słoiczkach.A z jajeczek chciałam małej jakiś biszkopcik upiec:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewal-m Re: EKO sklep 01.03.07, 10:35 ja gotuje z normalnych z kaufnalda, mały je że aż miło a od kiedy mu ugotowałam pare razy sama zupe to teraz te ze słoiczki mu już za bardzo nie smakują - ale sobie narobiłam ;-) Na szczęście nic mu nie dolega. Owoce też mu daje "zwyczajne" jabłka, banany, marchewke i brzoskwinie z puszki (to mi lekarka podpowiedziała). Pare dni temu dostał biszkopta (też zwyczajnego a nie jakieś misiokopty za 8zł) tak mu zasmakował że aż się mu ręce trzęsły z radości. Chyba mu to wszystko służy, bo na szczęście nigdy nie miał uczulenia. Na początku dostawał mleko NAN HA (tata alergik) ale od dwóch miesiący pije już zwykły NAN, bo tańszy (jestem wyrodną matką) ale tak serio to doszłam do wniosku że jak mu nicn ie dolega to lepiej by miał zwykłe mleko niż jakieś zmodyfikowane HA. Każde dziecko jest inne, my mamy szczęście że Filip jest taki "twardy". Mały od mojej kuzynki jest uczulony chyba na wszystko :-( Odpowiedz Link Zgłoś
kwaliczek Re: EKO sklep 01.03.07, 20:45 taylor ja kupilam pare tygodniu w tym "eko" sklepie na 11-Listopada warzywa na zupkę bo nie chciała jesc sloiczkowych. Faktycznie wygladaja jak eko - brudne małe liche więc sie ucieszyła, no i cena przystępna (za kilka marcheweczek pietruszek i 1 ziemniaka zapłaciłam coś 2 zł) Nagotowałam z tego 2 słoiczki, małej bardo smakowało ale to jak ją uczuliło, to historia :-/ nie potrafiłam chyba przez tydzien jej buzi wyleczyć, bo elidel sie akurat nam skonczył i wysypka dobre 5 dni się utrzymała. Nie wprowadzałam nic nowego więc na 100% to z tych warzyw Więc czekam cierpliwie aż w szklarniach wyrosną jakies warzywka z pewnego źródła a póki co daję słoiczki (już je, sekret tkwił w konsystencji, woli troche rzadsze) Odpowiedz Link Zgłoś
taylor1 Re: EKO sklep 02.03.07, 10:12 Dzięki kwaliczku.To ja chyba nie zaryzykuję!!!U nas słoiczki bardzo chętnie idą,tylko ta konsystencja mnie trochu martwi-mała już się przyzwyczaiła!Wczoraj dodałam do dania słoiczkowego ciut mięska z piersi kurzej(młoda wiejska kurka)-smakowało-dziś jeszcze bez objawów,ale zobaczymy co będzie za 2-3 dni.Po takiej niby dobrej pietruszce podanej ostatnio,nie dosyć,że było plucie na odległość,to na drugi dzień wystąpiły rumieńce koloru buraczkowego!Nie można było nic na to poradzić.A mogłam posłuchać dziecka,podobno maluchy nie chcą jeść tego co im nie służy.Wyrodna matka:) Odpowiedz Link Zgłoś
mpd3 Re: EKO sklep 04.03.07, 12:20 Nat słoiczkow nigdy nie jadł. Gotuję ze zwykłych warzyw. Smakuje mu bardzo. Na buźce wiecznie ma niestety jakieś drobne krostki, a często również rumieńce, ale przypuszczam, że to bardziej z tego co ja pożeram (bo karmię go wciąż piersią) niż z tego, co mu gotuję. Odpowiedz Link Zgłoś