Dodaj do ulubionych

święta prawda - mocny artykuł

28.06.07, 01:01
www.bielsko.biala.pl/1124,artykuly
...a staż jeśli już pokwapi sie na Rynek, to zazwyczaj siedzi w samochodzie.
No ta już na prawdę nie wiem od czego oni są w BB ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Przemek Re: święta prawda - mocny artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 08:39
      Kiedyś był tu już wątek na temat tego, co się dzieje na Rynku. Szczerze mówiąc,
      myślałem wtedy, że jesteście przewrażliwieni. Do czasu, kiedy zobaczyłem to na
      własne oczy. A straż miejską widziałem tam raz, przejechali samochodem nawet nie
      wysiadając. Pewnie się bali, że po mordzie dostaną od gó..arzy szalejących na
      szybie przykrywającej wykopaliska.
      Prawda jest taka, że żule uważają Rynek za swój teren. My, normalni (mniej
      więcej;-) ludzie, musimy wyprowadzić ich z błędu. Stąd mój apel:
      LUDZIE, REAGUJCIE NA TO CO SIĘ TAM DZIEJE !!!!!
      Zwracajcie uwagę, a przynajmniej dzwońcie za każdym razem na Policję i SM. Jak
      będą mieli po 100 zgłoszeń dziennie z Rynku, to może w końcu coś z tym zrobią.
      • Gość: Samotnik Re: święta prawda - mocny artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 11:03
        Pragnę przypomnieć, że na Straż Miejską wydamy w tym roku prawie cztery miliony
        złotych! A oni do monitoringu, na który wydali kupę kasy, mają jednego
        człowieka, który jest w stanie to oglądać co 20 minut! No to jest po prostu
        skandal. Oni tymi pieniędzmi palą chyba w piecu. Już kiedyś była o tym dyskusja
        i wyszło, że da się kilkadziesiąt etatów w Policji sfinansować za tę kasę.
      • nuova Re: święta prawda - mocny artykuł 28.06.07, 16:00
        Powiem Ci, Przemku, ze moi znajomi (nie z BB, lecz z okolic) uważąją, ze nie ma
        się co pchać na Rynek pod wieczór, bo jak sami mówią, można jedynie meneli
        spotkać. I mnie się tez wydawało, ze oni są przewrażliwienie. Prawda jest taka,
        że to my jesteśmy przyzwyczajeni do widoku pijaków, żuli, i jak zwał tak zwał -
        wszysccy wiedzą o kogo chodzi.
        Przyzwyczajona, co nie oznacza, ze to toleruję. Tylko, co ja mogę, jeśli np
        zwrócę uwagę tym małolatom, to zostanę przez nie chamnsko potraktowana (plucie,
        lanie wodą, odzywki), więc moze mundurowi wskórają więcej. Ale oni wolą kryć się
        w samochodach i w ten sposób spędzać czas na patrolowaniu. KAżdy by tak chciał
        dostawać kasę za spedzenie kilku h w aucie. To kto ma w końcu zaprowadzić
        porzadek w mnieście?? Ja nie mówię, ze mamy robić z BB miesto policyjne, ale do
        cho.ery SM jest od porzadku, a na razie to jedynie czaji się w kangoo i na
        parkingach.
    • Gość: Benek Re: święta prawda - mocny artykuł IP: 212.2.99.* 28.06.07, 17:37
      Kos juz kiedys pisal ze z tych kamer oprócz wywalonej kasy nic nie ma policja i
      SM/wiejska/.nikt do tylu z tego nie korzysta.A po co kamera na
      3Lipkach.Grzegorzka czas wywalic i dac madrego i przewidujacego szefa.Ile aut
      wjezdza w ul.Krótką i co ktos daje im mandat?SM do likwidacji.Władze czytajcie
      co piszemy zwl wczesniejsze
      • Gość: monroe Re: święta prawda - mocny artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 20:46
        Zaraz zaraz!
        Oczywiście, że kamery się sprawdzają! Choćby taka na Pl. Chrobrego. Kiedyś w
        niedzielę o 6:00 rano, całkowicie trzeźwy stałem z kumplem pod Zamkową i paliłem
        papierosa (szliśmy do pracy). To był piękny zimowy dzień ;) Wyrzuciłem tego
        papierosa pod schodami Zamkowej patrząc jak jakiś niedobitek z minionej nocy
        siłuje się z figurką z fontanny, jakby chciał jej łeb ukręcić... Nie minęły
        dosłownie 2 min. odkąd przestałem palić a tu patrzę... podjeżdża do mnie
        samochód Straży Miejskiej! Poprosili, aby wsiąść do samochodu i obejrzeć
        nagranie z kamery, jak parę minut wcześniej zanieczyszczam nasze piękne miasto!
        Dostałem mandat 100zł. Co z tego, że w trakcie, gdy owy mandat był mi
        wypisywany, biedny pijany facet ciągle męczył się z tą figurką przy fontannie...
        Nie zwrócił na siebie żadnej uwagi SM, po chwili poszedł sobie nie niepokojony,
        prowadzony prawdopodobnie przez swoją dziewczynę...

Aż krew człowieka zalewa! :/
        • Gość: dd Re: święta prawda - mocny artykuł IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.06.07, 23:27
          do monroe: a uwazasz ze dostalem mandat nieslusznie???
        • nuova Re: święta prawda - mocny artykuł 29.06.07, 01:02
          Hehhh, to co piszesz, to wyraźny przykład tego, co robi SM w BB...

Jestem jak najbardziej za karaniem palenia czy śmiecenia na przystankach i
          innych obiektach użyteczności publicznej, co nie znaczy, ze bronię pijaka z
          Twojej historyjki, nie! Tylko od razu widać na czym/kim skupia się uwaga naszej
          SM...
          Ehhh, szkoda słów :(

BTW: Kiedy zaczyna obowiazywać zakaz picia alkoholu na otwartych przestrzeniach,
          ze to tak nazwę. Może się przesłyszałam, ale w którymś kościele na ten temat
          dzwoniło niedawno...
          • Gość: dd Re: święta prawda - mocny artykuł IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.06.07, 10:46
            > BTW: Kiedy zaczyna obowiazywać zakaz picia alkoholu na otwartych przestrzeniach
            > ze to tak nazwę. Może się przesłyszałam, ale w którymś kościele na ten temat
            > dzwoniło niedawno...

juz przeciez od dawna obowiazuje zakaz spozywania alkoholu w miejscach publicznych
            a jak to okreslasz - "otwarta przestrzeń" - to miejsce publiczne (chyba ze teren
            jest twoja wlasnoscia)
            • Gość: monroe Re: święta prawda - mocny artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 15:01
              > > do monroe: a uwazasz ze dostalem mandat nieslusznie???

że Ty dostałeś, czy że ja dostałem? ;)

W świetle prawa zostałem ukarany prawidłowo. Tak samo jak kierowca, który
              parkuje w niedozwolonym miejscu. Logiczne.

Kwestia jest jednak priorytetów - kto bardziej zasługiwał na mandat: ja, za
              wyrzucenie niedopałka papierosa, czy facet, który chciał zniszczyć figurki w
              fontannie? Dla mnie wybór jest prosty. Po co jednak SM ma siłować się z
              pijakiem, jak taką akcją jak ze mną może polepszyć sobie statystki?
              • Gość: dd Re: święta prawda - mocny artykuł IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.06.07, 15:17
                oczywiscie chodzilo mi o Ciebie - zla literka mi sie nacisnela

zaslugiwaliscie oboje na mandat
                to ze SM nie zajela sie pijakiem to juz jest inna sprawa

ps. zwrociles im uwage na tego pijaka, gdy wypisywali Ci mandat?
                • Gość: monroe Re: święta prawda - mocny artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 15:24
                  > zaslugiwaliscie oboje na mandat
                  > to ze SM nie zajela sie pijakiem to juz jest inna sprawa

Przecież to napisałem...
                  Chodzi mi jednak o priorytety - albo blokady na koła (również przecież
                  uzasadnione) i mandaty za wyrzucanie niedopałka papierosa, albo dbanie o
                  porządek w mieście, skuteczny monitoring, kary za zaśmiecanie rzek, parków i
                  lasów w obrębie Bielska. To różny kaliber, nie sądzisz?

> ps. zwrociles im uwage na tego pijaka, gdy wypisywali Ci mandat?

Zwróciłem. Powiedzieli, że nim zajmą się później. Gdy skończyli ze mną, faceta
                  już nie było na Pl. Chrobrego. Hahaha.
                  • Gość: dd Re: święta prawda - mocny artykuł IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.06.07, 17:15
                    > Przecież to napisałem...
                    > Chodzi mi jednak o priorytety - albo blokady na koła (również przecież
                    > uzasadnione) i mandaty za wyrzucanie niedopałka papierosa, albo dbanie o
                    > porządek w mieście, skuteczny monitoring, kary za zaśmiecanie rzek, parków i
                    > lasów w obrębie Bielska. To różny kaliber, nie sądzisz?

oczywiscie
                    ja nie kwestionuje, ze w pierwszej kolejnosci powinni zajac sie pijakiem
                    starajacym sie zdewastowac fontanne (albo rownoczesnie)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka